Foka u snu – šta znači sanjati foku?

Motiv foke nije često zastupljen u snovima. Češće ih sanjaju deca, nego odrasli ljudi. Može biti posledice nekog iskustva koje ste doživeli na javi. Ovakvi snovi mogu da imaju pozitivno i negativno značenje, u zavisnosti od konteksta u kome su se odvijali.

Sanjati belu foku
Bele foke u snovima simbolizuju emocionalnu i mentalnu stabilnost. Moguće je da je iza vas vrlo stresan period. Verovatno ste se suočili sa brojnim izazovima, problemima, pa i gubicima. Ipak, bili ste dovoljno strpljivi, snažni i hrabri da se izvučete iz toga. Zato će uskoro da usledi jedna povoljna faza, tokom koje ćete se osećati mnogo bolje nego sada.

Sanjati sivu foku
Ako ste u snu videli sivu foku to implicira da ćete se napokon suočiti sa svojim strahovima. Godinama patite od manjka samopouzdanja, a bili ste u blizini osobe koja je to samo negovala, a nije vam pomagala da shvatite koliko zapravo vredite. Dobro je što ste uočili koje kvalitete posedujete i što ćete to da iskoristite kako biste napredovali u životu i pronašli svoju sreću i mir.

Sanjati smeđu foku
Smeđa foka u snovima ukazuje na to da bi vam se trud i rad uskoro mogao isplatiti. Dosta ulažete u sebe, svoje znanje, veštine, pa i fizički izgled. U bliskoj budućnosti ćete biti u prilici da to pokažete drugima, te da profitirate. Žrtva će vam se isplatiti i bićete vrlo ponosni na sebe.

Sanjati crnu foku
Ukoliko ste u snu videli crnu foku to implicira da previše negativno gledate na život i sve što se oko vas i vama dešava. Postoje mnoge stvari na kojima bi trebalo da budete zahvalni, ali vi to minimalizujete, tj. stavljate u drugi plan, dok vam je u prvom planu ono čime niste zadovoljni. Počnite da menjate način razmišljanja kako ne biste postali frustrirana i nezadovoljna osoba.

Sanjati pegavu foku
Pegave foke u snovima donose radost na javi. U skorijoj budućnosti ćete doživeti vrlo lepe trenutke. Možda ćete se družiti sa ljudima koje volite, a možda ćete upoznati osobu koja će vas oduševiti. Za mlađe ljude ovakav san najavljuje novu ljubav.

Sanjati prugastu foku
Kada u snu vidite prugastu foku to implicira da bi trebalo da provedete više vremena sa dragim ljudima, s osobama koje vam daju pozitivnu energiju. Pored sebe imate nekoga ko sa mnogo pesimizma gleda na svet i on tj. ona loše utiče na vaše raspoloženje.

Sanjati bolesnu foku
San u kome vidite bolesnu foku, na žalost, nije dobar znak. Ovakvi snovi najavljuju veće izazove u bliskoj budućnosti. Trebaće vam dosta strpljenja i mudrosti kako biste iz toga izašli sa što manje posledica. Važno je da ni u jednom trenutku ne zanemarite svoje zdravlje!

Sanjati da pomažete bolesnoj foki
Pomagati bolesnoj foki u snu znači da ste zabrinuti za dragu osobu. Neko od članova porodice ili prijatelja se suočava sa zdravstvenom, finansijskom, emocionalnom ili nekom drugom krizom, a vi ne znate kako da mu/joj pomognete. Nemojte da zanemarujete značaj ljubavi i podrške koju mu/joj pružate, zato što je to trenutno veoma bitno za njegovo tj. njeno ozdravljenje.

Sanjati da ste ranili foku
Raniti foku u snu može da bude znak da se kajete što ste u prošlosti nekoga uvredili, povredili ili mu/joj naneli štetu. Svesni ste da ste pogrešili, a ništa ne radite kako biste ispravili tu grešku. Sve dok ne odlučite da mu/joj se izvinite nastavićete da sanjate snove s ovakvim ili sličnim značenjem.

Sanjati ranjenu foku
Videti ranjenu foku u snu znači da ćete nekome pomagati da prevaziđe emocionalni gubitak. Verovatno ćete tešiti člana porodice ili nekoga od prijatelja ko je raskinuo/la dugu ljubavnu vezu ili brak. Budite strpljivi sa njim tj. njom, jer mu/joj sigurno nije lako da se navikne na nove životne okolnosti.

Sanjati mrtvu foku
Mrtva foka u snovima simbolizuje umor. Verovatno ste zbog nečega pod stresom i vaš organizam bije veliku bitku. Napravite pauzu, jer svet sigurno neće propasti ukoliko vi dva dana ne budete ništa radili. Neka vam zdravlje napokon dođe na prvo mesto!

Sanjati mnogo foka
Ako ste u snu videli mnogo foka to je dobar znak. Ovakvi snovi najavljuju blagostanje na javi. Važno je da i dalje budete strpljivi i da vam vaš krajnji cilj stalno bude na pameti. Sva žrtva koju ste u nešto uložili uskoro će vam se isplatiti. Doživećete blagostanje o kome oduvek maštate.

Sanjati bebu foke
Mladunci foke u snovima simbolizuju profesionalni napredak. Moguće je da će poslodavac odlučiti da vas nagradi za trud i rad koji ulažete u posao. Dobićete unapređenje i veću platu. Druga mogućnost jeste da ćete dobiti vrlo primamljivu poslovnu ponudu i da nećete mnogo razmišljati da li da prihvatite ono što vam se nudi.

Sanjati da ste vi foka
Ukoliko ste sanjali da ste vi foka to implicira da vam nedostaje slobode. Možda ste u vezi sa vrlo ljubomornom osobom i njegovo tj. njeno ponašanje je počelo da vas guši i opterećuje. Druga mogućnost jeste da se bavite nečim što vas ne usrećuje, nego čini depresivnim i umornim. San je znak da je vreme za promene.

Sanjati da plivate sa fokama
Kada sanjate da plivate sa fokama to može da najavi novu ljubav ili prijateljstvo. Uskoro ćete se zbližiti sa nekim i poželećete da sa tom osobom provodite što više vremena. Ako je reč o osobi suprotnog pola nije isključeno da će se iz prijateljstva izroditi lepa emocionalna veza.

Sanjati da foka pliva u moru
Ako ste u snu videli foku koja pliva u moru to je dobar znak. Ovakve snove sanjamo kada smo pred ostvarenjem dugogodišnjeg cilja ili rešavanja nekog problema. U svakom slučaju, pred vama je mirna i lepa faza života. Potrudite se da je iskoristite na najbolji mogući način.

Sanjati da foka pliva u bazenu
Videti u snu kako foka pliva u bazenu takođe može da donese pozitivne promene u vaš život. Moguće je da ćete napokon shvatiti šta vas guši i opterećuje i da ćete pronaći način da se toga rešite. Ako ste u dugoj i besperspektivnoj vezi, verovatno ćete uskoro doneti odluku da ostavite partnera tj. partnerku.

Sanjati foku u zoološkom vrtu
Ukoliko ste u snu videli foku u zoološkom vrtu to implicira da ćete se naći u centru pažnje i da vam to ni malo neće prijati. Verovatno ćete ostvariti uspeh ili ćete doživeti neku promenu, te će vam mnogi prilaziti na ulici i čestitati. Introvertna ste osoba, pa vam to ni malo neće imponovati.

Sanjati foku koja leži na obali
Ovakvi snovi simbolizuju stagnaciju. Moguće je da duže vreme u vašem životu nema nikakvih pomaka, u profesionalnom ili privatnom smislu. Zbog toga ste zapali u apatiju i malo toga može da vas usreći. Krajnje je vreme da napustite svoju zonu komfora, kako bi vam budućnost bila uzbudljivija i lepša.

Sanjati foku u svom dvorištu
San u kome vidite foku u vlastitom dvorištu znači da će vas posetiti dragi ljudi. Verovatno je reč o rođacima ili prijateljima koje dugo niste videli. Potrudićete se da se u vašem domu osećaju kao kod svoje kuće.

Sanjati foku u svom domu
Kada u snu vidite foku u vlastitom domu to implicira da će vas mlađa osoba učiniti ponosnim. Moguće je da će vaše dete ili mlađi član porodice ostvariti uspeh o kome ćete svima pričati. Nije isključeno da ćete prirediti zabavu u njegovu tj. njenu čast.

Sanjati da hranite foke
Hraniti foke u snu znači da bi trebalo da pazite kome poklanjate svoje vreme i energiju. Neki ljudi vas jednostavno ne zaslužuju. Pažljivo selektujte osobe koje su vredne vaše pažnje i ljubavi. Od ostalih se distancirajte, jer mogu samo da vam nanesu štetu.

Sanjati da drugi hrane foke
Ako ste u snu videli kako neko hrani foke to implicira da ćete uzalud upozoravati blisku osobu na moguće štetne posledice nekih njegovih tj. njenih odluka ili poteza. Neće imati nameru da vas posluša, nego ćete morati da se pomirite sa time da će ovog puta naučiti na vlastitim, a ne na vašim greškama.

Sanjati da vas je foka poljubila
Ukoliko ste sanjali da vas je foka poljubila to znači da imate mnogo ljubavi koju možete da poklonite drugima. Ipak, razočarali ste i zato ste prilično škrti kada je deljenje ove emocije u pitanju. Nije isključeno da će se u nekom momentu pojaviti osoba zbog koje ćete promeniti svoje mišljenje.

Sanjati da vas je foka udarila perajima
Kada sanjate da vas je foka udarila perajima to je dobar znak. Ovakvi snovi ukazuju na neočekivani dobitak. Možda će vam poslodavac povećati platu ili ćete dobiti nasledstvo ili premiju u igrama na sreću.

Sanjati da vas je foka ugrizla
Ako ste sanjali da vas je foka ugrizla moguće je da ćete neočekivano doživeti trenutke nežnosti. Verovatno ćete se prepustiti osobi koja se nedavno pojavila u vašem životu i nećete se pokajati zbog toga.

Sanjati da jašete foku
Ukoliko ste u snu jahali foku to simbolizuje probleme u komunikaciji sa bliskim ljudima ili radnim kolegama. Moguće je da ste u poslednje vreme nervozni i da se to negativno odražava na odnose s onima koji vas okružuju.

Sanjati da drugi jašu foku
San u kome vidite kako neko jaše foku može da bude znak da ćete ući u raspravu sa vrlo tvrdoglavom osobom. S obzirom na to da ste i sami takvi, debata bi se vrlo lako mogla pretvoriti u svađu. Vodite računa o tome šta pričate, ali i o tonu kojim govorite.

Značenje može da bude i mnogo jednostavnije. Ako ste nedavno videli foku uživo ili na televiziji to je ostavilo utisak na vas.

Definicija foke

Foka ili prava foka (lat. Phoca) je rod perajara koji pripada porodici pravih foka (Phocidae).Takođe, foka je naziv za nekoliko drugih rodova i vrsta vodenih sisara iz grupe perajara, koji spadaju u porodicepravih foka (Phocidae) iušatih foka (Otariidae).