Kreč – značenje sna i interpretacija

Sanjati kreč
Ako u snu vidite kreč, to ukazuje da ćete putovati. Moguće je da ćete otići na duži odmor koji će vam pomoći da se oporavite i skupite snagu za nove radne pobede. Ključ od kuće daćete osobi od poverenja koja će je održavati kao svoju. Ukoliko imate kućnog ljubimca, teško će vam pasti razdvajanje, ali nećete moći ništa da učinite po tom pitanju.

Sanjati da gasite kreč
Sanjati da gasite kreč znači da ćete čuti dobre vesti. Verovatno ste se u prethodnom periodu suočili sa problemom koji nije nastao vašom krivicom, ali svi su od vas očekivali da ga rešite. Moraćete da mu posvetite dodatno vreme zapostavljajući druge obaveze, ali povoljni rezultati će doprineti da zaboravite na poteškoće koje ste pretrpeli.

Sanjati da krečite
Kada u snu krečite, to implicira da ćete promeniti način razmišljanja. Može se reći da ste po prirodi pesimista, ali učinićete sve kako biste na svet gledali kroz ružičaste naočare. Shvatićete da nema smisla da se nervirate zbog onoga što ne možete da promenite, pa ćete vašu energiju usmeriti na pozitivne stvari koje ćete učiniti još boljim.

Sanjati da mešate kreč
Mešati kreč u snu ukazuje na to da želite promenu u svom životu. Moglo bi se reći da ste materijalno situirani, a niste srećni. Maštate o nečemu što će promeniti vaš život iz korena, ali se plašite da sami inicirate promenu. Željni se pažnje, ljubavi, avanture i strasti, ali najviše od svega dobrih odnosa među ljudima koje volite, uključujući i partnera. U poslednje vreme je malo trenutaka koji vas mogu učiniti srećnim. Potrudite se nešto da promenite, ako ne želite da ostatak života budete nezadovoljni sami sobom.

Sanjati da drugi mešaju kreč
Ukoliko u snu vidite kako neko meša kreč moguće je da ćete se suprotstaviti nekome ko pokušava da vam se umeša u život. Sigurno vam se čini da vam besramno nameće vlastite želje, potrebe i sistem vrednosti. Ne želite da ga/je izgubite jer je važan deo vašeg života, ali ne možete više ni da podnesete da neko manipuliše vama.

Sanjati da ste upali u kreč
Upasti u kreč simboliše dosadu. Verovatno vam je život postao ravna linija i skoro da možete da predvidite šta će vam se u toku dana dogoditi. Ta kolotečina u koju ste zapali vas sve više guši i čini vam se da, ma šta uradili to ne može da se promeni. Trenutno ste u najboljim godinama, a osećate da ne iskorištavate veliki potencijal koji imate. To može da se odnosi na vaš privatni ili poslovni život. Da bi se dogodila, promenu morate sami da pokrenete. Ne dozvolite da vas strah od mogućeg neuspeha sprečava da budete srećni.

Sanjati da je neko drugi upao u kreč
Ako ste u snu videli kako je neko upao kreč to implicira da maštate o tome da se osvetite nekome ko vas je povredio. Reč je o osobi koja je nanela štetu vašem odnosu sa partnerom, porodicom ili prijateljima ili nekome ko se umešao u vaš posao. Umesto da negujete te loše osećaje, okrenite se sebi i onome na šta možete da utičete. Osveta vam sigurno neće doneti zadovoljstvo za kojim žudite.

Sanjati da se posipate krečom
Ovakav san je znak da biste trebali prestati da se žrtvujete zbog drugih ljudi. Niko i ništa nije vredano vas. Kada naučite da volite sebe i drugi će vas lakše prihvatati. Ne možete celi život da se nekome prilagođavate i da se trudite da vas neko zavoli onako kako zaslužujete. Sve kreće od vas, i sreća i tuga, imajte to na umu kada sledeći put pomislite da sažaljevate sami sebe.

Sanjati da se drugi posipaju krečom
Kada u snu vidite kako se neko posipa krečom to implicira da će osoba sa kojom dugo niste u dobrim odnosima „pružiti ruku pomirenja“. Priznaće svoje greške i tražiti oproštaj od vas. Povredili ste jedno drugo i rane su tek počele da zarastaju, pa će to poremetiti ravnotežu u vašoj psihi koju ste tek nedavno uspostavili. Ako vam je stalo do te osobe, dajte mu/joj šansu. Međutim, ako osetite da njegove tj. njene reči i namere nisu iskrene, nemojte da se vraćate na to.

Sanjati da ste nekog posuli krečom
Posuti drugu osobu u snu krečom ukazuje na to ne biste trebali da insistirate na tome da vas neko zavoli. Verovatno ostajete s osobom koja govori da vas voli, a vi to ne osećate. Ni sami niste sigurni zašto mučite sami sebe. Ukoliko vam je prilično jasno da od njega/nje nećete dobiti ono što želite, možda bi bilo bolje da prekinete tu agoniju. Vaša ljubav ga/je neće naterati da počne da oseća isto što i vi.

Sanjati da vas je neko posuo krečom
Ovakav san znači da će vam neko priznati svoje osećaje. Osoba iz vašeg okruženja će konačno skupiti snagu da vam prizna kako se oseća. Na žalost, vi ne osećate isto prema njemu tj. njoj, ali ćete ipak odlučiti da mu/joj date šansu. Ipak, nemojte da ga/je „zavlačite“ predugo niti da dajete lažnu nadu. Vrlo rano ćete i sami otkriti da li ste jedno za drugo ili ne.

Sanjati da kupujete kreč
Kupovati kreč u snu ukazuje na to da želite da sakrijete greh iz prošlosti koji vas još uvek progoni. Reč je o nečemu čime se ne ponosite i za šta verujete da bi moglo da ugrozi vaš odnos sa partnerom ili drugim dragim osobama. Ako želite da umirite savest možda bi bilo bolje kada bi ste o tome razgovarali sa nekim kome verujete. Dobar savet bi vam mogao pomoći da se rešite te teskobe koju trenutno osećate.

Sanjati da prodajete kreč
Ako ste sanjali da prodajete kreč to implicira da ne biste trebali da se bavite tuđim životom, nego da se posvetite onome što u svom trebate i možete da promenite. Možda vas tračevi zabavljaju, ali nije ni malo zabavno kada glavna tema postanete vi. Zato se potrudite da što manje govorite o drugima i da način da se zabavite pronađete u nečem drugom.

Sanjati da ste dobili kreč
Ukoliko vam neko u snu dâ kreč to znači da ćete se dobro uklopiti u novom društvu, novom radnom mestu ili u školi ili na fakultetu. Po prirodi ste zatvorena osoba i nije vam lako da sklapate nova poznanstva i prijateljstva. Zato vam izlazak iz zone komfora pričinjava veliki problem. Ipak, ne morate se plašiti promene koja vam predstoji, jer ćete se odlično snaći.

Sanjati da ste nekome dali kreč
Kada sanjate da ste nekome dali kreč to implicira da osoba do koje vam je stalo neće poslušati vaš savet. Verovatno ćete mu/joj iz najbolje namere sugerisati nešto, ali će postupiti na sasvim drugi način. Nemate prava da mu/joj zbog toga zamerate. Na kraju krajeva, svako donosi odluke  onako kako misli da je najbolje.

Sanjati da ste ukrali kreč
San u kome ukradete kreč iz radnje ili prodavnice je znak da ćete zbog osećaja napraviti glupost. Verovatno ćete pogrešno proceniti situaciju, te ćete tek kasnije shvatiti da ste pogrešili. Čovek se uči dok je živ, zato se potrudite da vam ovo bude velika lekcija za ubuduće.

Sanjati da ste ukrali kreč od nekoga ukazuje na to da ćete se zbog sitnice posvađati s osobom koju volite. Od malog problema ćete napraviti veliki, premda on/ona to uopšte neće smatrati valjanim razlogom za svađu. Priznajte sebi da ste različite ličnosti i potrudite se da sitnice više ne ugrožavaju vaš odnos sa voljenom osobom.

Sanjati da vam je neko ukrao kreč
Ukoliko vam neko u snu ukrade kreč to znači da ćete pronaći način da lošu energiju preusmerite na nešto korisno. Trenutno vas muče problemi kod kuće, ali ćete na poslu biti dosta produktivni. Biće to način da zaboravite nešto što vas muči. Zato ćete se posvetiti radu, od koga ćete, s vremenom imati dosta koristi.

Sanjati da ste bacili kreč
Baciti kreč u snu ukazuje na to da ćete odustati od nečega. Moguće je da ćete shvatiti da ideja ili projekat kome ste posvetili mnogo vremena i truda neće donositi željene rezultate. Biće vam teško da se sa time pomirite, ali jednostavno nećete želeti da gubite dragoceno vreme na nešto što vam ne donosi niti moralno ni finansijsko zadovoljstvo.

Sanjati da su drugi bacili kreč
Ako u snu vidite kako neko baca kreč moguće je da niste zadovoljni poslom kojim se trenutno bavite. Možda mislite da radite previše, a da poslodavac ne želi da vas nagradi za vaš trud. Ako mislite da biste mogli da nađete bolje uslove za rad, ne libite se da pokušate. Kukajući nad svojom sudbinom nećete ništa postići.

Sanjati da prosipate kreč
Prosipati kreč ukazuje na to će vas razočarati koliko ljudi mogu biti nezahvalni. Sigurno ćete nekome učiniti uslugu ili izaći u susret, a ta osoba neće pokazati ni trunku poštovanja prema vama.

Sanjati da drugi prosipaju kreč
Ovakav san je znak da bise trebali da obratite pažnju na to kako se ponašate prema ljudima koji vas vole.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli ili gasili kreč, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija kreča

Kreč je prirodni materijal koji se dobija od krečnjaka i služi kao vezivo za stvaranje maltera.