Blitva – značenje u snu i intpretacija

Premda mnogima blitva nije omiljeno jelo, ona je relativno čest motiv u snovima. Sanjaju je ljudi svih generacija i oba pola. Tumačenje je uslovljeno kontekstom u kome se san odvijao, kao i detaljima koji su ga pratili.

Sanjati nepregledna polja zasađena blitvom

Polja zasađena blitvom u snu su odličan znak. Ovakvi snovi najavljuju napredak i blagostanje. Teška faza kroz koju prolazite će uskoro da se završi, a vi ćete imati mogućnost da odahnete, da se odmorite i da uživate u plodovima svog truda i rada.

Videti blitvu u bašti u snu

Blitva u bašti u snu simboliše porodičnu harmoniju. Napokon ćete da rešite neke razmirice sa bližnjima, te će se situacija početi menjati na bolje.

Shvatićete da su razumevanje i spremnost na kompromis jedini način da se reše svi problemi.

Suva blitva u snu

Ako ste u snu videli suvu blitvu to najavljuje štetu. Moguće je da ćete novac uložiti u nešto potpuno neisplativo.

Druga mogućnost jeste da će vam se pokvariti automobil ili neki drugi uređaj, te ćete morati da izdvojite pozamašnu sumu za popravku ili zamenu.

Videti u snu trulu blitvu

Trula blitva u snovima je znak da ne treba da propuštate neke šanse samo zbog toga što mislite da nisu savršene. Ovo se odnosi na posao, ali i na potencijalne prijateljske tj. ljubavne odnose.

Možda smatrate da potencijalni partner tj. partnerka nije dovoljno dobar za vas, a pri tome zanemarujete činjenicu da i sami imate mnogo mana.

Sanjati da sadite blitvu

Saditi blitvu u snu ukazuje na to da biste se uskoro mogli oprobati u novom hobiju ili poslu.

Pružiće vam se prilika da izađete iz svoje komfor zone i zaista ćete uživati radeći nešto drugačije. Taj izazov će vam doneti neprocenjiva iskustva.

Šta znači kada u snu vidite kako neko sadi blitvu?

Ukoliko ste u snu videli kako neko sadi blitvu to implicira da nekome zavidite. Možda će kolega tj. koleginica brže napredovati od vas, premda ste ubeđeni da vi više zaslužujete to unapređenje.

Nemate drugog izbora, osim da se potrudite da ostvarite ono što želite. Trujući se ovim ružnim emocijama, nećete daleko stići.

Okopavati blitvu u snu

Ovakav san znači da ste svesni da ono što želite nećete dobiti bez žrtve i truda. Moguće je da ste preuzeli težak zadatak na sebe i da se mnogo mučite da ga završite.

Međutim, itekako ste svesni da će vam se sve to u nekom trenutku isplatiti. Verujte u sebe i budite strpljivi!

Videti u snu kako neko okopava blitvu

San u kome vidite kako neko okopava blitvu može da bude znak da ćete imati posla sa lenjom osobom. Radićete na nekom projektu zajedno, a dok se vi budete trudili, on tj. ona će zabušavati.

Nećete želeti da trpite kritike zbog njega tj. nje, pa ćete odraditi i njegove tj. njene zadatke.

Zalivati blitvu u snu

Kada sanjate da zalivate blitvu to implicira da ste vrlo strpljiva osoba. Moguće je da se zaista trudite oko nečega od čega bi drugi davno digli ruke.

Ipak, vaš stepen tolerancije i razumevanja je mnogo veći, pa ćete istrajati na svom putu. Sigurno će vam se takvo ponašanje u nekom momentu isplatiti.

Sanjati da drugi zalivaju blitvu

Videti u snu kako neko zaliva blitvu ukazuje na to da ne treba da sudite drugima, niti da procenjujete koliko su njihove odluke ili potezi bili dobri.

Ne znate u kakvoj se situaciji nalazi, pa bi bilo bolje da „držite jezik za zubima“. U nekom trenutku bi vas život mogao dovesti u takvo stanje da ćete shvatiti da nije trebalo da komentarišete tuđi život.

Brati blitvu u snu

Ako ste sanjali da berete blitvu to najavljuje napredak. Verovatno ste pod stresom jer mnogo radite, a to se na vašem bankovnom računu ne vidi.

Ipak, u bliskoj budućnosti bi se situacija mogla promeniti u vašu korist. Važno je da na vreme uočite dobre šanse i da ih prihvatite bez mnogo kolebanja.

Sanjati da drugi beru blitvu

San u kome vidite kako neko bere blitvu znači da će vam se neko pohvaliti uspehom.

Moguće je da vama to neće predstavljati ništa posebno, međutim, za njega tj. nju će to biti velika stvar. Potrudite se da ga/je podržite i da ga/je uverite da ste tu za njega tj. nju.

Čistiti blitvu u snu

Ukoliko ste sanjali da čistite blitvu to implicira da bi trebalo da povedete računa o ishrani. To što u sebe unosite nije nikako dobro za vaše zdravlje.

Manje brze i pržene hrane, a više voća i povrća bi vam mnogo značilo. Nemojte da se u starosti kajete što ste se prema svom telu loše odnosili.

Gledati u snu kako neko čisti blitvu

San u kome vidite kako neko čisti blitvu ukazuje na to da ćete od drugih prepisati recept za zdraviji život. Verovatno ćete imati priliku da o zdravlju razgovarate sa nekim ko ima mnogo znanja.

Potrudićete se da od njega tj. nje saznate što više informacija koje ćete primeniti i na svoju svakodnevnicu.

Sanjati da perete blitvu

Prati blitvu u snu može da bude nagoveštaj zdravstvenih problema. Ono čemu ste inače skloni će vas ponovo mučiti, a nije isključeno ni da će se javiti neki drugi simptomi.

Ipak, vrlo ste disciplinovana osoba kada su neke stvari u pitanju, tako da ćete uspeti da se izborite i s ovim problemom.

Videti u snu kako neko pere blitvu

San u kome vidite kako neko pere blitvu ukazuje na to da ste zabrinuti za blisku osobu. Član porodice, partner tj. partnerka ili neko od prijatelja u poslednje vreme ima zdravstvenih problema, ali ne želi da poseti lekara.

Mnogo puta ste pomišljali da ga za ruku odvedete u ordinaciju, međutim, pošto je reč o odrasloj osobi, tako nešto bi bilo prilično smešno.

Kuvati blitvu u snu

Kada sanjate da kuvate blitvu to implicira da ste skloni panici. Čak i kad vam najmanja sitnica napravi prepreku na putu do cilja, u stanju ste da to doživite kao pravu tragediju. Ako hoćete da sačuvate svoje mentalno, pa i fizičko zdravlje, počnite da se menjate.

Sanjati da drugi kuvaju blitvu

Ako ste u snu videli kako neko kuva blitvu to znači da će vas nečije ponašanje dovesti na ivicu. Moguće je da će vas iznervirati paničarenje i dramatizacija od strane nekog od vaših prijatelja.

Poželećete da mu/joj odbrusite, ali nemojte to da radite zato što ćete time samo pogoršati situaciju. Pustite ga/je da se smiri, a potom mu/joj lepo objasnite da nije bilo razloga za takvo ponašanje.

Kupovati blitvu u snu

Ukoliko ste sanjali da kupujete blitvu to implicira da ćete pomoći starijoj osobi da se oporavi od neke bolesti.

Verovatno će član porodice imati zdravstvenih problema, a vi ćete uložiti napor mu bude bolje. Nije isključeno da ćete često sa njim tj. njom biti kod lekara. Međutim, vaš trud će uroditi plodom.

Sanjati da prodajete blitvu

Prodavati blitvu u snu znači da ne treba da izbegavate posete lekaru. Moguće je da imate problem koga još uvek niste svesni.

Poslušajte sugestiju lekara i otiđite na redovnu kontrolu. Time ćete sprečiti da se neke stvari zakomplikuju i otežaju vam život.

Krasti blitvu u snu

Veruje se da krađa blitve u snu najavljuje blam na javi. Verovatno ćete se obrukati u većem društvu govoreći o temi o kojoj ne znate apsolutno ništa.

To će izazvati podsmeh prisutnih, pa ćete poželeti da ste uspeli da „zadržite jezik za zubima“.

Videti u snu kako drugi kradu blitvu

Sanjati da neko krade blitvu može da bude znak da ćete pomoći nezahvalnoj osobi. Moguće je da ćete se sažaliti nad nečijom nevoljom, te ćete uložiti veliki napor da mu/joj pomognete.

Umesto zahvalnosti, od vas će se očekivati još više usluga, pa ćete se zapitati da li je trebalo da mu/joj izađete u susret i prvi put.

Bacati blitvu u snu

Kada sanjate da bacate blitvu u smeće to implicira da ćete se truditi da nekoga isprovocirate iz prkosa.

Neka vas ne iznenadi ukoliko vam uzvrati istom merom ili se potpuno udalji od vas. Tek kada ga/je izgubite, shvatićete da ste pogrešili.

Šta znači kada vidite da neko baca blitvu?

Ako ste sanjali da neko baca blitvu to znači da ćete se „upecati“ na nečije provokacije. Verovatno će neko iz zabave ili pakosti umanjivati vaš trud ili uspehe.

Umesto da se na to samo nasmešite, reagovaćete burno i time mu/joj dati do znanja da je „pobedio/la“.

Jesti sirovu blitvu u snu

Ukoliko ste sanjali da jedete sirovu blitvu to implicira da treba da promenite određene navike. Poroci i loša ishrana, u kombinaciji sa stresom bi mogli ugroziti vaše zdravlje.

Prestanite da tražite izgovore i počnite da vodite više računa o sebi. Starost će vam na tome biti vrlo zahvalna.

Videti u snu kako neko jede sirovu blitvu

Ovakav san znači da ćete se raspravljati sa neistomišljenicima. Neko će pokušati da vas ubedi u nešto ili da vam nametne svoj stav ili odluku.

Nećete mu/joj to dozvoliti, nego ćete se kao retko u životu suprotstaviti da biste zaštitili vlastiti integritet i sačuvali čist obraz.

Sanjati da jedete ukusno jelo od blitve

San u kome jedete ukusno jelo od blitve može da bude znak da će vas na javi nešto prijatno iznenaditi. Oduševiće vas nečiji gest, pa ćete dugo razmišljati o tome.

Jesti bezukusno jelo od blitve

Ako ste u snu jeli bezukusno jelo od blitve to implicira da neko ili nešto neće ispuniti vaša očekivanja.

Možda ćete se razočarati u osobu koju ste godinama uspešno idealizovali. Nećete moći preći preko onoga što ćete smatrati izdajom.

Značenje može da bude i mnogo jednostavnije. Ako ste nedavno kupovali, kuvali ili jeli blitvu to je ostavilo utisak na vas.

Definicija blitve

Blitva (lat. Beta vulgaris var. cicla) dvogodišnja je biljka iz familije loboda (Amaranthaceae) koja se koristi kao povrće.