Maketa – šta znači sanjati maketu?

Statistika pokazuje da snove o maketama tj. modelima različitih predmeta češće sanjaju muškarci, nego žene. Ovakve slike su zastupljene među svim generacijama, a značenje zavisi od konteksta u kome se san odvijao i detalja koji su ih pratili.

Šta znači kada sanjate maketu nekog grada?

Maketa grada u snu ukazuje na to da vam je potrebna promena. Možda se predugo bavite nekim poslom i zapali ste u kolotečinu.

Zbog vlastitog mentalnog, pa i fizičkog zdravlja, moraćete nešto da promenite što pre. Ne smete da dozvolite da vas strah od neuspeha potpuno obuzme, nego morate da mu se suprotstavite.

Maketa sela u snu

San u kome vidite maketu sela znači da bi bilo dobro kada biste se više posvetili nekim korisnim stvarima u životu, umesto što vreme provodite kukajući nad svojom sudbinom.

Krajnje je vreme da shvatite šta želite i da napravite plan kako da to i ostvarite. Ako se budete dobro organizovali i ako budete bili disciplinovani, ono što želite desiće se mnogo ranije nešto možete da zamislite.

Značenje sna o maketi automobila

Maketa automobila u snovima ukazuje na to da ste pod nečijom lupom. Neko analizira vaše odluke, postupke i ponašanje kako bi doneo zaključak o vama.

Nije isključeno da vas posmatraju kako bi vam ponudili posao, jer smatraju da možete da zadovoljite ono što bi se od vas tražilo.

Ipak, ne treba da se obazirete na to. Na vama je da se potrudite da budete najbolja moguća verzija sebe.

Sanjati maketu aviona

Ako ste u snu videli maketu aviona to implicira da nikad ne treba da dozvolite drugima da vam „lome krila“.

Ma koliko nekad sumnjali u sebe i plašili se da vaš trud neće biti adekvatno nagrađen, ne smete da dozvolite da vam drugi „prčkaju po mozgu“ i da vam uvuku crv sumnje u svakodnevno razmišljanje.

Potrudite se da budete jaki kako biste savladali sve prepreke na putu ka ostvarenju cilja.

Simbolika sna o maketi rakete

Maketa rakete u snu ukazuje na to da ste vrlo ambiciozna osoba. Trudite se da postižete sve što sebi zacrtate, bez obzira na žrtvu koje morate da podnosite.

Ipak, nemojte da „gazite preko leševa“ jer ćete tako oterati sve dobre ljude od sebe. Na kraju nećete imati sa kime da proslavite uspeh kome se nadate, tj. koji očekujete.

Maketa tenka u snu

Ukoliko ste u snu videli maketu tenka to implicira da bi vaš takmičarski duh uskoro mogao doći do izražaja. Moguće je da ćete se baviti nekim hobijem ili poslom koja će upravo iziskivati da se probude neki vaši talenti.

Međutim, budite oprezni. Ako preterate, mogli biste neka vrata zauvek zalupiti za sobom. U svemu, pa i u zdravoj kompetitivnosti treba imati meru.

Sanjati maketu voza

San u kome vidite maketu voza ukazuje na to da se plašite da sporo napredujete. Tek ste se uhvatili u koštac sa nekim zadatkom, poslom ili problemom, a mislite da niste uradili dovoljno da se stvari pomere sa mrtve tačke.

Nemojte da budete prestrogi prema sebi, nego nastavite da se trudite kako bi ono što želite u budućnosti moglo da se ostvari. Veliki rezultati ne dolaze preko noći, nego često traže suze i znoj.

Simbolika sna o maketi broda

Maketa broda u snovima znači da ste na dobrom putu da ostvarite neki svoj san. Moguće je da ste dobili priliku da napredujete i sigurno je nećete ispustiti. Sve što se u narednom periodu bude dešavalo nateraće vas da bolje upoznate i sebe i druge.

Možda ćete se u neke ljude razočarati, međutim, biće i onih koji će vas zaista oduševiti i razveseliti. S ovim drugima bi trebalo da i dalje ostanete u kontaktu, pa čak i da sarađujete na obostrano zadovoljstvo i korist.

Šta znači kada sanjate maketu kuće?

Sanjati maketu kuće ukazuje na to da sumnjate u nekoga iz bližeg okruženja. Verovatno se partner tj. partnerka ili neko od prijatelja u poslednje vreme počeo ponašati čudno, pa ste počeli da mislite da vam nešto krije.

Ipak, budite oprezni s optužbama, naročito ukoliko nemate niti jedan dokaz da su opravdane.

Videti u snu maketu zgrade

Maketa zgrade u snu može da bude znak da će vas naljutiti neko od kolega ili komšija. Moguće je da će raditi nešto što vas iritira. Uprkos tome što ćete ga/je pristojno zamoliti da prestane, nastaviće po svome.

Izbegavajte svađu ili, čak, neki fizički kontakt ili sukob, zato što to neće doneti ništa dobro. Problem možete rešiti isključivo verbalnim putem.

Sanjati maketu mosta

Maketa mosta u snovima ukazuje na to da biste tek kad promenite mesto boravka, posao ili krug ljudi u kome se krećete mogli da napredujete. Sa vašom psihom je sve u potpunom redu.

Okolina je ono što vas guši i čini nervoznim, pa čak i pomalo depresivnim. Kada nešto uradite po tom pitanju osećaćete se mnogo bolje. Počećete da dišete punim plućima.

Značenje sna o maketi crkve ili manastira

San u kome vidite maketu crkve ili manastira znači da bi trebalo da obratite pažnju na bliske ljude. Neko od bližnjih se suočava sa krizom, a vi o tome ne znate ništa jer ste potpuno posvećeni sebi, svojim potrebama, problemima i željama.

Reč je o osobi koja vam je toliko puta izašla u susret i na koju ste uvek mogli da se oslonite. Ne bi bilo pošteno kada mu/joj se sada ne biste našli pri ruci.

Maketa džamije u snu

Ukoliko ste u snu videli maketu džamije to implicira da biste na javi mogli pomoći osobi koju uopšte ne poznajete. Uvidećete da se našao/la u nevolji i nećete mnogo razmišljati o tome da li da mu/joj izađete u susret.

Biće vam vrlo zahvalan/a na tome, a život će vam sigurno vratiti za ovaj human čin.

Sanjati maketu aerodroma

Maketa aerodroma u snu ukazuje na to da sanjate velike snove. Osoba ste koja nikad nije prestala da mašta i to je vrlo pohvalno. Ipak, morate da počnete da radite na tome da se vaš san i ostvari.

Život će vam malo toga servirati na srebrnoj tacni. Jedino što ćete dobiti jeste samo prilika koju treba da prepoznate i iskoristite na najbolji mogući način.

Maketa vojnog objekta u snu

Ako ste u snu videli maketu vojnog objekta to implicira da ćete morati da poštujete autoritet osobe koju zapravo uopšte ne cenite. Nećete imati taj luksuz da mu/joj se suprotstavite.

Možda će vas upravo ova situacija naterati da barem pokušate da potražite drugi posao ili da bilo šta promenite, jer kukajući nad svojom tužnom sudbinom nećete daleko dogurati.

Vreme je da se suočite sa svojim strahovima i da napokon „zasučete rukave“ kako biste se izborili za bolju, lepšu i kvalitetniju budućnost.

Simbolika sna o maketi zatvora

Maketa zatvora u snovima ukazuje na to da vas u stvarnom životu nešto guši ili sputava. Možda se bavite poslom koji ne volite ili ste u vezi, tj. braku sa vrlo ljubomornom osobom. Njegovo ponašanje vam izuzetno smeta, a ne znate kako da izađete na kraj sa time.

Ako niste srećni i to traje predugo, san može da znači da je došao trenutak za radikalne rezove u vašem životu.

Šta znači kada sanjate maketu bitke?

San u kome vidite maketu neke bitke znači da se vaš glavni neprijatelj nalazi u vašoj glavi. Sve za šta krivite druge, sami ste zaslužni.

Umesto što se žalite da se ceo svet urotio protiv vas, trebalo bi da preuzmete odgovornost za greške koje ste pravili kako ih ne biste i dalje ponavljali.

Maketa kosmosa (nebeskih tela) u snu

Ukoliko ste u snu videli maketu kosmosa to implicira da ne treba da slušate one koji ne veruju u vaše snove. Oni ni svoje nisu pokušali da ostvare, zašto uopšte mislite da je bitno šta oni govore?

Družite se i razgovarajte isključivo s osobama na koje možete da se ugledate, sa ljudima koji iza sebe imaju neke rezultate, tj. s onima koji vam sasvim sigurno žele uspeh u životu.

Sanjati da pravite maketu

Praviti maketu u snu ukazuje na to da neke bitne odluke ne treba da donosite preko noći. Bolje bi bilo da se potrudite da dobro proanalizirate situaciju, pre nego što je „prelomite preko kolena“. Takvo bi vam se ponašanje uskoro moglo obiti o glavu.

Videti u snu kako neko pravi maketu

San u kome vidite kako neko pravi maketu znači da će vas nečije ponašanje iznervirati. Moguće je da ćete gledati nečiji „dramski nastup“ i da ćete poželeti čak da se sa tom osobom fizički obračunate.

Ne ulazite u takve situacije ni po koju cenu. Niste nikad bili konfliktna osoba, zašto biste sada sebi dozvolili da postanete takvi?

Sastavljati maketu u snu

Ako ste u snu sastavljali maketu to implicira da bi trebalo da poslušate savet koji ste nedavno dobili od dobronamerne osobe.

Sanjati da neko sastavlja maketu

Kada sanjate da neko sastavlja maketu moguće je da bliska osoba neće poslušati vašu sugestiju. Pomirite se sa činjenicom da će ovog puta učiti na vlastitim, a ne na vašim greškama.

Šta znači kada sanjate da ste uništili maketu?

Ukoliko ste sanjali da ste uništili maketu to implicira da ćete odustati od nečega nakon što ste shvatili da vam oduzima previše vremena i energije, a ne donosi željene rezultate.

Sanjati da je neko uništio maketu

San u kome vidite kako je neko uništio maketu znači da treba da naučite kada da „držite jezik za zubima“. Ne pričajte o temama koje nedovoljno poznajete pred osobama koje su za to stručne, tj. koje se time bave dugi niz godina.

Šta znači kada sanjate da je vaša maketa uništena nesrećnim slučajem?

Ovakav san ukazuje na to da biste se mogli razočarati u nekoga ili nešto. Trebaće vam neko vreme da to „prebolite“, ali ćete iz ove situacije izaći mnogo jači i sasvim sigurno bogatiji za još jedno veliko i važno iskustvo.

Značenje može da bude i mnogo jednostavnije. Ako ste nedavno videli maketu nečega to je ostavilo utisak na vas.

Definicija makete

Maketa je model nekog objekta, obično smanjene veličine u odnosu na pravi objekt. Pojam maketa se uglavnom koristi za modele aviona, brodova i zgrada.