Menstruacija – šta znači sanjati menstruaciju?

Snove sa motivom menstruacije mnogo češće sanjaju žene. Njihovo značenje je uglavnom pozitivno, ali detaljno tumačenje zavisi od konteksta u kome se san odvijao.

Sanjati da razgovarate o menstruaciji
Razgovarati sa bliskom osobom o menstruaciji u snu je znak da bi trebalo da se rešite predrasuda koje upravljaju vašim životom. Mišljenje o nekim stvarima i ljudima ne gradite na temelju znanja ili iskustva, nego na bazi pretpostavki. Zbog toga propuštate priliku da se zabavite, naučite nešto novo i steknete neprocenjiva iskustva i vredna prijateljstva.

Sanjati da drugi razgovaraju o menstruaciji
Ako ste sanjali da neko razgovara o menstruaciji to implicira da će vam se poveriti osoba koju ste nedavno upoznali. Iznenadiće vas doza poverenja koju u vas ima, s obzirom na to da se ne znate baš dugo. Ipak, potrudićete se da njegovu tj. njenu tajnu zadržite za sebe.

Sanjati da držite predavanje o menstruaciji
Držati predavanje o menstruaciji u snu ukazuje na to da nikad ne treba da potcenjujete svoje mogućnosti. Osoba ste koja poseduje brojne kvalitetne osobine. Vredni ste, pouzdani i izgledate veoma lepo. Jedino što treba da uradite jeste da poradite na svom samopouzdanju kako bi vam budućnost bila lepša.

Sanjati da slušate predavanje o menstruaciji
Slušati predavanje o menstruaciji u snu znači da biste mogli upoznati vrlo interesantnu žensku osobu. Shvatićete da od nje možete mnogo toga da naučite, pa ćete se potruditi da što više vremena provedete zajedno.

Sanjati da čitate o menstruaciji
Čitati o menstruaciji u snu ukazuje na to da bi vam poslodavac uskoro mogao poveriti težak zadatak. Pre nego što se uhvatite u koštac sa time, moraćete da se upoznate sa svakim detaljem onoga čime treba da se bavite. Neće vam biti lako da to završite, ali ste previše uporni da biste digli ruke o toga.

Sanjati da pišete o menstruaciji
Pisati o menstruaciji u snu znači da bi vas ženska osoba u bliskoj budućnosti mogla upitati za savet u vezi sa problemom koji je muči. Verovatno ćete shvatiti da vam je mnogo lakše da sami uradite njen posao, nego da joj objašnjavate šta treba da radi.

Sanjati da gledate TV prilog ili emisiju o menstruaciji
Gledati TV prilog ili emisiju o menstruaciji ukazuje na to da ne treba da budete isključivi. Ako želite da nekoga upoznate, obratite mu/joj se direktno, a nemojte da se raspitujete o tome šta drugi ljudi misle o njemu tj. njoj. Mišljenja su subjektivna i zato su različita. Vi morate da gradite svoje na temelju ličnog iskustva.

Sanjati da životinja ima menstruaciju
Ukoliko ste sanjali da mačka, keruša, kobila ili neka druga životinja ima menstruaciju to znači da ste perfekcionista. Vodite računa o svakom detalju svog života, radnog ili životnog prostora. Ne volite da radite u timu zato što imate iskustva s aljkavim ljudima. Nije vam lako da držite nivo koji ste sami uspostavili, ali se sada sigurno nećete menjati.

Sanjati da ste stali u lokvu menstrualne krvi
Ovakav san je loš znak. On ukazuje na to da bi vas manjak koncentracije mogao dovesti u nezavidan položaj. Budite posebno oprezni u saobraćaju. Ako se bavite nekim delikatnim poslom, potrudite se da pored sebe imate nekoga čije misli nisu raspršene na sve strane kao što je to slučaj kod vas.

Sanjati da pijete menstrualnu krv
Piti menstrualnu krv u snu znači da ste sujeverni. Ne samo da pljujete kada crna mačka pređe put, nego ste svoju svakodnevnicu prilagodili tim sitnim ritualima.

Sanjati da drugi piju menstrualnu krv
Kada u snu vidite kako neko pije menstrualnu krv to implicira da ćete morati da ćutite o nečemu što vas je šokiralo kako biste sami sebe zaštitili.

Značenje menstruacije u snovima za žene

Sanjati da imate menstruaciju
Ako ste sanjali da imate menstruaciju to simbolizuje izražene majčinske instinkte. Ukoliko nemate dete, moguće je da ga podsvesno želite. Sa druge strane, ako već imate dete, nije isključeno da se u vama rađa želja za novom trudnoćom.

Sanjati da imate menstrualne grčeve, ali ne krvarite
Kada sanjate da imate sve simptome menstruacije, a ne krvarite to je znak da ste pod stresom. Moguće je da vam se u poslednje vreme dogodilo mnogo toga. Morali ste da se suočite sa raznim izazovima, ali i da sačuvate mentalno zdravlje. Ne bi bilo loše kada biste negde otišli na odmor.

Sanjati da vam je menstruacija poranila
Ukoliko ste sanjali da vam je menstruacija poranila to implicira da ste brzopleti. Želite sve i želite to odmah. Zbog toga često grešite i kajete se zbog nekih neuspeha. Važno je da budete svesni da za te greške nisu krivi drugi ljudi, nego isključivo vi. Kada to jednom shvatite i krenete da učite iz neuspeha, manje će vam se događati u budućnosti.

Sanjati da vam kasni menstruacija
Ako ste sanjali da vam kasni menstruacija to znači da ste u strahu jer neki problem ne možete sami da rešite. Navikli ste da držite sve konce u svojim rukama, međutim, dogodiće vam se situacija zbog koje ćete „skliznuti sa koloseka“. Nemojte da paničite jer u takvom stanju ne razmišljate trezveno. Duboko udahnite i sagledajte mogućnosti koje su vam na raspolaganju.

Sanjati da je menstrualna krv neobične boje
Ovakav san najavljuje neobičnu situaciju. Moguće je da će vam se u narednim danima dogoditi nešto što nikako niste mogli da predvidite ili zamislite. Ipak, to ne mora da bude loše. Nije isključeno da će se iz toga izroditi nešto pozitivno i lepo.

Sanjati da vam je menstrualna krv prošla kroz odeću
Kada sanjate da vam je menstrualna krv prošla kroz odeću to implicira da biste se mogli osramotiti u većem društvu. Verovatno ćete u želji da „ispadnete pametni“ kazati nešto prilično glupo. Pokajaćete se istog momenta, a to će vam biti dobra lekcija za ubuduće.

Sanjati da vam menstrualna krv curi niz noge
Ukoliko ste sanjali da vam menstrualna krv curi niz noge to znači da će vam se dogoditi promena na koju niste bili spremni. Možda ste verovali da vas ništa ne može pokolebati, međutim, uskoro će vas neka situacija demantovati.

Sanjati da vam je menstrualna krv prošla na posteljinu
Ako ste sanjali da vam je menstrualna krv prošla na plahtu ili posteljinu to implicira da treba da pazite kome se poveravate. O svojim tajnama i planovima pričajte isključivo s osobama koje su dugo deo vašeg života i koje vas do sada nisu izdale. U vašem okruženju postoji neko ko će pokušati da vas iskoristi kako bi ostvario/la svoje ciljeve i interese.

Sanjati da vam je menstrualna krv prošla na radnu stolicu
Ovakav san ukazuje na to da se plašite da nećete opravdati poverenje koje vam je poslodavac dao. Možda mislite da niste dorasli nekom zadatku. Strah od odgovornosti je parališući faktor u procesu napretka i vreme je da ga se rešite.

Sanjati da ste dobili menstruaciju tokom trudnoće
Kada trudnica sanja da je dobila menstruaciju to uopšte nije loš znak. Ovakav san ne znači da sa vašom bebom nešto nije u redu. Naprotiv, u drevnim sanovnicima stoji da će vaše dete imati posebne talente i sposobnosti, tako da možete biti potpuno mirni. Ako vam je lakše, otiđite odmah kod lekara kako biste se i sami uverili da je sve u redu.

Sanjati da ste dobili menstruaciju u menopauzi
Ukoliko ste sanjali da ste u menopauzi dobili menstruaciju to simbolizuje novi početak. Moguće je da ćete nakon stresnog perioda napokon uspeti da pronađete svoj mir.

Sanjati da vodite ljubav tokom menstruacije
Ako ste sanjali da ste tokom seksa dobili menstruaciju to implicira da je neko „bacio oko“ na vašeg partnera. U njegovoj blizini postoji osoba kojoj se dopada, međutim, budite bez brige jer neće učiniti ništa kako bi vas povredio. Nemojte da napadate njegovu obožavateljku, ali joj suptilno dajte do znanja da ste svesni šta radi.

Sanjati da ste dobili menstruaciju, a nemate uložak ili tampon
Ovakav san je strah svake žene na svetu. Ipak, on nema tako negativno značenje. Obično ukazuje na to da ćete uspeti da prevladate veći izazov. To će vam pomoći da pojačate svoje samopouzdanje. Postaćete svesni da možete mnogo toga i da malo šta može da vas „izbaci iz koloseka“.

Sanjati da pijete tablete kako biste dobili menstruaciju
Kada sanjate da pijete tablete kako biste dobili menstruaciju to implicira da bi trebalo da povedete više računa o svom zdravlju. Simptomi koje osećate neće nestati sami od sebe, nego ćete morati da se obratite stručnjacima za pomoć. Najgore bi bilo da dijagnozu i lekove tražite na internetu ili u časopisima.

Sanjati da pijete tablete za odlaganje menstruacije
Piti tablete za odlaganje menstruacije u snu znači da ste spremni da žrtvujete ozbiljne stvari zbog sitnih užitaka. Vaše ponašanje bi se moglo okarakterisati neodgovornim, ali vi uvek imate adekvatno opravdanje kada su takve situacije u pitanju.

Značenje menstruacije u snovima za muškarce

Sanjati da imate menstruaciju
Ako muškarac sanja da ima menstruaciju to najavljuje materijalne ili nematerijalne gubitke. Možda ćete novac uložiti u nešto potpuno neisplativo. Druga mogućnost jeste da ćete izgubiti partnerku jer se niste dovoljno trudili da vaša veza tj. brak uspe.

Sanjati da vaša partnerka ima menstruaciju
Ukoliko muškarac sanja da njegova partnerka ima menstruaciju to simbolizuje želju da postane otac, po prvi, drugi, treći ili četvrti put. Ako do sada niste imali takve aspiracije, stvari bi ubrzo mogle da se promene. Čak će i večite neženje osetiti želju za potomstvom.

Sanjati da vodite ljubav sa ženom koja ima menstruaciju
Kada sanjate da vodite ljubav sa ženom koja u tom trenutku ima menstruaciju to implicira da ponekad niste svesni vlastite odgovornosti. Često krivicu za svoje greške svaljujete na druge. Zato niste naučili lekcije, nego vam se stalno ponavljaju neki problemi.

Značenje može da bude i mnogo jednostavnije. Ako ste nedavno imali menstrualni ciklus ili ste o tome pričali sa nekim to je ostavilo utisak na vas.

Definicija menstruacije

Menstruacija je periodično pražnjenje krvi i tkiva (enometrija) iz materice i vagine.