Šta znači sanjati bezdan?

Kada sanjate bezdan, to je opomena da ćete biti u opasnosti. Moguće je da prolazite kroz težak period u životu što se odražava i na vaše snove. Imaćete osećaj da vas niko ne razume i da se borite sami protiv vetrenjača. Počećete da gubite nadu da će se nešto popraviti, pa se može desiti da zapadnete u depresiju. Na nagovor osoba koje vas vole, potražićete stručnu pomoć. Ova odluka se neće dopasti nekim ljudima iz vašeg okruženja i smatraće je neuspehom i slabošću. Vi ćete se voditi ubeđenjem da nemate šta da izgubite i da stvari u vašem životu ionako ne mogu biti gore.

Takođe, bezdan može ukazivati da vam je potrebno vreme da razmislite šta želite u životu. Verovatno se nalazite pred teškom odlukom i plašite se da ne napravite grešku. Drugi od vas imaju velika očekivanja što vam stvara dodatni teret. Strahujete da ćete ih izneveriti i samo biste želeli da pobegnete negde daleko.

Bezdan može simbolizovati emotivnu vezu ili firmu u kojoj radite, ali ne vidite nikakvu perspektivu. Tamo ćete stagnirati i vremenom početi da gubite radne navike koje ste teško stekli. Vreme će vam prolaziti, a nećete naučiti nove stvari, niti steći mnogo iskustva. Bićete svesni da ste u slobodnom padu i da pod hitno morate da napravite promene u vašem životu.

Definicija bezdana

Bezdan označava veliko prostranstvo bez dna. Sinonimi su ponor, provalija, jaz.