Bolestan biti – sanjati bolest

Biti lakše bolestan u snu
Ukoliko sanjate da ste vi lakše bolesni, to implicira da se nećete obazirati na prolazne brige. Imaćete jasne ciljeve i predano ćete raditi na njihovom ostvarenju. Nećete dozvoliti da vas nebitne stvari ometaju i učine da skrenete sa puta koji ste sebi zacrtali. Da ste se nervirali oko svake sitnice, ko zna šta bi se desilo sa vama. Moguće je da često nemate slobodnog vremena, ali već ste navikli da ga žrtvujete zarad vaših cijeva.

Sanjati da ste teško bolesni
Kada sanjate da ste teško bolesni, to upozorava na nevolje. Bićete pod velikim pritiskom jer ćete zapasti u dugove. Imaćete rok da ih izmirite, inače ćete snositi posledice. To će vam stvoriti veliko opterećenje i uticaće loše na vaše psihičko i fizičko zdravlje.

Sanjati da ste bili bolesni pa ozdravili
Sanjati da ste bili bolesni pa ozdravili simbolizuje radost. Izaći ćete iz veze koja vas je gušila dugi vremenski period. Imaćete osećaj kao da ste se preporodili i skinuli ogroman teret sa leđa. Uživaćete u slobodi i činjenici da vas niko ne sputava kao što je to radio bivši partner. Nećete više želeti da se vratite na staro i pouke koje ste izvukli iz tog iskustva biće vam od velike koristi u budućnosti.

Sanjati da vam je partner bolestan
Ako sanjate da vam je partner/ka bolestan/a to ukazuje na strah da ne ispunjavate njegova/njena očekivanja. Plašite se da niste dovoljno dobri za njega/nju ili da ga/je ne zaslužujete. Moraćete poraditi na vlastitom samopouzdanju, jer bi vas nesigurnost mogla koštati te veze ili braka. Pokušajte da razmišljate šta vi donosite u svoju vezu. Koje su to vaše osobine privukle partnera i vratite se na početak svoje ljubavi. Potrudite se da sami dođete do odgovora na ta pitanja, a ne da njima svakodnevno „bombardujete“ osobu koju volite.

Sanjati da vam je dete bolesno
Kada sanjate da vam je dete bolesno to znači da ste umorni od svakodnevne borbe za egzistenciju. Brojne obaveze, stres, hronični nedostatak novca negativno utiče na vašu psihu. Koliko god da su problemi sa kojima se suočavate ozbiljni, morate se potruditi da u svemu tome nađete nešto pozitivno. Upravo su deca razlog zbog kojih roditelji nikada ne odustaju, koliko god bili umorni od svega. U njima pronađite energiju za nove izazove.

Sanjati da vam je majka bolesna
Ukoliko sanjate da vam je majka bolesna to simbolizuje nedostatak nežnosti i pažnje. Vi ste osoba koja ne deluje osećajno jer se trudi da se ljudima predstavi kao hrabra i pouzdana. Ipak, u čovekovoj prirodi je da ponekad bude ranjiv i pokaže slabost. Nemojte dozvoliti da vas zaplaši ako ponekad „oklop“ koji vaš štiti padne i pokažete da ste i vi samo biće od krvi i mesa.

Sanjati da vam je otac bolestan
San u kome vidite bolesnog oca ukazuje na dobre poslovne prilike. Moguće je da ćete u skorijoj budućnosti dobiti ponudu koja se ne odbija. To verovatno uključuje preseljenje u drugi grad, pa ćete se dvoumiti da li je novac ipak dovoljan razlog da ostavite one koje volite. Sa druge strane, to bi bilo ostvarenje vaših dugogodišnjih želja, pa su velike šanse da tu ponudu prihvatite.

Sanjati da su vam brat ili sestra bolesni
Ako sanjate da vam je brat ili sestra bolestan/a to znači da ćete uskoro upoznati vrlo uticajnu osobu uz pomoć koje biste mogli ostvariti neke planove. Postoji mogućnost da pokrenete vlastiti posao ili da proširite postojeće poslovanje. Obratite pažnju na stanje na tržištu i, pre nego što napravite neki rizičan potez, razgovarate sa stručnom osobom o tome.

Sanjati da su vam deda ili baba bolesni
Ako sanjate da su vam baba ili deda bolesni to simboliše strah od smrti. Moguće je da ste nedavno imali smrtni slučaj u porodici, te je to ostavilo snažan utisak na vas. Počeli ste da razmišljate o tome i postali opterećeni pitanjima šta se sa čovekom desi kada napusti ovaj svet. Dobra vest je što je to samo prolazna faza. Čim pronađete drugu preokupaciju, zaboravićete na to što vas trenutno muči.

Sanjati da vam je pas bolestan
Kada sanjate da vam je pas bolestan to znači da ćete se razočarati u prijatelje. Shvatićete da ste im slepo verovali i uvek biti tu kada su vas trebali, a da sada kada je vama teško nemate na koga da se oslonite. Dobro je to što uvek možete da računate na podršku porodice, a loše što ćete steći utisak da u današnje vreme prava prijateljstva ne postoje. Ipak, dajte priliku ljudima da vas uvere u suprotno. Podučeni ovim iskustvom lakše ćete prepoznati ko zaista zaslužuje da ga smatrate prijateljem.

Sanjati da vam je mačka bolesna
Ukoliko sanjate da vam je mačka bolesna, trebali biste da posetite lekara. Već neko vreme imate simptome koje ste na samom početku zanemarivali, a potom lek i dijagnozu tražili na internetu. Sami ste svesni da je to pogrešno, ali vas je strah da zakažete pregled. Budite odgovorni prema sebi i što pre shvatite o čemu se radi, biće vam lakše.

Sanjati da je neko od vaših bližnjih ozdravio
Kada sanjate da je vaš partner ozdravio to ukazuje na poboljšnje komunikacije među vama. Ukoliko sanjate da je vaš otac ili majka ozdravio/la to znači da će se finansijska situacija popraviti u bliskoj budućnosti. Ako sanjate da su vam ozdravili brat ili sestra to znači da ćete promeniti posao.

San u kome vam je dete ozdravilo ukazuje na mir i blagostanje u porodici koje će doći nakon vrlo stresnog perioda. Ukoliko sanjate da su vam baba ili deda ozdravili to znači da biste trebali odgovornije da se odnosite prema obavezama. Biti detinjast je ponekad vrlo simpatično, ali je krajnje vreme da odrastete.

Kada sanjate da vam je kućni ljubimac ozdravio to simbolizuje veće troškove. Moguće je da ćete imati kvar na automobili ili nekom kućanskom aparatu, zbog koga će se kupovina novog biti mnogo isplativija opcija.

Biti okružen bolesnicima u snu
Sanjati da ste okruženi bolesnim ljudima ukazuje na to da biste trebali što pre da se rešite predrasuda. Informišite se o nečemu ili nekome pre nego što donesete bilo kakve negativne zaključke.

Sanjati da krijete da ste bolesni
Ako ste sanjali da krijete od bliskih ljudi da ste bolesni to implicira da ćete uskoro shvatiti da nije zdravo druge voleti više nego sebe. Naime, moguće je da ste u poslednje vreme tuđe potrebe stavili ispred svojih. Trudite se da svima udovoljite, a pri tome ispaštaju vaše obaveze i prohtevi. Menjajte se pre nego što se jednog jutra probudite kao nesrećna i frustrirana osoba.

Sanjati da vam je bliska osoba krila da je bolesna
Ukoliko ste sanjali da vam je bliska osoba krila da je bolesna to znači da neko želi da vas zaštiti. Moguće je da su roditelji, partner tj. partnerka ili prijatelji shvatili da ste u poslednje vreme preosetljivi, pa vam ni ne govore neke loše vesti. Nemojte da se zbog toga ljutite na njih, jer im namere sigurno nisu loše.

Sanjati da nekome saopštavate da ste bolesni
Kada sanjate da nekome govorite da ste bolesni to implicira da se plašite da bi vaša tajna uskoro mogla da ugleda svetlo dana i tako ugrozi vaš odnos sa nekim ljudima. Bojite se da će ih istina povrediti, ali imajte u vidu da će ih mnogo više zaboleti ukoliko je čuju od nekog drugog, a ne od vas.

Sanjati da vam neko saopštava da ste bolesni
Ako ste sanjali da vam neko saopštava da ste bolesni to znači da se previše brinete za stvari na koje ne možete da utičete. Kada biste barem deo te energije uložili u rešavanje problema koji su u vašem dometu, vrlo brzo biste ih sve rešili. Zato nemojte da se bavite „ispravljanjem krivih Drina“, nego počnite da radite na boljoj i kvalitetnijoj budućnosti.

Sanjati da nekome saopštavate da je bolestan/a
Ukoliko ste sanjali da nekome saopštavate da je bolestan to implicira da se na javi bavite vrlo odgovornim poslom. Moguće je da od vašeg rukovođenja ili rezultata zavisi mnogo toga. Verovatno ste zbog toga pod stalnim stresom i često brige sa radnog mesta nosite na posao. Time ugrožavate svoj odnos sa bližnjima, pa bi trebalo da malo bolje preformulišete životne prioritete ukoliko je tako nešto moguće.

Sanjati da glumite da ste bolesni
Kada sanjate da se pretvarate da ste bolesni to znači da pokušavate da privučete nečiju pažnju, ali na potpuno pogrešan način. Metode koje trenutno koristite sigurno neće doneti dobre rezultate, pa bi trebalo da počnete da razmišljate o promeni taktike.

Sanjati da neko drugi glumi da je bolestan
Ako ste sanjali da neko glumi da je bolestan to implicira da ste vrlo skeptična osoba. To što ne verujete ljudima može da bude korisno u profesionalnim odnosima, međutim, negativno se odražava na vaš privatni život. Ukoliko nemate partnera to je zato što ne dozvoljavate ljudima da vam se približe i da vam pokažu svoje prave namere.

Sanjati da ste otkrili lek za neku opaku bolest
Ukoliko ste sanjali da ste otkrili lek za neku opaku bolest to znači da bi trebalo da razmislite o promeni zanimanja. Moguće je da vas posao kojim se trenutno bavite iscrpljuje i da je vreme za neke promene.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ako ste skoro bili bolesni, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija bolesti

Bolest je svako odstupanje od stanja zdravlja koje ima simptome i zahvata neke organe ili ceo organizam.