Šta znači sanjati leptira?

Ako u snu vidite leptira, to simbolizuje kratkotrajnu sreću. Moguće je da ćete ponovo biti u vezi sa osobom koju niste preboleli, ali ni ovaj put nećete uspeti da savladate prepreke koje su vas ranije rastavile. Biće vam teško jer ste svesni da problem nije u nedostatku ljubavi, već u ponosu i tvrdoglavosti koje su karakterne osobine i vas i vašeg partnera/partnerke.

Sanjati leptira na cvetu ukazuje da nećete imati poverenja u partnera/partnerku. Verovatno ste u prošlosti imali loših ljubavnih iskustava pa sada funkcionišete po principu: koga zmija ujede, i guštera se boji. Imaćete potrebu da proverite svaku njegovu/njenu reč potajno očekujući da se radi o laži i prevari.

Kada u snu vidite leptira u letu, to je upozorenje da ćete doživeti poteškoće. Može se desiti da će vaš posao krenuti nizbrdo i da ćete se snalaziti kako znate i umete. Bićete primorani da podsećate mnoge saradnike da ste im pomogli u sličnoj situaciji i da bi vam vraćanje novca, koji ste im pozajmili, bilo od velike koristi.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli leptira na cvetu ili u letu, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija leptira

Leptir je insekt čiji životni ciklus obuhvata 4 stadijuma: jaje, larvu (gusenicu), lutku i adulta (odraslog leptira).