Limeta – šta znači sanjati limetu?

Limeta nije zelen limun nego posebno voće. Snovi koji uključuju limetu mogu imati različita tumačenja, uostalom, kao i sama voćka koja je kiselkasta, ali opet primamljiva, tako i interpretacije snova vezanih za nju, mogu imati pozitivne, ali i negativne konotacije.

Sanjati limetu
Sanjati limetu može vam biti nagoveštaj teškoća na poslovnom planu. Ako radite posao naročito vezan za rokove koje morate ispoštovati, limeta bi vam mogla doneti period u kome ćete iskusiti velika zakašnjenja, a samim tim i određene financijske probleme. Ako ubrzo ne rešite problem sa svojim poslovanjem, mogli biste izgubiti dobar poslovni imidž.

Sanjati da jedete limetu
Ako ste u snu jeli limetu, očekujte negativna iskustva na ljubavnom planu. Moguće je da vas partner vara, ali isto tako je moguće i da gubi osećanja prema vama, isključivo zbog vaše krivice. Preispitajte imate li se razloga osećati krivim, i verovatno ćete saznati i razlog problema u vašoj vezi.

Sanjati da neko drugi jede limetu
Kod ovakvih snova postoji mogućnost da ćete otkriti nečije tajne, te da ćete se naći u poziciji da možete odlučivati o nečijoj sreći, ili nesreći. Oprezno sa ovom prilikom da određujete nečiju sudbinu, ne biste voleli ni da je vaša sudbina u rukama nekog drugog.

Sanjati stablo limete
Stablo limete koje dominira vašim snom predstavlja otvorene mogućnosti za pozitivne promene u vašem životu. Sanjati stablo limete može imati značenje financijskih dobitaka kojim se niste nadali, poput nasledstva, ili pronalaska nekog novca. Ako su stabla limete naročito siromašna plodom, to može značiti da ćete propustiti veliku priliku da promenite život na bolje, ili da ste je već propustili.

Sanjati da cedite limetu
San u kome cedite plod limete najčešće nosi predskazanja većih financijskih gubitaka, ali to ne mora biti gubitak u smislu prokockanog novca, nego se može odnositi i na veća poslovna ulaganja. Cediti limetu sebi može značiti da će vam ulaganja biti višestruko vraćena, ali ako je cedite drugome, tada je moguć i izvestan financijski gubitak.

Sanjati sok od limete
Sok od limete, koji pijete u snu, verovatno će ukazivati na vaše zdravstveno stanje, mada je moguće da ukazuje i na stanje vašeg poslovanja i financijske sigurnosti. Ako je sok sočan i uživate dok ga pijete, vaše zdravlje je zadovoljavajuće i osim sitnih zdravstvenih problema, nećete se imati čime zamarati, što se toga tiče. Ako je sok naročito kiseo, onda je vreme da posetite doktora, jer nije isključeno da bolujete od nečega što se ne da tako lako otkriti.

Sanjati da nekom dajete limetu
Kada nekom u snu darujete limetu, osoba kojoj ste je dali može trpeti posledice vašeg nemara, a to se najčešće odnosi na posao, ili druge društvene aktivnosti, ređe se odnosi na ljubav. Pazite na vaša dela, naročito ako su osobe koje možete povrediti vama naročito bitne i drage. Pazite i ako su u pitanju osobe koje vam nisu toliko bliske, jer sve loše vam se lako može vratiti.

Sanjati da ste dobili limetu
Ukoliko ste sanjali da vam je neko poklonio limetu to implicira da biste trebali da se čuvate grešaka i nepromišljenih poteza, kako u poslovnom, tako i u privatnom životu. One neće biti posledica nemara, nego umora i iscrpljenosti. Zato bi najbolje bilo da se odmorite pre nego što počnete da radite važan posao ili poželite da donesete odluku koja će uticati na vaš budući život.

Sanjati da kupujete limetu
Kupovati limetu u snovima obično ukazuje na to da ćete preduzeti veći rizik kako biste ostvarili dobit. Možda ćete uložiti novac u nešto što ne garantuje sigurnu, ali obećava veliku zaradu. Ipak, budite oprezni i nemojte svu ušteđevinu da date za to, na kraju krajeva, ako ne uspete, od čega ćete živeti?

Sanjati da prodajete limetu
Prodavati limetu znači da ćete dobiti poslovnu priliku koja vam neće ulevati poverenje. Verovatno razlog za nepoverenje leži u činjenici da je ponuda stigla od osobe koja nema dobru reputaciju. Pre nego što odbijete, potrudite se da saznate sve o tome. Možda ćete se sutra pokajati zbog toga što ste dopustili da vam predrasude utiču na odluke.

Sanjati da kradete limetu
Krasti limetu u snu ukazuje na to da ćete sporo napredovati. Trenutno se bavite nečim što oduzima mnogo vašeg vremena. Nadate se povoljnom ishodu, ali rezultati još uvek nisu ni na vidiku. Ponekad poželite da odustanete od toga, ali po prirodi ste istrajna osoba i to bi za vas bila neka vrsta poraza. Ako i dalje budete uporni i vredni, te uspete da zadržite motivaciju, budućnost će vam biti veoma lepa.

Sanjati da vam je neko ukrao limetu
Ako ste sanjali kako vam je neko ukrao limetu moguće je da će vas povrediti nečija kritika. Možda će poslodavac da pohvali ili nagradi vašeg kolegu, dok će vama sugerisati da više i bolje radite. Kritiku možete da dobijete i od bliske osobe koja vam želi najbolje, ali vam sujeta neće dozvoliti da na pravi načih shvatite to što vam želi reći.

Sanjati da ste bacili limetu
Baciti limetu ukazuje na to da ne vodite računa o svom zdravlju. Zanemarujete simptome koje duže vreme osećate, ne pazite šta jedete i premalo se krećete. Sve se to negativno odražava na vaš duh i telo. Vreme je za promenu navika, ako želite da spokojno proživite duboku starost.

Sanjati da drugi bacaju limetu
San u kome vidite kako neko baca limetu je znak da ste zabrinuti za voljenu osobu. Osećate da nešto nije u redu, ali on tj. ona ne želi da vam to prizna. Pokušali ste na razne načine da mu/joj se približite i saznate o čemu se radi kako biste mu/joj pomogli. Možda je vreme da prestanete da insistirate na tome i da sačekate da on tj. ona odluči da li želi da vam se poveri.

Sanjati da sadite limetu
Saditi limetu u snovima ukazuje na to da ćete u budućnosti doživeti veliki uspeh. Možda to nije nešto o čemu ste maštali, ali će vam se dogoditi pozitivne promene. Ovo se posebno odnosi na osobe koje se školuju ili rade u privatnom preduzeću. Za osobe koje imaju vlastiti biznis, uspeh može doći u vidu dobrog poslovnog partnera.

Sanjati da drugi sade limetu
Ukoliko ste u snu videli kako neko sadi limetu moguće je da ćete biti ljubomorni na osobu iz bližeg okruženja. Shvatićete da on tj. ona ima sve ono o čemu ste vi oduvek maštali. Umesto da vam on tj. ona bude dokaz da je tako nešto moguće, vi ćete se samo „trovati“ negativnim emocijama. Ako se pokrenete, napravite plan i potrudite se da ga realizujete možda ćete i vi dobiti ono što želite.

Sanjati da berete limetu
Brati limetu u snu ukazuje na to da ćete se razočarati nagradom za trud koji ste uložili. Možda će poslodavac obećati stimulaciju koja neće ispuniti vaša očekivanja ili će povećanje plate biti mnogo manje nego što ste mislili.

Sanjati da drugi beru limetu
Videti u snu kako neko bere limetu znači da će neko preuzeti zasluge za posao koji ste vi uradili. Niste konfliktna osoba, pa mu/joj nećete ni ukazati na tu grešku. Ako želite da vas više poštuju, morate se češće zauzimati za sebe.

Sanjati da pravite kolač sa limetom
Ako ste sanjali kako pravite kolač sa limetom to znači da ste veliki esteta. Vaša ljubav prema lepom ne poznaje granice. Često se oduševljavate svakodnevnim stvarima, a ljudima oko vas nije jasno zašto vas impresionira priroda, oblik oblaka ili kapljice kiše u lokvi vode na asfaltu. Žalite one koji ne umeju da vide lepotu oko sebe i u sebi.

Sanjati da jedete kolač od limete
Jesti kolač od limete u snu ukazuje na to da ćete u bliskoj budućnosti u svom domu dočekati drage goste. Doći će vam ljudi koje dugo niste videli, a u čijem društvu ste uvek rado bili. Potrudićete se da ih ugostite na najbolji mogući način i da iz vaše kuće odu puni lepih utisaka i uspomena.

Sanjati da gulite (ljuštite) limetu
Guliti ili ljuštiti limetu u snovima znači da ćete znati kako da iskoristite priliku koja će vam se u budućnosti javiti. Verovatno u poslednje vreme često razmišljate o propuštenim šansama i o tome šta bi bilo da ste ih tada iskoristili. Međutim, uskoro će vam se dogoditi nešto što nećete hteti da odbijete i biće to odličan potez za svetlu budućnost.

Sanjati da rendate koru od limete
Rendati koru od limete u snovima obično ukazuje na to da zbog sitnica često propuštate da vidite velike stvari. Bavite se nekim nevažnim situacijama i ljudima u svom životu, a ne onima koje zaslužuju vašu pažnju. Pričajte sa bližnjima, pitajte ih kako se osećaju i podelite sa njima svoje probleme, te prestanite da zbog vlastite muke ignorišete sve oko sebe. U suprotnom ćete, sasvim sigurno, u budućnosti ostati sami.

Sanjati trulu limetu
Trula limeta simbolizuje štetu. Možda ćete doživeti gubitak usled lošeg ulaganja ili ćete morati nekome da nadoknadite novac zbog pogrešno odrađenog posla. Šteta može da nastane i usled kvara na automobilu ili nekom kućanskom aparatu. Vodite računa o tome da li ste isključili uređaje pre nego što ste napustili kuću ili stan.

Definicija limete

Limeta je voćka uobičajena za tropska i sutropska područja, ali postoje i sorte koje lako uspevaju i u hladnijim predelima. Zreo plod limete je zelene boje, pripada grupi citrusa i nutritivno je jako sličan limunu.