Šta znači sanjati vodu?

Voda pored vatre je jedan od najčešćih snova. Ljudi najčešće sanjaju da vide neku vodenu površinu, ali čest je san pri kojem su žedni. Vrlo često san može biti povezan sa željom i potrebom da osoba ide mokriti, usled čega se san prekida jer taj osećaj imamo i na javi.

voda

San u kojem pijete vodu
Zavisno od tipa vode koju pijete i situacije značenje ovog sna može varirati. Zato smo za ovo značenje na ovom linku napisali detaljnija tumačenje: http://www.sanovnik.org/snovi/sta-znaci-sanjati-da-pijete-vodu.html.

Sanjati hladnu vodu
Ako sanjate hladnu vodu, to simbolizuje radost. Moguće je da će vam se u narednom periodu dogoditi lepe stvari zbog kojih ćete biti srećni. Rešićete problem zbog kog vas je dugo bolela glava pa ćete konačno moći da se opustite i da uživate.

Sanjati toplu vodu
Ukoliko sanjate toplu vodu, to upozorava na bolest. Može se desiti da se nećete dobro osećati i da ćete morati da se pridržavate lekarevih uputstava. Nećete smeti da preskačete terapiju i da se umarate što će vam jako teško pasti.

Sanjati da ste nekome dali vodu
Kada u snu nekome date vodu, to ukazuje da ste odani. Vi ste osoba koja bi sve učinila za svoje prijatelje i nikome ne dozvoljavate da, u vašem društvu, loše priča o njima. Svesni ste da imaju i mane, ali uvek ih branite kada ih neko kritikuje.

Sanjati mutnu vodu
Ako u snu vidite mutnu vodu, to označava smetnje. Verovatno već duže vreme nešto planirate da uradite, ali konstantno nailazite na prepreke koje vas vraćaju na početak. Imate osećaj da to nikada nećete završiti zbog čega se dodatno nervirate.

Sanjati bistru vodu
Ukoliko u snu vidite bistru vodu, to znači da ćete ostvariti malu dobit. Može se desiti da ćete učestvovati u nekom kvizu ili da ćete igrati loto, kladionicu, itd. Imaćete početničku sreću pošto se time niste ranije bavili.

Sanjati duboku vodu
Kada u snu vidite duboku vodu, to upozorava na opasnost. Moguće je da će neko pokušati da vas, ili blisku osobu, opljačka ili povredi. Doživećete traumatično iskustvo posle koga ćete biti oprezniji i nepoverljivi.

Sanjati da hodate kroz vodu
Ako u snu hodate kroz vodu, to ukazuje da niko ne može da vas zaustavi. Vi ste nepokolebljivi i, kada date reč, uradićete sve da je ispoštujete. Tu osobinu cenite i kod drugih ljudi, a trudite se da izbegnete one koji se lako predomisle.

Sanjati da hodate po površini vode
Ukoliko u snu hodate po površini vode, to implicira da se ničega ne bojite. Vama je savest čista i možete svakoga da pogledate u oči. Iskreni ste i pridržavate se onoga što pričate pa niko ne može da vas optuži da ste licemer.

Sanjati da voda kulja iz cevi
Kada u snu voda kulja iz cevi, to označava buran emotivni život. Verovatno imate mnogo udvarača/udvaračica pa ne znate koga da izaberete. Plašite se da ne pogrešite pa se može desiti da ćete još neko vreme biti sami.

Ako sanjate vodu u vidu jezera ili mora
To označava da ćete prevazići neki za vas veliki problem iako se on drugima čini sitan.

Ako sanjate vodu u vidu potoka
To označava da ćete prevazići neki relativno mali problem.

San u kojem plivate kroz vodu
Ovaj san znači da ćete kroz neke još uvek neodređene probleme  proći veoma vešto, da ćete i neke osobe oko vas impresionirati.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli hladnu, toplu, duboku, mutnu ili bistru vodu, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija vode

Voda je supstanca bez ukusa, boje i mirisa.