Šta znači sanjati zaljubljene?

Sanjati da vidite zaljubljene
Ako u snu vidite zaljubljene, to poručuje da ćete uživati u zabranjenoj ljubavi. Verovatno ćete se upustiti u vezu koja nema budućnost. Samo ćete razmišljati o sebi i svojim potrebama, pa ćete se loše osećati kada shvatite da ste povredili one koji to nisu zaslužili.

Sanjati da ste se zaljubili
Ukoliko se u snu vi zaljubite, to upozorava da uskoro očekujete malo razočaranje. Moguće je da vam se partnerov/partnerkin postupak neće dopasti zbog čega ćete pomisliti da mu/joj nije stalo do vas. On/a će primetiti da vas nešto muči pa ćete otvoreno popričati i razjasniti nedoumice.

Sanjati da se neko drugi zaljubio
Kada se u snu neko drugi zaljubi, to implicira da ćete odustati od ljubavi. Moguće je da su svi iz vašeg okruženja u srećnim vezama ili brakovima, samo se vama čini da ćete ostati sami. Nećete više unapred planirati i opterećivati se pa se baš tada može desiti da ćete upoznati nekoga ko će privući vašu pažnju.

Sanjati da ste se zaljubili u prijatelja
Ako se u snu zaljubite u prijatelja, to znači da ćete pobrkati osećanja. Verovatno će neko biti ljubazan prema vama pa ćete pomisliti da mu/joj se sviđate. Nećete znati kako da reagujete pa može doći do nesporazuma nakon kog nećete ostati u dobrim odnosima.

Sanjati da ste se zaljubili u neprijatelja
Kada se u snu zaljubite u neprijatelja, to implicira da vas privlače „loši“ momci/ „loše“ devojke. Vi ne volite ono što lako možete da dobijete, već vam je zanimljivo da osvajate osobu koja vam se dopada. Što je on/a nedostižniji/a, vaše interesovanje raste, i obrnuto.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste se skoro zaljubili ili se neko u vas zaljubio, to je ostavilo jak utisak.

Definicija zaljubljenosti

Zaljubljenost je intenzivan osećaj koji je povezan sa ljubavlju.