Dženaza – šta znači sanjati dženazu?

Tumačenje ovakvih snova zavisi od konteksta u kome se odvijaju, te detalja i osećaja koji ih prate. Tokom snova o dženazi se možete osećati žalosno, depresivno, razočarano, teskobno, a ređe uzbuđeno i srećno. Spada u vrlo retke snove, a najčešće ih sanjaju osobe koje su u skorije vreme izgubile nekog. U ovom slučaju snove o dženazi ne tumačimo.

Sanjati svoju dženazu
Ako u snu vidite vlastitu dženazu to implicira da ćete zbog nepromišljenosti doći u problem sa zakonom. Zbog neznanja ili potrebe za brzom zaradom ući ćete u posao koji nije u skladu sa zakonom. Nakon što vas otkriju najverovatnije ćete neko vreme provesti dokazujući na sudu da niste krivi. Ako ne budete angažovali veštog advokata, postoji realna šansa da ćete završiti „iza rešetaka“.

Sanjati dženazu osobe koju poznajete
Ukoliko sanjate dženazu drage osobe to znači da vas grize savest jer ste je svojim rečima povredili. U afektu ste izgovori nešto što ne mislite, ali mu/joj se zbog ponosa nećete izviniti. Dugo će vas mučiti to što ste rekli i teško ćete da živite sa tom nepravdom i, ako ne preduzmete nešto nećete naći mir za kojim čeznete.

Sanjati dženazu nepoznate osobe
Kada sanjate dženazu osobe koju ne poznajete moguće je da ćete dobiti nasledstvo od daljeg rođaka. Reč je osobi koju nikada niste videli jer je živela u inostranstvu. S obzirom na to da nema vlastitih potomaka odlučiće da sve što ima razdeli među decom svojih rođaka, među kojima ste i vi. Biće vam žao što ga/je niste upoznali, s obzirom na to da će vam njegovo/njeno dobročinstvo rešiti mnoge životne probleme.

Sanjati da govorite na dženazi
Ako u snu govorit na dženazi to znači da ćete izgubiti dragu osobu. Neko sa kime ste veoma bliski će odlučiti da svoj život nastavi u nekom drugom gradu ili državi. Više od same činjenice da odlazi, će vas mučiti to što mu/joj niste priznali šta osećate. Razlog za to ćutanje se krije u tome što ste se plašili da bi ono što biste mu/joj priznali moglo da naruši vaš odnos. Sada kada znate da odlazi, suvišno je da otkrivate svoje osećaje.

Sanjati posmrtni govor
Kada sanjate posmrtni govor na dženazi moguće je da vas muči neuzvraćena usluga. Neko vam je mnogo pomogao, a vi još niste našli način da mu/joj se odužite. Budite strpljivi i sačekajte pravi trenutak, jer on/ona sigurno ne očekuje da mu odmah vratite istom merom.

Sanjati da odlazite sa dženaze
Ukoliko sanjate da odlazite sa dženaze to implicira da ćete se razočarati u prijatelja. Konačno ćete shvatiti da ne možete da pređete preko stvari koje radi i preko uvreda koje vam upućuje u šali. Dugo ste mislili da preterujete i da ste previše osećajni, ali ćete sada odlučiti da se potpuno distancirate. Biće to jedna od najboljih odluka u vašem životu.

Sanjati da plačete na dženazi
Iako su ovakvi snovi tužni i depresivni oni ne moraju nužno da ukazuju na bolest ili smrt. Naprotiv, ovakav san ima pozitivno značenje. Kada sanjate da plačete na dženazi to znači da će šef odlučiti da vas unapredi ili da ćete doći do sjajne poslovne ideje koja bi mogla da vam donese veći profit. U svakom slučaju, ovakav san donosi neke lepe vesti.

Sanjati da drugi plaču na dženazi
Ako u vašem snu neko drugi plače na dženazi to znači da je pred vama jedan vrlo lep period kada su emocije i posao u pitanju. Konačno ćete ući u fazu kada će vam sve ići kako treba, pa ne bi bilo loše da ga iskoristite na najbolji mogući način. Savršeno je vreme za novu ljubavnu avanturu ili započinjanje vlastitog biznisa, a pored toga, moći ćete neko vreme da iskoristite kako biste se konačno odmorili i uživali u životu.

Sanjati da se smejete na dženazi
Ovakav san ukazuje na to da će vam se život promeniti iz korena. Prihvatićete ponudu za posao koja će uključivati preseljenje u drugi grad ili zemlju. Zato je, pored bolje zarade, pred vama period prilagođavanja na novu sredinu i nove ljude. Među njima će se naći i jedna osoba koja će vas svojim stavovima i izgledom naprosto oduševiti. On/ona bi vam mogao/la pomoći da se lakše snađete u novom gradu, a iz toga bi se moglo izroditi i lepo prijateljstvo ili ljubavna veza.

Sanjati da se drugi smeju na dženazi
Ukoliko sanjate da se drugi smeju na dženazi to znači da ste previše samokritični. Vrlo ste temeljna i odgovorna osoba, bez obzira na to šta radite. Uvek se trudite da posao bude odrađen na najbolji mogući način, međutim, u svemu tome ponekad umete da preterate. Često se kritikujete jer smatrate da možete i umete bolje i zanemarujete pohvale koje vam upućuju kolege i poslodavci. Bitnije vam je da ste vi zadovoljni urađenim poslom, od bilo kakve druge nagrade. Zato i jeste tako dobri u tome što radite. Međutim, morate malo da „popustite“ jer nećete moći do kraja života da ulažete svoj maksimum.

Sanjati da pevate na dženazi
Ma koliko bizaran bio, ovakav san ukazuje na srećne momente koje trenutno proživljavate. Ako vam se pre spavanja desilo nešto lepo ili ste čuli srećnu vest, to osećanje ste preneli na san, te stvorili ovako čudnu sliku.

Druga mogućnost je da će vas neko optužiti za zlodelo koje niste načinili. Izgubićete mnogo energije i vremena da dokažete svoju nevinost i na kraju ćete shvatiti da vam to uopšte nije bilo neophodno jer onima koji vas dobro poznaju ne morate ništa da dokazujete.

Sanjati da drugi pevaju na dženazi
Kada sanjate da neko drugi peva na dženazi to znači da ćete se konačno rešiti negativnih i destruktivnih emocija, poput besa ili ogorčenosti koji vas dugo muče. Shvatićete da ne želite tako da živite i da je vreme da oprostite svima koji su vam na neki način naudili. To ne znači da ćete zaboraviti šta se desilo u prošlosti, nego da nećete dozvoljavati da to utiče na vašu sadašnjost i budućnost.

Ako ste nedavno prisustvovali dženazi san se ne tumači. Isto važi i ako ste na televiziji gledali prilog o tome ili čitali članak u novinama na tu temu. Informacije koje ste dobili na javi ste samo projektovali u snove i zato one nemaju neko konkretno značenje.

Sanjati da se molite na dženazi
Ukoliko ste sanjali da se molite na dženazi to je dobar znak. Ovakvi snovi najavljuju preokret u vašem životu. Nakon velikih problema koje ste doživeli kreće povoljan period za vas. Ako vas je neko povredio, moguće je da ćete se brzo oporaviti i da ćete potpuno da zaboravite ružnu prošlost.

Sanjati da se drugi mole na dženazi
Ako ste sanjali da se neko moli na dženazi to implicira da će vas usrećiti vest koju ćete čuti od bliske osobe. Moguće je da će neko koga volite napokon izaći iz krize u kojoj se našao/la. Laknuće vam kada shvatite da se oseća bolje i da su mnoge stvari napokon legle na svoje mesto.

Sanjati da ste se posvađali tokom dženaze
Ovakav san simbolizuje potisnutu frustraciju ili bes. Moguće je da vas je na javi neko uvredio, a niste odreagovali na pravi način.  Ne možete da vratite vreme, samo možete da naučite iz iskustva koje ste doživeli.

Sanjati da se drugi svađaju tokom dženaze
Kada u snu vidite kako se neko svađa tokom dženaze to implicira da će vas dvoje ljudi koje površno poznajete dovesti u nezavidan položaj. Verovatno će se posvađati pred vama i tražiće da zauzmete stranu. Najbolje bi bilo kada biste im odmah kazali da ne želite da budete deo njihovog spora, jer biste u suprotnom mogli izvući deblji kraj.

Sanjati da ste se potukli tokom dženaze
Potući se u snu sa nekim tokom dženaze simbolizuje slabu kontrolu negativnih emocija. U poslednje vreme ste skloni da svoju frustraciju lečite na ljudima koji to ničim nisu zaslužili. Ako tako nastavite oteraćete sve koji su vam dragi od sebe. Ukoliko ne želite da se tako nešto desi, počnite da se menjate.

Sanjati da se drugi tuku tokom dženaze
Ukoliko ste sanjali kako se neko tuče tokom dženaze to implicira da ćete napokon prozreti kakve su nečije namere. Shvatićete da vas je godinama manipulisao/la i da ste dopustili da vaše samopouzdanje potpuno strada. Izvucite pouku i podignute glave krenite dalje.

Sanjati da ste pobegli sa dženaze
Ako ste sanjali da ste pobegli sa dženaze to znači da ste vrlo osećajna osoba. Čak i sitnice mogu da vas „izbace iz koloseka“, tj. da vas rastuže. Morali biste da očvrsnete i da shvatite da ne živite u idealnom svetu, tj. da neke „krive Drine“ ne možete da ispravite.

Sanjati da je neko drugi pobegao sa dženaze
Ovakav san ukazuje na to da ćete tešiti blisku osobu. Neko od vaših prijatelja će zapasti u krizu, a vi ćete se svim silama truditi da mu/joj pomognete da to prebrodi. Zajedničkim snagama ćete uspeti u tome.

Sanjati da ste zakasnili na dženazu
Kada sanjate da ste zakasnili na dženazu to implicira da bi neko vaše reči ili postupke mogao da protumači na pogrešan način. Moguće je da će ljubaznost biti shvaćena kao pokušaj zavođenja ili da će stidljivost biti doživljena kao arogancija.

Sanjati da drugi kasne na dženazu
Ukoliko ste sanjali da neko kasni na dženazu to znači da se ne trebate uzdati u prvi utisak jer on može da prevari. Postoji mogućnost da ste potcenili neke ljude i da ste mislili da nisu vredni vaše pažnje, međutim, ubrzo ćete shvatiti da nije onakav tj. onakva kakva ste mislili da je. Neke zaključke ne treba donositi na prečac, zato što se lako možete pokajati.

Definicija dženaze

Dženaza je muslimanski verski obred gde se vrši sahrana jedne ili više osoba. Sastoji se od „dženaza-namaza“ (zajedničke molitve) i samog ukopa.