Gepard – šta znači sanjati geparda?

Gepard u snovima se uglavnom odnosi na glavne crte vaše ličnost, ali može da najavi munjevite promene u privatnom ili profesionalnom životu. Ipak, tumačenje snova sa motivom geparda može da se razlikuje u zavisnosti od ambijenta u kome su se odvijali.

Sanjati mirnog geparda
Ako ste u snu videli mirnog geparda to implicira da ste ponekad previše ljubazni prema drugim ljudima. Među njima ima i onih koji to nisu ničim zaslužili, koji potcenjuju vaš trud, rad i znanje, a čak se niti ne libe da vas vređaju. Prema takvim osobama pod hitno morate da promenite ponašanje.

Sanjati agresivnog geparda
Ukoliko ste u snu videli agresivnog geparda to znači da ćete izgubiti strpljenje za nekoga. Verovatno se družite sa vrlo negativnom osobom koja svoj pesimizam i loše raspoloženje prenosi na vas. Ma koliko se trudili da vaša druženja budu zabavna, to vam ne polazi za rukom. Trebalo bi da razmislite o tome da se na neko vreme distancirate od njega tj. nje.

Sanjati geparda kako trči
Gepard koji trči simbolizuje odlučnost. Osoba ste koja zna šta hoće i koja se uvek trudi da ostvari svoje ciljeve. Osim toga, ponekad ste previše iskreni zato što ne podnosite laž i nepravdu. Imate malo prijatelja, ali se trudite da ih čuvate. Smatrate da vrlo malo osoba može da vas razume, tj. da je veći broj onih koji vam zavide zbog profesionalnih ili privatnih uspeha.

Sanjati geparda kako lovi
Kada sanjate geparda kako lovi to znači da ćete napokon krenuti u realizaciju dugogodišnje ideje. Verovatno ste se plašili neuspeha, međutim, shvatili ste da nemate šta da izgubite. Naružajte se strpljenjem i spremite se na mnogo rada. Samo tako ćete postići ono što želite.

Sanjati geparda kako spava
Gepard koji spava u snovima ukazuje na to da ste lenji. U poslednje vreme vas mrzi čak i da ustanete iz kreveta, a kamoli da se posvetite nekom poslu. Možda ste samo umorni i potreban vam je  „reset“. Međutim, ukoliko ta faza traje predugo, san je znak da morate što pre da se pokrenete kako vas obaveze i poslovi ne bi nagomilali.

Sanjati geparda u kavezu
Videti geparda u kavezu znači da će vas nešto naterati da izađete iz svoje zone komfora ili da promenite svoje mišljenje o nekome ili nečemu. Nije isključeno da ćete pogaziti reč koju ste sami sebi dali, a takve situacije prezirete. Ipak, pomirićete se sa činjenicom da „očajna vremena traže očajničke poteze“.

Sanjati geparda u svom domu ili dvorištu
Ako ste u snu videli geparda u svom domu ili dvorištu to implicira da ste vrlo skeptična osoba. Ne verujete ljudima i mada je to ponekad dobro za posao, negativno se odražava na prijateljske ili emocionalne odnose. Ponekad morate da „spustite gard“ kako biste svoj život obogatili novim interesantnim ljudima i dragocenim iskustvima.

Sanjati geparda sa mladuncima
Gepard sa mladuncima u snu ukazuje na to da će u vašem životu pojaviti nova osoba pored koje ćete shvatiti koliko zapravo vredite. Previše ste vremena protraćili trudeći se da vas neko zavoli, ali to se nije dogodilo. Ipak, jedan muškarac tj. žena će vam pokazati da vas uopšte nije teško voleti.

Sanjati da ste vi gepard
Ukoliko ste sanjali da ste vi gepard to može da bude znak da niste zadovoljni brzinom kojom postižete svoje ciljeve. Smatrate da bi trebalo da ste mnogo ranije završili neke poslove ili rešili probleme. Ipak, ne treba da budete prestrogi prema sebi. Ako se osvrnete videćete da ste za vrlo kratko vreme ostvarili mnogo.

Sanjati da hranite geparda
Hraniti geparda u snu ukazuje na preteranu ambiciju zbog koje biste mogli izgubiti neke drage ljude. Zapitajte se sa kime ćete da proslavite uspeh kada ga jednog dana postignete ako oterate sve dobre osobe od sebe. Ostvarenje ciljeva ne podrazumeva da porušite baš sve mostove za sobom.

Sanjati da drugi hrane geparda
Kada sanjate da neko hrani geparda to implicira da biste mogli postati žrtva lukavih ljudi. Moguće je da neko pokušava da vas iskoristi kako bi ostvario/la svoje ciljeve i interese. Ako obratite pažnju prepoznaćete o kome tj. o čemu se radi i moći ćete da ga/je sprečite u njegovoj tj. njenoj zloj nameri.

Sanjati da mazite geparda
Maziti geparda u snu može da bude znak da će vaša hrabrost biti na testu. Volite da verujete da ste prilično smela osoba i da malo toga može da vas zaplaši. Međutim, vrlo brzo ćete doći u situaciju zbog koje ćete početi to da preispitujete.

Sanjati da drugi maze geparda
Ukoliko ste sanjali da neko mazi geparda to implicira da će bliska osoba uraditi nešto što će vas šokirati. Verovatno od njega tj. nje to nikad ne biste očekivali. Ipak, kad vam da argumentovano objašnjenje shvatićete da je doneo/la dobru odluku, tj. povukao/la ispravan potez.

Sanjati da vodite geparda na povodcu
Voditi geparda na povodcu u snu ukazuje na to da ćete preceniti svoje sposobnosti. Moguće je da ćete na sebe preuzeti vrlo težak zadatak i da ćete misliti da možete da ga zavrište sami. Ispostaviće se da tako nešto nije moguće, pa ćete morati da zatražite pomoć kolega, prijatelja ili neke treće osobe.

Sanjati da neko vodi geparda na povodcu
San u kome vidite kako neko vodi geparda na povocu znači da ne treba da verujete svemu što čujete. Ljudi su skloni da izmišljaju priče kako bi se zabavili ili nekome napakostili. Zato svaku „sočnu“ informaciju koja do vas dođe treba da uzmete sa rezervom. Moguće je da takvim pričama neko želi da vas povredi, pa ne smete da mu/joj omogućite to zadovoljstvo.

Sanjati da vas gepard juri
Ako ste sanjali da vas gepard juri to implicira da neki posao nećete stići da završite na vreme. Verovatno mu niste dovoljno ozbiljno pristupili, a rok za izvršenje se približio. Stres koji trenutno osećate ćete izbeći naredni put kada bolje organizujete svoje vreme i potrudite se da budete disciplinovani.

Sanjati da gepard juri nekog drugog
Ukoliko ste u snu videli kako gepard nekoga juri to znači da ćete primetiti da koleginica tj. kolega na poslu pravi grešku, ali mu/joj nećete ukazati na to. Poslednji put kada ste to uradili on tj. ona vas je optužio da mu/joj „solite pamet“. Zato ćete ovogu puta oćutati i sa zadovoljstvom gledati kako trpi kritike od nadređenih.

Sanjati da se krijete od geparda
Kriti se od geparda u snu ukazuje na to da ćete doneti ispravnu odluku. Moguće je da ste se našli na prekretnici i da ne znate kojim putem da krenete. Plašite se da napravite naredni potez zato što ste svesni određenih rizika. Ako vaša odluka bude utemeljena na promišljanju i analizi, sigurno se nećete pokajati zbog nje.

Sanjati da vas je gepard napao
Kada sanjate da vas je gepard napao to simbolizuje destrukciju. U poslednje vreme svaku svoju ideju osuđujete na propast, čak i pre nego što pokušate da je realizujete. Možda je to posledica loših iskustava, a možda manjka samopouzdanja. U svakom slučaju, morate da poradite na tom problemu kako bi vam budućnost bila lepša i uspešnija.

Sanjati da je gepard napao nekog drugog
Ovakav san znači da treba da se pomirite sa činjenicom da vi niste dužni da rešavate tuđe probleme, čak ni ukoliko se radi o ljudima sa kojima ste veoma bliski. Morate da mu/joj dozvolite da sam/a shvati u kakvoj se situaciji nalazi i da donese odluku o tome šta će da učini po tom pitanju.

Sanjati da lovite geparde
Loviti geparde u snu ukazuje na to da se previše trudite da se ljudima dopadnete i da budete dobro prihvaćeni u nekom društvu. Ponašate se konformistički, a u nekom trenutku biste mogli potpuno izgubiti vlastiti identitet. Tada ćete se svima drugima više sviđati, nego sami sebi.

Sanjati da drugi love geparde
Videti u snu kako neko lovi geparde znači da u vašoj blizini postoji osoba koja vam se ne sviđa, međutim, on tj. ona insistira na druženju sa vama. Ne znate kako da mu/joj kažete da vi to ne želite, pa ga/je izbegavate u širokom luku. Trebalo bi da budete iskreni i pošteni, a ne da se ponašate kao dete iz vrtića.

Sanjati ranjenog geparda
Ranjeni gepard u snu ukazuje na to da bi vam se mogao izjaloviti neki plan. Možda duže vreme razmišljate o putovanju u drugi grad ili državu, međutim, izvesne objektivne okolnosti će vas u tome sprečiti. Nemojte da odmah padate u očaj. Moguće je da će nova prilika doći i pre nego što vi očekujete.

Sanjati da pomažete ranjenom gepardu
Pomagati ranjenom gepardu u snu znači da prema nekome osećate jače emocije nego što sami sebi želite da priznate. Moguće je da vam se neka osoba dopada, ali da se trudite da ostanete na distanci. Razlog može da bude manjak samopouzdanja ili strah od povređivanja.

Sanjati da ste ubili geparda
Ubiti geparda u snu ukazuje na to da se previše prilagođavate ljudima oko sebe i da su oni počeli to da iskorišćavaju. Morate da naučite da kažete „ne želim“, „ne mogu“ i „neću“ kako se u nekom trenutku ne biste probudili kao nezadovoljna i nesrećna osoba.

Sanjati mrtvog geparda
Mrtav gepard u snovima simbolizuje neuspeh. Moguće je da ste u nešto uložili mnogo vremena, truda i energije, međutim, rezultata nema na vidiku. Biće vam žao da sada od toga odustanete, međutim, shvatićete da nemate vremena za gubljenje i dići ćete ruke od toga kako biste se posvetili konstruktivnijim stvarima u svom životu.

Značenje može da bude i mnogo jednostavnije. Ako ste nedavno videli geparda u zoološkom vrtu to je ostavilo snažan utisak na vas. Isto važi ukoliko ste ovu divlju mačku videli na televiziji.

Definicija geparda

Gepard (lat. Acinonyx jubatus) je ugrožena vrsta iz porodice mačaka (Felidae) i jedini recentan predstavnik roda Acinonyx. To je najbrža kopnena životinja koja trči brzinom više od 105 kilometara na čas, a na kraćim razdaljinama do 460 metara.