Lepak – šta znači sanjati lepak?

Snovi sa motivom lepka se različito tumače u zavisnosti od konteksta u kome su se odvijali kao i detalja koji su ga pratili. Zajedničko im je to da simbolišu jake privatne i poslovne veze, finansijski uspeh i blagostanje.

Sanjati lepak u bočici ili tubi
Ako ste u snu videli lepak u bočici ili tubi to implicira da ćete ostvariti neslućen poslovni uspeh. Neka ideja na kojoj dugo radite će vam doneti bolje rezultate nego što ste očekivali. Verovatno ste u to ušli rasterećeno i ni ne sanjate o tome kakve bi posledice mogle biti.

Sanjati sasušen lepak u bočici ili tubi
Sasušen lepak u bočici ili tubi u snovima ukazuje na prekid dugogodišnjeg poslovnog ili privatnog odnosa. Moguće je da ćete se distancirati od prijatelja tj. prijateljice ili da ćete raskinuti emotivnu vezu jer ste se otuđili sa partnerom. Jedna od mogućnosti jeste da ćete dati otkaz na poslu koji jako dugo radite ili da ćete otići u penziju.

Sanjati da ste prosuli lepak
Kada sanjate da ste slučajno prosuli lepilo to nije dobar znak. Pred vama je turbulentan i težak period. Pretrpećete bolne padove i velike gubitke, ali ćete se iz toga izvući uz pomoć prijatelja i članova porodice. Njihova podrška će vam mnogo značiti u tim teškim trenucima.

Sanjati da je neko drugi prosuo lepak
Ukoliko ste u snu videli kako je neko slučajno prosuo lepak to implicira da ćete pomagati dragim ljudima da završe neki posao ili da reše veliki problem. Potrudićete da znaju da mogu da računaju na vas i nećete žaliti ni svoje vreme niti novac kako biste im pomogli. Zbog toga ćete do kraja života osećati njihovu zahvalnosti.

Sanjati da pravite (kuvate) lepak
Praviti tj. kuvati lepak u snu znači da ćete na javi imati neočekivane poslove i neplanirane obaveze. Verovatno će iskrsnuti nešto što nikako ne možete da odložite. Sve ostale redovne zadatke ćete staviti po strani kako biste se time pozabavili. Na sreću, nećete imati mnogo problema da to završite.

Sanjati da drugi prave (kuvaju) lepak
Videti kako neko u snu kuva lepak ukazuje na to da ćete biti opterećeni tuđim problemima. Neko od članova porodice će se suočavati sa raznim nevoljama, te ćete više razmišljati o njemu tj. njoj nego o sebi. Nije isključeno da ćete potpuno zanemariti vlastite obaveze, želje i potrebe kako biste pomogli dragoj osobi.

Sanjati da kupujete lepak
Kupovati lepak u snu znači da će se vaša želja ostvariti. Verovatno maštate o završetku fakulteta, pronalasku dobrog posla ili velikoj zaradi. Mnogo radite na tome i vaš trud će se uskoro isplatiti. Shvatićete da je žrtva koju ste morali da podnesete kako biste postigli ono što želite bila opravdana. Ako se bavite privatnim biznisom mogli biste u bliskoj budućnosti potpisati vrlo unosan ugovor o saradnji.

Sanjati da prodajete lepak
Prodavati lepak u snu ukazuje na to da će vaša ideja naići na pozitivne reakcije onih od kojih zavisi njena realizacija. Moguće je da će se vaš projekat svideti ljudima koji imaju novac da ga finansiraju. Možda ćete morati da učinite neke ustupke i napravite promene, ali će konačan rezultat biti više nego dobar.

Sanjati da ste dobili lepak
Dobiti lepak u snu znači da biste uskoro mogli dobiti odličnu ponudu za posao. Neko ko prati vaš rad duže vreme shvatiće da biste bili odličan poslovni saradnik ili partner. Zato će vam ponuditi saradnju. Ako vam uslovi budu odgovarali vrlo je verovatno da ćete prihvatiti njegovu tj. njenu ponudu.

Sanjati da ste poklonili nekome lepak
Pokloniti nekome lepak u snu ukazuje na to da će vas oduševiti nečija harizma, sposobnost i inteligencija. Bićete u prilici da sarađujete s osobom koja vam u svemu odgovara. Imali ste mnogo loših iskustava radeći sa nepouzdanim ljudima, pa će vas neko ko poseduje osobine pravog profesionalca naprosto očarati.

Sanjati da ste pronašli lepak
Pronaći lepak u snu znači da ćete uspeti da rešite problem koji vas dugo muči. Reč je o nečemu sa čime ste izbegavali da se suočite jer ste se plašili posledica. Međutim, kada krenete da se bavite time ići će vam lakše i brže nego što ste mislili. Važno je da verujete u sebe, sve ostalo će s vremenom doći na svoje mesto.

Sanjati da ste izgubili lepak
Izgubiti lepak u snu simboliše rizično, ali isplativo ulaganje. Verovatno ćete svoj novac investirati u nešto za šta niste potpuno sigurni da će doneti željene rezultate. S vremenom ćete shvatiti da se rizik isplatio i da ste uradili pravu stvar. Nakon ovoga, imaćete mnogo više samopouzdanja, energije i motivacije da se posvetite ostvarenju svojih snova.

Sanjati da ste ukrali lepak
Ukrasti lepak u snu znači da bi vas neodlučnost mogla mnogo koštati. Ako se budete kolebali oko svake sitnice, svake odluke i poteza, nećete daleko da dogurate. Važno je da znate šta želite i da smišljate načine da to ostvarite. Ukoliko svaku svoju ideju osudite na propast i pre nego što pokušate da je realizujete, od uspeha nema ništa.

Sanjati da vam je neko ukrao lepak
Ako ste sanjali da vam je neko ukrao lepak moguće je da će kolega tj. kolegica preuzeti zasluge za posao koji ste vi uradili. Vašu ideju ili dobro odrađen zadatak će pripisati vlastitoj inteligenciji, znanju i snalažljivosti. Zbog toga će biti nagrađen/a, a vi ćete „ostati kratkih rukava“. Ako se vi ne budete borili za sebe, niko drugi neće.

Sanjati da ste bacili lepak
Baciti lepak u snu znači da ćete odbiti primamljivu poslovnu ponudu. Razlog za to će biti činjenica da ne verujete čoveku sa kojim biste trebali sarađivati. Njegova tj. njena loša reputacija biće vam dovoljan razlog da kažete „ne“.

Sanjati da je neko drugi bacio lepak
Videti u snu kako neko drugi baca lepak ukazuje na to da će vas nečiji postupak na javi iznenaditi ili šokirati. Možda će kolega/ica dati otkaz ili ćete saznati da se rastaje par za koga ste misli da ima skladan odnos.

Sanjati lepak na rukama
Ukoliko ste sanjali da pokušavate da skinete lepak sa ruku to implicira da će u vaš život ući vrlo nametljiva i manipulativna osoba. Reč je o nekome ko će pokušati da vam nametne svoje stavove, ideje i mišljenja, te da vas iskoristi kako bi ostvario/la svoj cilj. Na vreme ćete shvatiti o čemu se tu radi, ali ćete ga/je ipak teško oterati od sebe.

Sanjati lepak na odeći
Kada sanjate kako vam je lepak zamrljao odeću to znači da ćete se morati potruditi kako biste preuzeli kontrolu nad svojim životom. Nekome ste dozvolili da donosi važne odluke u vaše ime i sada vam to više ne odgovara. Želeli biste da imate slobodu odlučivanja i postupanja, ali ćete teško doći do toga. Osoba koja se smatra vašim životnim mentorom neće tek tako prihvatiti ove nove momente.

Sanjati da ste stali u lepak
Ako ste sanjali da ste ugazili u lepilo ili ste videli lepilo na đonovima svojih cipela to implicira da se morate čuvati neprijatelja. U bližem okruženju imate osobu koja će učiniti sve kako bi ugrozio/la vaš posao ili odnos sa partnerom. Ako ne budete oprezni lako će svoj plan da sprovede u delo.

Sanjati da ste pali u lepak
Ovakav san simboliše vaš strah od obaveze. Osoba ste koja voli svoju slobodu, zato prezirete bilo kakvu formalizaciju privatnih ili poslovnih odnosa. Ne pristajete na brak jer smatrate da papir može da razdvoji, a ne spoji ljude. Osim toga, ne volite nikakve vrste vremenski ograničenih ugovora, naročito kada se odnose na usluge koje vi plaćate.

Sanjati da jedete lepak
Jesti lepak u snu ukazuje na to da gajite lažnu nadu da ćete popraviti odnos sa nekim ili da će neko prepoznati vaše kvalitete. Moguće je da ostajete u vezi s osobom koja vas ne voli ili čekate trenutak da vas poslodavac nagradi za trud koji ulažete na svom radnom mestu.

Sanjati da drugi jedu lepak
Videti u snu kako neko jede lepak je znak da ste previše naivni za svoje godine. Vi slepo verujete ljudima i često nasedate na priče u koju ni deca više ne bi poverovala. Prilično ste povodljivi i dozvoljavate da drugi manipulišu vama. Zbog toga biste u budućnosti mogli doći u velike probleme.

Sanjati da mirišete lepak
Mirisati lepak u snu znači da se plašite izlaska iz svoje zone komfora i da zbog toga propuštate prilike da uspete u životu. Mnogo puta vas je strah sprečio da napredujete u poslu. Odbijali ste dobre ponude jer ste se plašili da nećete dobro da se snađete na boljem radnom mestu. Nakon nekog vremena se pokajate što vam je nedostajalo hrabrosti, ali ponovo učinite istu grešku.

Sanjati da drugi mirišu lepak
Ukoliko ste sanjali kako neko miriše lepak to implicira da će na javi neko pokušati da vas nagovori na nešto što ne želite da uradite. Sigurno će vas uveravati da je to ispravno, ali ćete zahvaljujući svom iskustvu i inteligenciji odbiti da ga/je poslušate.

Značenje može da bude i mnogo jednostavnije. Ako ste nedavno videli ili koristili lepak to je ostavilo utisak na vas koji ste sa jave preneli na san.

Definicija lepka (lepila)

Lepak  je materija koja služi za spajanje prijanjanjem delova iz istih ili različitih materijala (lepljenje), tj. za njihovo spajanje stvaranjem veznog filma među slepljenim površinama.