Šta znači sanjati đurđevak?

Sanjati đurđevak
Ako u snu vidite đurđevak, to simbolizuje radost. Moguće je da ste okruženi divnim ljudima koji uvek nađu načina da vam ulepšaju dan. Trudite se da pozitivnu energiju crpite iz posla ili hobija koji sa zadovoljstvom radite. Najjednostavnije rečeno, vi uživate u životu i u svakom trenutku možete da pronađete razlog za sreću. Kada u snu nekome poklonite đurđevak, to označava da imate ozbiljne namere. Verovatno ste u vezi sa osobom koju volite i sa kojom želite da provedete ostatak života. Svesni ste da je reč o pravoj ljubavi jer uprkos tome što znate sve njene/njegove loše strane, niste se uplašili već ste ih prihvatili i naučili najbolji način da se sa njima izborite.

Sanjati da bacate đurđevak
Sanjati da bacate đurđevak implicira da ne cenite nečiji trud. Može se desiti da neko već duže vreme pokušava da vas osvoji na šta ćete veoma grubo odreagovati. Nećete mu/joj pružiti pravu priliku da pokaže na šta je sve spreman zbog vas, već ćete čeznuti za nekim ko vam je nedostupan i ko vam ne uzvraća osećanja.

Sanjati da sadite đurđevak
Kada sanjate da sadite đurđevak to znači da ćete dobiti poklon. Sigurno postoji nešto o čemu duže vreme maštate, ali niste bili u prilici da to sebi priuštite. Međutim, prijatelj, partner ili neko od članova porodice će se potruditi da vam to omogući. Verovatno će vas iznenaditi za rođendan, godišnjicu, maturu, odbranu diplomskog rada ili neki drugi vrlo važan datum u vašem životu.

Sanjati da drugi sade đurđevak
Ukoliko u snu vidite kako drugi sade đurđevak to ukazuje na lepe trenutke sa porodicom ili prijateljima. Okupićete na jednom mestu sve ljude koji vam mnogo znače i shvatićete da su vam samo oni potrebni da biste bili srećni.

Sanjati da berete đurđevak
Ovakav san simbolizuje profesionalni uspeh. Odraći ćete se mnogo toga kako biste se posvetili poslu i karijeri i to će kad-tad uroditi plodom. Premda sada mnogi sumnjaju u vas, pokazaćete im da nisu bili u pravu. Ako se bavite poljoprivredom pred vama je prinos ili žetva kakvu još niste imali.

Sanjati da drugi beru đurđevak
Ako u snu vidite kako neko drugi bere đurđevak to ukazuje na dobre vesti koje ćete uskoro dobiti. Ukoliko ste konkurisali za nastavak studija ili posao u nekoj drugoj zemlji, postoji realna mogućnost da ćete biti primljeni. Dobre vesti mogu da se odnose i na nekog od članova porodice. Možda će vam rođaci javiti da planiraju venčanje ili čekaju prinovu što će vas jako obradovati.

Sanjati da mirišete đurđevak
San u kome mirišete đurđevak simbolizuje umor. Sigurno je iza vas jedan težak period tokom koga ste preživeli veliku količinu stresa. Sve to je ostavilo posledice na vaše zdravlje, pa biste prvo trebali da se odmorite i opustite, a potom i da posetite lekara kako biste bili sigurni da vas stres nije ugrozio. Posvetite malo vremena sebi, vaši duh i telo će vam biti zahvalni.

Sanjati da drugi mirišu đurđevak
Ukoliko u snu vidite da osoba koju poznajete miriše đurđevak to znači da ste zabrinuti za njega/nju. Možda vam je priznao/la da ima zdravstvenih ili finansijskih problema, a ne znate kako da mu/joj pomognete. Savet je da budete podrška i da ga/je nagovorite da poseti lekara i smanji nervozu.

Kada u snu vidite nepoznatu osobu kako miriše cveće to implicira da su tračevi o dragoj osobi u koje niste verovali ipak istiniti. Moguće je da vam je bilo teško da sebi priznate da osoba koju dobro poznajete može da uradi tako nešto, ali ćete se uskoro uveriti da niste bili u pravu.

Sanjati da ste dobili đurđevak
Ako vam neko u snu pokloni đurđevak to je pokazatelj da ćete doživeti veliku radost. Dogodiće vam se stvari koje će u potpunosti promeniti vaš način razmišljanja i prioritete koje trenutno imate. Za mlađe osobe ovaj san znači skorije venčanje ili prinovu, dok za one starije ukazuje na sreću vezane za decu ili unuke. U svakom slučaju, pred vama je nešto što će iz korenja da promeni vaš život.

Sanjati da ste poklonili đurđevak
San u kome nekom poklonite đurđevak ukazuje na neuzvraćenu ljubav. Možda vam se dopada osoba koja je zauzeta ili koja vas uopšte ne primećuje. Nije isključeno ni da se radi o dugogodišnjem prijatelju koji vas ne gleda na romaničan način. Moguće je i da se plašite da mu/joj priznate šta osećate jer biste ga/je mogli zauvek izgubiti. Nije vam lako, ali će se sve promeniti kada upoznate nekoga ko će potpuno okupirati vaše misli.

Sanjati da kupujete đurđevak
Ukoliko sanjate da kupujete đurđevak to znači da vam se ulaganje neće isplatiti. Verovatno ćete kupiti nešto jako skupo što neće ispuniti vaša očekivanja, pa ćete kroz par dana poželeti da možete da vratite vreme i uradite potpuno drugačije. Druga mogućnost je da ćete investirati u nešto dosta rizično i da ćete se zbog toga pokajati. Nemojte da živite u zabludi da se od kladionice i igara na sreću može profitirati!

Sanjati uveo đurđevak
Kada u snu vidite uveo đurđevak verovatno ćete čuti lošu vest u vezi sa zdravstvenim stanjem osobe koju poznajete. Premda se radi o starijoj osobi, nećete biti spremni za ono najgore. Pokušaćete na sve načine da pomognete njemu/njoj ili njegovoj/njenoj porodici. Vaša podrška će im mnogo značiti.

Sanjati sušeni đurđevak
Ako sanjate osušeni đurđevak to može da ima više značenja u zavisnosti od detalja. Ukoliko su cvet, stablo i listovi savršeno očuvani i ako izgleda poput primerka iz herbarijuma to implicira da pored sebe imate osobu koja vam pruža bezuslovnu ljubav i pažnju. Budite sigurni da mu/joj uzvraćate na pravi način.

Ukoliko je suvi đurđevak u lošem stanju to ukazuje na skori kraj ljubavi ili braka. Možda situacija sa partnerom ne funkcioniše najbolje i da dugo razmišljate o tome u kom smeru ide vaš odnos. Partner/ka takođe sebi postavlja isto pitanje. Trebali biste o tome razgovarati zajedno. Ako se nešto ne može sačuvati, ne vredi se mučiti.

Sanjati da čupate đurđevak
Neugodni trenuci na javi. Moguće je da ćete se osramotiti izjavom ili delom zbog čega će vas propisno zaboleti glava.

Sanjati da kradete đurđevak
Krasti đurđevak iz cvećare ili nečije bašte u snu znači da vlastitu sreću ne bi trebalo da gradite na tuđoj nesreći. Naime, to što mislite da imate prava da sami budete srećni, bez obzira na to kako se to odražava na druge ljude je sebično i u nekom momentu bi vam se moglo vratiti na najgori mogući način.

Sanjati da drugi kradu đurđevak
Kada sanjate kako neko krade đurđevak iz cvećare ili bašte to implicira da ćete uzalud upozoravati nekoga na greške koje pravi, jer neće imati nameru da vas posluša. Tek će vam u daljoj budućnosti, kada sve dođe na naplatu priznati da ste bili u pravu.

Sanjati da gazite đurđevak
Gaziti đurđevak u snu ukazuje na to da ćete iskazati nepoštovanje prema nekome. Moguće je da će u vaše preduzeće doći novi nadređeni i da će pokušati da nametnu autoritet. Međutim, smatraćete da nemate obavezu da ih slušate s obzirom na to da ste u firmi mnogo duže od njih. Nije isključeno da ćete se naći u opasnosti ukoliko im sujeta proradi.

Sanjati da drugi gaze đurđevak
Ako ste sanjali kako neko gazi đurđevak to implicira da ćete imati problem da nekoga ubedite u nešto. Verovatno ćete doći na ideju kako da rešite neki problem, međutim, kolege ili ukućani tj. partner ili partnerka će izraziti sumnje u dobre rezultate. Moraćete da budete vrlo ubedljivi kako bi i drugi počeli da veruju u ono što pokušavate da postignete.

Sanjati đurđevak na livadi
San u kome vidite livadu punu đurđevka ukazuje na to da su pred vama bolji dani. Nakon vrlo stresnog perioda nastupiće povoljna faza, pa će vam mnogo toga polaziti za rukom. Ukoliko ste nedavno okončali vezu i mislite da se više nikad nećete zaljubiti, budite sigurni da ste u krivu.

Sanjati đurđevak u šumi
Ukoliko ste u snu videli šumu punu đurđevka to simbolizuje profesionalni uspeh. Možda ćete napredovati u karijeri ili će vam poslodavac povećati platu. U svakom slučaju, čak i manji iznos novca će vam dobro doći da zakrpite rupe nastale usled hroničnog nedostatka novca.

Sanjati đurđevak u saksiji
Đurđevak u saksiji ukazuje na porodičnu harmoniju. Iza vas su burni dani i meseci, međutim, ta muka će vas zbližiti s onima koje volite. Niste mogli ni da pomislite da ste toliko snažni, sve dok vam se nije dogodilo sve što ste morali da preživite. Sada ćete znati da ste jači nego što ste mogli da zamislite.

Sanjati đurđevak u vazi
Ako ste u snu videli đurđevak u vazi to implicira da bi vas neko mogao obradovati. Moguće je da će vas posetiti osoba koju dugo niste videli. Reč je o rodbini ili prijateljima koji ne žive u vašem gradu. Ugostićete ih i potruditi se da se u vašem domu osećaju kao kod svoje kuće.

Sanjati da bacate đurđevak pred nekoga
Bacati đurđevak pred nekoga ukazuje na to da odajete ljudima mnogo više poštovanja nego što to zaslužuju ili što dobijate zauzvrat. Pronađite balans kako stalno ne biste bili frustrirani.

Sanjati da neko baca đurđevak pred vas
Ukoliko ste sanjali da neko baca đurđevak pred vas to implicira da imate bolju reputaciju u društvu nego što mislite. Moguće je da vam ljudi ne govore komplimente u lice, međutim, budite sigurni da mnogi imaju veoma lepo mišljenje o vama. Zbog inteligencije i pristojnosti koju pokazujete mnoga su vam vrata otvorena.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli ili dobili đurđevak, to je sigurno ostavilo utisak na vas i tada se ovakvi snovi ne tumače.

Definicija đurđevka

Đurđevak je biljka sa mirisnim zvonastim cvetovima koja cveta u maju i dobra je za pokrivanje tla.