Šta znači sanjati durbin ili dvogled?

Sanjati dvogled ili durbin
Ako u snu vidite durbin, to znači da će se vaše nade polako, ali sigurno ispuniti. Oduvek ste se vodili izrekom da tiha voda breg roni. Niste od onih koji zablistaju od samog početka, već mnogo radite na sebi i vežbate pa vaši rezultati vremenom postaju sve bolji.

Sanjati da gledate kroz durbin ili dvogled
Kada sanjate da gledate kroz durbin, to ukazuje da sitničarite. Često tražite dlaku u jajetu i ničim niste u potpunosti zadovoljni. Ta osobina vas sprečava da uživate u mnogim prijatnim trenucima sa ljudima koje volite ili uspehu koji postižete jer uvek smatrate da ste mogli bolje i istog trenutka smišljate način kako da ispravite greške koje su vam se potkrale.

Sanjati da vas neko gleda kroz dvogled
Sanjati da vas neko gleda kroz dvogled implicira da voljena osoba nema poverenja u vas. Moguće je da ste uradili nešto zbog čega vas partner stalno proverava. Nikako ne možete da se opustite, već morate da vodite računa o svakoj reči koju izgovorite. Ukoliko vam je savest čista, počećete da sumnjate da on/a na vas projektuje ono što sam radi.

Sanjati da ne vidite ništa kroz dvogled ili durbin
Ako u snu gledate kroz durbin i ne možete ništa da vidite to je poruka da nešto radite pogrešno. Verovatno ste doneli neke odluke za koje se ispostavilo da su loše uticale na vas ili vaše bližnje ili ste se zbog nepažnje ili naivnosti doveli u probleme. Na sreću, uspećete da se iz toga izvučete, a što je još bitnije, naučićete važnu lekciju da ne donosite odluke u afektu i razmišljate pre nego što napravite sledeći veliki korak.

Razbiti durbin
Ako u snu razbijete durbin to je znak da su odnosi sa prijateljima ugroženi usled međusobnog nerazumevanja. Moguće je da trenutno vi ili on/ona imate mnogo obaveza, pa ne stižete da se viđate. Druga strana će to shvatiti kao izbegavanje, pa će se naljutiti. Ako budete negovali prijateljstva koja vam mnogo znače, nema apsolutno nikakvog rizika da će se ona prekinuti.

Polomljen (pokvaren) durbin ili dvogled
Ukoliko sanjate slomljen durbin taj san najavljuje pogrošanje finansijske situacije ili gubitak ugleda u društvu. Može da ukazuje i na sukobe sa nadređenima ili loše ulaganje u posao koji nema perspektivu. Zato, povedite računa o svom ponašanju na poslu ako želite da zadržite svoje radno mesto i dobro razmislite o budućim investicijama i njihovoj isplativosti.

Kupiti durbin u snu
Ako sanjate da ste kupili durbin to znači da ćete nekome slomiti srce. Moguće je da ćete ostaviti partnera ili odbiti nekoga ko vam prizna da je zaljubljen u vas. Jednostavno ćete shvatiti da nema smisla da se mučite u vezi koja nema budućnost ili da nekome dajete lažnu nadu samo zato što ne želite da ga/je povredite.

Prodati dvogled u snu
San u kome prodajete durbin ukazuje na to da ćete se poslužiti trikovima kako biste postigli nešto što želite. Možda ćete upotrebiti svoju moć ubeđivanja ili fizički izgled kako biste ostvarili vlastite interese. Ipak, ovakvi postupci mogu i loše da se završe ako osoba kojoj to budete radili na vreme otkrije vaše namere. Tad ćete biti u opasnosti da narušite reputaciju koju ste godinama gradili.

Pokloniti durbin nekome
San u kome nekome poklonite durbin znači da sumnjate u njegovu iskrenost. Ako je ta osoba vaš emotivni partner verovatno niste sigurni u njegove/njene stvarne osećaje. Možda se plašite da vašu vezu ne shvata ozbiljno ili vam se čini da vas ne tretira kao nekoga sa kime želi da uspostavi dublji i trajniji odnos.

Dobiti dvogled na poklon
Kada sanjate da vam je neko poklonio durbin to implicira da biste mogli doći u opasnost ako nesvesno budete sudelovali u sumnjivoj radnji. Pazite da vas poslovni saradnici ili prijatelji ne uvuku u posao koji nije u skladu sa zakonom. Oni će se iskusno izvući iz toga, a vi ćete biti taj/ta koji će da nastrada. Ne potpisujete nikakve dokumente, izjave i ugovore pre nego što pročitate o čemu se radi.

Pozajmiti durbin
Ako u snu pozajmite ili iznajmite durbin to implicira da se plašite da preuzmete odgovornost za rešavanje vlastitih problema i želite da taj teret prebacite na nekog drugog. Verovatno ćete tražiti pomoć roditelja, prijatelja ili poznanika za posao koji ne možete da završite sami.

Ukoliko vi nekome pozajmljujete durbin moguće je da će vas bliska osoba pitati za savet. Pošto se nikada do sada niste našli u takvoj situaciji, moraćete da dobro razmislite šta da mu/joj kažete. Pribojavaćete se da zbog vašeg saveta ne napravi glupost, ali nemate razloga za to jer svaka odrasla osoba treba da snosi odgovornost za svoje postupke i odluke.

Ukrasti durbin
Sanjati da ste nekome ukrali durbin znači da uzalud pokušavate da sakrijete svoju grešku ili da je prebacite na nekog drugog. Prvo što je to nezrelo i neodgovorno ponašanje, a drugo što će istina kad-tad izaći na videlo, a kada se to dogodi moguće je da ćete izgubiti nešto jako vredno.

Neko vama da je ukrao dvogled
Ako vama neko u snu ukrade durbin to je upozorenje da u bliskom okruženju imate osobu koja manipuliše vašim postupcima i odlukama kako bi ostvarila svoje ciljeve. Ne smete da dozvolite da vas osećaji zaslepe pa da radite nešto preko svoje volje. Ma koliko vam neko bio drag, kada su u pitanju životne odluke slušajte samo sebe.

Izgubiti durbin u snu
Ukoliko sanjate da ste izgubili durbin to implicira da ćete se osramotiti. Moguće je da ste nekome nešto obećali, a niste ispunili. Kada se sa tom osobom nađete u istom društvu nećete znati šta da mu/joj kažete. Na sreću, on/ona neće insistirati na razgovoru na tu temu, ali će vam svakako biti vrlo neugodno. Sledeći put nemojte da obećavate nešto što ne možete da ispunite.

Pronaći dubrin u snu
Ovakav san ukazuje na to da želite da otputujete. Imate potrebu da promenite sredinu u kojoj živite. Moguće je da želite da se preselite negde gde vas niko ne poznaje jer ste se razočarali u bliske ljude, a moguće je i da ste samo umorni i da želite da se na nekom drugom mestu rešite stresa. U svakom slučaju i jednodnevni izlet bi vam pomogao da se rešite tog pritiska i teskobe koju danima osećate.

Sanjati da vam je neko oteo durbin
Kada sanjate da vam je neko oteo durbin to implicira da bi trebalo da poslušate savet koji ste nedavno dobili. Verovatno vam je bliska osoba kazala da se ne mešate u živote drugih ljudi, bez obzira na to što su vam namere dobre. Na kraju krajeva, ni vama sigurno ne bi bilo prijatno kada bi vam neko nametao svoje odluke i rešenja.

Sanjati da ste nekome oteli durbin
Oteti nekome durbin u snu ukazuje na to da ćete dobronamerno savetovati blisku osobu da koriguje ponašanje, međutim, neće vas poslušati. Moraćete da se pomirite sa činjenicom da će ovog puta učiti na vlastitim greškama.

Sanjati da durbinom gledate u nečiji prozor
Ako ste sanjali da durbinom gledate u nečiji prozor to implicira da vam kompleksi uništavaju život. Kada biste poradili na tome sve bi se promenilo na bolje. Ovo se posebno odnosi na ljude koji su dugo sami ili koji nikako ne mogu da karijeru podignu na nivo koji žele.

Sanjati da durbinom posmatrate more
Ukoliko ste sanjali da durbinom posmatrate more to najavljuje putovanje. Možda ćete otići na izlet u drugi grad ili zemlju ili ćete, pak, otputovati na godišnji odmor. Druga mogućnost jeste da ćete se privremeno ili trajno preseliti u drugu državu zbog posla ili školovanja.

Sanjati da durbinom posmatrate brda i planine
Posmatrati durbinom brda, planine i prirodu u snu ukazuje na to da bi neke vaše tajne želje uskoro mogle da postanu stvarnost. Moguće je da vam se neko dopada, međutim, krijete to čak i od najbližih prijatelja. Ipak, u skorijoj budućnosti će vaša simpatija da napravi prvi korak, a nije isključeno ni da ćete započeti tajnu vezu.

Sanjati da durbinom pokušavate da vidite nebeska tela
Kada sanjate da durbinom posmatrate zvezde ili druga nebeska tela to implicira da bi trebalo da pazite kome se poveravate. U vašem okruženju postoji osoba koja nije iskrena prema vama. Pokušaće da vas iskoristi kako bi ostvario/la neke svoje ciljeve. Možete da ga/je sprečite u tome samo ukoliko budete bili oprezni.

Sanjati da koristite durbin tokom operske ili pozorišne predstave
Ovakav san ukazuje na to da neki problem nećete moći da rešite sami, nego ćete morati da zamolite člana porodice, prijatelja tj. prijateljicu ili kolegu tj. koleginicu da vam pomogne. Nemojte da budete sujetni ili da vas je sram da pitate za pomoć, naročito zato što su mnogi spremni da vam izađu u susret.

Sanjati da koristite durbin tokom konjskih trka
Koristiti durbin na hipodromu u snu simbolizuje uspešan završetak nekog posla. Moguće je da će naredni sastanak da urodi plodom, a s vremenom i da donese odlične rezultate, tj. veću zaradu.

Sanjati da durbin koristite tokom lova
Ako ste sanjali da durbin koristite tokom lova to ukazuje na prolaznu avanturu. Možda ćete se dobro zabaviti u društvu osobe koju prvi put vidite. Nakon toga se više nećete ni čuti niti videti, ali će vam ostati lepe uspomene na njega tj. nju.

Sanjati da durbin koristite na vojnom polju
Ukoliko ste sanjali da durbin koristite na vojnom polju to je znak da ćete morati da se borite za ono što želite. Ovo se posebno odnosi na ljubav. Moguće je da se plašite da vam neko ne uzvraća emocije, ali niste u pravu.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ako ste skoro gledali kroz durbin, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija durbina

Durbin je optički instrument koji služi za posmatranje udaljenih predmeta na nebu, kopnu, moru i vazduhu.