Dolar – šta znači sanjati dolare?

Sanjati dolare
Ako u snu vidite dolare, to ukazuje da ćete imati veći dobitak. Verovatno ste odlučili da u narednom periodu više pažnje posvetite karijeri. Želite da zaradite dosta novca kako biste mogli da obezbedite vašu porodicu i da u miru i blagostanju dočekate starost. Bićete zainteresovani da sredstva uložite u nekretnine ili posao koji će vam u budućnosti donositi prihode.

Davati dolare u snu
Kada sanjate da dajete dolare, to implicira da neko iskorišćava vašu dobrotu. Verovatno je reč o prijatelju ili članu porodice kome ne umete da kažete ne, pa makar zbog toga sebi stvorili probleme. On/a će uvideti vašu slabost pa će pored sveta i vremena koje odvajate za nju, očekivati i finansijsku pomoć.

Izgubiti dolare u snu
Sanjati da ste izgubili dolare simbolizuje nepromišljene postupke. Moguće je da ste od malih nogu imali sve što vam je potrebno i nikada niste bili u situaciji da se za nešto pomučite. Posledica takvog odrastanja biće nesigurne investicije i dugovi u koje ćete zapasti kada dođe red na vas da rukujete imovinom koju su vam roditelji ostavili u nasledstvo.

Sanjati da ste dobili dolare
Ako vam u snu osoba koju poznajete da određenu svotu dolara to znači da će vas ignorisati na javi. Možda će prijatelj/ica nekoliko puta odbiti poziv za druženje, pa ćete steći utisak da vas izbegava. Pitaćete se gde ste pogrešili i insistirati na tome da se vidite. Najbolje bi bilo kada biste ga/je otvoreno pitali o čemu se radi. Možda ste ga/je nesvesno uvredili.

Ukoliko vam nepoznata osoba u snu daje dolare to je indikator velike sreće. Desiće vam se nešto o čemu dugo maštate. Može biti vezano za emotivni ili poslovni deo vašeg života. Ako ste u dužoj vezi moguće je da će vam partner/ka predložiti da počnete da živite zajedno ili da se venčate. Sa druge strane, nije isključeno da ćete dobiti povišicu na poslu ili ponudu za bolje plaćeno radno mesto.

Sanjati da ste pronašli dolare
Ukoliko sanjate da ste pronašli dolare to simboliše materijalnu korist i sreću u životu. S obzirom na to da su dolari ili novac u generalnom smislu simboli moći, bogatstva i prosperiteta, možete očekivati da ćete u budućnosti steći sve navedeno. Sa druge strane, ovakav san može da ukazuje i na potragu za srećom. Za osobe koje su usamljene pronaći dolare u snu znači pronaći pravog partnera.

Sanjati da ste ukrali dolare
Ovakav san znači da će vam manjak kreativnosti ugroziti posao. Možda ste pod pritiskom da smislite dobru poslovnu ideju ili predložite najpovoljnije rešenje nekog problema, a nikako ne možete da „nadođete“. Inspiracija vam je nestala baš u momentu kada vam je bila najpotrebnija. Ipak, nemojte da očajavate, vaš talenat je nesporan i sigurno će vam pomoći da rešite sve probleme.

Sanjati da je vama neko ukrao dolare
Kada vam u snu neko ukrade dolare to ukazuje na propuštene prilike. Verovatno se kajete jer niste imali dovoljno hrabrosti da prihvatite neki posao ili da svoj novac uložite u nešto rizično, ali isplativo. Kako god, svesni ste da je taj voz prošao. Okrenite se novim stvarima i poslovima i sledeći put dobro razmislite pre nego što nešto prihvatite ili odbijete.

Sanjati da ste nasledili dolare
Ako sanjate da ste dobili dolare u nasledstvo to je povezano sa načinom na koji razmenjujete ideje sa drugim ljudima. Kako novac, pa tako i dolari obično dolazi posle smrti druge osobe, tako i vi predugo čekate da nešto uradite ili kažete. Ako imate neku ideju ili kritiku nemojte da se plašite da je kažete. Možda će baš vaše rešenje biti najpovoljnije u datom momentu. Sve je to povezano sa manjkom samopouzdanja. Vreme je da steknete više vere u sebe i da to na pravi način artikulišete.

Sanjati lažne dolare
Ukoliko u snu plaćate lažnim dolarima to znači da ćete se suočiti sa izdajom. Moguće je da će vam partner/ka priznati da vas je prevario/la ili da će prijatelj ili član porodice izneveriti vaše poverenje. U svakom slučaju, bićete povređeni i trebaće vam dosta vremena da to prevaziđete.

Ako vama neko nešto plaća krivotvorenim dolarima to znači da ste žrtva manipulacije. U svom okruženju imate osobu koja vas koristi kako bi ostvarila neke svoje ciljeve. Još uvek to ne vidite jer vam sve vešto „pakuje“ u lepi celofan, pa vam se čini da vam želi dobro. Međutim, to nije baš tako. Obratite pažnju na to kome i zašto verujete, sigurno ćete brzo shvatiti na koga se ovaj san odnosi.

Sanjati da falsifikujete dolare
Ovakav san simbolizuje finansijske probleme sa kojima se trenutno suočavate. Verovatno ste potrošili više nego što ste trebali, pa ste sada suočeni sa time da pazite na svaki dinar koji potrošite. Moguće je i da ste imali nepredviđene troškove koji su uticali na vaš budžet. U svakom slučaju moraćete da „stegnete kaiš“ do sledeće plate.

Sanjati da menjate dolare
Ako menjate dolare u neku drugu valutu to znači da još uvek ne znate da primenite to što ste naučili u životu. Vi, jednostavno, ne umete da raspolažete svojim znanjem, talentom i veštinama, nego ih neprestano uludo trošite. Vreme je da napravite plan i da radite na tome da ga realizujete. Nemojte da kopirate tuđe ideje zato što vam se čine isplativim, nego sami smislite način da nešto postignete.

U slučaju obrnute situacije kada, na primer, menjate dinare u dolare to pokazuje vašu želju da se obogatite preko noći. Smatrate da za dobru zaradu nije potrebno mnogo truda i rada nego jedna dobra ideja zbog koje ćete steći veliki novac. To je u redu, ali dok čekate na to, ne možete da sedite skrštenih ruku. Radite nešto kako biste preživeli do tog momenta kada vam se želja ostvari.

Sanjati da drugi menjaju dolare
Ovakav san nema veze sa novcem nego simbolizuje nedostatak pažnje ili ljubavi. Moguće je da vam partner/ka ne posvećuje dovoljno svog vremena, pa se osećate zapostavljeno.

Sanjati da brojite dolare
Brojati dolare u snu najavljuje profesionalne uspehe. U budućnosti biste mogli ostvariti ono o čemu trenutno maštate. Moguće je povećanje plate za mlađe, a penzije za starije osobe. Bilo kako bilo, finansijska situacija će se uskoro popraviti.

Sanjati da drugi broje dolare
Ako ste sanjali da neko broji dolare to implicira da će vas bliska osoba učiniti ponosnim. Verovatno će član porodice, partner tj. partnerka ili neko od prijatelja ostvariti veći uspeh i svima ćete pričati o tome. Nije isključeno da ćete prirediti zabavu ili druženje u njegovu tj. njenu čast.

Sanjati da krijete dolare
Kriti dolare u snu ukazuje na nešto što potiskujete ili izbegavate. Možda skrivate svoja osećanja ili odbijate da se uhvatite u koštac sa nekim problemom. Životnim odlukama ne pristupate proaktivno, a često stvarnost ne vidite onakvom kakva jeste, nego kakva biste želeli da bude. San vam poručuje da počnete da menjate navike i način razmišljanja.

Sanjati da ste pozajmili dolare od nekoga
Ukoliko ste sanjali da ste od nekoga pozajmili dolare to simbolizuje manje brige. Moguće je da ćete se suočiti sa nepredvidivom situacijom, međutim, dobro ćete se snaći, pa će sve završiti bez većih posledica.

Sanjati da ste nekome pozajmili dolare
Ovakav san ukazuje na to da bi vas bliska osoba uskoro mogla upitati za savet u vezi sa problemom koji ga/je muči. S obzirom na to da se do sada niste susreli sa takvim situacijama, moraćete da razmislite šta da mu/joj kažete.

Sanjati da nešto plaćate u dolarima
Plaćati nešto u dolarima u snu znači da biste želeli da investirate u nešto, ali se plašite da je previše rizično. Najbolje bi bilo kada biste o tome razgovarali s osobom koja ima mnogo više iskustva u takvim poslovima od vas. Nemojte da ignorišete savete i sugestije drugih ljudi i nemojte da velike odluke donosite preko noći kako se kasnije ne biste kajali.

Sanjati da vam neko nešto plaća u dolarima
Ako ste sanjali da vam neko nešto plaća u dolarima to simbolizuje neočekivan dobitak. Možda će vam poslodavac povećati platu ili isplatiti stimulaciju za trud i rad koji ulažete u posao. Druga mogućnost jeste nasledstvo, a treća dobitak u igrama na sreću. U svakom slučaju, čak i manji iznos će vam pomoći da „stanete na noge“.

Sanjati da dolarima brišete suze
Kada sanjate da dolarima brišete suze to implicira da bi neko vaše reči ili postupke mogao da protumači na pogrešan način. Možda ćete biti ljubazni, a on tj. ona će to doživeti kao pokušaj flerta. Sa druge strane, nije isključeno da će neko vašu stidljivost shvatiti kao aroganciju.

Sanjati da cepate dolare
Cepati dolare u snu ukazuje na to da ćete odustati od nečega. Moguće je da ste u neku ideju ili projekat uložili mnogo vremena, strpljenja i truda, međutim, rezultati su izostali. Zato ćete u bližoj budućnosti dići ruke od toga kako biste se posvetili konstruktivnijim stvarima u svom životu.

Sanjati da palite dolare
Paliti dolare u snu simbolizuje ljutnju. Verovatno vas je na javi neko uvredio, povredio ili isprovocirao i maštate o osveti. Ipak, morate da znate da vam ona neće doneti zadovoljstvo koje priželjkujete.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro menjali novac u dolare ili neku drugu stranu valutu, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija dolara

Dolar je zvanična valuta kojom se vrši plaćanje, obračun i razmena u Sjedinjenim Američkim Državama.