Koktel – simbolika i značenje sna

Mnogo je različitih značenja snova sa motivom koktela u zavisnosti od detalja koji su pratili san, a uglavnom se odnose na potrebu za odmorom, opuštanjem, zabavom i slično.

Sanjati da pravite koktel
Ako ste sanjali da pravite koktel moguće je da ćete u bliskoj budućnosti organizovati druženje ili zabavu za rodbinu, prijatelje ili kolege. Na jednom mestu ćete okupiti mnoge drage ljude i uživaćete u dobroj hrani i piću. Atmosfera će biti dobra, pa će svi poneti samo lepe uspomene sa vaše zabave.

Sanjati da drugi prave koktel
San u kome vidite kako neko pravi koktel ukazuje na to da ćete biti pozvani na druženje, večeru ili žurku sa ljudima koje ste nedavno upoznali. Dvoumićete se da li da se odazovete pozivu, s obzirom na to da osim domaćina ne poznajete nikoga. Ako odlučite da ipak odete sigurno se nećete pokajati.

Sanjati da sami pijete koktel
Kada sanjate da sami pijete koktel to implicira da ste iscrpljeni. Suočili ste se sa brojnim obavezama i problemima, te doživeli neke stresne trenutke. Telo vam kroz san poručuje da je vreme za odmor. Neće svet propasti ukoliko vi dva dana ne budete radili ništa.

Sanjati da pijete koktel u društvu
Ukoliko ste sanjali da pijete koktel sa voljenom osobom, članom porodice ili nekim od vaših prijatelja to znači da bi trebalo da poslušate savet koji ste nedavno dobili od nekoga sa kime ste bliski. On tj. ona mnogo objektivnije gleda na situaciju u kojoj se nalazite.

Piti koktel u snu u društvu nepoznatih ljudi može da najavi interesantan susret. Moguće je da ćete na ulici naleteti na osobu koju dugo niste videli. Otići ćete na kafu ili piće, a nakon toga ćete verovatno poželeti češće da se družite.

Sanjati da drugi piju koktel
Videti u snu kako neko pije koktel znači da bi trebalo da se ugledate na onoga kome se divite. Verovatno u vašem okruženju postoji osoba koja je ostvarila nešto o čemu vi maštate. Nemojte da mu/joj zavidite nego prepišite njegov tj. njen recept kako biste i vi postigli svoje ciljeve.

Sanjati da prosipate koktel
Prosipati koktel u snu ukazuje na to da biste uskoro mogli pronaći način da rešite problem koji vas duže vreme muči. Verovatno vam se ta ideja od ranije mota po glavi, međutim, plaši vas to što ćete morati da donesete neke radikalne odluke. Budite sigurni da se nikad nećete pokajati zbog njih jer će vam doneti ono što vam je sada najpotrebnije.

Sanjati da drugi prosipaju koktel
Ako ste u snu videli kako neko prosipa koktel to implicira da ste bez potrebe zabrinuti za blisku osobu. Moguće je da član porodice ili neko od prijatelja prolazi kroz krizu i da se plašite kako će se to odraziti na njegovu tj. njenu budućnost. Međutim, budite sigurni da je mnogo snažniji/a i hrabriji/a nego što vi mislite.

Sanjati da je neko prosuo koktel na vas
Kada sanjate da je neko prosuo koktel na vas to znači da bi trebalo da se čuvate burnih reakcija. Naime, neko će pokušati da vas isprovocira minimalizujući vaš trud, rad, znanje i uspehe. Ako se počnete svađati on tj. ona će to doživeti kao svoju pobedu. Međutim, ako mu/joj uzvratite osmehom pobednik tj. pobednica ćete biti vi.

Sanjati da ste prosuli koktel na nekoga
Prosuti koktel na nekoga u snu ukazuje na potisnut bes. Verovatno vas je na javi nešto naljutilo ili razočaralo i teško se nosite sa time. Svi vam govore da treba da zaboravite i da krenete dalje, međutim, to je lakše reći nego uraditi. U budućnosti ćete i sami shvatiti da je izreka „vreme leči sve“ apsolutna istina.

Tumačenje može da se razlikuje u zavisnosti od toga kakav ste koktel u snu pili.

Sanjati da pijete bezalkoholni koktel
Ukoliko ste sanjali da pijete bezalkoholni koktel to implicira da biste se uskoro mogli odlučiti na veće promene životnih navika. Možda ćete početi zdravije da se hranite, više da se krećete ili ćete se rešiti poroka. Bilo kako bilo, osećaćete se mnogo bolje, a ako budete istrajni, starost će vam biti zahvalna na odluci koju ste doneli.

Sanjati da pijete slatki koktel
Piti slatki koktel u snu ukazuje na to da imate tajnog obožavaoca. Nekome se dopadate, ali se plaši da vam to prizna. Razlog može da leži u tome što već imate partnera. Kada biste obratili pažnju mogli biste brzo da prepoznate o kome tj. o čemu se radi. Ako ste sami, nema razloga da mu/joj ne date šansu.

Sanjati da pijete suvi koktel
Kada sanjate da pijete suvi koktel to implicira da je vreme za hrabre odluke. Prestanite da kukate nad svojom sudbinom i počnite da radite na tome da promenite ono što vam u vašem životu ne odgovara. Niste srećni, a ne radite ništa kako bi se to promenilo. Nije lako doneti krupne odluke, ali to ne može da učini niko osim vas.

Ako ste u snu uspeli da prepoznate neki određeni koktel značenje možete pronaći u nastavku teksta.

Sanjati da pijete Mojito
Piti Mojito u snu ukazuje na to da maštate o avanturi, a ne radite ništa kako bi se ona zaista i dogodila. Ništa se neće promeniti ukoliko se vi ne pokrenete. Zato je vreme da prestanete da svaki slobodan trenutak provodite radeći iste stvari. Ako biste izašli iz svoje zone komfora, stvari bi se sigurno počele menjati u onom smeru u kome želite.

Sanjati da pijete Pina Coladu
Ukoliko ste sanjali da pijete Pina Coladu to implicira da ste trenutno u fazi kada ste sami sebi dovoljni. Mrzi vas da izlazite, da se družite, tj. da vreme provodite sa drugim ljudima. Draže vam je da ste sami i da radite ono u čemu uživate. Nema ništa loše u tome, međutim, potrudite se da ta faza ne postane stil života, zato što to ne bi bilo dobro za vas.

Sanjati da pijete Cosmopolitan
San u kome pijete Cosmopolitan ukazuje na to da nećete uspeti da osvojite osobu koja vam se dopada ukoliko se budete pretvarali da ste nešto što niste. Možda mislite da će gluma da vam donese dobre rezultate, međutim, istina kad –tad ispliva na površinu, a onda ćete izgubiti svaku šansu da ostanete sa tom osobom.

Sanjati da pijete Tequila Sunrise
Ako ste sanjali da pijete Tequila Sunrise to znači da ste ponosni na to što ste drugačiji. Naime, verujete da je vaša prednost u tome što se ne uklapate u neke standarde i norme i da ste zbog toga ponosni. Verovatno su takvom mišljenju doprineli roditelji koji su vas veći deo života ubeđivali da ste bolji od svih ostalih.

Sanjati da pijete Daiquiri
Piti Daiquiri u snu ukazuje na to da bi neko mogao da pokuša da ukrade vašu ideju, tj. da je predstavi kao svoju. Zato je jako važno da o svojim planovima ne pričate sa ljudima koje ste nedavno upoznali, nego samo s osobama koje vas do sada nisu izdale.

Sanjati da pijete Martini
Kada sanjate da pijete Martini to implicira da ćete ući u vrlo povoljnu fazu svog života. Doživećete profesionalni uspeh što će pozitivno uticati na vaše samopouzdanje. Zračićete dobrom energiju i time pleniti pažnju osoba suprotnog pola. Ako ste sami to će biti idealan trenutak da započnete emotivnu vezu.

Sanjati da pijete Margaritu
Ukoliko ste sanjali da pijete Margaritu to znači da bi vas na javi neko mogao iznenaditi. Moguće je da će se osoba koju površno poznajete pokazati više nego korektno prema vama. Verovatno će vam pomoći da rešite neki problem ili će vam učiniti veliku uslugu. Druga mogućnost jeste da će vas voljena osoba obradovati lepim poklonom, romantičnom večerom ili nekim drugim gestom.

Sanjati da pijete Cuba libre
Piti Cuba libre u snu ukazuje na to da vam je potrebno samo malo više entuzijazma kako biste postigli sve što zamislite. Posedujete znanje, veštine, iskustvo i ogroman potencijal, ali vam treba samo podsticaj, tj. motivacija ili volja da biste počeli da radite na tome. Poslušajte dobronameran savet koji ste nedavno dobili.

Sanjati da pijete Screwdriver
Ako ste sanjali da pijete Screwdriver to implicira da će neko pozitivno uticati na vaše samopouzdanje. Naime, dobićete kompliment koji ćete po prvi put shvatiti ozbiljno. Zbog toga će se promeniti stav koji imate prema sebi. Sa tom promenom uslediće i druge, mnogo veće, lepše i bolje.

Sanjati da pijete Bloody Mary
Ukoliko ste sanjali da pijete Boody Mary to znači da se mnogo trudite da sakrijete svoju emotivnu stranu ličnosti. Nastojite da se predstavite kao beskompromisna osoba, profesionalac i strog kritičar svega oko sebe. Međutim, ispod površine je pravi emotivac koga pogađaju i najsitnije nepravde.

Sanjati da pijete Sex on the Beach
Kada sanjate da pijete Sex on the Beach to implicira da ste pod snažnim uticajem ženske osobe. To može da bude vaša majka, partnerka i slično. U svakom slučaju, ako malo bolje razmislite, shvatićete da niti jednu veliku odluku u poslednje vreme niste doneli sami nego vam ju je ona nametnula.

Sanjati da pijete Moscow mule
Ako ste sanjali da pijete koktel Moscow mule to je upozorenje da budete oprezni kako ne biste precenili vlastite sposobnosti. Verovatno mislite da ste dovoljno snažni da sami završite neki posao ili da prevaziđete izvesne izazove, međutim, bolje bi vam bilo da se oslonite na ljude kojima verujete.

Sanjati da pijete Manhattan
Kada sanjate da pijete Manhattan to implicira da bi vam neko ili nešto moglo popraviti raspoloženje. Verovatno ćete neko vreme provesti sa pozitivnim ljudima i to će vam pomoći da se „napunite dobrom energijom“.

Značenje može da bude i mnogo jednostavnije. Ako ste nedavno pravili ili pili koktel, tj. videli kako to neko radi, to je ostavilo utisak na vas.

Definicija koktela

Koktel je mešavina raznih alkoholnih i bezalkoholnih pića i likera.