Cunami u snu – simbolika i značenje

Snovi sa motivom cunamija obično su povezani s emocijama. Sanjamo ih kada smo u strahu zato što su neke stvari izmakle kontroli. Tumačenje ovakvih snova zavisi od konteksta u kome su se odvijali, kao i od detalja koji su ih pratili. Praćeni su negativnim emocijama poput panike, straha, uzbuđenja i slično.

Sanjati cunami tokom dana
Ako ste sanjali dolazak cunamija u toku dana to implicira da ste u panici. Plašite se da neki zadatak, posao ili važnu obavezu nećete uspeti da završite na vreme. Moguće je da su vas rokovi „pritisnuli“ i da ste zbog toga pod stresom. Ništa nećete postići ako neke velike odluke budete donosili preko noći. Ne libite se da potražite savet od osobe kojoj verujete.

Sanjati cunami tokom noći
Ukoliko ste sanjali dolazak cunamija tokom noći to znači da ćete morati da podnesete određene žrtve, kako bi vaša budućnost bila lepša i mirnija. Nije isključeno da ćete biti prisiljeni da povučete radikalne poteze ili da neke ljude potpuno eliminišete iz svog života kako biste se sačuvali. Verujte u sebe i sve će se dobro završiti.

Sanjati da mediji najavljuju dolazak cunamija
Kada sanjate da mediji najavljuju dolazak cunamija to implicira da ćete od prijatelja tj. prijateljice ili nekog od vaših poznanika čuti vest koja će vas uplašiti. Verovatno se tiče vašeg posla ili odnosa sa partnerom tj. partnerkom. Nakon tog razgovora ćete postati prilično nervozni i frustrirani. Ipak, sve može da „sedne na svoje mesto“ ako postoji dobro volja.

Sanjati da pokušavate da sprečite cunami
Ako ste u snu pokušavali da sprečite dolazak cunamija to znači da ste u zabludi. Verujete da će neko da se promeni zbog vas, ali se to sasvim sigurno neće dogoditi. Ma koliko vi njega tj. nju voleli i obrnuto, morate da znate da onaj ko ne želi da se promeni, to neće ni učiniti. Bolje bi bilo da sreću potražite sa nekim drugim.

Sanjati da neko drugi pokušava da spreči cunami
Ovakav san ukazuje na to da ste svesni da vas neko voli više nego vi njega tj. nju. Osećate njegovu tj. njenu ljubav, podršku i pažnju i pokušavate da se naterate da mu/joj uzvratite istom merom. Ne možete da se prisilite da promenite osećanja. Ili ona postoje ili ne. Možda bi bilo bolje da budete potpuno iskreni prema njemu tj. njoj.

Sanjati da ste sprečili dolazak cunamija
Ukoliko ste sanjali da ste uspeli da sprečite dolazak cunamija to može da bude znak da ćete prestati da se svađate sa nekim. Moguće je da ste često u sukobu sa članom porodice, partnerom tj. partnerkom ili šefom. Međutim, ubrzo ćete shvatiti da je takav odnos loš za vaše mentalno zdravlje, pa ćete početi da pristajete na kompromise. Verovatno će i druga strana da vam „uzvrati istom merom“.

Sanjati da bežite od cunamija
Bežati od cunamija u snu ukazuje na to da ćete pokušati da izvučete najbolje iz neke loše situacije. Moguće je da će vas neko uvrediti ili povrediti, ali ćete se potruditi da to okrenete u svoju korist. Druga mogućnost jeste da ćete problem sa kojim se suočavate na poslu shvatiti kao način da naučite nešto novo, pa da vam to iskustvo u budućnosti bude od koristi.

Sanjati da gledate dolazak cunamija sa sigurne udaljenosti
Gledati dolazak cunamija sa sigurne udaljenosti u snu vam poručuje da ne treba da sudite drugim ljudima. Nemate prava da komentarišete njihove odluke ili postupke, naročito ukoliko ne znate šta ih je na to nateralo. Najlakše je kazati „ja to nikad ne bih uradio/la“, međutim, ne možete da znate na šta će vas u nekom trenutku životne okolnosti prisiliti.

Sanjati da ste preživeli cunami
Ako ste sanjali da ste preživeli cunami to simbolizuje odlučnost. Napokon ste došli u fazu života kada znate šta želite, a šta ne. Imate dovoljno energije i strpljenja da se borite za ostvarenje svojih ciljeva. Neke žrtve će u skoroj budućnosti da se isplate.

Sanjati da je bliska osoba preživela cunami
Ovakav san ukazuje na to da treba da podržite voljenu osobu u ostvarenju nekih njegovih tj. njenih želja i ideja. Umesto što ga/je kritikujete, dajte mu/joj savet kako nešto da popravi. Vaše mišljenje mu/joj je važno i zato treba da ga/je podstaknete da postigne ono što želi, a ne da ga/je ubedite da to nikad neće dostići.

Sanjati da je cunami uništio vaš dom
Kada sanjate da je cunami uništio vaš dom to, na žalost, nije dobar znak. Ovakvi snovi ukazuju na to da odnosi unutar porodice nisu najbolji i da morate da se potrudite da se to promeni. Roditelji, partner tj. partnerka, brat, sestra, deca su vam veoma važni. Međutim, stvari ne izgledaju baš najbolje i moraćete svi da uložite trud da se poprave.

Sanjati da je cunami uništio ceo grad
Ukoliko ste sanjali da je cnunami uništio ceo grad to implicira da ćete se naći na meti tračeva. O vama će pričati čak i ljudi koji vas nikad nisu upoznali. Najbolje bi bilo da ignorišete sve te priče. Ako se upustite u objašnjavanje samo ćete izgubiti dragoceno vreme i energiju.

Sanjati da je vaš partner tj. partnerka nestao/la u cunamiju
Ako ste sanjali da je vaš partner tj. partnerka nestao u cunamiju to znači da ste ga/je zapostavili. Verovatno mnogo radite i ne stižete da mu/joj se posvetite. Ukoliko nastavite da ignorišete njegove tj. njene želje postoji velika mogućnost da će vas ostaviti.

Sanjati da je vaš partner tj. partnerka poginuo/la u cunamiju
Kada sanjate da je vaš partner tj. partnerka poginuo/la u cunamiju to implicira da je vaša ljubav na testu. Suočićete se sa nekim većim izazovima, a ishod svega toga će pokazati da li ćete ostati zajedno do kraja života ili ne. Možda će vas zaboleti neka saznanja, ali ćete barem znati na čemu ste.

Sanjati da je član porodice poginuo/la u cunamiju
Ovakav san ukazuje na to da član porodice ima problem, a vi o tome ne znate ništa jer ste potpuno fokusirani na svoje brige i obaveze. S obzirom na to da na njega tj. nju uvek možete da računate, potrudite se da mu/joj se sada nađete pri ruci. Možda mu/joj je dovoljno da ga/je samo saslušate.

Sanjati da je vaše dete nestalo u cunamiju
Ukoliko ste sanjali da je vaše dete nestalo u cunamiju to implicira da se plašite za njegovu budućnost. Možda sumnjate u način na koji ste ga vaspitali ili se bojite da nije spremno na sve što život sa sobom nosi. Svaki roditelj se barem jednom u životu suočio s ovakvim pitanjima. Međutim, ako svom detetu pružate podršku, pažnju i ljubav, nema razloga za brigu.

Sanjati da je vaše dete poginulo u cunamiju
Ako ste sanjali da je vaše dete poginulo u cunamiju to znači da sumnjate da nešto krije od vas. Ovakve snove često sanjaju roditelji tinejdžera. Važno je da ne vršite pritisak na njega tj. nju i da budete strpljivi. Možda ono što ga/je muči nije neka krupna stvar, ali još uvek nije spreman/a da vam se poveri.

Sanjati da je vaš prijatelj tj. prijateljica nestao u cunamiju
Kada sanjate da je neko od vaših prijatelja nestao u cunamiju moguće je da će vam uskoro ispričati neku tajnu i da će tražiti da to ponesete sa sobom u grob. Potrudite se da ne izneverite njegovo tj. njeno poverenje i ispoštujte molbu koju vam je uputio/la.

Sanjati da je vaš prijatelj tj. prijateljica poginuo/la u cunamiju
Ukoliko ste sanjali da je neko od vaših prijatelja poginuo u cunamiju to implicira da bi trebalo da ga/je pozovete na kafu. Moguće je da se niste dugo videli i da jedno drugome nedostajete. Druga mogućnost jeste da ni ne znate šta se u njegovom tj. njenom životu trenutno dešava.

Sanjati da razgovarate o cunamiju
Razgovarati o cunamiju u snu ukazuje na to da ste skloni da sami sebi stvarate stres. Po prirodi ste paničar i kada vam se dogodi nešto nepredviđeno, niste u stanju da reagujete na pravi način. Ne slušate ni šta vam drugi govore, nego razmišljate o najgorem mogućem razvoju događaja. Morate da se menjate kako biste sačuvali svoje mentalno zdravlje.

Sanjati da drugi razgovaraju o cunamiju
Ako ste sanjali da neko razgovara o cunamiju to implicira da ne treba da se mešate u tuđi život, čak ni ukoliko se radi o ljudima koji su vam vrlo bliski. Ne namećite svoje mišljenje i stavove, a savete dajte samo onda kada ih neko od vas traži.

Sanjati da čitate o cunamiju
Čitati o cunamiju u snu ukazuje na to da ste perfekcionista. Vi se ne upuštate ni u kakav posao ukoliko niste sigurni da možete da ga završite u roku koji vam je zadat i na najbolji mogući način. Ne volite da radite u timu zato što ste svesni da vaše detaljisanje nervira one sa kojima sarađujete.

Sanjati da pišete o cunamiju
Pisati o cunamiju u snu znači da će vas neko zamoliti za savet u vezi sa delikatnim problemom. S obzirom na to da se do sada niste susreli sa takvom situacijom, trebaće vam neko vreme da razmislite šta da mu/joj kažete.

Značenje može da bude i mnogo jednostavnije. Ako ste nedavno čitali ili gledali TV prilog ili film o cunamiju to je ostavilo utisak na vas.

Definicija cunamija

Cunami (јап. 津 „cu“ = luka, i 波 „nami“ = talas) je lučki talas, ili u slobodnom prevodu zalivski talas ili seizmički morski talas. Označava pojavu talasavelike kinetičke energije i razornog mehaničkog dejstva na obalno područje.