Krečiti – značenje sna i simbolizam

Sanjati da krečite
Sanjati da krečite ukazuje da ćete preći preko nanetih uvreda. Moguće je da će se prema vama loše ponašati osoba od koje to nikako niste očekivali. Kada bude shvatio/la šta je uradila, zamoliće vas da joj oprostite i da zaboravite na ružne stvari koje su se dogodile. Pošto inače funkcionišete po principu „ko tebe kamenom, ti njega hlebom“, daćete sve od sebe da vaš odnos bude kao pre.

Drugo značenje je da ćete u vaš život uneti velike promene. Verovatno će vam se dogoditi nešto loše nakon čega ćete promeniti mišljenje i shvatiti da je glupo da traćite vaše vreme na ljude i stvari koje vas čine nesrećnim/om. Fokusiraćete se na ono što volite i sami ćete kreirati realnost koja će vam omogućiti da ne skidate osmeh sa lica.

Sanjati da drugi kreče
Sanjati da neko drugi kreči implicira da nećete pomoći prijatelju. Može se desiti da će vam zatražiti novac ili nešto što bi mu/joj koristilo, ali vi ćete proceniti da je najbolje da se držite po strani. Ukoliko ste imali loše iskustvo sa njim/njom, nećete želeti da vas uvlači u svoje probleme za koje je, u najvećoj meri, sam kriv.

Tumačenje ovakvih snova zavisi od konteksta u kome se odvijaju, kao i od detalja koji su ih pratili.

Sanjati da krečite svoj dom
Kada sanjate da krečite vlastitu  kuću ili stan to simboliše selidbu. Moguće je da ćete u bliskoj budućnosti promeniti mesto boravka, zbog posla, boljih uslova života ili ljubavi. Mlađe osobe bi mogle da se odluče na zajednički život sa partnerom.

Ako u vašem snu neko drugi kreči vašu kuću ili stan to implicira da ćete dobiti poslovnu ponudu koja podrazumeva promenu sredine. Verovatno ćete se dvoumiti da li da je prihvatite, s obzirom na to da ćete zbog toga biti odvojeni od mnogih ljudi koje volite.

Sanjati da krečite da krečite nečiju kuću
Ovakvi snovi ukazuju na skorije putovanje. Možda ćete se odlučiti na kraći izlet u prirodu sa porodicom ili prijateljima ili ćete zbog posla putovati u drugu državu ili grad. Čak i kratka promena sredine će se pozitivno odraziti na vašu psihu.

Sanjati da krečite četkom
San u kome krečite četkom simbolizuje poboljšanje situacije na poslovnom, finansijskom i emotivnom planu. Verovatno ćete doći do zaključka da su česte svađe s ukućanima bile posledice problema sa novcem. Većom zaradom donećete blagostanje i mir u svoj dom.

Ukoliko u vašem snu neko drugi kreči četkom to implicira da ćete dobiti dobar savet od starijeg kolege ili člana porodice. Nakon tog razgovora shvatićete da su mnogi vaši problemi samo u vašoj glavi i mnogo bolje ćete se osećati kada neke stvari raščistite sami sa sobom.

Sanjati da krečite valjkom
Krečiti valjkom u snu je znak da ćete zahvaljujući pozitivnom razmišljanju ostati mentalno zdravi. Ranije ste se mnogo mučili oko situacija koje niste nikako mogli da promenite, a stres se negativno odražavao na vaše fizičko i psihičko zdravlje. Međutim, doći ćete do tačke kada više nećete moći da se nosite sa time. Shvatićete da ste dozvolili da stres utiče na kvalitet vašeg života i potrudićete se da se promenite. Ovo će biti jedna od najboljih odluka u vašem životu.

Sanjati kako neko drugi kreči zidove sa valjkom implicira da biste u vezi sa problemom koji trenutno imate trebali da poslušate instinkt. Vi ste osoba koja se retko oslanja na to, ali ovog puta ni razum niti osećaji ne mogu da vam pomognu koliko sama intuicija.

Krečiti belom bojom
Kada u snu nešto krečite belom bojom to simboliše poslovne uspehe. Verovatno će vaš trud početi da se isplaćuje. Uložili ste mnogo vremena, rada ili novca u nešto i sada će rezultati konačno početi da stižu.

San u kome vidite kako neko drugi kreči belom bojom ukazuje na to da vam je potreban mir. Sigurno prolazite kroz turbulentnu fazu svog života i teško se borite s obavezama, problemima i brigama. Trenutno vam je jedina želja da se negde osamite i da barem jedan dan ne osećate pritisak koji je postao sastavni deo vaše svakodnevnice. Potražite način da ostvarite tu svoju želju, pre nego što vas stres uzme pod svoje.

Krečiti crnom bojom
Kao što i sami možete da pretpostavite, krečenje nečega crnom bojom je često povezano sa depresijom, manjkom energije, usamljenosti, nedostatkom ljubavi i nemogućnosti da ostvarite bliskost sa ljudima oko sebe. Verovatno ste dugo sami ili se osećate usamljeno pored osobe koja ne pokazuje da vas voli onoliko koliko biste vi to želeli. Razgovor prvo samih sa sobom, a potom i sa partnerom može pomoći da izađete iz tog začaranog kruga.

Ukoliko u snu vidite kako neko kreči crnom bojom to je znak da se ne biste trebali toliko plašiti nepoznatog. Posedujete mnogo neiskorištenog potencijala, ali vas strah od promena toliko sputava da vam se čini kao da stojite u mestu. Pokušajte da o tome razgovarate sa nekim kome verujete i čije mišljenje cenite. Sigurno će vas uspeti ubediti da više ne propuštate prilike da  budete srećni.

Krečiti plavom bojom
Ako sanjate da nešto krečite plavom bojom to simboliše nove početke. To može da se odnosi na vaš ljubavni ili profesionalni život. Možda ćete odlučiti da prekinete toksičnu vezu, date šansu nekome ko vam otvoreno pokazuje da mu/joj se dopada ili ćete promeniti posao koji vas je gušio u pravom smislu te reči. U svakom slučaju, pred vama je uzbudljiv period, prepun nedoumica, ali će posledice vaših odluka sigurno biti dobre.

Sanjati kako neko drugi kreči plavom bojom ukazuje na to da biste trebali pokušati izaći iz svoje sigurne zone i prihvatiti se nečeg što vas plaši. Strahovi koje imate su duboko ukorenjeni, ali isto tako često prilično nerealni. Kada biste se suočili sa time, život bi vam sigurno bio mnogo lepši.

Krečiti crvenom bojom
Crvena boja je simbol ljubavi i strasti, kako u stvarnom životu, tako i u snovima. Ako ste u snu nešto krečili crvenom bojom to implicira da vam nedostaje intimnosti. Moguće je da dugo niste imali seksualnog partnera ili da vaš odnos sa voljenom osobom na tom planu ne funkcioniše onako kako biste želeli. Ako ni nakon mnogo razgovora sa partnerom tj. partnerkom niste uspeli da shvatite zašto je vaš seks tako redak, onda je to znak da je vreme za promene.

Ukoliko u snu vidite kako neko kreči crvenom bojom to znači da maštate o avanturi sa nekom osobom koja vam je trenutno nedostupna. On/ona je često u vašim mislima, a kada „odlutate u svet mašte“ uglavnom vam je njegov tj. njen lik u glavi. Nije loše s vremena na vreme fantazirati, ali tako se izlažete riziku da propuštate prilike koje vam se nude sada. U svemu, pa i u tome treba imati mere.

Krečiti žutom bojom
Žuta boja simbolizuje sreću i uspeh. Ukoliko se trenutno dvoumite da li da nešto uradite, odgovor je „da“, ako je to ono što želite. Ako vam se neka osoba dopada, nemate izgovor da mu/joj ne priđete. Ukoliko želite da pokrenete privatni biznis, sada je pravo vreme za to. Kada u snu nešto krečite žutom bojom to implicira da će vam se ostvariti ono o čemu maštate.

Ako u snu vidite kako neko kreči nešto žutom bojom to znači da je pred vama period stabilizacije – emotivne, finansijske i svake druge. Burna faza će se uskoro završiti, pa ćete imati vremena da se posvetite sebi.

Krečiti narandžastom bojom
Kada sanjate da nešto krečite narandžastom bojom to je znak da biste trebali da preispitate svoj pristup životu. Imate samo jedan život i ne biste trebali da ga trošite na nešto u čemu ne uživate.

Ukoliko u vašem snu neko drugi kreči narandžastom bojom to implicira da ćete upoznati osobu koja će vas oduševiti svojim načinom razmišljanja i stavovima.

Krečiti zelenom bojom
Krečiti zidove zelenom bojom je znak da biste trebali biti mnogo strpljiviji. Vi ste osoba koja ne voli da čeka, ni druge ljude, ni novac, niti sreću. Međutim, život nije idealan, pa nam se dešava da često nešto čekamo. Čovek se strpljenju uči tokom celog života, imajte to u vidu kada sledeći put shvatite da patite zbog nečega što će samo budućnost napraviti boljim.

Ako ste u snu videli kako neko nešto kreči zelenom bojom to znači da biste svoju inteligenciju trebali da preusmerite na nešto korisnije od ovoga čime se trenutno bavite. Trenutno gubite vreme na nešto što vam ne donosi zadovoljstvo.

Krečiti ljubičastom bojom
Kada sanjate da nešto krečite ljubičastom bojom to implicira da ste maštovita i kreativna osoba, ali da je vaš potencijal nedovoljno iskorišten. Verovatno se bavite poslom koji od vas ne zahteva kreativnost, pa biste mogli da svoje talente usmerite na neki hobi. S vremenom bi to mogao postati dobar izvor zarade.

San u kome vidite kako neko nešto kreči ljubičastom bojom je znak da biste trebali pokušati da razumete sami sebe. Ako shvatite šta vi želite, osećate ili trebate, lakše ćete to artikulisati ljudima oko vas. Međutim, ako nastavite da se „zatvarate“ za sve druge, vrlo je izvesno da ćete još neko vreme biti usamljeni i nesrećni.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ako ste skoro krečili ili gledali kako drugi kreče, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija krečenja

Krečenje je promena boje unutrašnjih i spoljašnjih zidova građevina.