Dragi kamen – šta znači sanjati drago kamenje?

Drago kamenje, tj. dragulji su zastupljeni u snovima žena i muškaraca, a njihovo tumačenje može da bude pozitivno ili negativno. Interpretacija ovakvih snova je uslovljena ambijentom u kome se san odvijao, kao i detaljima koji su ga pratili.

Videti u snu dragi kamen u izlogu

Ako ste u snu videli dragi kamen u izlogu to implicira da maštate o nečemu što vam u ovom trenutku nije dostupno.

Možda je to zauzet muškarac tj. žena, bolji posao, veća primanja ili vlastita nekretnina. U svakom slučaju, moraćete da se strpite kako bi vaš san postao stvarnost.

San o dragom kamenu u sefu

Ukoliko ste u snu videli dragi kamen u sefu to znači da će vam se ostvariti neka želja. Moguće je da duže vreme razmišljate o tome i da ste u nekom trenutku bili izgubili nadu da ćete dobiti ono što želite.

Međutim, u bliskoj budućnosti će se stvari promeniti, te ćete se veoma obradovati.

Tražiti drago kamenje u snu

San u kome tražite drago kamenje ukazuje na to da još uvek niste zadovoljni nekim segmentom vašeg života. Možda ste u profesionalnom smislu ispunjeni, ali da nemate mnogo sreće u ljubavi.

Situacija može da bude i obrnuta. U svakom slučaju, san vam poručuje da nikad ne odustajete od onoga što želite.

Sanjati da ste pronašli dragi kamen

Kada sanjate da ste pronašli dragi kamen to implicira da neku situaciju ili određenu osobu ne treba da uzimate zdravo za gotovo.

Kada to ili njega tj. nju izgubite biće prekasno da se kajete. Zato već sada treba da budete zahvalni zbog onoga što imate.

Izgubiti dragi kamen u snu

Sanjati da ste izgubili dragi kamen ukazuje na to da vas grize savest zbog toga što ste u prošlosti neku osobu povredili, uvredili ili razočarali.

Možda to niste uradili namerno, ali se niste ni izvinili. Sve dok to ne učinite, nastavićete da sanjate snove s ovakvim ili sličnim značenjem.

San o kupovini dragog kamenja

Ako ste sanjali da kupujete dragi kamen za sebe to implicira da morate da poradite na samopouzdanju kako biste ostvarili ono što ste zamislili.

Suočite se i počnite da se borite sa kompleksima da bi vam budućnost bila lepša.

Ukoliko ste, pak, sanjali da za drugu osobu kupujete dragi kamen to znači da partner tj. partnerka ili neko od bliskih ljudi sumnja u vas.

Sanjati da prodajete drago kamenje

Prodavati drago kamenje u snu ukazuje na finansijske probleme. Moguće je da ste pod stresom jer su rashodi uveliko premašili prihode.

Izbegavajte nova zaduženja. Umesto toga, razmislite o tome kako možete da uštedite i gde možete da zaradite dodatni novac.

Šta znači kada sanjate da ste dobili dragi kamen?

Ukoliko ste sanjali da vam je neko poklonio dragi kamen to implicira da ste u nekoj vrsti odnosa s osobom kojoj ne verujete.

Možda je reč o tajnoj ili neformalnoj vezi, zasnovanoj na međusobnoj privlačnosti. Ne želite da taj odnos „uozbiljite“ upravo iz razloga što vam nedostaje poverenja jedno u drugo.

Pokloniti u snu nekome dragi kamen

Kada sanjate da ste nekome poklonili dragi kamen to znači da se trudite da ignorišete svoja osećanja. Moguće je da vam se neka osoba dopada više nego što biste želeli da priznate.

Možete se vi pretvarati da vam je svejedno, međutim, vaši postupci govore nešto sasvim drugo.

Ukrasti dragi kamen u snu

Ako ste sanjali da kradete dragi kamen to implicira da ste u dilemi. Verovatno ste se našli na prekretnici i niste sigurni kojim putem treba da krenete.

Najvažnije je da bitne odluke ne donosite preko noći. Dajte sebi vremena da o svemu dobro razmislite, pa tek onda učinite naredni korak.

Sanjati da vam je neko ukrao dragi kamen

Ovakav san ukazuje na to da bi ne bi trebalo da se poveravate osobi sa kojom ste od nedavno bliski. Naime, u vašoj blizini postoji neko čije vam namere još uvek nisu sasvim jasne.

Sve dok ga/je ne „pročitate“ nemojte ni da mu/joj pričate o svojim tajnama, strahovima, idejama i slično.

Kriti drago kamenje u snu

Ukoliko ste sanjali da od nekoga krijete drago kamenje to simboliše paranoju.

Moguće je da ste počeli da verujete da se ceo svet urotio protiv vas. Istina je mnogo jednostavnija – niste ništa naučili iz grešaka koje ste u prošlosti pravili i zato ih stalno ponavljate.

Sanjati da drugi kriju drago kamenje

Kada sanjate da neko krije drago kamenje to znači da se plašite da bi greh iz prošlosti mogao da ugleda svetlo dana i tako naruši odnos koji gradite sa nekom osobom.

Ako vam je zaista stalo do njega tj. nje, budite iskreni. Morate da znate da će mnogo više da ga/je zaboli ukoliko to sazna od nekog drugog, a ne od vas.

Šta znači kada sanjate da ste zakopali dragi kamen?

Sanjati da ste zakopali dragi kamen u zemlju ukazuje na to da ste postali sebični. Moguće je da ste teškom mukom stekli to što imate i zato to ljubomorno čuvate od drugih.

Ipak, trebalo bi da  razmislite o tome da li bi vam bilo draže da možete sa nekim da podelite ono što imate, tj. da li biste se zahvaljujući tome osećali lepše, ispunjenije, zadovoljnije i srećnije.

Oteti dragi kamen od nekoga u snu

Ako ste sanjali da ste nekome oteli dragi kamen to simbolizuje ljubomoru.

Verovatno ste imali priliku da provedete vreme sa nekim ljubavnim parom i da ste shvatili da oni imaju sve ono o čemu vi maštate.

Nemojte da očajavate, zato što će se i u vašem životu kad-tad pojaviti osoba koja će vam u svemu odgovarati i pored koje ćete se osećati dobro.

Sanjati da vam je neko oteo dragi kamen

San u kome vam neko otme dragi kamen ukazuje na to da imate konkurenciju. Možda se vaš partner tj. partnerka nekome sviđa i da će se ta osoba potruditi da ga/je osvoji.

Druga mogućnost jeste da neko pretenduje na vaše radno mesto. U svakom slučaju, san vam poručuje da budete vrlo oprezni i da ne donosite ishitrene odluke.

Šta znači kada sanjate da ste progutali dragi kamen?

Ukoliko ste sanjali da ste progutali dragi kamen to implicira da biste se na javi mogli naći u nevolji.

Verovatno ćete neku stvar „prelomiti preko kolena“, pa ćete morati da se suočite sa negativnim posledicama. Nije isključeno da to nećete moći da rešite sami, nego ćete morati tražiti nečiju pomoć.

Sanjati oštećen dragi kamen

Kada u snu vidite oštećen dragi kamen to znači da biste mogli početi gajiti neka osećanja prema osobi koju često viđate. Shvatićete da postoji nešto kod njega tj. nje što vas užasno intrigira.

Ne možete da proniknete u njegov tj. njen um i način razmišljanja. Moguće je da će vas privući ta tajnovitost.

Videti u snu krvav dragi kamen

Krvav dragi kamen u snu ukazuje na to da bi trebalo da kontrolišete svoje ambicije. Nema ništa loše u tome što se trudite da ostvarite svoje ciljeve.

Međutim, nije dobro što stalno rušite mostove. Zapitajte sa kime ćete proslaviti uspeh kada ga jednog dana ostvarite, ako od sebe oterate sve dobre ljude.

Prljav dragi kamen u snu

Ako ste sanjali prljav dragi kamen to implicira da vam se nečije ponašanje neće dopasti.

Moguće je da će se partner tj. partnerka loše poneti prema nekome, te ćete shvatiti da vam ta njegova tj. njena osobina uopšte nije privlačna.

Sanjati lažni dragi kamen

Lažni dragi kamen u snu ukazuje na to da treba da se čuvate slatkorečivih ljudi. Neko vam često laska i trudi se da vam se približi kako bi vas u određenom trenutku iskoristio za ostvarenje svojih ciljeva i interesa.

Nemojte da mu/joj se poveravate, nego o onome što vas muči razgovarajte s ljudima kojima verujete.

Videti u snu ogrlicu od dragog kamena

Ogrlica sa dragim kamenjem u snu znači da vam fali slobode. Moguće je da ste u vezi sa ljubomornom osobom i da vas njegova tj. njena posesivnost guši i opterećuje.

Druga mogućnost jeste da se bavite poslom koji vas čini nesrećnim. Bilo kako bilo, san vam poručuje da je došlo vreme za promene.

Prsten sa dragim kamenom u snu

Ako ste u snu videli prsten sa dragim kamenom to implicira da biste promenili odnos koji imate sa nekim.

Možda maštate o tome da vezu sa partnerom tj. partnerkom podignete na viši nivo, međutim, plašite se da mu/joj to priznate zato što mislite da on tj. ona to neće želeti. Ako vas odbije, barem ćete znati na čemu ste sa njim tj. njom.

Sanjati narukvicu sa dragim kamenom

Ukoliko ste u snu videli narukvicu sa dragim kamenom to znači da bi se iz prijateljskog odnosa mogla roditi ljubav.

Moguće je tu osobu trenutno ne gledate na romantičan način, međutim, situacija će se u budućnosti promeniti.

Kruna sa dragim kamenom u snu

Kada u snu vidite krunu sa dragim kamenom to implicira da ćete imati posla s arogantnom osobom.

Shvatićete da sa njim tj. njoj nemate o čemu pričati i iritiraće vas sve što vam kaže. Jedva ćete čekati da se sklonite od njega tj. nje.

Sanjati sat sa dragim kamenjem

Sat sa dragim kamenom vam govori da je krajnje vreme da prestanete da živite u prošlosti, ma koliko ona bila lepa. Morate da krenete dalje!

Videti u snu broš sa dragim kamenom

Ukoliko ste u snu videli broš sa dragim kamenom to implicira da se nekome zaista sviđate. Nemojte da vas iznenadi pozivom na kafu, piće ili večeru.

Značenje može da bude i mnogo jednostavnije. Ako ste nedavno uživo ili na televiziji videli dragi kamen to je ostavilo utisak na vas.

Definicija dragog kamena

Drago (dragoceno) kamenje ili dragulji, su minerali prirodnog porekla koji su izuzetni po lepoti i retkosti, pa se i obrađuju kako bi se istakli njihova lepota i sjaj.