Helikopter – značenje i simbolika sna

Helikopter je retko zastupljen u snovima odraslih ljudi, ali ga zato često sanjaju deca. Ipak, tumačenje snova sa motivom helikoptera uglavnom se odnosi na odrasle ljude. Njihovo značenje može da bude uslovljeno kontekstom u kome se odvijao i detaljima koji su ga pratili.

Sanjati helikopter na nebu
Ako ste u snu videli helikopter na nebu to simbolizuje vašu ambiciju. Spremni ste da mnogo radite i da se žrtvujete kako biste ostvarili svoje ciljeve. Ništa vam nije teško, zato što vam je ono što želite stalno na umu. Ukoliko tako nastavite i u budućnosti, sigurno ćete postići ono o čemu maštate. Imate i podršku bliskih ljudi, što pruža dodatnu motivaciju na vašem putu do uspeha.

Sanjati mnogo helikoptera na nebu
San u kome vidite mnogo helikoptera na nebu je dobar znak. Ovakvi snovi najavljuju uspeh u budućnosti. Bitno je da budete hrabri, vredni i strpljivi, pa ćete uspeti da postignete ono što želite. Pred vama je vrlo povoljan period i treba da ga iskoristite za pravljenje planova za budućnost.

Sanjati helikopter na tlu
Ukoliko ste u snu videli helikopter „parkiran“ na tlu to implicira da ćete uskoro ući u mirniju fazu svog života. Rešićete problem koji vas dugo opterećuje, pa ćete moći da se opustite. To ipak ne znači da ne treba da nastavite da radite. Posle pauze, krenite u akciju još agilnije nego pre.

Sanjati mnogo helikoptera na tlu
Kada u snu vidite mnogo helikoptera na zemlji to simbolizuje blagostanje. Moguće je da će se stvari u profesionalnom ili privatnom životu popraviti i da ćete biti zadovoljni zbog toga. Osobe koje su dugo bez emotivnog partnera bi mogle uploviti u lepu vezu. Ako ste bez posla, san je znak da će to uskoro da se promeni.

Sanjati da se vozite u helikopteru
Ako ste sanjali da letite helikopterom to implicira da ćete morati da se oslonite na druge ljude kako biste odradili određeni posao ili rešili neki problem. Niste navikli da zavisite od drugih, ali ćete ovog puta morati da prihvatite situaciju takvom kakva jeste i da se prilagodite.

Sanjati da učite da vozite helikopter
Učiti da upravljate helikopterom u snu znači da vam vaša radoznala priroda „ne da mira“. Stalno istražujete nove stvari i trudite se da naučite neke nove veštine. Ovo će vam dobro doći u budućnosti. Nije isključeno da ćete ostvariti i veću zaradu.

Sanjati da upravljate (pilotirate) helikopterom
Kada sanjate da upravljate helikopterom to implicira da će od vaših rezultata zavisiti tuđa sudbina. Verovatno će vam poslodavac poveriti neki težak i vrlo odgovoran zadatak i da ćete biti pod stresom jer će od vaše efikasnosti da zavisi ceo kolektiv. Nemojte da sumnjate na sebe i sve će se završiti na najbolji mogući način.

Sanjati da helikopter poleće
Ukoliko ste u snu videli kako helikopter poleće to simbolizuje odlučnost. Sada ste u prilično produktivnoj fazi svog života. Mnogo toga vam polazi za rukom i jako je važno da ovaj period iskoristite na najbolji mogući način. Ova faza je dobra, kako za profesionalni, tako i za privatni segment vašeg života.

Sanjati da helikopter sleće
Ako ste u snu videli kako helikopter sleće to implicira da ćete pronaći rešenje za finansijske probleme koji vas muče. Moguće je da ste se suočili sa situacijom da vaši troškovi premašuju primanja i da ste morali da se prilagodite novonastaloj situaciji. Zahvaljujući mudrim odlukama i merama štednje prevazići ćete tu krizu.

Sanjati da trčite za helikopterom koji poleće
Kada sanjate da trčite za helikopterom koji poleće to znači da ne treba nikad da odustanete od svojih ciljeva. Možda će vas neke situacija pokolebati ili će vas tuđe kritike naterati da se zapitate da li je sve to vredno žrtve. Međutim, neka vam ono što zaista želite stalno bude na umu kako biste izvojevali i ovu bitku.

Sanjati da čitate o helikopterskoj nesreći
Čitati u snu o helikopterskoj nesreći ukazuje na to da biste na javi mogli čuti loše vesti. Moguće je da će vam neko javiti da niste položili ispit ili da niste dobili posao. Druga mogućnost jeste da će dobit koju ste dugo čekali izostati.

Sanjati da ste povređeni u helikopterskoj nesreći
Ukoliko ste sanjali da ste povređeni u helikopterskoj nesreći to implicira da bi trebalo da budete srećni jer zapravo nemate nekih velikih problema. Ono što vas muči može vrlo lako da se reši. Osvrnite se na druge ljude, pa ćete videti da nemate razloga za brigu.

Sanjati da ste poginuli u helikopterskoj nesreći
Ovakav san ukazuje na to da ste skloni da sami sebe sabotirate. Vi svaku svoju ideju osudite na propast čak i pre nego što pokušate da je realizujete. Normalno je da ne možete da napredujete, kada se ni ne trudite. Srušite barijere u glavi, pa će sve krenuti na bolje.

Sanjati da je bliska osoba povređena u helikopterskoj nesreći
Ako ste sanjali da je član porodice ili druga bliska osoba povređena u helikopterskoj nesreći to znači da ste zabrinuti za njegovu tj. njenu budućnost. Možda se suočava sa nekim problemom, a ne znate kako da mu/joj pomognete. Ljubav i podrška su sada od najvećeg značaja.

Sanjati da je bliska osoba poginula u helikopterskoj nesreći
Kada sanjate da je neko koga volite poginuo u helikopterskoj nesreći to implicira da ćete uskoro saznati da ste džaba brinuli za njega tj. nju. Ispostaviće se da nije bilo nikakvog razloga za paniku, pa ćete moći da odahnete i da se malo odmorite od stresa koji je zapretio vašem zdravlju.

Sanjati da pomažete povređenima u helikopterskoj nesreći
Pomagati povređenima u helikopterskoj nesreći u snu ukazuje na to da vas grize savest zato što ste nekoga uvredili, povredili ili mu/joj naneli štetu. Sve dok se ne izvinete i dok mu/joj ne pokažete da se kajete zbog toga, nastavićete da sanjate snove s ovakvim ili sličnim značenjem.

Sanjati da brojite žrtve helikopterske nesreće
Brojati žrtve helikopterske nesreće u snu znači da nema smisla da se vraćate u prošlost jer ne možete da je promenite. Ostali ste zarobljeni u nekom događaju ili situaciji i nikako da se iz toga „iščupate“. Vreme je da se naterate da počnete da živite u sadašnjosti i da razmišljate o budućnosti.

Sanjati da ste kupili helikopter
Ako ste sanjali da ste kupili helikopter to implicira da se dokazujete pogrešnim ljudima. Trudite se da pokažete koliko ste dobri, uspešni ili bogati, samo kako biste videli zavist u očima pojedinih osoba. Trebalo bi da se trudite da budete srećni zbog sebe, a ne kako biste druge unesrećili.

Sanjati da prodajete helikopter
Prodavati helikopter u snu ukazuje na to da biste mogli doći na ideju kako da sami sebi olakšate život. Shvatili ste da su neke stvari suviše komplikovane i da vam oduzimaju mnogo vremena. Zato ćete nastojati da nađete način da ih pojednostavite i u nekom momentu ćete u tome uspeti.

Sanjati da ste dobili ili nasledili helikopter
Kada sanjate da ste nasledili ili dobili helikopter u snu to implicira da ćete ispaštati zbog tuđe greške. Neko će nešto uraditi, a vi ćete morati da ispravite tu situaciju. Moguće je da ćete na nekom poslu naslediti aljkavog ili neodgovornog kolegu tj. koleginicu i da ćete shvatiti da zbog njega tj. nje raditi duplo više nego pre.

Sanjati da ste nekome poklonili helikopter
Pokloniti nekome helikopter znači da se uzalud trudite da impresionirate nekoga. On tj. ona jednostavno ne „pada“ na takve stvari. Možda bi bilo bolje da prestanete da gubite vreme na njega tj. nju i da se okrenete drugim ljudima i konstruktivnijim stvarima u svom životu.

Sanjati da ste ukrali helikopter
Ukrasti helikopter u snu ukazuje na to da biste se mogli upustiti u neki rizičan posao. Moguće je da se dugo lomite oko toga i da ćete na kraju doneti odluku da krenete u avanturu. Ako budete mudri, nije isključeno da će vam se ovaj rizik višestruko isplatiti.

Sanjati da vam je neko ukrao helikopter
Ovakav san najavljuje štetu na javi. Možda će vam se pokvariti automobil ili neki kućanski uređaj, pa ćete morati da uložite određenu sumu za popravku ili zamenu. Druga mogućnost jeste da ćete investirati u nešto što neće doneti profit koji ste očekivali.

Sanjati policijski helikopter
Policijski helikopter u snovima znači da je pred vama vrlo turbulentan period. Mnogo toga će vam se dogoditi istovremeno i nećete se najbolje snaći u tom haosu. Ipak, važno je da o tome što vam se dešava razgovarate s ljudima kojima verujete. Oni će vam pomoći da steknete jasnu sliku o tome što vam se događa.

Sanjati vojni helikopter
Vojni helikopter u snovima ukazuje na opasnost na javi. Povedite računa o svom zdravlju kako ne biste zapali u veće probleme. Ništa ne sme da bude preče od toga da se dobro osećate.

Sanjati spasilački helikopter
Spasilački helikopter u snovima može da bude znak da vam je potrebna nečija pomoć, međutim, ta osoba vas konstantno ignoriše. Možda ste u braku ili vezi sa sebičnim muškarcem tj. ženom koji/a zanemaruje vaša osećanja i potrebe. U tom slučaju, san je znak da morate da pobegnete od njega tj. nje što pre.

Sanjati igračku helikopter
Igračka helikopter u snovima ukazuje na to da će vas neko na javi optužiti da se ponašate detinjasto ili neodgovorno. Verovatno nećete ispuniti obećanje koje ste dali ili nećete završiti posao tj. obavezu koja vam je poverena.

Značenje može da bude i mnogo jednostavnije. Ako ste nedavno uživo ili na televiziji videli helikopter to je ostavilo utisak na vas. Isto važi i ukoliko ste čitali o helikopterskoj nesreći u novinama.

Definicija helikoptera

Helikopter je vazduhoplov koji se održava u vazduhu i kreće kroz vazduh pomoću jednog ili više horizontalnih rotora (propelera).