Naočari, naočale, cvikeri – šta znači sanjati ih?

Naočare asociraju na uspeh i dovitljivost prilikom sklapanja poslova, dok lomljenje ili gubljenje istih ima negativnu konotaciju. Ovakve snove češće sanjaju osobe koje već nose naočare, ali i oni koji bi trebalo da ih nose, a iz bilo kog razloga to ne čine. Tumačenje snova sa motivom naočara zavisi od konteksta u kome su se odvijali, kao i detalja koji su ih pratili. Ako nosite naočare ovakvi snovi se ne tumače.

U snu nositi naočare

Ako u snu nosite naočare, to ukazuje da ćete dočekati duboku starost. Vi ste osoba koja ne dozvoljava nikome i ničemu da je istera iz takta, već insistirate na vašoj priči koju smatrate ispravnom. Mnogi bi rekli da ste tvrdoglavi, ali to je jedini način da sačuvate nerve i da se izborite za sebe.

U snu razbiti naočare

Ukoliko u snu razbijete naočare, to je upozorenje da ćete pretrpeti sramotu. Moguće je da ćete biti neoprezni i da ćete ugroziti projekat na kome dugo radite. Nadređeni će vas javno opomenuti kako bi svima dali do znanja šta ih očekuje, dok će kolege izbegavati da vam povere važnije obaveze.

Sanjati da ste izgubili naočare

Kada u snu izgubite naočare, to implicira da se pripazite na putovanju. Može se desiti da odete na poslovni put na kome ćete sklopiti važne ugovore. Moraćete da držite četvore oči otvorene jer će neki pokušati na prevaru da od vas izvuku i ono što im niste obećali.

Sanjati da kupujete naočare

Ako u snu kupujete naočare, to znači da ste brzopleti. Vi ste osoba koja misli da se veliki uspeh stiče preko noći zbog čega radite na sebi tek kada se uverite da bi to moglo da vam se isplati. Ukoliko posumnjate u realizaciju, istog trenutka odustajete i posvećujete se nečemu što vam deluje privlačnije.

Sanjati da ste od nekoga pozajmili naočare

Kada u snu od nekoga pozajmite naočare, to ukazuje da ćete imati više razumevanja. Verovatno ćete osuđivati osobu sa čijim se postupcima ne slažete, ali imaćete priliku da saznate uzrok njegovog/njenog ponašanja. To će vam biti važna lekcija koja će doprineti da prema drugima budete onakvi kakvi biste želeli da oni budu prema vama.

Sanjati da ste nekome pozajmili naočare

Ako u snu nekome pozajmite naočare, to implicira da vas neko kopira. Moguće je da u vašem okruženju imate osobu koja vam se divi i koja bi želela da bude kao vi. Nekada vam se čini da vas u mnogim stvarima oponaša, ali ne možete tak tako da mu/joj kažete da prestane sa tim.

Sanjati da vaš partner tj. partnerka nosi naočare

Ovakav san često ukazuje na to da niste zadovoljni svojom vezom ili brakom. U poslednje vreme vam skoro sve smeta kod voljene osobe, te ste počeli da sumnjate u vlastite osećaje. Moglo bi se reći ste da ste jednom nogom već izvan te veze tj. braka, samo što to ni sami sebi ne smete da priznate.

Sanjati da nosite naočare koje vam ne odgovaraju

Ukoliko ste u snu nosili naočare od kojih vam se muti vid to ukazuje na oprez. Pobrinite se da u narednom periodu ne sklapate ugovore i poslovne dogovore sa ljudima koje ne poznajete, jer bi neko mogao da zloupotrebi vašu lakovernost. Potrudite se da utanačite svaku stavku ugovora koji potpisujete, kako vas sutra ne bi bolela glava.

Sanjati da isprobavate naočare

Isprobavati naočare u snu ukazuje na to da ste neodlučni. Temeljni ste u svemu što radite, ali ponekad umete da preterate. Niste škrta osoba, ali posebno vodite računa o tome na šta dajete svoj novac. Vi ćete istražiti sve mogućnosti i svaki detalj pre nego što se odlučite za kupovinu nečega. Napravićete istraživanje na temelju koga ćete doneti konačnu odluku. To ponekad izluđuje vaše bližnje, jer analiza rezultata često traje predugo.

Sanjati da drugi isprobavaju naočare

Videti u snu kako neko isprobava naočare znači da ćete dragoj osobi slagati da imate obaveza kako ne biste išli u kupovinu sa njim tj. njom. Nemate ni volje ni nerava da satima obilazite prodavnice i čekate da isproba svaki komad garderobe koji vidi. Zato ćete mu/joj sledeći put kazati da ste zauzeti i da vam je žao što ćete morati da propustite zajednički šoping.

Sanjati da prodajete naočare

Prodavati naočare u snu ukazuje na to da ćete se pokajati zbog neke odluke. Moguće je da ćete kupiti nešto što ni na koji način ne opravdava svoju cenu. Zažalićete što se niste bolje raspitali o tome i što ste, zapravo, bacili svoj novac. Neka vam ovo posluži kao vredna lekcija za ubuduće.

Sanjati da ste dobili naočare

Ovakav san znači da biste trebali da poslušate savet prijatelja ili člana porodice u vezi sa problemom ili dilemom koja vas trenutno muči. Njegova tj. njena sugestija bi vam mogla pomoći da bolje sagledate stvari, da situaciju vidite iz drugog ugla.

Sanjati da ste nekome poklonili naočare

Ako ste sanjali da ste nekome poklonili naočare to implicira da ćete uraditi dobro delo. Moguće je da ćete putem medija saznati za nečiju tragičnu sudbinu, te ćete odlučiti da date svoj doprinos kako bi toj osobi ili osobama bilo bolje. Druga mogućnost jeste da ćete se pridružiti nekoj humanitarnoj akciji ili da ćete odlučiti da volontirate kako biste pomogli drugim ljudima.

Sanjati da ste ukrali naočare

Ukrasti naočare u snu znači da ćete povući potez koji će vam doneti više štete nego koristi. Pokušavajući da rešite jedan manji problem, napravićete sebi više većih. Kako biste to sprečili nemojte da donosite ishitrene odluke, niti da reagujete u afektu. Najbolje bi bilo da hladne glave krećete u akciju, te da prvo pustite da vam se neki utisci slegnu, pa tek onda da delujete.

Sanjati da vam je neko ukrao naočare

Ukoliko vam je neko u snu ukrao naočare to implicira da ćete se u bliskoj budućnosti suočiti sa većim problemom ili finansijskim poteškoćama. Biće vam teško da servisirate svakodnevne potrebe, pa ćete morati da štedite ili čak da se zadužite. Zato već sada treba da racionalizujete troškove, kako biste izbegli stres kasnije.

Sanjati da čistite naočare

Čistiti naočare u snu ukazuje na to ste konačno shvatili da niste dovoljno fokusirani na posao kojim se bavite i da zato pravite brojne greške. Možda ste umorni i iscrpljeni, ili ste jednostavno prezasićeni time što radite. Uzmite nekoliko dana pauze da shvatite o čemu se radi. Nakon toga ćete ili biti spremniji za rad, ili ćete potražiti drugi posao.

Sanjati da drugi čiste naočare

San u kome vidite kako neko čisti naočare je znak da će vam nečiji savet pomoći da jasnije sagledate situaciju u kojoj se nalazite. Verovatno vas je nešto izbacilo iz ravnoteže, te imate problem da se snađete i da odlučite šta treba da radite. Zato ne bi bilo loše da se obratite za pomoć osobi u koju imate poverenja.

Sanjati da vam je ispalo staklo iz naočara

Kada sanjate da vam je ispalo staklo iz naočara to znači da se morate čuvati slatkorečivih ljudi. Neko će vam obećavati kule i gradove, a ništa neće ispuniti. Uzalud ćete se nadati da će jednog dana da ispuni datu reč. Naprotiv, iskoristiće vas kako bi ostvario/la svoje ciljeve, a vi ćete ostati „kratkih rukava“.

Sanjati da ste bacili naočare

Baciti naočare u snu ukazuje na to da ste dozvolili da vas naklonost prema nekome potpuno zaslepi. Naime, uopšte niste u stanju da vidite njegove tj. njene mane, nego ih ignorišete i doživljavate kao simpatične. Kada ta zanesenost prođe, shvatićete da ste se samo zavaravali i da on tj. ona nije onakav tj. onakva kakvom ste ga/je smatrali.

Sanjati da su drugi bacili naočare

Ako ste u snu videli kako je neko bacio naočare to znači da ćete uzalud pokušavati da odgovorite dragu osobu od neke odluke, jer neće želeti da vas sasluša. Verovaće da je to jedini način da reši neki problem i optužiće vas da mu/joj se previše mešate u život. Nemate drugog izbora nego da ga/je pustite da uradi ono što je naumio/la.

Sanjati naočare sa zlatnim okvirom

Naočari sa zlatnim okvirom u snu simbolišu potisnutu kreativnost. Vi ste veoma maštovita osoba, ali ne iskorištavate svoj potencijal u dovoljnoj meri. Možda vaš trenutni posao to ne zahteva od vas, ali to ipak ne znači da svoj talenat ne možete da usmerite na neki hobi. Od toga ćete imati višestruku korist – radićete ono u čemu uživate, a vaš trud će biti vidljiv.

Sanjati naočare sa srebrnim okvirom

Naočari sa srebrnim okvirom u snovima ukazuju na to da ćete ostvariti svoj cilj, ali da ćete morati da uložite mnogo vremena i napora u to. Naići ćete na brojne prepreke i izazove, te će vam trebati dosta strpljenja i motivacije. Verovatno ćete snagu pronalaziti u članovima porodice i prijatelja koji vam daju bezrezervnu podršku.

Sanjati sunčane naočare

Sunčane naočare u snu obično znače da se osećate dužnim da ispravljate tuđe greške i da ih izvlačite iz nevolja. Moguće je da se vaš/a partner/ka, brat tj. sestra ili blizak prijatelj našao/la u problemu, a vi pokušavate da mu/joj pomognete. Vaša empatija vam ne dozvoljava da sedite skrštenih ruku.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, kupili, slomili, nosili, izgubili ili pozajmili naočare, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija naočara

Naočare su očno pomagalo koje korisniku omogućava da bolje vidi.