Ljubavni Horoskop

OVAN (21. mart -19. april)

Tokom juna trebalo bi da pazite da ne dođete u situaciju da sedite na dve stolice i da ne budete preterano samouvereni da se ne biste razočarali tokom određenih događaja. Šarm će vam biti glavno oružje i bićete sve do 27. juna veoma tolerantni i spremni da popuštate po mnogim pitanjima, ali tada mogu nastati problemi ako ste olako davali obećanja koja niste ispunili. Slobodni Ovnovi su u mnogo boljoj poziciji nego oni koji su u braku, ali su i jedni i drugi pomalo lakomisleni. Ipak, sjajno ćete se snalaziti tokom jula kada Venera bude prelazila preko znaka Lava, i kako se radi o planeti ljubavi, romantike i nežnosti., pokušajte da do 22. jula ubedite osobu koja vam je draga da vam pokloni poverenje. Venera od kraja juna do 22. jula, dok bude bila u Lavu, donosi mogućnost poznanstva sa izuzetno atraktivnom osobom, ali od 1. do 12 jula pazite da ne provocirate stalnog partnera, naročito ako ste dama Lav a partner je mnogo stariji i pri tom se radi o Jarcu ili Vodoliji . Oni koji nameravaju da stupe u brak trebalo bi da to učine tokom jula, naročito ako planiraju i preseljenje u nov stan. Sam kraj jula i prvi dani avgusta donose slobodnim Ovnovima mogućnost romanse sa nekim koga će upoznati tokom posla ili će raditi o osobi koju mogu upoznati posredstvom nekog ko je blizak vašoj porodici. Kako će Mars boraviti u znaku svog tzv. pada u kome je slab čini vas povremeno nesigurnim u sebe a povremeno preterano bolećivim, menjajte taktiku, naročito ako želite da osvojite Vagu, Lava ili Blizance. U drugoj polovini avgusta Venera ulazi u Vagu, u jedno od svoja dva sedišta, zbog čega nećete odoleti šarmu jedne izuzetno atraktivne osobe. Postajete ponovo pravi primerak vatrenog Ovna kada Mars 28. avgusta udje u znak Lava, vi stupate na scenu samouvereni i spremni za nove avanture.

BIK (20. april – 20. maj)

Ovo leto biste mogli po mnogo čemu da pamtite. Slobodne dame Bikovi mogu biti na meti nekog energičnog muškarca koji će se povremeno ponašati nonšalantno i naizgled nezainteresovano jer će Mars, planeta vladalac vašeh astrološkog polja partnerskih odnosa, tranzirati preko Blizanaca. To će dovesti do čestih promena raspoloženja, ali će u stvari malo ko moći da vas nadmudri. Sve do kraja jula zbunjivaće vas pasivnost nekog koga ste smatrali mnogo energičnijim kada je udvaranje u pitanju. Dame Bikovi imaće potrebu za jakim partnerom, a muškarci Bikovi će osvajati pripadnice lepšeg pola duhovitošću i trudiće se da im ispunjavaju svaku želju. Venera, vladalac vašeg znaka tokom juna tranzitira preko znaka Raka i donosi većini Bikova želju za romansom, a u pomoć stiže Jupiter krajem juna, planeta koja ima veliki uticaj na vaš znak tako i na Raka. Nastupa vaše vreme i vi ćete biti spremni da obnovite neku vezu iz prošlosti i to sa nekim koga ste povremeno vidjali preko posla ili na poslovnim putovanjima u inostranstvu. Kada Venera bude prelazila preko znaka Lava od 27. juna do 22. jula bićete primećeni u svakom društvu, veoma zavodljivi i za mnoge neodoljivi. Ulaskom Venere, vladaoca vašeg znaka u Devicu 22. jula do prvih dana avgusta obrazuje se jedan povoljan aspekt sa Saturnom i Plutonom zbog čega će mnogi BIkovi biti zainteresovani za starije, ozbiljnije partnere ili će im mnogo više prijati klasičan način udvaranja. Dok Venera bude prelazila preko znaka vage od 16. avgusta do 11. septembra želećete romantičnu i harmoničnu vezu i moguće da će vam se udvarati neko ko je prisutan u javnosti, a posle 11. septembra moguće je da će to činiti osoba koja radi u banci ili se bavi politikom.

BLIZANCI (21. maj – 20. jun)

Muški predstavnici vašeg znaka biće veoma uspešni u ljubavi, posebno oni koji se bave sportom ili umetnošću, jer Marsa u vašem znaku donosi pozitibnu energiju i preduzimljivost sve do 13. jula, do kada će prelaziti preko vašeg znaka. Dame Blizanci takodje mogu biti sklone da preuzimaju inicijativu, naročito ako ih posao dovodi u kontakt sa strancima ili zbog posla često putuju. Merkur, vladalac vašeg znaka, mogao bi vam napraviti haos u ljubavnom životu ako ne budete merili svaku reč, šta kažete, kome kažete, naročito u julu. Najdominantiji tranzit svih planeta za vas je svakako Merkur, koji će ići retrogradnim hodom od 27. juna do 21. jula, i to preko znaka Raka, što će posebno osetiti oni koji su u vezi sa kolegama tj. koleginicama u vidu povremenih čarki. Ipak, upravo od kraja juna osetićete blagotvoran uticaj Jupitera, planete koja donosi dobro raspoloženje a  koji je vladalac vašeg astrološkog polja partnerskih odnosa zbog čega će partner biti mnogo tolerantniji prema vama. Juli mesec može biti izuzetno romantičan i strastven jer će i Venera, planeta ljubavi, boraviti u vatrenom Lavu, znaku sa kojim je vaš znak kompatibilan, a kada oko 17. i 18. jula Jupiter bude u dobrom aspektu sa Saturnom, planetom zrelosti i odgovornosti, predstoji vam poznanstvo sa ambicioznim i veoma impresivnom osobom kojim možete započeti ozbiljnu vezu. Oko 10. avgusta, Merkur, vaš vladalac, obrazovaće napet aspekt sa Saturnom, zbog čega će nestrpljivi Blizanci biti skloni raspravama, ali već oko 23. avgusta kada Merkur bude ušao u drugi znak kojim vlada, Devicu, imaćete osećaj da ponovo vladate situacijom. Čuvajte se spletki Riba ili nekog vodenog znaka krajem avgusta. Polovinom septembra, ako ste u vezi sa škorpijom ili Ovnom, pazide da svojim komentarom ne doprinesete zategnutim odnosima.

RAK (21. jun – 22. jul)

Vaš znak je pod najvećim uticajima mnogih planeta, a najviše Merkura, planete komunikacije, koji tokom juna tranzitira vašeg znaka donoseći potrebu za novim poznanstvima, posebno sa Bikom, Vagom ili Ribama. Od 27. juna do 21. jula, Jupiter, planeta egzaltniranih osećanja i ljubavnog nadahnuća, onima koji su u braku može doneti trudnoću ili planiranje zajedničkih putovanja u inostranstvo. Početkom jula obrazuje veliki zaštitni trigon izmedju Jupitera, Neptuna i Saturna i Sunca što vašem znaku donosi veliku potrebu za romantičnom, stabilnom ljubavlju. Jupiter će tranzitirati preko vašeg znaka sledećih godinu dana, a od 13. jula konjukcija sa Marsom sve do prvih dana avgusta može doneti veliku strastvenu ljubav. Najviše će vas privući predstavnici onih znakova koji su pod uticajem Jupitera i Marsa, Ovnovi, Škorpije, Bikovi, Ribe. Mnoge dame Rakovi mogu se zaljubiti u stranca negde na putovanju u inostranstvu. Saturn, vladalac astrološke kuće partnerskih odnosa, početkom jula, u dobrom aspektu sa Suncem i Jupiterom, donosi prijatne momente negde podalje od mesta u kome živite.  Što duže budete boravili na putu, to pre imate mogućnost da doživite novu ljubav. Predstavnici vašeg znaka će u najvećoj meri želeti da udju u brak i 22. jula, ulaskom Venere u znak Device postajete mnogo realniji kada je u pitanju vaša veza, posebno ako vam se dopadaju Ribe, Jarac ili Škorpija. Opozicija Venere i Neptuna može doneti ljubav sa nekim ko se bavi umetnošću, medicinom ili radi u medijima.

LAV (23. jul – 22. avgust)

Tokom tranzita Marsa, planete strasti, preko Blizanca, do 13. jula možete imati koristi od ove planete akcije, ali pazite da ne dajete obećanje bez pokrića. Već početkom jula, kada Jupiter, druga značajna planeta za vaš znak, koja vlada astrološkom kućom ljubavi, ulazi u Raka i pojačava vašu intuiciju, postajete osetljiviji na tudje potrebe ali već 2. jula opozicija izmedju sunca, vladaoca vašeg znaka i Plutona, harizmatičnosti, donosi manje trzavice ili tajnu ljubav. Sve do 15. jula budite maksimalno tolerantni i bilo bi najbolje da sa partnerom negde otputujete. Početkom avgusta moguće su manje nesuglasice sa Vodolijom, ili ćete jedno drugo praviti ljubomornim, ali , u stvari mogući su mnogi neočekivani dogadjaji kada je ljubav u pitanju., uključujući i tajnu vezu sa nekim Ovnom ili upravo Vodolijom. Tranzit Venere preko vašeg znaka od kraja juna do 23. jula donosi veliku popularnost, i naročito će muškarci Lavovi moći da lako osvoje naklonost neke Vage ili Bika, a kada 16. avgusta Venera, planeta ljubavi, bude ušla u znak, Vage i krenula dka asteroidu Karmi, bićete spremni da se udvarate na veoma romantičan način. Dame Lavovi će tokom leta biti spremne na ljubavne avanture, i jedino će biti nešto zahtevnije, ili izdržanije, od 23. jula do 16. avgusta i posle 11. septembra kada će Venera ući u Škorpiju, zvog čega mogu nastupiti nesuglasice u vezi sa novcem ili rešavanjem praktičnih problema.

DEVICA  (23. avgust – 22. septembar)

Predstavnici vašeg znaka mogli bi imati mnogo butnih momenata u junu, naročito ako su u braku nedovoljno kompatibilni sa nekim malo buntovnijim parnterom, ili spadate u one kojima se porodica previše meša u odluke. Kraj juna donosi olakšanje avgustovskim Devicama jer im pogoduje ulazak Jupitera, planete egzalitiranog raspoloženja, u znak Raka, dok će oni koji su rodjeni u trećoj dekadi verovatno biti pod većim uticajem Merkura, njihovog vladaoca, i biće spremniji da se sa partnerom o mnogo čemu dogovaraju. Sve do 13. jula izbegnete flert na poslu ako imate posesivnog partnera jer će neko jedva čekati da prokomentariše vašu popularnost u društvu. Ukoliko spadate u muškarce Device koje vole mnogo mladje partnerke dobro pazite šta radite i kome otvarate srce, ali i novčanik, jer moćete biti zloupotrebljeni, a to ćete shvatiti u drugoj polovini septembra. Do tada, bilo da ste dama Devica ili gospodin Devica, najviše će vam prijati društvo Bika, Jarca ili Škorpije. Sa bikom ili Vagom od kraja juna do 22. jula nećete uspeti da budete mnogo aktivniji i društveniji ako želite da zadržite njihovu pažnju. Od 23. jula do 16. avgusta bićete prilično uzdržani ili veoma ozbiljni u svojim namerama, što može rezultirati u razgovorima o braku ili o proširenju porodice, preseljenju ili o zajedničkom biznisu. Mnogoe slobodne Device, posebno one u zrelom dobu, imaćete prilike da obnove vezu sa nekadašnjom simpatijom koja verovatno živu u inostranstvu, ili će je sresti negde na putu.

VAGA (23. septembar – 22. oktobar)

Većina predstavnika vašeg znaka je izuzetno popularna, ali, takodje, i spremna da udje u novu vezu ako joj sadašnji partner ne odgovara, naročito ako se radi o nekom s kim nisu duže od dve godine. Sve do 13. jula tranzit Marsa, planete energičnosti, erotike, vladaoca vašeg znaka u Blizancima čini vas hiper aktivnim na svim poljima, uključujući i ljubavno. Ako spadate u slobodne, ili one koje se tako osećaju, ako ste razvedeni ili u nekoj neobaveznoj vezi, ma kog pola da ste, može vas zainteresovati partner sa kojim vas deli i velika razlika u godinama, od 3. do 23 jula Dame Vage mogu biti opsednute kako nekim mnogo mladjim tako i nekim starijim gospodinom i dobro pazite da ne izazovete partnerovu ljubomoru, naročito od 23. jula do 16. avgusta, kada će vas Venera ojačati ulaskom u vaš znak. Celo leto će biti obeleženo brojnim flertovima, tako da će vaš ljubavni život biti glavna tema. Krajem juna i početak jula donosi jedan naped aspekt izmedju Venere i Saturna što onima koji su u braku donosi moguće ljubomorne scene, mladim, slobodnim Vagama, nesuglasice u domu, i ako ste u vezi sa nekim ko se bavi krupnim biznisom, posebno sa Jarcem ili Škorpijom, lavom ili Vodolijom, moraćete da imate neko logično objašnjenje za svoje postupke. Sredina jula može biti veoma romantična ako u to vreme budete negde na putu, a druga polovina septembra opet pomalo naporna zbog uzajamne ljubomore.

ŠKORPIJA (23. oktobar – 21. novembar)

Vaš znak je jedan od onih koji čeka da se posle 12 godina Jupiter postavi prema njihovom znaku i tako da mogu da sami upravljaju svojim životom. Mnoge Škorpije će razmišljati o braku, bilo da se radi o prvom ili drugom, i to će biti naročito naglašeno do 26. jula, kada Jupiter, planeta koja donosi mogućnost uvećanja porodice, odlaska za inostranstvo, novog braka, ulazi u vama kompatibilan znak Raka. Početak Jula Škorpijama donosi napete odnose sa partnerom, a velike ljubavne izazove onima koji su rodjeni u trećoj dekadi znaka. Polovinom jula počinje izuzetno romantičan period i traje sve do 16. avgusta, do kada bi trebalo da ozbiljno razmislite u kom pravcu vodite svoj brod. Nemojte olako odbiti bračnu ponudu jer će se raditi o izuzetno kvalitetnoj osobi koja vam je veoma privržena. Trebalo bi da oko 20. jula organizujete romantično putovanje za vas i partnera, a ako ste slobodni, a u to vreme budete na putu, predstoji romansa. Početkom avgusta možete biti romantično zaljubljeni u stranca, ili u osobu koju ćete upoznati na putu u inostranstvo. Izmedju 7 i 12 avgusta moguće su manje trzavice usled i vaše i partnerove posesivnosti. Tokom avgusta će vam se udvarati tamnokosa osoba, energična, posvećena poslu i oko 1. septembra bićete spremni da sa njom planirate život udvoje. Kada Venera, planeta ljubavi, vladalac vašeg astrološkog polja partnerskih odnosa, bude ušla u vaš znak 11. septembra partner će zahtevati da se izjasnite kako zamišljate zajednički život u budućnosti.

STRELAC  (22. novembar – 21. decembar)

Jun bi svakako trebalo da iskoristite za stabilizaciju odnosa sa stalnim partnerom, naročito ako se radi o nekom ko je mnogo mladji od vas, ili se radi o partneru sa kojim ste u prethodne dve godine bili u nekoj vrsti krize. Tranzit Marsa, planete erotskih moći, vladaoca vašeg astrološkog polja ljubavi, preko astrološkog polja partnerskih odnosa dešava se jednom u dve godine i tada treba koristiti priliku za osvajanje nekog ko je prilično neuhvatljiv. Od početka jula, pa sve do 23. donosi sjajne mogućnosti za zajednička putovanja u inostranstvo, ali ako ste slobodni, ili u nekoj vrsti neobavezne veze, početak jula bi mogao doneti tenziju u odnosima sa Bikom, Vagom, Jarcem ili Lavom. Juputer, vladalac vašeg znaka, početkom avgusta obrazovaće jedan napet aspekt sa plutonom, kada se možete naći u velikoj dilemi da li da prihvatite poziv za izlaske od nekog ko nije slobodan, a ko vas neodoljivo privlači, ili da propustite takvu šansu. Dame Strelčevi mogu doživeti ulazak Jupitera u znak Raka kao period regeneracije, mnoge će se prolepšati, neke će poželeti da uvećaju porodicu, a moguće je planiranje romantičnog putovanja u inostranstvo sa jednom Vagom, Devicom ili Ovnom. Septembar naročito prvih deset dana mogu biti veoma povoljni za obnovu veze sa nekadašnjim partnerom prema kome nikada niste bili ravnodušni, dok posle 11. septembra, treba da pazite da svojim ponašanjem ne date povoda za priče koje vam nikako ne idu u prilog.

JARAC (21. decembar – 19. januar)

Većina predstavnika vašeg znaka, čak i oni veoma mladi, verovatno poslednjih godiuna dana nemaju mnogo vremena za ljubav. Većina Jarčeva se plaši jakih emocija i spremna je bila da svoj život maksimalno iskomplikuje samo da se ne bi upustila u nešto veoma ozbiljno i veoma romantično. Ulazak Juputera, planete jakih pozitivnih emocija u vaše astrološko polje partnerskih odnosa posle 12 godina donosi potrebu da se na polju ljubavi maksimalno realizujete, da date na znanje šta osećate i da budete ono što se, pa ko vas prihvati… Što ste prisutniji u javnosti to je veća verovatnoća da ćete biti veoma popularni i veoma traženi, rado vidjeni na svakom skupu, a vi nećete moći da odolite tajnooj vezi sa Bikom ili Lavom tokom jula, ili nekoj Devici tokom avgusta. Vaga je tu uvek u nekoj vrsti rezerve, kao da vreba da vam nametne osećanje krivice ili vas možda previše opterećuje svojim prisustvom, dok je Škorpija veoma odana i veoma zaljubljena u vas. Sa ribama takodje možete ostvariti veoma romantičnu vezu, dok bi Ovna i Blizance trebalo da izbegavate, naročito do 13. jula, osim ako ste dama a partner već godinama neuspešno pokušava da vas osvoji. Muškarci Jarčevi ne bi trebalo da prihvate udvaranje Blizanaca ili Device jer će ostati kratkih rukava, neće to biti ono što žele kada je ljubav u pitanju. Tokom druge polovine avgusta i sve do 11. septembra neko s kim često dolazite u kontakt preko posla, ili ste se upoznali na poslu, biće veoma uporan da se sa vama vidja što je moguće češće. Posle 11. septembra nastupa period neusaglašenosti i rasprava.

VODOLIJA (20. januar – 18. februar)

Predstavnici vašeg znaka spadaju u one koje treba maksimalno treba da iskoriste jun i period do 13. jula za energično ubedjivanje partnera da vam da još jednu šansu. Vaša rečitost biće do te mere izražena da će teško moći bilo ko da vas izbegne. Vaš šarm će takodje biti deo arsenala vašeg oružja i vi ćete početkom jula biti spremni, posebno ako ste slobodni, ili sebe tretirate tako, da udjete u jednu prilično komplikovanu ljubavnu avanturu. Osoba koja će vas intrigirati biće podjednako spremna da rizikuje. Najbolje ćete se slagati, čak i povremenim trzavicama u odnosima, kao što će to biti slučaj oko 4. jula sa nekom drugom Vodolijom ili Lavom. Period strasti traje do 22. jula, a zatim nastupa  jedno manje-više zatišje kada će Venera, planeta ljubavi, tranzitirati preko Device i kada bi trebalo da budete što je moguće uzdržaniji po pitanu flerta, da biste posle 16. avgusta mogli ponovo obnoviti društvene kontakte jer ćete negde na nekom većem skupu imati prilike da upoznate veoma šarmantnu i uglednu osobu koja će pokazati interesovanje za vas. Od 24. avgusta do 11. septembra jedna Vaga ili neki Ovan, možda i Škorpija, mogu biti izuzetno zainteresovani za vas i u priličnoj meri posesivni. Retreogradni hod Urana, vladaoca vašeg znaka, od polovine jula čini vas veoma bolećivim i ne naročito vičnim snalaženju u paralelnim vezama, zbog čega bi i pomisao na tako nešto trebalo da odbacite.

RIBE (19. februar – 20. mart)

Tokom celog perioda Neptun, planeta romantike, kada je ljubav u pitanju, ići će retrogradnim hodom preko vašeg znaka, što će najviše osetiti rodjeni početkom znaka kao potrebu da drže konce svog ljubavnog života u svojim rukama. Neće vam biti vaš sve ići tako glatko, posebno ne onima koji su u vezi sa mladjim ili mladolikim, veoma aktivnim partnerom, jer će i Merkur, vladalac astrološke kuće partnerskih odnosa, ići do kraja juna do sredine jula retrogradnim hodom. Ovo bi moglo dovesti do nesuglasica, a nerviraće vas i partnerova tvrdoglavost. Ipak, koristite veliki zaštitni trigon, odličan aspekt koji se obrazuje izmedju Neptuna u vašem znaku, Jupitera, suvladaoca vašeg znaka, i Saturna u Škorpiji. Ovakav aspekt će potrajati nekoliko meseci i vi ćete biti svesni da se nalazite na životnoj prekretnici. Mnogi od vas će u avgustu poželeti da stupe u brak ili da se odsele u inostranstvo zajedno sa partnerom, a oni koji su slobodni mogu upravo negde na putu u inostranstvo sresti srodnu dušu. Druga polovina avgusta može biti stresna za one kolebljive Ribe dok bi početkom septembra tranzit Venere, planete ljubavi, naročito oko 10. septembra, mogao doneti potrebu za stabilizacijom odnosa i najverovatnije razgovore za brak ili o nekim bitnim pitanjima koja se tiču zajedničkog života. ovo leto mnoge Ribe mogu pamtiti po izuzetno romantičnim doživaljima i poznanstvima, moguće i iznenadnim odlukama o stupanju u brak.