Šta znači sanjati klupko (konca, vune, pređe i sl.)?

Sanjati klupko
Ako u snu vidite klupko, to označava ljubavne intrige. Moguće je da na početku veze niste bili u potpunosti iskreni prema partneru/partnerki. Međutim, kako ste počeli da se zbližavate, imali ste potrebu da mu/joj sve priznate kako ne bi saznao/la od drugih ljudi. Pošto će njegova reakcija biti očekivano loša, moraćete da mu date vremena da vam oprosti i ponovo poveruje.

Sanjati da motate klupko
Sanjati da motate klupko implicira da ćete nekoga voditi kroz život. Verovatno ćete pomoći bliskoj osobi da izađe na pravi put nakon teškog perioda koji je preživeo/la. Stavićete sebe u drugi plan i posvetićete mu/joj veliki deo slobodnog vremena tokom kojeg ćete ga/je motivisati i nabrajati razloge zbog kojih ne sme da se preda.

Sanjati da razmotavate klupko
Kada u snu razmotavate klupko, to ukazuje da ćete nekoga raskrinkati. Može se desiti da ćete sumnjati u osobu sa kojom ste bliski i premotavaćete film unazad kako biste shvatili šta vam se ne uklapa u negovu/ njenu priču. Pažljivo ćete analizirati svaki detalj i shvatićete da tu ima mnogo više nepravilnosti nego što ste pretpostavili.

Igrati se s klupkom
Ukoliko se u snu igrate sa klupkom to znači da ćete konačno početi da gledate život sa vedrije strane. Tokom proteklog perioda ste bili u problemima i preživeli veliku količinu stresa. Neki događaj vas je potpuno izbacio iz koloseka i dugo se niste mogli oporaviti od toga. Na sve što vam se dešavalo ste gledali negativno, ali će se to promeniti, pa ćete početi da cenite sitnice koje vam život čine lepšim i boljim.

San u kome vidite dete kako se igra sa klupkom ukazuje na to da ste skromni. Vi ste osoba koja nema prevelike ambicije i umete da budete zadovoljni čak i onda kada nemate baš mnogo. Iz svake situacije pokušavate da izvučete neku pouku jer verujete da se sve u životu dešava sa nekim razlogom.

Ako sanjate mačku kako se igra sa klupkom to implicira da će neko od vaših bliskih prijatelja ili članova rodbine dobiti prinovu. Ova vest će vas mnogo usrećiti, pa ćete brzo početi sa pripremama poklona i slavlja za novopečene roditelje.

Pronaći klupko
Kada u snu nađete klupko to znači da ćete doći na ideju kako da od hobija napravite unosan posao. Polako ćete da sakupljate kapital i istražujete mogućnosti koje vam se nude na tržištu, te ćete krenuti u realizaciju svojih planova. Moguće je da će na početku biti izazova i problema, ali ćete se lako izboriti sa time kada imate jasan cilj.

Izgubiti klupko
Sanjati da ste izgubili klupko je znak da previše brinete o nekim stvarima koje ne možete da promenite. Već neko vreme ne možete mirno da spavate jer postoji problem čiji uzrok niste vi, ali ipak snosite posledice toga. Moguće je da je reč o svađi među članovima porodice za koje ste mnogo vezani. Sada vam je teško da se naviknete na to da stvari ne funkcionišu kao pre i gubite nadu da će više ikada vaši odnosi izgledati kao ranije. Činjenica je da vi ne možete mnogo da utičete na razvoj situacije, zato bi najbolje bilo da im date vremena da raščiste to što imaju i, na kraju krajeva, da verujete da će biti dobro.

Kupiti klupko
San u kome kupujete klupko ukazuje na to da biste mogli nastaviti porodični biznis koji je preskočio jednu ili dve generacije. Možda su se time bavili vaši preci, pa ćete odlučiti da iskoristite nasleđe i modernizujete poslovanje. Na početku će to biti samo hobi u kome uživate s vremena na vreme, ali bi kasnije mogao da se razvije kao unosan posao.

Prodavati klupko
Ukoliko u snu prodajete klupko to implicira da ste vrlo organizovana osoba. Vi svakodnevno imate brojne obaveze, ali uvek uspevate da ih završite na vreme. Dok vam se neki ljudi dive, drugi misle da ste mašina, da nemate slobodnog vremena i da uopšte ne stižete da uživate u životu. To svakako nije tačno jer ste pronašli način kako da postignete sve što želite. Važno vam je samo da se držite plana koji ste prethodno napravili, zato ne volite iznenađenja zbog koji morate da menjate rutinu.

Dobiti klupko na poklon
Ako vam neko u snu pokloni klupko to znači da ćete neku važnu odluku doneti na nagovor bliske osobe, a ne na temelju vlastitih želja i mišljenja.  Reč je o osobi koja za vas predstavlja neku vrstu autoriteta, poput starijeg člana porodice, te to što ste ga/je poslušali nije neko iznenađenje, nego logičan sled događaja. Međutim, s vremenom ćete shvatiti da ste ipak trebali da poslušate svoju intuiciju.

Pokloniti klupko
Kada u snu nekome poklonite klupko to simboliše skrivene emocije. Možda vam se dopada osoba koja ne bi smela ili gajite neke negativne osećaje prema nekome, ali se trudite da se to ne vidi. Razloga za takvo ponašanje može biti mnogo, ali je jedno jasno – to što se krijete loše utiče na vašu psihu. Kada biste toj osobi otkrili kako se osećate skinuli biste veliki teret sa leđa, ali bi to svakako promenilo odnose sa mnogim drugim ljudima.

Baciti klupko
San u kome bacate klupko znači da ćete odustati od nečega. Može biti da je reč o ideji za koju ste shvatili da nije dobra, planu koji ne možete da realizujete ili čak o pokušaju da nekoga ubedite u nešto. U svakom slučaju dići ćete ruke od toga, premda ste polagali velike nade u svoj uspeh.

Ukoliko u snu vidite kako neko drugi baca klupko to je znak da ne biste trebali da ulazite u raspravu sa tvrdoglavim ljudima jer ćete tako samo bespotrebno gubiti vreme. Ma šta vi mislili o nečemu i kakve argumente u svoju korist izneli, oni neće doneti željeni rezultat.

Tumačenje može da zavisi i od boje klupka koje u snu vidite. Tako, na primer belo klupko simboliše dobre vesti i srećne trenutke. Crno klupko je znak žalosti, dok crveno ukazuje na neku tajnu. U snovima klupko plave boje simboliše hrabrost, a žuto klupko je simbol ljubomore. Ako u snu vidite šareno klupko to znači da ćete se obradovati.

Sanjati da nekoga gađate klupkom
Gađati nekoga klupkom u snu može da simbolizuje skrivene emocije. Verovatno gajite simpatije prema nekoj osobi, ali se plašite da to sami sebi priznate zato što vam on tj. ona iz bilo kog razloga nije dostupan/a. Dodatni stres stvara to što se bojite da neko ne primeti šta se dešava kada ste u njegovoj tj. njenoj blizini.

Sanjati da vas neko gađa klupko
Ako ste sanjali da vas neko gađa klupkom to implicira da ste primetili da se osoba sa kojom se u poslednje vreme često viđate ponaša drugačije u vašoj blizini. Odbijate da pomislite da gaji emocije prema vama s obzirom na to da ste vi ili on tj. ona zauzeti ili mnogo stariji tj. mlađi od njega tj. nje. Bilo kako bilo, vreme će pokazati da li ste u pravu ili vam se samo učinilo da vas gleda drugim očima.

Sanjati da šutirate klupko
Šutirati klupko u snu znači da vam je dosadno. Verovatno ste zapali u kolotečinu i svaki dan vam je isti. Ništa se značajno neće promeniti ako nastavite da svaki slobodan trenutak provodite na isti način. Umesto da veče provodite pored televizora, izađite u šetnju, vožnju biciklom ili otiđite na rekreaciju. Videćete da ćete se mnogo bolje osećati.

Sanjati da drugi šutiraju klupko
San u kome vidite kako neko šutira klupko ukazuje na to da ćete se ogrešiti o drugu osobu. Moguće je da vas je prvi utisak prevario i da ste pomislili da je reč o nekome ko nije vredan vašeg vremena i pažnje. Međutim, kada ga/je malo bolje upoznate shvatićete da je reč o vrlo kvalitetnom muškarcu tj. ženi i poželećete da se češće družite.

Sanjati da ste progutali klupko
Ukoliko ste sanjali da ste progutali klupko to implicira da ste vrlo maštovita osoba, ali da svoj talenat ne iskorištavate u dovoljnoj meri. Verovatno posao kojim se trenutno bavite ne zahteva kreativnost i inovativnost. Međutim, to ne znači da potencijal koji posedujete ne možete da usmerite ne bavljenje nekim hobijem. Možda to u nekom momentu postane solidan izvor prihoda.

Sanjati da je neko progutao klupko
Kada u snu vidite kako je neko progutao klupko to znači da ćete upoznati vrlo interesantnu osobu. Reč je o nekome ko poseduje brojne kvalitete i u čijem društvu ćete se osećati opušteno i prijatno. Ukoliko se radi o osobi suprotnog pola, nije isključeno da ćete se brzo zaljubiti, ali ćete sakriti svoja osećanja jer ćete misliti da nemate šanse kod njega tj. nje.

Tumačenje sna može da zavisi i od toga od čega je klupko sačinjeno.

Sanjati klupko konca
Klupko konca u snovima simbolizuje vaše emocije. Verovatno vas odnos sa nekim zbunjuje, premda to ni sami sebi ne želite da priznate. Napravite pauzu da biste dobro razmislili o tome. Ne upuštajte se u nešto što vam ne prija, samo zato što se plašite da budete sami.

Sanjati klupko dlake
Klupko dlake u snovima ukazuje na to da je vreme za promene. Dugo vam je trebalo da prebolite neke stresne trenutke. Morali ste da se konsolidujete i da shvatite u kom pravcu želite da krenete. Međutim, spremni ste na nove izazove i važno je da napravite plan kako biste sebi obezbedili budućnost kakvu želite.

Sanjati klupko prašine
Ako ste u snu videli klupko prašine to implicira da bi prošlost uskoro mogla da zakuca na vrata. Zbuniće vas nečije ponašanje, ali ne smete da dozvolite da to utiče na vaš život, a kamoli na budućnost.

Sanjati klupko žice
Ukoliko ste u snu videli klupko žice to je znak da biste se mogli posvađati s osobom koju ste nedavno upoznali. Vaša uvredljivost će doći do izražaja, te nećete moći da pređete preko nekih stvari koje vam je kazao/la.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli ili motali klupko, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija klupka

Klupko je namotano predivo u obliku lopte.