Carina – šta znači sanjati carinu ili carinika?

Videti carinu ili carinika u snu
Ako u snu vidite carinu ili carinika, to upozorava da ćete doživeti neprijatnosti. Moguće je da vas u narednom periodu očekuju nepredviđeni izdaci koji će biti uzrok rasprave sa članovima porodice ili kolegama. Iznerviraćete se jer neko od njih neće želeti da vas posluša i postupi kako ste mu savetovali, već će raditi po svom, a vi ćete snositi posledice.

Sanjati da se svađate sa carinikom
Kada sanjate da se svađate sa carinikom, to implicira da volite da prkosite autoritetima. Često radite suprotno od onog što vam kažu samo da biste dokazali da greše i da ste sposobniji od njih. Uživate kada pronađete bolje rešenje i to smatrate vašom pobedom. Teško prihvatate da ste pogrešili i da morate stalno da usavršavate vaše znanje.

San u kome vidite druge kako se svađaju sa carinikom ukazuje na to da ćete morati da odložite putovanje kome ste se mnogo radovali. Konačno ste našli vremena i novca da odete negde, ali ćete iz objektivnih razloga morati da odgodite taj put. Bićete mnogo razočarani, ali ćete shvatiti da nemate izbora, pa ćete se pomiriti sa svojom sudbinom. „Vrebajte“ novu priliku i ona će sigurno doći.

Tući se sa carinikom
Ukoliko sanjate da se tučete sa carinikom to znači da će vas pogoditi nepravda. Neko će vam na brutalan način pokazati da su mu/joj važni samo lični interesi i time će direktno ugroziti posao na kome ste dugo i predano radili. Na trenutak ćete pomisliti da je sav vaš trud uzaludan, ali vas, na sreću, to osećanje neće dugo pratiti.

Ako u snu vidite druge kako se biju sa carinikom moguće je da ćete morati biti „sudija“ u nekom sporu između dve osobe koje jednako volite i poštujete. Doći će do rasprave među njima te ćete biti prinuđeni da izaberete stranu. To će vam teško pasti, ali ćete odlučiti da budete pravedni. Razmotrićete argumente svakog od njih, te ćete „diplomatski“ saopštiti svoj sud i to tako da nikoga ne uvredite.

Ubiti carinika u snu
Sanjati da ste ubili carinika implicira da želite da do uspeha dođete bez mnogo truda i rada. Trenutno vam se čini da je moguće zaraditi novac i dobiti ugled u društvu bez da se puno mučite. Verujete da će doći vaših „pet minuta“ i nemate nameru da pravite rezervni plan. Bilo bi dobro kada biste malo bolje razmislili o tome i razmotrili sve opcije, jer postoje realne šanse da se vaša želja ne ostvari.

San u kome vidite da je neko drugi ubio carinika ukazuje na to da će neko pokušati da vas ocrni u društvu. Optužiće vas da ste površni i da su vam materijalne stvari bitnije od svega ostalog. Neko vreme ćete nastojati da ga/je demantujete, ali ćete s vremenom shvatiti da nema potrebe da trošite svoje nerve i vreme na tako nešto.

Ljubiti se sa carinikom
Ukoliko se u snu ljubite sa carinikom podsvest vas upozorava da je vreme da se pomirite sa nekim. Moguće je da ste se porečkali sa partnerom, članom porodice ili prijateljem, da ste shvatili da niste u pravu, ali da vam ponos ne dozvoljava da iskažete izvinjenje i želju da se situacija među vama popravi. Ako vam je zaista stalo do te osobe, ne dozvolite da vas inat rastavi.

Kada u snu vidite da se neko drugi ljubi sa carinikom to znači da ste dopustili da vas predrasude koje imate prema nekim ljudima spreče da proširite krug prijatelja i poznanika. Ponekad vam se čini da ste potpuno sami, da nemate kome da se poverite. Razlog za to je što ste se „učaurili“ i dozvolili sam malom krugu ljudi da vam se približi. Pustite ljude da pokažu kakvi su i nemojte da sudite knjizi po koricama.

Kriti se od carinika
Ako sanjate da se vi krijete od carinika to implicira da imate simpatiju, ali ne želite da to iko sazna. Postoji osoba u vašem okruženju koja vam se mnogo dopada. Međutim, strah vam ne dozvoljava da mu/joj priđete. Štaviše, trudite se da ne pokažete osećaje jer biste mogli da budete povređeni. Ipak, budite sigurni da drugi mogu da vide to što vi pokušavate da sakrijete.

San u kome pokušavate da sakrijete nekoga ili nešto od carinika ukazuje na nečistu savest. Uradili ste nešto čime se ne ponosite. Iako verovatno nije reč o nekom velikom „grehu“ do kraja života ćete nastojati da za vaš postupak niko ne sazna.

Ako se u vašem snu neko drugi krije od carinika to predstavlja upozorenje. Morate da budete mnogo oprezniji kada birate poslovne saradnike. Neko bi vas mogao uvući u ilegalne poslove iz kojih se vrlo teško izlazi. Ma koliko vam novac bio potreban, ne dozvolite da se tako nešto desi jer biste kasnije mogli da zažalite.

Čekati na carini
Sanjati da čekate na carini ukazuje da su pred vama mnogobrojne prepreke na putu do cilja. Za većinu stvari koje imate, morali ste sami da se pomučite i zasučete rukave. Biće vam krivo kada vidite da drugi dobijaju sve na gotovo bez imalo muke i smatraćete to nepravdom. Vremenom ćete shvatiti da je ipak tako najbolje jer umete da cenite i čuvate ono što ste stekli.

Sanjati da plaćate carinu
Kada sanjate da plaćate carinu moguće je da nećete biti zadovoljni nagradom za uložen trud. U poslednje vreme ste mnogo radili u nadi da će vam se jednog dana isplatiti. Nagrada je na pomolu, ali ćete se verovatno razočarati kada je dobijete. Smanjite očekivanja i uživajte u malim uspesima kako vam se to ne bi ponovilo.

Ukoliko u snu vidite da drugi plaćaju carinu to znači da ćete izbeći neugodnosti. Napravićete grešku na poslu, ali će ona biti pripisana nekom drugom. Premda će vas gristi savest jer niste priznali da ste vi pogrešili, bićete srećni jer nećete snositi nikakve posledice za svoj postupak. Ma koliko vam to donelo trenutno olakšanje i zadovoljstvo, dugoročno gledano, biće vam žao što se niste poneli kao profesionalac.

Sanjati da ste zaustavljeni na carini
Ako ste sanjali da ste zaustavljeni na carini to implicira da ćete morati da odložite ili da odustanete od nekog plana. Moguće je da se radujete odlasku na putovanje i da o tome dugo razmišljate, međutim, objektivne okolnosti će vas sprečiti u tome da svoj plan sprovedete u delo. Ipak, nemojte da očajavate jer će nova prilika doći i pre nego što vi mislite.

Sanjati da vas je carina vratila sa granice
Kada sanjate da vas je carina vratila sa granice to znači da ste paranoični. Volite da verujete da se ceo svet urotio protiv vas i da zbog toga ne možete da napredujete. Istina je mnogo jednostavnija, ali i surovija za vas. Kada preuzmete odgovornost za greške koje ste pravili i nešto naučite iz njih, sve će krenuti na bolje.

Sanjati da je carina zaplenila ono što ste pokušali da prenesete preko granice
Ovakav san ukazuje na to da ćete se suočiti sa nepravdom. Moguće je da će kolega koji ima manje znanja ili iskustva dobiti bolju ocenu na ispitu ili napredovati u karijeri brže od vas. To će vas naljutiti, a trebalo bi i da vas motiviše da se još više potrudite kako biste ostvarili svoje snove i ciljeve.

Sanjati da nemate dovoljno novca da platite carinu
Ukoliko ste sanjali da nemate dovoljno novca da biste platili carinu to simbolizuje brigu. Verovatno ste se nedavno suočili sa većim finansijskim troškovima, pa razmišljate o tome kako ćete da preživite do kraja meseca. Ništa vam drugo ne preostaje osim da „stegnete kaiš“, da se odreknete onoga što vam zaista nije neophodno. Iz ovoga bi trebalo da izvučete pouku za budućnost.

Sanjati da ste uspeli da izbegnete plaćanje carine
Ako ste sanjali da ste uspeli da izbegnete plaćanje carine to implicira da ste snalažljiva osoba, ali da vam samo to neće pomoći da ostvarite svoje ciljeve. Moraćete još mnogo da se trudite i žrtvujete kako bi vaši snovi u nekom momentu postali stvarnost. Sreća jeste važan faktor, međutim, potrebno je i žrtvovati se za više ciljeve u životu.

Sanjati da bežite od carinika
Bežati od carinika u snu ukazuje na potencijalne sukobe. Moguće je da će vas član porodice, partner tj. partnerka ili neko od prijatelja tj. kolega optužiti da ste neozbiljni, tj. da donosite nepromišljene i detinjaste odluke. To će vas uvrediti, međutim, ako malo bolje razmislite, shvatićete da je u pravu.

Sanjati da jurite carinika
Juriti carinika u snu znači da biste se mogli naći na meti tračeva zbog odluka koje ste doneli ili poteza koje ste povukli. O vama će pričati čak i osobe koje vas uopšte ne poznaju. Ne bi trebalo da se osvrćete na to, nego da podignute glave hodate ulicom, jer nikoga niste ni uvredili, ni povredili, niti mu/joj naneli štetu i nemate čega da se sramite.

Sanjati ste se sakrili od carinika
Kriti se od carinika u snu znači da pokušavate da odgovornost za svoje greške prebacite na nekog drugog. Možda ćete kratkoročno uspeti u tome, međutim, vreme će pokazati da ćete morati da se suočite sa posledicama nezrelog ponašanja.

Sanjati da ste udarili carinika
Ako ste sanjali da ste udarili carinika to implicira da morate da naučite da kontrolišete negativne emocije. U poslednje vreme svoju frustraciju lečite na ljudima koji to ničim nisu zaslužili. Ukoliko tako nastavite oteraćete od sebe osobe koje vas vole i poštuju.

Sanjati da vas je carinik udario
Ukoliko ste sanjali da vas je carinik udario to znači da ne bi trebalo da dozvoljavate ljudima da nipodaštavaju vaš trud, rad, znanje i uspehe. Počnite da radite na samopouzdanju.

Sanjati da vas je carinik uhapsio
Kada sanjate da vas je carinik uhapsio to implicira da će posledice loših odluka iz prošlosti u bližoj budućnosti stići na naplatu. Neka vas to ne iznenađuje, s obzirom na situaciju u koju ste se sami doveli. Bolje bi bilo da se odmah uhvatite u koštac sa time, a ne da problem nastavite da „gurate pod tepih“.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ako ste skoro putovali i bili na carini ili trebate proći kroz carinu, to je sigurno ostavilo uticaj na vas.

Definicija carine

Carina je obaveza uvoznika ili izvoznika da, u trenutku kada prelazi državnu granicu, plati određenu sumu novca državi.