Šta znači sanjati oseku?

Ako u snu vidite oseku, to ukazuje da vam je sreća promenljiva. U vašem životu se konstantno smenjuju periodi sreće i tuge, bogatstva i siromaštva. Nikako ne uspevate da pronađete zlatnu sredinu koja bi vam omogućila da normalno funkcionišete i da se posvetite stvarima koje su zaista bitne.

Drugo značenje je da ćete se povući. Vaš moto je da „pametniji popušta“ zbog čega retko ulazite u rasprave dozvoljavajući drugima da vam prividno nametnu svoje mišljenje i da vas nateraju da ih poslušate. Smatrate da ćete sebe poštedeti muka ukoliko klimate glavom i potvrđujete ono sa čim se ne slažete.

Sanjati da dolazi oseka

Ukoliko u snu dolazi oseka, to implicira da ćete preispitivati vaše odluke. U vašem slučaju se može primeniti izreka: „Posle plime bogaćenja, dolazi oseka morala“, s’ tim što se bogaćenje ne mora odnositi samo na materijalna sredstva. Kada nešto zacrtate, teško vas je ubediti da razmislite o posledicama vaših dela, ali kad-tad se dozovete pameti i analizirate svaki potez koji ste napravili.

Drugo značenje je da ne znate na čemu ste sa partnerom/partnerkom. Vaša veza je poprilično neizvesna pa se jedan dan ponašate kao najzaljubljeniji par na svetu, dok ste drugog potpuni stranci. Taman kad pomislite da ste mu/joj se približili i shvatili u čemu je caka, on/a promeni taktiku i još više vas udalji od sebe.

Sanjati da vas nosi oseka

Kada vas u snu nosi oseka, to znači da ćete se osloboditi. Moguće je da ste ranije bili plašljivi i nesigurni što je počelo da se menja čim ste stupili u kontakt sa drugim ljudima. Shvatili ste da ne možete da se izdvajate, već da morate da se uklopite u društvo kako biste normalno živeli i funkcionisali.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli oseku, to je digurno ostavilo utisak na vas.

Definicija oseke

Oseka je povlačenje nivoa mora pod uticajem Meseca.