Džepni sat – značenje sna i simbolizam

Kada u snu vidite džepni sat to može da ima više značenje. Prvo je da ste prespavali ili da imate veoma loš osećaj za tajming. Verovatno biste trebali bolje da se organizujete kako ne biste stalno kasnili na dogovorene sastanke. Takođe, džepni sat može da ukazuje na to da često „otaljavate“ svakodnevne radne zadatke i da samo čekate kada ćete napustiti radno mesto i otići kući.

Kupiti džepni sat
Ukoliko sanjate da ste kupili džepni sat to ukazuje na stalnu potrebu da budete unikatni i drugačiji od ostalih. Gajite neobičan stil, ne zato što uživate u tome, nego kako biste bili primećeni. Sve dok to nije iskreno, drugi će misliti da ste iskompleksirani. Kada konačno shvatite po čemu ste posebni nećete imati potrebu da pomoću fizičkog izglea izdvajate u masi.

Prodati džepni sat
Ako u snu prodajete džepni sat to implicira da ćete se morati odreći nečeg vrednog u svom životu. Ta žrtva će biti posledica loših finansija ili velikih životnih promena. Možda ćete morati da prodate nešto što ste nasledili ili ćete zbog veće zarade prihvatiti posao u inostranstvu. U ovom drugom slučaju će vam teško pasti razdvojenost od prijatelja i porodice, ali nećete imati izbora.

Dobiti džepni sat na poklon
Sanjati da vam je neko poklonio džepni sat znači da će vas „opsedati“ osoba koja vam se ne dopada. Upoznaćete nekoga ko će odmah pokazati simpatije prema vama i priznati vam da želi da budete zajedno. Iz pristojnosti ćete pokušati na lep način da mu/joj objasnite da vas ne zanima, ali vam to neće doneti željene rezultate. Ipak ćete morati da napravite „dubok rez“, pa čak i da budete pomalo bezobrazni ili neprijatni. Biće vam krivo što ste ga/je povredili, ali ćete smatrati da je to bolje nego da mu/joj dajete lažnu nadu.

Pokloniti džepni sat
Kada sanjate da ste osobi koju ne poznajete poklonili džepni sat moguće je da sebi ne možete da oprostite grešku iz prošlosti. Stalno se vraćate na to, pa propuštate prilike da napredujete. Vreme je da sami sebi date drugu šansu, jer ste je sigurno zaslužili bez obzira na grehove od ranije.

Ako džepni sat u snu poklonite nekome koga poznajete to znači da će vam poveriti tajnu. Smatraće vas dovoljno odanim prijateljem da vam kaže nešto o čemu dugo ćuti. Moraćete se jako potruditi da to ne prokomentarišete sa drugima, jer ćete obećati da nećete nikome reći.

Pronaći džepni sat
Ovakav san ukazuje na to da ćete upoznati uticajnu osobu koja bi vam mogla pomoći da pronađete posao ili da napredujete u karijeri. Potrudićete se da steknete njegovo/njeno poverenje, ali morate da budete oprezni kako on/ona ne bi stekao/la utisak da samo želite da ga/je iskoristite. Pronađite način da sve izgleda spontano, inače bi vam plan mogao propasti.

Izgubiti džepni sat
Ukoliko u snu izgubite džepni sat to je upozorenje da pripazite na to sa kime sarađujete. Moguće je da će neko pokušati da zloupotrebi vaše poverenje i da vas nagovori da uradite nešto što nije u skladu sa zakonom. Razmislite dobro o rizičnim ulaganjima i poslovima koji izgledaju unosno, a u stvari mogu da donesu više štete nego koristi.

Ukrasti džepni sat
Kada sanjate da ste nekome ukrali džepni sat to ukazuje na zavist. Možda u bližem okruženju imate nekoga ko živi onako kako biste vi želeli, pa umesto da vam bude uzor, osećate ljubomoru. Verovatno niste zadovoljni poslovnim ili ljubavnim životom, pa iz toga proizilaze ostala loša osećanja. Ako nešto stvarno želite, sigurno postoji način da to dobijete.

Sanjati da je vama neko ukrao džepni sat znači da ste pod stresom. Nikako ne uspevate da se organizujete i dan vam nije dovoljno dug za sve što ste planirali. Zbog toga često ne uspevate da završite sve svoje obaveze. Pokušajte da napravite realan plan i da ga se držite.

Sanjati da ste pokvarili džepni sat
Ako sanjate da ste pokvarili džepni sat to implicira da ćete se razočarati jer ćete morati da odložite putovanje ili da zbog posla propustite porodično okupljanje. S obzirom na to da ste se tome dugo radovali, biće vam jako teško kada saznate da vam obaveze neće dati da uživate. Ipak, ne smete da gubite nadu i motivaciju. Ako se potrudite sigurno ćete sledeći put uspeti u svojim namerama.

Sanjati da popravljate džepni sat
Kada u snu popravljate džepni sat to znači da ćete se suočiti sa teškim zadatkom. Preuzećete odgovoran posao, a nećete znati kako da ga najbrže i najefikasnije uradite. Posavetujte se sa nekim ko ima mnogo više iskustva od vas i ne libite se da potražite pomoć drugih ljudi.

Sanjati da ste bacili džepni sat
Ukoliko u snu bacate džepni sat to obično simbolizuje potrebu da nekog izbacite iz svog života. Verovatno se radi o osobi koja svojom negativnošću utiče i na vaše raspoloženje. Sigurno vam je dosadilo da slušate kukanje i samosažaljevanje, pa ćete se distancirati od takvih ljudi. To bi moglo pozitivno da deluje na vašu psihu.

Zlatni džepni sat
San u kome vidite ili nosite džepni sat ima pozitivno značenje jer predviđa bogatstvo. Za kratko vreme ćete zahvaljujući svojim skrivenim talentima postati dosta bogati. Ako ste tek na početku karijere ili ste nedavno pokrenuli privatni biznis moraćete mnogo da radite kako biste postigli ono što želite. Ne smete da gubite nadu i strpljenje, niti da odustanete od svojih snova. Upravo će vam snovi postati glavna motivacija da se još više trudite u svemu što radite.

Srebrni džepni sat
Ako u snu vidite ili nosite džepni sat to implicira osećaj da vas je vreme pregazilo. Nedostaje vam energije i smatrate da ste prestari za velike odluke ili teške zadatke. Ma koliko se to vama sada činilo čudnim, pred vama je još mnogo životnih izazova, pa morate da pronađete motivaciju da se sa njima izborite. Shvatite da je sve stvar perspektive. Za neke stvari nikada ne možete i ne smete da budete prestari.

Sanjati da ste nasledili džepni sat
Kada sanjate da vam je neko u nasledstvo ostavio džepni sat to implicira da ste tradicionalna osoba. Vi i dalje verujete u one vrednosti koje danas, na žalost, nisu na ceni. Nema ništa loše u tome, samo što ćete morati da se pomirite sa činjenicom da su se ljudi promenili i da ćete kroz život sretati i dobre i zle, tj. da od jednih i drugih treba nešto da naučite.

Sanjati da navijate džepni sat
Navijati džepni sat u snu najavljuje ljubavnu avanturu. Moguće je da ćete u narednom periodu upoznati osobu u čijem društvu ćete se osećati odlično. Pored njega tj. nje ćete zaboraviti na vreme i imaćete osećaj da se znate dosta dugo. Zato ćete jedva čekati naredni sastanak.

Sanjati da drugi navijaju džepni sat
Ukoliko se sanjali da neko navija džepni sat to implicira da će vam prijatelj tj. prijateljica tj. neko od bliskih osoba pričati svoje ljubavne dogodovštine i da ćete biti pomalo ljubomorni na njega tj. nju. Možda se vi, za razliku od njega tj. nje samo plašite da živite život punim plućima.

Sanjati da ste razbili džepni sat
Kada sanjate da ste razbili džepni sat to simbolizuje frustraciju. Moguće je da se neke stvari u vašem životu ne odvijaju onako kako ste vi zamislili i da ste zbog toga nesrećni i nezadovoljni. Imajte u vidu da promena na bolje zavisi isključivo od vas. Zato prestanite da kukate i počnite da radite na tome da vam budućnost bude bolja.

Sanjati da je neko drugi razbio džepni sat
Ako ste sanjali da je neko razbio džepni sat to implicira da ćete se ni krivi ni dužni naći na meti nečijeg besa. U tom slučaju je najgora opcija da se svađate. Bolje sačekajte da kaže šta ima, a potom mu/joj argumentovano objasnite da niste adresa na koju je trebalo da se obrati.

Sanjati da ste nekome oteli džepni sat
Oteti nekome džepni sat u snu simbolizuje ambiciju. Osoba ste koja zna šta želi i kako da to ostvari. Ništa vam ne pada teško sve dok ostvarujete svoje ciljeve. Ipak, budite oprezni kako ne biste baš sve mostove porušili na tom putu. Na kraju krajeva, nećete imati sa kime da proslavite uspeh kada ga jednog dana postignete.

Sanjati da vam je neko oteo džepni sat
Ukoliko ste sanjali da vam je neko oteo džepni sat to implicira da bi trebalo da pazite sa kime sarađujete, tj. sa kime delite svoje ideje i planove. U vašem okruženju postoji osoba koja će pokušati da vas iskoristi kako bi ostvario/la svoje ciljeve i interese. O nekim intimnim i važnim stvarima pričajte isključivo sa ljudima koji vas do sada nisu izneverili.

Sanjati da džepni sat pokazuje ponoć ili podne
Kada sanjate da na džepnom satu vidite da su se kazaljke poklopile na broju 12 to je znak da imate tajnog obožavaoca. U vašoj blizini postoji osoba kojoj se dopadate, ali se plaši da vam to prizna. Možda razlog leži u činjenici da ste zauzeti ili što delujete nepristupačno i nezainteresovano.

Sanjati da su se kazaljke na džepnom satu poklopile na drugom broju
Ovakvi snovi obično ukazuju na to da ste ostavili snažan utisak na nekoga, a da toga niste ni svesni. Oduševili ste ga/je svojom harizmom, inteligencijom, stavom ili fizičkim izgledom. Zbog toga će vaša reputacija u mestu u kome živite drastično porasti. Nemojte da vas to „udari u glavu“, nego ostanite dostojanstveni i pristupačni kao i do sada.

Značenje može da bude i mnogo jednostavnije. Ako ste nedavno uživo ili na televiziji videli džepni sat to je ostavilo utisak na vas. Isto važi i ako u svojoj kolekciji posedujete džepni sat.

Definicija džepnog sata

Džepni sat je instrument koji služi za merenje vremena, koji se za razliku od ručnog ne nosi na ručnom zglobu nego u džepu.