Kutija – šta znači sanjati kutiju?

Kutija je relativno čest motiv u snovima, što i ne čudi s obzirom da je taj predmet u svakodnevnoj upotrebi. Tumačenje snova sa motivom kutije zavisi od konteksta u kome su se odvijali, te od detalja koji su ih pratili.

Videti veliku kutiju u snu

Ukoliko ste u snu videli veliku kutiju to implicira da ćete u bližoj budućnosti čuti važne vesti.

Ovo se posebno odnosi na profesionalni deo vašeg života. Moguće je da bi jedan telefonski poziv mogao da promeni vašu budućnost.

Sanjati malu kutiju

Mala kutija u snu obično znači da nećete biti nagrađeni za nešto, ali vam neće ni biti žao zbog onoga što ste uradili. Zapravo ćete biti vrlo ponosni na sebe i osećaćete se dobro jer ćete znati da ste učinili pravu stvar.

San o drvenoj kutiji

Ako ste u snu videli drvenu kutiju to simbolizuje brojne talente koje posedujete, a koje ne iskorištavate na pravi način.

U vama se krije ogroman potencijal, samo što još niste imali priliku da profitirate od toga. Moguće je da vam nedostaje ideja zbog koje će se vaš život promeniti na bolje.

Sanjati kartonsku kutiju

Kartonska kutija u snovima ukazuje na potrebu za promenom. Možda vam je dosadio posao, partner tj. partnerka ili grad u kome živite, ali se plašite da bilo šta uradite kako bi stvari krenule na bolje. Samo vi možete da napravite korak zahvaljujući kome ćete izaći iz kolotečine, pod uslovom da ste na to spremni.

Videti staklenu kutiju u snu

Staklena kutija u snovima simbolizuje nesigurnost ili ljubomoru. Moguće je da sumnjate u sebe, pa to projektujete na profesionalni ili privatni život. U svakom slučaju, san vam poručuje da poradite na kompleksima kako biste bili srećniji.

Sanjati plastičnu kutiju

Ukoliko ste u snu videli plastičnu kutiju to implicira da imate previše radikalne i krute stavove kada su neke stvari u pitanju.

Dobro je imati čvrsta uverenja, međutim, zbog takvih stvari neretko upadate u komunikacijske probleme s okolinom.

Prazna kutija u snu

Prazna kutija u snu može da bude znak da će neko povrediti vaše emocije. Verovatno vas neka osoba privlači, međutim, on tj. ona vas neće primetiti ili će vas odbiti.

Ovakvi snovi obično najavljuju period samoće koja nekim ljudima teško pada, dok drugima izuzetno prija.

San o kutiji punoj igračaka

Kada dete sanja kutiju punu igračaka san se ne tumači, s obzirom na to da samo projektuje ono što bi na javi volelo da vidi.

Ukoliko, pak, odrasla osoba sanja kutiju punu igračaka to implicira da misli da ga/je okolina ne doživljava ozbiljno ili da je neshvaćen/a.

Zapitajte se zašto je to tako – zato što ne želite da se uklopite u okvir ili je ipak nešto drugo u pitanju.

Kutija puna slatkiša u snu

Ovakve snove uglavnom sanjaju ljudi koji su na dijeti ili koji se nečeg odriču. U tom slučaju slatkiši predstavljaju vaš „greh“ i ne možete da ih izbacite iz misli.

Druga mogućnost zašto biste sanjali kutiju punu slatkiša jeste zato što ćete uskoro biti pozvani na druženje na kome će biti mnogo dece.

Videti kutiju punu novca u snu

Ako imate finansijskih problema, a sanjali ste kutiju punu novca, san se ne tumači.

Ukoliko to nije slučaj, vaš san može da znači da će vam se uskoro dogoditi neočekivani dobitak. Moguće je da će vam neko pokloniti nešto što ima veću materijalnu vrednost.

Kutija puna knjiga u snu

Videti u snu kutiju punu knjiga ukazuje na to da ćete problem koji vas trenutno muči rešiti ako potražite savet od osobe koja ima mnogo više životnog iskustva od vas.

On tj. ona će usmeriti svetlo na pravu stranu, pa ćete brže dobiti odgovore na pitanja sa kojima se suočavate.

San o kutiji za nakit

Kutija za nakit u snovima je veoma dobar znak. Ovakvi snovi najavljuju blagostanje u budućnosti. Možda nećete rešiti sve svoje probleme, međutim, skinućete veliki teret sa svojih leđa i moći ćete lakše da dišete. Ovo se posebno odnosi na vaš materijalni položaj.

Crna kutija u snu

Ako ste u snu videli crnu kutiju to implicira da ćete saznati informaciju koja će vas šokirati, a tiče se vašeg poznanika tj. poznanice.

Potrudite se da to ne širite dalje zato što postoji mogućnost da ono što ste čuli nije istina, nego način da mu/joj se nanese neki vid štete.

Sanjati zatvorenu kutiju

Zatvorena kutija u snovima obično simbolizuje vaše trenutno psihološko stanje. Moguće je da vas je neko povredio, pa ste se distancirali od ljudi.

Izbegavate druženje i ne osećate se prijatno kada ste u masi. Možda je samo reč o prolaznoj fazi, ipak, ako potraje, potražite savet nekoga kome verujete ili stručne osobe.

Otvorenu kutiju videti u snu

Ukoliko ste u snu videli otvorenu kutiju to je znak da ste spremni na veće promene u svom životu. Napokon znate šta želite i borićete se da to i ostvarite.

Pred vama je vrlo turbulentan i zanimljiv period, tokom koga ćete mnogo naučiti o sebi i rešiti se briga koje vas dugo more.

Zatvarati kutiju u snu

Kada sanjate da zatvarate kutiju to implicira da ste povređeni ili razočarani u nekoga. Moguće je da vas je izdala osoba od koje ste to najmanje očekivali.

Vaša reakcija je normalna, međutim, ne treba da dozvolite da zbog njega tj. nje izgubite veru u sve druge ljude.

Sanjati da otvarate kutiju

Otvarati kutiju u snu ukazuje na to da bi se u vašem životu uskoro mogla pojaviti vrlo interesantna osoba.

Reč je o nekome ko vam na prvi pogled nije sličan, međutim, ukoliko mu/joj date priliku, videćete da imate mnogo zajedničkih interesovanja i osobina.

Sanjati da ne možete da otvorite kutiju

Ukoliko ste sanjali da ne možete da otvorite kutiju to implicira da sami sebe sabotirate. Ne dozvoljavate sebi da napredujete u onome čime se bavite, zato što se plašite neuspeha.

Sa druge strane, ne dopuštate da se zaljubite u osobu koja vam se sviđa iz razloga što se bojite da će vas povrediti.

Pakovati nešto u kutiju

Ako ste sanjali da nešto pakujete u kutiju to znači da ste napokon spremni da prošlost ostavite iza sebe. Shvatili ste da ste bili sve potišteniji kada biste se vraćali nazad i „kopali po starim ranama“.

Zato ćete okrenuti novi list i biće to jedna od najboljih odluka koju ste u životu doneli.

Videti kako neko nešto pakuje u kutiju

Ovakav san ukazuje na to da će vas nečiji postupak istovremeno obradovati i rastužiti.

Verovatno će se bliska osoba naći na prekretnici i oduševiće vas kako se nosi sa tom velikom životnom promenom.

Potrudite se, ipak, da zna da može u svakom trenutku da računa na vas i vašu podršku.

Kupovati kutiju u snu

Ukoliko ste sanjali da kupujete kutiju u snu to implicira da bi trebalo da promenite stil života kako bi se vaša materijalna situacija popravila.

Stalno se žalite kako nemate novca, a trošite ga na stvari koje vam uopšte nisu potrebne.

Revidirajte troškove, pa ćete se lakše nositi sa situacijom u kojoj se nalazite.

Sanjati da prodajete kutiju

Kada sanjate da prodajete kutiju to može da bude znak da će vas jedan susret naterati da pomislite na prošle trenutke koje ste se mnogo trudili da zaboravite.

Srešćete nekoga ko vam je bio važan i nećete moći da ne počnete da razmišljate o tome kako bi vam život izgledao da je on tj. ona ostao/la deo vašeg života.

Dobiti kutiju u snu

Sanjati da vam je neko poklonio kutiju ukazuje na to da vam nečiji postupci nisu jasni. Moguće je da ste u vezi sa nekim sa kime nikad ne znate na čemu ste.

U nekom trenutku ste sigurni da vas voli, a već u sledećem da mu/joj uopšte niste važni. Ako ne želite da igrate tu igru „toplo –  hladno“ izađite iz tog odnosa što pre.

Poklanjati kutiju u snu

Ako ste nekome poklonili kutiju u snu to implicira da morate da shvatite šta želite, naročito kada je emotivni život u pitanju.

Nije u redu da zavaravate drugu osobu i da mu/joj dajete lažnu nadu. Ukoliko želite da budete sa njim tj. njom, kažite mu/joj to otvoreno.

Sa druge strane, ako on tj. ona nije neko ko vam odgovara, prestanite da ga/je „vučete za nos“.

Sanjati da bacate kutiju

Bacati kutiju u snu ukazuje na to da je vreme da svoj život napokon dovedete u red. Volite da kažete da vam „kreativni haos“ odgovara, međutim, dugoročno gledano, svesni ste da to ne možete tako da funkcioniše.

Nositi tešku kutiju u snu

Kada sanjate da nosite tešku kutiju to implicira da niste zadovoljni poslom kojim se bavite.

Verovatno mnogo radite, ali se to na vašem bankovnom računu uopšte ne vidi.

Sanjati da vam je kutija ispala iz ruku

Ovakav san, na žalost, simbolizuje neuspeh. Ono u šta ste uložili mnogo vremena i truda neće doneti rezultate koje očekujete i priželjkujete. Neka vas to ne pokoleba, nego naučite lekciju i krenite dalje.

Paliti kutiju u snu

Ukoliko ste u snu palili kutiju i njen sadržaj to implicira da pokušavate da sakrijete istinu jer znate da će ona povrediti ljude do kojih vam je stalo.

San vam poručuje da postupite kao odrasla i zrela osoba, a ne kao dete koje napravi glupost, a onda pokuša da optuži drugoga za to.

Sanjati da se krijete u kutiji

Kriti se u kutiji u snu ukazuje na to da niste spremni da preuzmete odgovornost za greške koje ste pravili. Ma koliko to ponekad bilo bolno i ružno, istovremeno je i blagotvorno jer se ništa neće promeniti ako ne uradite ono što morate.

Značenje može da bude i mnogo jednostavnije. Ako ste nedavno koristili kutiju to je ostavilo utisak na vas.

Definicija kutije

Kutija je predmet čvrstih strana, najčešće u obliku kocke koja služi za čuvanje raznih predmeta.