Dokumenti (akti) – šta znači kada sanjate dokumente?

Listati dokumente
Kada sanjate da prelistavate akta, to implicira da ćete napredovati u karijeri. Moguće je da očekujete nagradu za vaš trud u vidu stipendije za studije u inostranstvu. Ako ste zaposleni, biće vam omogućeno da usavršavate vaše znanje u inostranoj kompaniji. To će biti ostvarenje vaših snova. Sve ono za šta ste se borili i u šta ste ulagali doneće vam mogućnost da napredujete u životu. Bićete ponosni jer ćete moći da živite gde god poželite i to zahvaljujući sopstvenom radu. Upoznaćete mnogo ljudi koji će želeti da sarađuju sa vama. Verovatno ćete dobiti poslovnu ponudu koju nećete moći da odbijete, a koja će zahtevati da se trajno preselite u drugu zemlju. To će vas malo uplašiti, ali želja za uspehom će preovladati.

Cepati dokumente
Kada u snu cepate akta, to upozorava na probleme sa sudom. Uskoro će početi parnica koju ste dugo očekivali. Međutim, njen ishod neće biti u vašu korist. Moguće je da vam neko duguje novac koji ne želi da vam vrati. Bićete primorani da se obračunate na sudu, ali kada se sve sabere i oduzme, vi ćete biti oštećena strana. Osetićete se izrevoltirano jer nećete uspeti da se izborite za ono što vi smatrate da je pravedno.

Sanjati razbacane dokumente/akta
Ako su akti koje vidite neuredno razbacani mogući su propusti na poslu ili u školi. Podsvest vam govori da imate neki zadatak koji već duže vreme odlažete da završite zbog njegove složenosti. Vreme je da se uhvatite u koštac sa time jer bi u suprotnom mogli da trpite posledice.

Sanjati gomilu dokumenata
San u kome na velikoj gomili vidite mnogo dokumenata obično znači da ste na sebe preuzeli previše obaveza koje su počele da vas guše. Moguće je da se plašite kako ćete sve završiti, a ukoliko zatražite pomoć da će vas okolina smatrati nesposobnim. Situaciju ćete prevazići upravo uz pomoć bliskih saradnika koji će imati razumevanja za problem u kome ste se našli. Ne dozvolite da sujeta ili sud javnosti utiče na trezveno rasuđivanje.

Sanjati gomilu dokumenta zgužvanih u loptice
Kada sanjate hrpu akata zgužvanih u loptice verovatno ćete odlučiti da promenite profesiju ili fakultet. Vaša odluka neće biti dobro prihvaćena od strane osoba koje su vam bliske naročito zbog toga što smatraju da posao koji radite ili za koji se školujete ima dobru perspektivu. Uprkos tome, vi ćete i dalje smatrati da je ispravna, potovo zato što osećate prezasićenje od onoga što trenutno radite.

Sanjati da ste pronašli akta
Ukoliko sanjate da ste pronašli neki važan dokument ostvariće vam se želja da kupite nešto o čemu dugo maštate. Finansijska situacija će se konačno stabilizovati pa ćete moći lakše da dišete. Već neko vreme vaši prohtevi premašuju stanje na računu, ali ćete uskoro uspeti da prevaziđete i taj problem.

Sanjati nečitko napisan dokument
Ako uzaludno pokušavate da pročitate šta piše na dokumentu to znači da ste zbunjeni trenutnom situacijom u kojoj ste se našli. Moguće je da ćete se naći u nezavidnom položaju i da u startu nećete znati kako da odreagujete. Ipak, nema razloga za brigu jer i sami znate da vam je snalažljivost jedna od vrlina.

Sanjati dokument na stranom jeziku
Kada sanjate dokument napisan na stranom jeziku očekuje vas neplanirano putovanje. Možda će vas neko od članova porodice ili prijatelj pozvati u goste ili ćete zbog posla ili škole otputovati u inostranstvo. Taj put vas neće posebno obradovati, ali se nećete pokajati ukoliko prihvatite da na nega odete.

Sanjati da čitate tajne akte ili spise
San u kome čitate neke tajne akte znači da sumnjate u partnerovu vernost. Sve češće vam se čini da nešto krije od vas. Kako bi ste iz njega/nje „izvukli“ priznanje ili dokaze da ste u krivu, odlučićete da do informacija dođete „okolnim putem“. Ipak, kada shvatite da je to pogrešan pristup, stavićete sve karte na sto, što ste trebali da učinite na samom početku. Nemojte da donosite odluke samo na osnovu osećaja, saslušajte i drugu stranu priče pa tek onda prosudite da li su sumnje bile osnovane ili ne.

Sanjati da ste izgubili akta
Ako ste sanjali da ste izgubili važan dokument moguće je da ste zbog nečeg uplašeni. Svakodnevne brige utiču na vaše raspoloženje, a sve dodatno pojačava strah od gubitka posla ili voljene osobe. Možda vam trenutno situacija izgleda vrlo loše, ali morate biti svesni da, šta god se dogodilo nema razloga da na život gledate tragično.

Sanjati da potpisujete dokument
San u kome potpisujete neki dokument ima više tumačenja. Ako u snu potpisujete ugovor mogli biste da dobijete primamljivu ponudu za posao. Primićete poziv od uticajne osobe koja bi putem svojih poznanika mogla da vam obezbedi siguran posao, a samim tim i manje neizvesnu budućnost.

Sanjati da nekome dajete akta
Ako sanjate da nekom dajete dokument mogući su gubici zbog nepromišljenosti ili nepažnje. Zato budite vrlo oprezni i promislite o svakom narednom koraku.

Sanjati da ste od nekog dobili akta
Ukoliko vam u snu neko daje neki dokument nadređeni će vam poveriti odgovoran zadatak jer veruje da ste u stanju da ga bez problema rešite. Možda ćete osetiti da vam je stavljeno preveliko breme zbog važnosti posla, ali i ponos jer vas smatraju dovoljno kompetentnim za tako nešto.

Sanjati da palite dokument
Ako sanjate da palite dokument to znači da ćete u budućnosti naići na nerazumevanje okoline za svoje postupke. Kolege, porodica, pa čak ni partner neće moći da shvati zašto toliko vremena provodite radeći. S druge strane, vi ste ubeđeni da će vam trud i zalaganje biti od velike koristi, te da će se u budućnosti isplatiti. Pokušajte da razgovarate sa dragim ljudima kako biste im približili svoje planove, tada će verovatno shvatiti da ste spremi da podnesete žrtvu za bolje sutra.

Sanjati da sečete dokumente makazama
San u kome makazama sečete neki dokument simboliše nečistu savest. Verovatno ste nekome nešto prećutali iz straha od kritike, te vas podsvest upozorava da biste trebali reći istinu. Trenutno pokušavate da se sitnim lažima iščupate iz te situacije, ali se neistine sve više gomilaju. Budite oprezni jer biste se mogli zapetljati još više.

Sanjati da razvrstavate ili slažete akta
Razvrstavati ili slagati akta u snu ukazuje na turbulentan period koji je pred vama. Moguće je da ćete morati da pogazite vlastiti ponos, da ćete da radite nešto što je za vas ponižavajuće. Međutim, imajte u vidu da niti jedan posao nije loš ukoliko vi znate kako da ga odradite na pravi način.

Sanjati da drugi razvrstavaju ili slažu akta
Ako ste u snu videli kako neko razvrstava akta ili dokumente to znači da će vas bliska osoba zamoliti za pomoć ili savet u vezi sa problemom koji ga/je muči. Možda će vas član porodice ili neko od prijatelja pitati da mu/joj pozajmite novac kako bi mogao/la da servisira određene obaveze.

Sanjati da ste objavili tajni akt
Kada sanjate da ste objavili tajni dokument to implicira da nije vreme za rizične poteze. U narednom periodu ćete doći u situaciju koja će od vas zahtevati mudro delovanje. Ako ne znate kako da rešite neki veći problem, posavetujete se o tome s osobom kojoj verujete.

Sanjati da vas neko nagovara da potpišete dokument tj. akt
Ukoliko ste sanjali da vas neko nagovara da potpišete neki akt to znači da vam je dosadilo da radite ono što vam drugi govore. Maštate o tome da se osamostalite, ali nemate hrabrosti da uradite nešto konkretno. Samo vi možete da rešite taj problem, ukoliko zaista želite da odluke donosite po vlastitoj savesti, a ne po tuđim direktivama i instrukcijama.

Sanjati da nekoga nagovarate da potpiše akt
Nagovarati nekoga da potpiše akt tj. dokument u snu ukazuje na to da ne bi trebalo drugima da namećete svoje mišljenje, stavove i ideje, čak ni ukoliko se radi o ljudima koji su vam vrlo bliski. Ne biste ni vi voleli da vama to neko radi. Savete delite samo onda kada ih neko od vas traži. U svakom drugom slučaju to se smatra direktnim zadiranjem u tuđu privatnost.

Sanjati da vas neko tera da potpišete akt
Ako ste sanjali da vas neko tera da potpišete neki akt to simbolizuje stres. Moguće je da u poslednje vreme imate mnogo obaveza i problema. Muči vas i to što drugi dosta očekuju od vas. Ukoliko nešto ne preduzmete stres će ozbiljno da ugrozi vaše mentalno i fizičko zdravlje.

Sanjati da nekoga terate da potpiše akt
Prisiljavati drugoga da potpiše neki akt u snu ukazuje na to da ćete manipulacijama pokušati da ostvarite svoj cilj. Nagovorićete nekoga da radi ono što vama odgovara. Možda ćete ostvariti ono što ste naumili, ali ćete sasvim sigurno izgubiti osobu koja vam je draga.

Sanjati da ste odbili da potpišete akt
Kada sanjate da ste odbili da potpišete neki akt to implicira da ćete na javi postupiti onako kako vam savest nalaže. Moguće je da ćete moći da ostvarite neku korist „preko tuđih leđa“, ali to nećete učiniti jer znate da ne biste želeli da je situacija obrnuta i da neko vas iskorištava.

Sanjati da je neko odbio da potpiše akt
Ukoliko ste sanjali kako je neko odbio da potpiše akt to znači da će vas uvrediti nečija neposlušnost. Verovatno ćete nešto sugerisati bliskoj osobi, ali neće uzimati u obzir savete koje ste mu/joj dali, nego će postupiti onako kako smatra da je ispravno.

Sanjati da ste bacili akt
Baciti akt u smeće u snu je znak da bi trebalo da budete vrlo oprezni ukoliko planirate da potpišete bilo kakvu vrstu ugovora. Potrudite se da pročitate svaku stavku koja se u njemu nalazi i, što je još važnije, da shvatite na šta vas tačno taj dokument obavezuje. Ako to ne uradite, kasnije biste se mogli suočiti sa vrlo ozbiljnim posledicama.

Definicija akta

Akt ima više značenja, a neka od njih su: delo, rasprava, pretres, sudska radnja.