Brana – šta znači sanjati branu?

Videti branu na reci
Ako u snu vidite branu na reci, to ukazuje da biste trebali ponovo da razmislite o vašim planovima. Ukoliko imate nameru da otvorite firmu, moguće je da ćete imati veće troškove i manju zaradu od one koju očekujete. Bićete nerealni i vaši zahtevi će postajati svakim danom sve veći. Takođe, nećete računati vreme koje je potrebno da provedete radeći jer će u početku sva odgovornost biti na vama. Za vas bi bilo najbolje da se spustite na zemlju i poslušate dobronamerne savete okoline.

Pasti sa brane
Kada sanjate da ste pali sa branu na reci, to implicira da zaboravljate obaveze. Moguće je da ćete biti nemarni jer vam je potreban odmor. Svi će od vas očekivati da im budete podrška i da odvojite vreme za njih. Doći ćete do zaključka da jedino sebe zapostavljate. Pokušaćete da promenite tu lošu naviku i da se malo više posvetite stvarima koje vas čine srećnim.

Drugo značenje ovog sna je da ćete zaboravljati obaveze jer ćete osetiti da vam ništa ne ide od ruke. Nećete biti zadovoljni onim što ste postigli i svemu što uradite, tražićete mane. To nezadovoljstvo će vas učiniti nezainteresovanim za stvari koje se oko vas dešavaju. Moraćete da se trgnete ukoliko želite da se ovaj loš period konačno završi.

Sanjati da gradite branu
Ukoliko sanjate da gradite branu to ukazuje na to da ste razočarani, povređeni ili depresivni. Verovatno ste nedavno vodili komplikovan razgovor sa partnerom, posvađali se sa prijateljem ili članom porodice ili imali težak dan na poslu. U svakom slučaju to je ostavilo snažan utisak na vas, pa ste u snu počeli da gradite branu koja će da vas zaštiti.

Ako u vašem snu neko drugi gradi branu to znači da vas u bliskoj budućnosti očekuju brojni poslovni izazovi. Moguće je da ćete zbog posla biti pod stresom, a dodatne probleme će vam praviti to što nećete imati vremena da se posvetite sebi i svojoj porodici. Dobra vest je što ova faza neće trajati predugo, ali ćete morati da donesete odluku da li da ostanete na trenutnoj poziciji ili da menjate posao.

Rušiti branu u snu
Kada sanjate da rušite branu to znači da vas očekuju vrlo lepi trenuci sa nekom interesantnom osobom. Moguće je da će to biti druženje sa partnerom ili prijateljima, ili čak sa nekim koga ste tek upoznali. Ako ste pozvani na večeru ili kafu, prihvatite poziv jer se sigurno nećete pokajati, nego, upravo suprotno.

Sanjati da drugi ruše branu ukazuje na opasnost. Neko pokušava da vas ocrni pred drugim ljudima. Koristi vrlo podle metode, tako da mu ne možete ući u trag. Verovatno se radi o kolegi sa fakulteta ili posla koji želi da se nametne profesorima ili nadređenima „preko vaših leđa“. Budite vrlo oprezni i obratite pažnju na to kome se poveravate.

Paliti branu
Ukoliko sanjate da palite branu to znači da ćete promeniti mišljenje o osobi koju ste nedavno upoznali. Vaš prvi utisak o njemu/njoj nije bio baš pozitivan. Međutim, kada ga/je bolje upoznate shvatićete da vas je instinkt prevario. Možda ćete čak i početi češće da se družite, pa bi poznanstvo moglo da preraste u divno prijateljstvo.

Ako u snu vidite da drugi ruše branu to simbolizuje strah od nepoznatog. Možda ćete dobiti priliku da zbog posla promenite mesto boravka, ali ćete se jako plašiti kako ćete se snaći u drugom gradu. Osim toga, činjenica da tamo nikoga ne poznajete će dodatno pojačavati vašu bojazan. Ipak, morate da mislite na svoju budućnost pa za ovakve stvari u vašem životu trenutno nema mesta. Stisnućete zube i otisnuti se u nepoznato. Biće to jedna od vaših najboljih odluka.

Betonska brana
Kada sanjate čvrstu betonsku branu koju nije lako porušiti to znači da se osoba koja ima jak karakter. Mnogo držite do svojih stavova, nikada ne radite ono što ne želite da neko vama uradi i poštujete prijatelje, saradnike i porodicu. Sve su to odlične osobine, ali s obzirom da ne živimo u savršenom svetu, često vas mogu dovoditi do ludila. Ne možete da prihvatite ljude koji menjaju mišljenje, ne rade svoj posao i pokušavaju da se na razne načine domognu novca ili uspeha. Zbog toga ste ponekad jako nesrećni. Shvatite da ne živite u idealnom društvu i da se jednostavno morate prilagoditi tome.

Drvena brana
Ako u snu vidite drvenu branu na reci to znači da će vam se ostvariti želja da otputujete na kraći odmor sa dragom osobom. Uspećete da skupite novac i nađete slobodnog vremena kako biste se odmorili i pri tome upoznali neko novo mesto. Verovatno to neće biti poznata turistička destinacija, nego lokacija za koju znaju tek „lokalci“. Time ćete izbeći velike gužve i moći ćete da uživate u miru.

Visoka brana
Ukoliko sanjate visoke brane sa kojih voda teče poput slapa to simbolizuje emocionalnu blokadu. Prolazite kroz težak period, prilično ste anksiozni i depresivni, ali nemate želju da sa nekim razgovarate o tome. Jednostavno, smatrate da bi to bilo besmisleno i da će kriza u kojoj se trenutno nalazite proći sama od sebe. Ipak, možda biste trebali da popričate sa stručnjakom, jer ćete tako biti sigurni da vas neće zamarati nepotrebnim pitanjima. Zajedno biste mogli otkriti uzroke stanja u kome se nalazite.

Niska brana
San u kome vidite niske brane od peska ili šljunka ukazuje na usamljenost. Vi ste osoba koja vrlo teško sklapa nova prijateljstva. Imate brojne poznanike, ali sa njima ne razgovarate o bitnim stvarima. Vaše planove i želje zna samo uži krug ljudi i to je verovatno dobra stvar. Ono što je loše jeste što se u društvu postavljate tako da niko ne može da vam priđe. Morate da budete malo otvoreniji i komunikativniji i dopustiti ljudima da vam se približe, to ne mora da znači da će vas povrediti.

Masivna brana
Ako sanjate masivne brane izgrađene od betonskih blokova koje propuštaju ogromnu količinu vode to znači da se plašite da bi vaša tajna mogla biti otkrivena. Već duže vreme ćutite o tome jer se bojite kako će vaši voljeni da reaguju kad saznaju šta ste uradili. Više vas brine potencijalno razočarenje, od posledica toga što ste uradili.

Sanjati da pokušavate da sprečite pucanje brane
Ukoliko ste sanjali da pokušavate da sprečite pucanje brane to implicira da ste u zabludi. Još uvek verujete da neko ili nešto može da se promeni u vašu korist. Moguće je da se nadate da će se partnerov tj. partnerkin odnos prema vama promeniti ili da će loš posao izroditi dobar rezultat. Vreme je da prestanete da živite u zabludi i da se okrenete izgradnji bolje budućnosti.

Sanjati da je brana pukla
Kada sanjate da je brana pukla to znači da će istina napokon da ugleda svetlo dana. Ovo se posebno odnosi na vaš emotivni život. Verovatno će vam partner tj. partnerka saopštiti da budućnost ne vidi onako kako vi želite da je vidite. Ako ništa drugo, makar ćete znati na čemu ste i moći ćete da preduzmete određene korake.

Sanjati da plivate pored brane
Plivati pored brane u snu ukazuje na to da ste zapali u dosadnu rutinu i da vam je svaki dan isti. Maštate o tome da se nešto promeni, da doživite neku avanturu. Međutim, ništa se značajno neće dogoditi ukoliko nastavite da svaki slobodan trenutak provodite radeći ono što ste do sada radili.

Sanjati da drugi plivaju pored brane
Videti u snu kako neko pliva pored brane znači da ćete pozavideti poznaniku tj. poznanici ili nekome od prijatelja koji/a se osmelio/la da živi onako kako on tj. ona želi. Za razliku od vas on tj. ona se ne plaši da bude srećan/a. Možda bi trebalo da naučite nešto od njega tj. nje.

Sanjati da se vozite čamcem pored brane
Ako ste sanjali da se vozite čamcem pored brane to implicira da niste skloni rizicima. Naime, retko se upuštate u poslove za koje niste sigurni da mogu da vam donesu dobit. Moguće je da zato ne napredujete onom brzinom kojom biste želeli, ali biste bilo koji drugi pristup smatrali neodgovornim.

Sanjati da šetate pored brane
Šetati pored brane u snu simbolizuje radoznalost. Osoba ste koja voli da stiče nova znanja i iskustva, te da upoznaje različite ljude, običaje i kulture. Nije isključeno da ćete uskoro upisati kurs ili obuku u vezi sa nečim što vas oduvek zanima.

Sanjati da letite iznad brane
Ako ste sanjali da avionom ili helikopterom nadletate branu to implicira da ćete se baviti ispravljanjem tuđih grešaka. Moguće je da će vam poslodavac poveriti tako nezahvalan zadatak. Oduzeće vam mnogo vremena i energije, ali nećete odustajati dok ga ne završite.

Sanjati da skačete sa brane u vodu
Skakati sa brane u vodu u snu ukazuje na to da ste skloni da sami sebe sabotirate. Vi svaku svoju ideju osudite na propast, čak i pre nego što pokušate da je realizujete. Upravo iz tog razloga ne ostavljate sebi prostora za napredak.

Sanjati da drugi skaču sa brane u vodu
Ovakav san znači da nećete uspeti da odgovorite blisku osobu od neke ideje koju smatrate lošom. On tj. ona će misliti drugačije, pa ćete morati da se pomirite sa činjenicom da će ovog puta učiti na vlastitim greškama.

Značenje može da bude i mnogo jednostavnije. Ako ste nedavno videli branu uživo ili na televiziji to je ostavilo utisak na vas koji ste sa jave preneli na san.

Definicija brane

Brana je građevina preko vodotoka koja služi za podizanje nivoa vode uzvodno od nje.