Ciklame u snu – simbolika i značenje

Snovi sa motivom ciklama obično imaju pozitivno značenje. Ipak, tumačenje može da se razlikuje u zavisnosti od ambijenta u kome se san odvijao, boje cveta i slično.

Sanjati bele ciklame
Bela ciklama u snovima najavljuje radosne trenutke na javi. Moguće je da će vas neko obradovati lepim vestima ili da ćete biti pozvani na svadbu, krštenje ili neku drugu proslavu. Tu će biti mnogi dragi ljudi, pa ćete se odlično zabaviti. Dugo ćete pamtiti i prepričavati detalje sa tog događaja.

Sanjati roza ciklame
Ako ste u snu videli roza ciklame to implicira da bi se situacija na emotivnom planu uskoro mogla popraviti na bolje. Ukoliko odnos sa voljenom osobom u poslednje vreme nije baš bio harmoničan, to će se vrlo brzo promeniti. Sa druge strane, ako ste duže vreme sami, moguće je da ćete uploviti u strastvenu vezu.

Sanjati ljubičaste ciklame
Kada u snu vidite ljubičaste ciklame to ukazuje na nedostatak nežnosti u vašem životu. Ljudima koji dugo nemaju emotivnog partnera ovaj osećaj nije stran. Međutim, problem je ukoliko ste u vezi ili braku, a niste srećni. U tom slučaju, san je znak da o svojim emocijama morate da razgovarate sa voljenom osobom.

Sanjati crvene ciklame
Crvene ciklame u snovima simbolizuju strast. Moguće je da osećate neverovatnu privlačnost prema nekoj osobi. Najverovatnije je reč o zauzetom muškarcu ili ženi. Time je izazov još veći. Ipak, treba da imate u vidu kakve bi posledice moglo da izazove ukoliko učinite bilo šta u vezi sa time.

Sanjati narandžaste ciklame
Ukoliko ste u snu videli narandžaste ciklame to implicira da ste se našli u situaciji koju ne razumete. Verovatno vam nije jasno u kom smeru se odvija vaš odnos sa drugom osobom. Možda ste u nekoj vrsti romantične, ali tajne veze i pitate se zbog čega druga strana ne želi da svoju ljubav napokon obelodanite.

Sanjati ciklame u bašti
Ciklame u bašti su znakovi da biste na okupljanju rodbine i prijatelja mogli sresti osobu koju dugo niste videli, a koja vam se dopadala. Započećete razgovor i brzo shvatiti da i dalje osećate „leptiriće“ u njegovom tj. njenom prisustvu. Nakon ovoga ćete poželeti da se više družite i češće viđate.

Sanjati ciklame u saksiji
Ako ste sanjali ciklame u saksiji to najavljuje lepo druženje sa voljenim osobama. Moguće je da ćete otići na izlet ili na ručak sa članovima porodice. Nakon dugo vremena ćete svi biti na okupu i to će vam izuzetno prijati.

Sanjati ciklame u vazi
Ukoliko ste u snu videli ciklame u vazi to implicira da bi vas mogla posetiti osoba koja je nekad bila važan deo vašeg života, ali ste skoro potpuno izgubili kontakt. Biće vam drago što ga/je vidite. Međutim, vrlo brzo ćete shvatiti koliko se promenio/la i to vam se uopšte neće svideti.

Sanjati buket ciklama
Buket ciklama u snovima ukazuje na prijatno iznenađenje. Moguće je da će vas partner tj. partnerka obradovati romantičnom večerom ili poklonom. Reč je o nečemu o čemu dugo maštate, ali niste bili u prilici da to sebi priuštite. Više od samog dara će vas obradovati činjenica da je on tj. ona tačno znao/la šta vam je potrebno.

Sanjati uvele ciklame
Uvele ciklame u snovima znače da ćete se udaljiti od prijatelja tj. prijateljice. Verovatno će vas obaveze okupirati, pa nećete imati energije i vremena da se družite sa njim tj. njom. Ni on tj. ona neće insistirati na tome da se viđate, pa ćete se mirno razići.

Sanjati da sadite ciklame
Saditi ciklame u snu ukazuje na to da će vam jedan događaj ili situacija dati energije da počnete da se borite za ono što želite. To može da bude bolji status na radnom mestu tj. karijera ili, pak, osoba koju želite.

Sanjati da drugi sade ciklame
Ako ste u snu videli kako neko sadi ciklame to implicira da treba da podržite partnera tj. partnerku u njegovoj tj. njenoj nameri. Čak i ukoliko imate neke sumnje, nemojte da ga/je kritikujete, nego pokušajte da mu/joj ukažete na moguće greške tj. štetne posledice. Vaša podrška i vera u to što radi će mu/joj biti od presudnog značaja.

Sanjati da zalivate ciklame
Zalivati ciklame u snu ukazuje na to da morate da radite na sebi kako biste napredovali. Uspeh o kome maštate sigurno neće doći preko noći i bez borbe. Trebaće mnogo truda, energije, žrtve i strpljenja da bi vaši snovi postali stvarnost. Samo ukoliko budete uporni možete da očekujete dobre rezultate.

Sanjati da drugi zalivaju ciklame
Ovakav san znači da biste mogli doći u nesporazum sa kolegom tj. koleginicom ili poslodavcem. Verovatno se nećete najbolje razumeti oko načina na koji treba da se reši izvesni problem. Pokažite razumevanje i potrudite se da sujeta ne prevlada zdrav razum.

Sanjati da berete ciklame
Brati ciklame u snu ukazuje na to da će nešto na čemu radite doneti bolje rezultate nego što ste očekivali. Moguće je da su vaše projekcije bile skromnije, ali ćete se u budućnosti uveriti da vaš trud i rad mogu biti višestruko nagrađeni.

Sanjati da drugi beru ciklame
Kada u snu vidite kako neko bere ciklame to implicira da se potajno takmičite sa kolegom tj. koleginicom ili nekim od vaših prijatelja. Trudite se da budete uspešniji i bolji od njega tj. nje. Premda nije loše imati neki podsticaj, morate da znate da bi motivacija koju ste odabrali mogla da ugrozi vaše odnose.

Sanjati da uništavate ciklame
Uništavati ciklame u snu ukazuje na to da biste se mogli razočarati u nekoga. Verovatno će vam poznanik tj. poznanica nešto obećati, ali neće ispuniti datu reč. Kada ga/je sretnete na ulici praviće se da je sve u redu, što će vas još više povrediti i naljutiti. Barem ćete znati da na njega tj. nju više ne možete da računate.

Sanjati da drugi uništavaju ciklame
Ako ste u snu videli kako neko uništava ciklame to implicira da bi trebalo da budete iskreni i prema sebi i prema drugim ljudima. Morate da shvatite šta želite i da to otvoreno kažete. Nije problem to što lažete sve oko sebe, nego što to činite sami sebi.

Sanjati da palite ciklame
Paliti ciklame u snu simbolizuje potisnut bes ili frustraciju. Nešto se u vašem životu ne odvija onako kako ste zamislili. Umesto da energiju trošite kako biste to popravili, vi se ljutite na ceo svet. Vi snosite veliki deo odgovornosti za ono što vam se dešava.

Sanjati da drugi pale ciklame
Ukoliko ste u snu videli kako neko pali ciklame to implicira da biste se mogli naći na meti nečijeg nezadovoljstva. Neko će se „istresti“ na vas, ali je bitno da ne započinjete svađu nego da sačekate da kaže šta ima, a potom mu/joj argumentovano objasnite zašto niste adresa na koju bi trebalo da se obrati.

Sanjati da mirišete ciklame
Mirisati ciklame u snu znači da neko ili nešto neće ispuniti vaša očekivanja. Verovatno ste polagali velike nade u to, ali ćete morati da se pomirite sa činjenicom da stvari ne idu u željenom smeru. Promenite taktiku da biste postigli ono što želite.

Sanjati da drugi mirišu ciklame
Ovakav san ukazuje na to da se plašite da nekoga ne razočarate. Možda je reč o porodici ili partneru tj. partnerki. Neko zavisi od vas i vaših uspeha i zato ste pod konstatnim pritiskom. Vreme je da „stanete na loptu“, da se zapitate šta vi želite i da počnete to da ostvarujete.

Sanjati da kupujete ciklame
Kupovati ciklame u snu znači da nećete uspeti nekoga da impresionirate. Moguće je da želite nekome da se dopadnete, ali vam to neće poći za rukom. Druga mogućnost je da se trudite da se nametnete poslodavcu kao njegova desna ruka, međutim, za tu ulogu će odabrati nekog drugog.

Sanjati da prodajete ciklame
Prodavati ciklame u snu ukazuje na to da svesno ignorišete nečije udvaranje. Verovatno vam se ta osoba ne dopada, pa se pravite da ne primećujete znakove da gaji izvesna osećanja prema vama. Možda bi ipak trebalo da budete iskreni i da smanjite svaku šansu da on tj. ona gaji lažne nade.

Sanjati da ste dobili ciklame na poklon
Ako ste sanjali da vam je neko poklonio ciklame to implicira da dugo maštate o osobi o kojoj ne znate apsolutno ništa, ali se plašite da pokušate da mu/joj se približite.

Sanjati da poklanjate ciklame
Kada sanjate da ste nekome poklonili ciklame to znači da imate tajnog obožavaoca. Ta osoba vam verovatno nikad neće priznati svoja osećanja, jer misli da će ostati neuzvraćena.

Sanjati da kradete ciklame
Krasti ciklame u snu ukazuje na to da ne treba da svoju sreću gradite na nečijoj tuzi. Veze zasnovane na lažima, intrigama i prevarama nemaju svetlu budućnost. Isto važi i za nezasluženi profesionalni napredak.

Sanjati da slikate ciklame
Slikati ciklame u snu znači da bi vaša kreativnost uskoro mogla da dođe do izražaja. Bavićete se poslom koji vam baš odgovara. Uzivaćete u svakom trenutku, a razultati će biti bolji nego što ste očekivali. Dobićete brojne pohvale, pa možda i priznanja za vaš rad.

Sanjati da gledate sliku ciklama
Gledati sliku ciklama u snu ukazuje na to da žalite za propuštenom prilikom iz prošlosti. Kajete se što niste iskoristili neku šansu i to vas sprečava da vidite mogućnosti koje su vam sada „pred nosom“.

Sanjati da čitate o ciklamama
Čitati o ciklamama u snu može da bude znak da ćete početi da se bavite nekim hobijem. To će vam potpuno okupirati pažnju i vreme, a pomoći će vam i da se opustite. U nekom trenutku bi vaša mala zanimacija mogla postati i solidan izvor prihoda.

Značenje može da bude i mnogo jednostavnije. Ako ste nedavno videli ciklame to je ostavilo utisak na vas.

Definicija ciklama

Ciklama (lat. Cyclamen) je rod skrivenosemenica iz porodice jagorčevina Primulaceae. Obuhvata 23 vrste, rasprostranjene u oblasti Sredozemlja, od Španije do Irana i Somalije.