Deveruša – šta znači sanjati deverušu?

Deveruše u snovima su čest motiv i kod muškaraca i kod žena, ali ih češće sanjaju osobe mlađe životne dobi. Kada u snu vidite deverušu to može imati više različitih značenja, u zavisnosti od konteksta u kome se san odvija, kao i detalja koji su ga pratili.

Sanjati lepu i sređenu deverušu
Ako u snu vidite lepo obučenu i sređenu deverušu to implicira da osećate kako vam ljubav i pažnja koje drugima pružate nisu uzvraćene. Ponekad vam se čini da neku osobu mnogo više volite, nego što ona voli vas. Ipak, pristajete na taj odnos jer se plašite samoće. Za vas izreka „bolje biti sam nego u lošem društvu“ nikako ne važi.

Biti deveruša
Ukoliko sanjate da ste vi deveruša to može da znači dve stvari, da vam u životu nedostaje uzbuđenja i veselja ili da nekome zavidite na sreći i uspehu. Moguće je da u bliskom okruženju imate osobu koja je postigla sve ono o čemu ste vi maštali. Umesto da vam on/ona bude uzor i posluži kao motivacija da ostvarite svoje snove, vi gajite vrlo negativne osećaje i ne možete da budete srećni zbog njega/nje. Time se samo „izjedate“, a ne činite ništa dobro za sebe.

Razgovarati sa deverušom
Kada u snu razgovarate sa deverušom moguće je da ćete u bliskoj budućnosti ući u sukob sa nekim od članova partnerove porodice. Verovatno vam teško pada to što vam se mešaju u život i pokušavaju da vam nametnu vlastite odluke, planove i ideje kako treba da živite. Njihovo uplitanje u vaše intimne stvari bi moglo loše da se odrazi na vaš odnos sa partnerom.

Sanjati da neko drugi razgovara sa deverušom je znak da niste spremni za ozbiljnu vezu. Vi ste osoba kojoj nemirni duh ne dozvoljava da se skrasi pored jedne osobe. Štaviše, plaši vas činjenica da ćete kad-tad morati da nađete partnera za ceo život. Drugo značenje ovakvih snova jeste da ćete čuti loše vesti od nekog od članova rodbine ili prijatelja.

Svađati se sa deverušom
San u kome se svađate sa deverušom obično ukazuje na to da ste u vezi ili braku sa ljubomornom osobom. Reč je o nekome ko vas nesumnjivo voli, ali ko vam uopšte ne daje prostor da „dišete“. Fali vam slobode jer ste stalno u grču. Partner od vas traži da mu/joj se javljate gde god se nalazite. Često vas ispituje gde ste i s kim bili i optužuje da ne želite da provodite vreme sa njim/njom. Dugoročno gledano, ovakva veza ne može da ima svetlu budućnost.

Ako se u vašem snu neko drugi svađa sa deverušom to implicira da ćete pokušati da pomirite ljude koji su duže vreme u svađi. Reč je o osobama koje su vam drage, te smatrate da njihov odnos ne treba da bude takav kakav je trenutno. Potrudićete se da ih pomirite, premda ćete duboko u sebi znati da vaša misija nema mnogo šanse za uspeh.

Tući se sa deverušom
Ukoliko žena sanja da se tuče sa deverušom to znači da se na javi oseća izdanom. Verovatno je neko vama blizak uradio nešto što vas je povredilo i razočaralo. Ne znate kako da se nosite sa time, niti kako da mu/joj oprostite. Možda bi najbolje bilo da otvoreno razgovarate o tome, da kažete sve što vam je na duši, jer ako to ne uradite samo ćete naneti štetu vlastitoj psihi.

Kada muškarac sanja da se tuče sa deverušom moguće je da će se zbog žene posvađati sa drugarom. Možda ćete prijatelju ukazati na neke loše postupke njegove partnerke, ali on vašu dobru nameru neće protumačiti na pravi način, te ćete zažaliti što ste mu bilo šta spomenuli. Moguća je i obrnuta situacija.

Plesati sa deverušom
San u kome plešete sa deverušom može da ima različita značenja. Ako muškarac sanja da pleše sa deverušom moguće je da mu se dopada neka osoba koja ne bi smela. Ukoliko, pak, žena sanja da pleše sa deverušom to simboliše lepe trenutke s osobama koje su joj drage. Moguć je poziv na venčanje, krštenje ili neku drugu proslavu.

Ljubiti se sa deverušom
Ukoliko muškarac sanja da se ljubi sa deverušom to implicira da će mu neka nepoznata osoba ukazati veliko poštovanje. Niste ni bili svesni da postoji neko ko se divi vašoj inteligenciji, snalažljivosti i profesionalizmu. Ovaj gest će vas iznenaditi, ali i obradovati.

Ako, pak, žena sanja da se ljubi sa deverušom ukazuje na to da ne biste od partnera trebali da krijete neke detalje iz svoje prošlosti. Ako vas ta osoba zaista voli, pokazaće razumevanje za vaše greške ili postupke. Nemojte da sumnjate u njega/nju, jer je to vrlo opasno za svaku vezu.

Sanjati da vam je deveruša otela buket
Ovakve snove, podrazumeva se, češće sanjaju žene nego muškarci. Kada sanjate da vam je deveruša otela buket to implicira da imate suparnicu. Reč je o osobi koja će učiniti sve da zavede vašeg partnera ili da vam „preotme“ osobu koja vam se dopada. Neće prezati ni od čega kako bi se domogla onoga ko joj se dopada, zato budite oprezni. Nemojte da partnera optužujete da je saučesnik tog „zlodela“, jer nema nikakve veze sa time.

Sanjati da jurite deverušu
Juriti deverušu u snu obično znači da niste preboleli staru ljubav. Moguće je da još uvek s vremena na vreme mislite na nekoga ko je obeležio dobar deo vašeg života. Više niste zajedno, ali vas to ne sprečava da razmišljate o tome šta bi bilo da su se neke stvari odvijale drugačije. Teško je „otarasiti se“ takvih pitanja, pogotovo kada sa nekim proživite mnogo toga. Ipak, trebali biste se okrenuti budućnosti, jer vas tamo čekaju lepe stvari.

Kada u snu vidite kako neko drugi juri deverušu moguće je da će vas prijatelj dovesti u nezgodan položaj. Tražiće od vas neku uslugu zbog koje ćete verovatno morati da se zamerite drugim ljudima. Ipak, s obzirom na to da verujete da je vaše prijateljstvo iskreno i trajno, napravićete to što traži od vas, bez mnogo razmišljanja.

Sanjati da bežite od deveruše
Bežati od deveruše u snu simbolizuje potrebu da svoje prave osećaje priznate partneru. Moguće je da više ne osećate ono što ste nekad osećali prema njemu/njoj. Ne sumnjate da ga/je volite, ali verujete da to nije ona ljubav koja može da potraje za ceo život. Važno je prvo da budete iskreni prema sebi, a potom da to prenesete i njemu tj. njoj. Iskrenost je najmanje što zaslužuje!

San u kome vidite kako neko beži od deveruše znači da će vas „zabaviti“ nečiji problem. Verovatno će vam prijatelj ili prijateljica ispričati neku situaciju koja mu/joj se dogodila, a vi ćete shvatiti koliko je njegov/njen problem zaista beznačajan u odnosu na tuđe brige. Zato ćete mu/joj na najjednostavniji način pokušati da objasnite da se nasekirao zbog gluposti.

Sanjati da ženite deverušu
Kada muškarac sanja venčanje na kome ne ženi mladu, nego deverušu to implicira da će mu se dogoditi neke lepe stvari. Konačno će vam se sreća osmehnuti i sve će krenuti tokom koji vi želite. Iskoristite naredni period u svom životu da konačno realizujete nešto o čemu dugo maštate.

Sanjati gole deveruše
Ukoliko muškarac sanja gole deveruše moguće je da njegova trenutna partnerka ne može da udovolji njegovim seksualnim potrebama ili da mašta o nečemu u seksu, ali se plaši da joj to prizna.

Ako, pak, žena vidi gole deveruše na vlastitom ili tuđem venačanju to znači da će se razočarati u blisku prijateljicu. Moguće je da će reći ili uraditi nešto što će vas mnogo povrediti. Zbog dugogodišnjeg prijateljstva nećete „terati mak na konac“, ali će se vaše mišljenje o njoj dosta promeniti.

Ubiti deverušu u snu
San u kome ubijate deverušu obično implicira da želite da se otmete uticaju koji neka osoba vrši na vas. Sigurno u blizini imate nekog ko pokušava da manipuliše vašim postupcima, planovima i odlukama. Trudi se da sve što vi radite ide njemu/njoj u korist. Ipak, dobro je to što ste na vreme shvatili o čemu se radi, sada samo treba da se pozabavite tim problemom.

Sanjati mrtvu deverušu
Mrtva deveruša je simbol nostalgije za prošlim vremenima ili nekim propuštenim prilikama. Verovatno se kajete zbog nekih postupaka. Ovakve snove često sanjaju ljudi koji žive daleko od porodice ili prijatelja.

Sanjati da kupujete haljine za deveruše
Kupovati haljine za deveruše obično znači da se spremate za nešto veliko u svom životu. Trenutno vam se čini da ništa ne radite, nego samo čekate da vam se to dogodi. Međutim, trebali biste da podstaknete neke događaje. Pokrenite se i videćete da ćete svoj san ostvariti mnogo pre nego što ste mislili.

Sanjati da prodajete haljine za deveruše
Ovakav san simboliše zavist i ljubomoru. Verovatno neko iz vašeg okruženja ima partnera kakvog biste vi poželeli za sebe. Dok on/ona uživa u životu, vi se grizete. Vreme je da odagnate te negativne misli iz svoje glave, poradite na samopouzdanju i prestanete da se upoređujete sa drugima.

Značenje može da bude i mnogo jednostavnije. Ako ste nedavno bili na venčanju u svojstvu gosta ili ste sami organizovali svadbu to je ostavilo utisak na vas. Isto važi i ako ste pričali o nečijem venčanju, čitali o tome u novinama ili knjigama ili gledali na televiziji.

Značenje deveruše

Deveruša je muževa sestra, deverova majka ili deverova pratilja, supruga ili prijateljica na svadbi. Deveruše mogu da budu i najbolje prijateljice mlade.