Šta znači sanjati apstinenciju?

Kada sanjate da vi apstinirate, to označava zdravlje. Umereni ste u svemu što radite, pa tako i u seksu. Trudite se da vodite zdrav, izbalansiran život sa dosta fizičkih aktivnosti. Moguće je da okolina često nema razumevanja za vaše odluke i svi pokušavaju da vam nametnu tempo koji vam ne odgovara. Ne možete da im dokažete da znate šta je najbolje za vas. Često ste u iskušenju da se vratite lošim navikama, posebno ako držite dijetu. Partner će vam prebaciti da više vremena posvećujete vežbanju i pripremi obroka nego njemu i intimnim trenucima kojih je ranije bilo mnogo više.

Kada sanjate da drugi apstiniraju, to implicira da priželjkujete nekoga. Iako se trudite da o tome ne razmišljate, čak i vaši snovi jasno poručuju da osećate strast prema nekome sa kim niste u vezi. Moguće je da se radi o zauzetoj osobi pa se u vama vodi i moralna borba kako ne biste učinili nešto posle čega biste se kajali. Borba je još teža ako ste vi u vezi ili braku. Čini vam se da svi naslućuju vaše tajne i da će se to pročuti. U toj panici moguće je da ćete učiniti nešto što će vas odati.

Definicija apstinencije

Apstinencija je uzdržavanje od zadovoljenja prirodnih potreba, najčešće za hranom i seksom, usled verskih i ritualnih zabrana.