Maska – šta znači sanjati masku?

Videti masku u snu
Ako u snu vidite masku, to implicira da ste nepredvidivi. Moguće je da često menjate raspoloženje i da se ljudima prikazujete u različitim izdanjima zbog čega nikada nisu sigurni kako da se ponašaju u vašem društvu. Na ovaj način želite da testirate njihovu lojalnost i da otkrijete šta vam zaista misle.

Sanjati da nosite masku
Sanjati da nosite masku ukazuje da ćete se hvaliti. Vi ste osoba koja ima visoko mišljenje o sebi i uvek se trudite da istaknete vaše prednosti i dobre strane. Verovatno na taj način prikrivate manjak samopouzdanja trudeći se da i sebe i druge uverite u ono što biste voleli da je istina.

Sanjati da stavljate masku na lice
Ukoliko ste sanjali da stavljate masku na lice to implicira da se trudite da sakrijete nešto od drugih ljudi. Moguće je da vas je sram zbog nekih odluka ili postupaka ili da se plašite kako bi ta vaša tajna mogla da utiče na odnose sa drugim ljudima. Zbog toga se povlačite sve dublje u sebe, udaljavate se od ljudi koje volite i postajete sve usamljeniji. Vreme je da počnete da radite na rešavanju tog problema. Za početak je dovoljno da sami sebi priznate da on postoji.

Sanjati da skidate masku
San u kome skidate masku sa lica ukazuje na to da ćete konačno odlučiti da se poverite nekome. Duže vreme muku mučite s određenim problemom. Do sada ste se sami borili sa time, međutim, shvatićete da će vam biti lakše ako popričate sa nekim o tome. Biće ovo jedna od najboljih odluka koju ste doneli, zato nemojte da se libite da potražite savet bliske osobe.

Sanjati da ste nekome skinuli masku
Ako ste sanjali da ste drugoj osobi skinuli masku to implicira da ćete onome ko vas laže kazati da znate istinu. Reč je o nečemu što vam bliska osoba duže vreme taji. Saznali ste o čemu se radi, ali se plašite da ga/je suočite sa time. Tolika doza kukavičluka se kosi sa vašom predstavom o sebi, zato ćete se ohrabriti i suočiti ga/je s istinom.

Sanjati da vam je neko skinuo masku
Ovakav san simboliše razočarenje u blisku osobu. Neko koga ste smatrali iskrenim i pravim prijateljem tj. prijateljicom bi mogao/la da vas izda. Verovatno će zloupotrebiti ukazano poverenje kako bi ostvario/la svoje ciljeve.

Sanjati da ste kupili masku
Kupiti masku u snu znači da ste odlučili da svoje strahove i probleme sakrijete od drugih. Smatrate da bi neko mogao da zloupotrebi vaše slabosti, a to ne želite da dozvolite. Zato se u društvu uvek ponašate kao da je sve u redu, premda duboko u sebi znate da nije. Dugoročno gledano, metoda koju ste odabrali nije dobra.

Sanjati da prodajete masku
Prodavati masku u snu ukazuje na to da ćete postati nečiji alibi. Prijatelj tj. prijateljica će tražiti da lažete za njega tj. nju kako biste ga/je izvukli iz nevolje. Pristaćete na to jer želite da pomognete dragoj osobi, ali će vas ipak gristi savest jer ste saučesnik u laži.

Sanjati da ste ukrali masku
Ukrasti masku u snu znači da tražite plan B kako biste se zaštitili kad vaša tajna izađe na videlo. Grehovi iz prošlosti će uskoro doći na naplatu i toga ste potpuno svesni. Umesto da i dalje tražite način da ih sakrijete, potrudićete se da nađete opravdanje koje će drugi koliko-toliko da prihvate.

Sanjati da vam je neko ukrao masku
San u kome vam neko ukrade masku ukazuje na to da ćete izgubiti prividnu zaštitu koju vam je pružao neko od članova porodice ili prijatelja. Verovatno vas je ubeđivao/la da će sve biti u redu i davao/la vam podršku za neke loše odluke i postupke, a sada će se povući iz svega toga i ostaćete potpuno sami.

Sanjati da ste pronašli masku
Kada sanjate da ste pronašli masku to implicira da ćete nehotice otkriti nečiju tajnu. Naći ćete se u pravo vreme na pravom mestu, te ćete čuti ono što ne biste smeli. Međutim, nećete tu informaciju širiti dalje, jer ste svesni koliko negativno može da se odrazi na tuđe živote. Ako vas neko pita za to, pravićete se da nemate pojma o čemu se radi.

Sanjati da ste izgubili masku
Izgubiti masku u snu ukazuje na to da bi neko mogao pokušati da vam se osveti zbog uvrede, poniženja ili nepravde. Verovatno ste u prošlosti svojom odlukom nekome naneli štetu i sada će odlučiti da vam to naplati. Detaljno će smisliti svoj plan, pa zbog faktora iznenađenja, nećete znati kako da reagujete. Na žalost, ne možete to izbeći, ali možete paziti kome poveravate svoje tajne i strahove.

Boja, kao i vrsta maske takođe može da utiče na tumačenje snova. Tako, na primer, crna maska simboliše tajanstvenost. Osoba ste koja veoma retko govori o sebi, zato vas mnogi još uvek smatraju misterijom. Bela maska ukazuje na to da pokušavate da se predstavite nevinijim nego što zaista jeste.

Zlatna maska u snovima obično predstavlja neku vrstu upozorenja. Moguće je da neko ko vam se predstavlja kao prijatelj to zapravo nije. Zato pažljivo birajte kome poveravate svoje strahove, planove i ideje.

Maska koja prekriva samo gornji deo glave, dakle čelo, područje oko očiju i deo nosa u snovima ukazuje na to da ni sami niste sigurni šta želite. S jedne strane biste voleli poštovanje i popularnost u društvu, a sa druge vam to ne odgovara jer biste sami sebe drugima servirali na tacni.

Ukoliko ste u snu videli ili nosili masku koja prekriva celo lice to implicira da se mnogo trudite da sakrijete nešto što se drugima kod vas ne bi svidelo. Svesni ste da bi neke vaše navike mogle da naiđu na negativne reakcije okoline.

Kada u snu vidite ili nosite masku koja prekriva kompletnu glavu to znači da ne želite da priznate svoje poroke. Postoji nešto u čemu uživate, ali nećete da priznate kakvu to štetu nanosi vama i bliskim ljudima

San u kome nosite masku sa kljunom ukazuje na to da ste se zapetljali u vlastite laži i da nikako ne možete da se izvučete. Umesto da kažete celu istinu i time okončate agoniju, vi je produbljujete novim izmišljotinama.

Ako ste u snu videli ili nosili masku od papira to implicira da ćete dati slab alibi za greške koje ste napravili. Ukoliko je maska iz vašeg sna bila sačinjena od platna tj. tkanine to znači da ste svesni da bi vaša tajna svakog momenta mogla da ispliva na površinu.

Maske napravljene od gline, poput onih specifičnih za Veneciju u snovima kazuju na to da ste prilično lukavi i da vodite računa o postupcima koji bi mogli naići na osudu drugih ljudi.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli ili nosili masku ili ste bili na maskenbalu, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija maski (maskenbala)

Maska je predmet kojim čovek sakriva lice, a maskenbal je karneval pod maskama.