Banana – šta znači sanjati banane?

Da li ste možda sanjali bananu ili banane? Ako da, trebate znati da snovi sa bananama spadaju među najređe sanjane snove. Statistika kaže da banane najčešće sanjaju osobe srednjih godina osobe. Isto ih sanjaju i osobe muškog i ženskog pola. Kada ih sanjaju zrele osobe banane zbog falusnog oblika su povezane sa seksualnošću.

Videti žute banane u snu
Ako u snu vidite banane, predstoji vam prilika za romantične susrete u životu. Možda ćete biti pozvani na slavlje poput rođendana ili zabave u grad. Na tom slavlju postoji šansa da ćete upoznati osobu sa kojom ćete stupiti u seksualne odnose.

Sanjati da jedete bananu
Kada u snu jedete bananu, to je simbol radosti. U narednom periodu imaćete puno uspeha u svemu što započnete. Napravićete balans između privatnog i poslovnog života pa ćete imati dovoljno vremena za sve. Nećete zapostaviti ni porodicu ni prijatelje. Jednostavno, dobro ćete se osećati u svojoj koži i ništa neće moći da vam pokvari raspoloženje. Takav stav će vam pomoći da radite bez opterećenja i budete produktivniji nego pre. Shvatićete da od nerviranja nemate mnogo koristi pa ćete imati opušteniji pristup svakoj obavezi.

Sanjati da neko drugi jede bananu
Čućete vesti koje će vas obradovati. Osoba za koju niste ni svesni da vam se dopada će početi da flertuje sa vama i to će vas prijatno iznenaditi.

Sanjati prezrele banane (koje su propale, tamne)
Ovaj san za razliku od drugih nema veze sa seksualnošću, nego sa zdravljem. Trebate početi da vodite računa o ishrani. Moguće je da niste pazili na kilažu u prethodnom periodu. To će rezultirati viškom kilograma kojih ćete želeti da se otarasite. Svi će vam reći da preterujete jer niko ne primećuje da ste se ugojili, ali vama će to smetati i želećete da ponovo izgledate perfektno u omiljenoj odeći. Ješćete više voća i piti dosta tečnosti, dok ćete zaboraviti na slatkiše i masnu hranu.

Sanjati zelene banane
Zelene banane označavaju seksualnu nezrelost i neku povezanost sa tim. Da li podsvesno vi mislite da ste seksualno nezreli ili da je to vaš partner zavisi od ostatka sna.

Guliti banane u snu
Podsvesno ste nezadovoljni određenim situacijama u vašem seksualnom životu, međutim ako ste ih svesni te stvari izgledaju bitnije nego što jesu.

Brati banane
Branje banana je jedan od najređih snova uopšte. Sanjati da berete banane označava uspešan i zdrav seksualni život u budućnosti.

Kolač ili torta sa bananama
Ako ste sanjali kolač ili tortu sa bananama, taj san označava da čeznete za zabranjenim voćem i da ste u napasti da nešto preduzmete povodom toga. Ipak zavisno od sna preporučeno je da dva put razmislite prije nego nešto preduzmete.

Gnječiti banane u snu
Ako ste u snu gnječili banane, taj san označava seksualnu frustiranost i simboliše potrebu za nekom promenom.

Sanjati čokoladne bananice
Ako ste sanjali čoko bananice taj san označava sreću u ljubavi. Slatki momenti vam predstoje na javi.

Kupovati banane

Ukoliko sanjate da kupujete banane to znači da partner ne zadovoljava vaše potrebe u krevetu. Ako ste duže vreme u vezi ili braku, verovatno osećate manjak strasti jedno prema drugome. Svakome od vas je važno samo vlastito zadovoljstvo. Niste spremni da pravite kompromise i nije vam važno šta druga strana želi. Dugoročno gledano ovakva vrsta odnosa ne može da bude zdrava ni da doprinese boljim odnosima na ostalim poljima. Tražite načine da to promenite što pre, inače će neko od vas ono što mu nedostaje potražiti na nekom drugom mestu.

Ako ste duže vreme bez seksualnog partnera podsvest vam govori da biste pristali na gotovo sve kako biste bili intimni sa nekim. Nedostaje vam pažnja, ne samo u seksualnom, nego i u svakom drugom smislu.

Prodavati banane
Kada sanjate da prodajete banane moguće je da duže vreme maštate o nekoj osobi koja vam je nedostupna. Ako ste u braku ili vezi to može predstavljati problem jer bi partner uskoro mogao da primeti da ste potpuno odsutni. Naravno da mu/joj nećete priznati o čemu se radi, ali razmislite da li je pošteno da ga/je zanemarujete jer vam se dopada neko drugi.

Pokloniti banane
San u kome nekome poklanjate banane simboliše strah od emotivnog vezivanja. Tu bojazan imate već neko vreme, pa čak i kada ste u vezi trudite se da vas partner ne prozre do kraja. Uvek nastojite da svoje male tajne zadržite za sebe, a osećaje uključujete samo kada vi mislite da je neophodno. Partner se ponekad plaši vaše apatičnosti, ali vas previše voli da bi vas zbog toga ostavio.

Dobiti banane na poklon
Ukoliko sanjate da vam je poznata osoba poklonila banane verovatno prema njoj osećate više od prijateljstva. Ako je reč o vašem emotivnom partneru to je znak da ga/je zaista volite i plašite se da ga/je ne izgubite.

Ako sanjate da vam je bananu poklonila nepoznata osoba moguće je da biste želeli da promenite partnera ili da se upustite u neku uzbudljivu seksualnu avanturu.

Uzgajati banane
Kada sanjate da uzgajate banane podsvest vam govori da ste umorni i iscrpljeni. To je posledica teškog perioda kroz koji ste prolazili. Moguće je da vas je loša komunikacija sa partnerom dovela u takvo stanje. Sa druge strane, možda je umor posledica velikog truda koji ste uložili u neki posao ili projekat. U svakom slučaju, moraćete više vremena da posvetite sebi i svojim potrebama. Dugoročno gledano, u tako lošem psiho-fizičkom stanju ne možete da donosite ispravne odluke. Prvo neke stvari morate da rasčistite sami sa sobom, pa tek onda da odlučite šta dalje.

Ukoliko u vašem snu neko drugi uzgaja banane to znači da će prijatelj ili poznanik da vas pita za savet. Na početku nećete znati kako da mu pomognete jer do sada niste imali takvu vrstu iskustva. Ipak, jaka želja da mu/joj se nađete pri ruci nateraće vas da dobro razmislite i da mu/joj date iskren, prijateljski savet. Dobro je to što ćete shvatiti da on/ona ima dovoljno poverenja u vas i da misli da ste pouzdan sagovornik i prijatelj. (poslednje dve rečenice pre definicije su „Značenje…“).

Sanjati stablo banane
Stablo banane u snovima simbolizuje proširenje porodice ili kruga prijatelja. Možda ćete vi ili neko ko vam je blizak dobiti prinovu. Druga mogućnost jeste da ćete u skorijoj budućnosti upoznati vrlo interesantne ljude sa kojima ćete se zbližiti i koji će vam postati poput rođaka.

Sanjati da se penjete na stablo banane
Penjati se na drvo banane u snu ukazuje na to da se možete smatrati srećnom osobom jer u svakom trenutku života imate na koga da se oslonite. Uživate zaštitu i podršku roditelja, članova porodice, partnera tj. partnerke ili prijatelja. Bilo kakav problem da imate, možete od njih da tražite pomoć i savet, a nećete naići na zatvorena vrata. Retki su ljudi koji su uspeli da izgrade takve porodične, prijateljske i emotivne odnose, pa imate puno pravo da uživate u svim privilegijama koje ti odnosi pružaju.

Sanjati da ste pali sa stabla banane
Ako ste sanjali da ste pali sa stabla banane to implicira da se plašite da će vaša tajna uskoro da ugleda svetlo dana. Moguće je da je reč o grehu iz prošlosti i da verujete da bi istina mogla da ugrozi vaš odnos sa ljudima koje volite. Ipak, imajte u vidu da će mnogo više da ih povredi ukoliko istinu čuju od nekog drugog, a ne od vas.

Sanjati da kradete banane
Krasti banane iz prodavnice ili sa pijace u snu znači da bi vas nezrele i neodgovorne odluke mogle dovesti u opasnost. Nema ništa loše u tome što se hrabro suočavate s izazovima koje život nosi, međutim, ne mora baš sve što je rizično da vam donese neke benefite. I sami ste se mnogo puta uverili da vam odluke donesene u afektu nanose više štete nego koristi.

Sanjati da drugi kradu banane
Ukoliko ste sanjali da neko drugi krade banane to implicira da ćete uzalud upozoravati blisku osobu na moguće štetne posledice njegovih tj. njenih odluka ili poteza. Neće imati nameru da vas sasluša, nego će postupiti onako kako on tj. ona smatra da je ispravno. Kada takvo ponašanje dođe na naplatu, pomozite mu/joj da prevaziđe krizu, jer mu/joj ukori neće mnogo značiti.

Sanjati da majmun jede bananu
San u kome vidite majmuna kako jede bananu je dobar znak. Ovakvi snovi obično najavljuju rešavanje nekih dugoročnih problema. Moguće je da se nazire kraj finansijskoj krizi u koju ste zapali. Osobe koje dugo traže posao bi napokon mogle pronaći nešto što im odgovara.

Sanjati da vas neko hrani bananom
Kada sanjate da vas neko hrani bananom to može da znači da vam se dopada osoba koja ne bi trebalo. Verovatno je on tj. ona u dugoj vezi ili braku i ne biste želeli da mu/joj zagorčavate život. Pitanje je samo do kada ćete moći da krijete svoje osećaje i da se pravite da ne primećujete da i on tj. ona vas želi.

Sanjati da nekoga hranite bananom
Ako ste sanjali da nekoga hranite bananom to implicira da imate tajnog obožavaoca. U vašem okruženju postoji osoba kojoj se dopadate, ali se plaši da vam to prizna. Razlog može da bude to što ste zauzeti ili što delujete nezainteresovano za njega tj. nju. Ukoliko obratite pažnju verovatno ćete brzo shvatiti o kome tj. o čemu se radi. Na vama je da odlučite da li ćete i šta preduzeti po tom pitanju.

Sanjati da pijete sok od banane
Piti sok od banane u snu može da najavi neki poslovni poduhvat u stvarnom životu. Moguće je da ćete svoju ideju predstaviti ljudima koji imaju kapital, a koji su voljni da ulože u vaš projekat. Ukoliko budete bili uporni i strpljivi, dobri rezultati sigurno neće izostati.

Sanjati da drugi piju sok od banane
Videti u snu kako neko pije sok od banane znači da ćete pozavideti nekome na inovativnosti, maštovitosti i hrabrosti. Verovatno će vam biti žao što do sada niste imali petlju da ostvarite ideju o kojoj dugo maštate. Možda još uvek nije kasno da vaš san postane stvarnost.

Sanjati koru od banane
Kora od banane u snovima simbolizuje izazove sa kojima ćete uskoro morati da se suočite. Moguće je da ćete u narednom periodu imati mnogo problema, na profesionalnom ili privatnom planu.

Sanjati da ste se okliznuli na koru od banane
Ako ste se u snu okliznuli na koru od banane to znači da se na javi morate čuvati opstrukcije i sabotaže. Neko pokušava da naruši vašu reputaciju.

Značenje sna može biti pojednostavljeno. Moguće je da ste skoro jeli bananu što je ostavilo utisak na vašu podsvest.

Definicija banane

Banana je tropsko voće i zeljasta biljka iz porodice Musaceae koja se koristi u ljudskoj ishrani.