Narcisi – šta znači sanjati narcise?

Narcis u snovima obično simbolizuje lepe promene u životu onoga ko ga sanja. Ipak, tumačenje ovakvih snova može da bude različito u zavisnosti od konteksta u kome se san odvijao, kao i od detalja koji su ga pratili.

Sanjati bele narcise
Ako ste u snu videli bele narcise to simbolizuje promene u vašem životu. Napokon ćete izaći iz loše faze u kojoj se nalazite duže vreme. Osetićete ogroman nalet optimizma, pa ćete imati dovoljno energije za posao, ali i za ljude koje volite. Ukoliko ste duže vreme sami, beli narcis najavljuje promenu i na emotivnom planu.

Sanjati žute narcise
Ukoliko ste u snu videli žute narcise to implicira da u vašem okruženju postoji osoba koja vam zavidi na nečemu i zato širi tračeve o vama. Predstavlja se kao iskren prijatelj tj. prijateljica i podstiče vas da mu/joj se poveravate, a onda smišlja svoje verzije priče kako bi ih delila sa drugim ljudima.

Sanjati narcise u bašti
Narcisi u bašti u snovima ukazuju na to da biste se mogli distancirati od nekoga ko crpi svu vašu pozitivnu energiju. Reč je o osobi koja vam je draga, ali nakon druženja sa njim tj. njom osećate se depresivno i nesrećno. Shvatićete da ne želite da neko širi svoju negativnu energiju na vas, pa ćete barem na kratko prekinuti kontakt sa njim tj. njom.

Sanjati narcise u saksiji
Kada u snu vidite narcise u saksiji to implicira da treba da se čuvate slatkorečivih ljudi. Osoba koja vam stalno deli komplimente i savete, nema baš najbolje namere. Zato i ne bi trebalo da ga/je puštate previše blizu. O svojim tajnama pričajte isključivo sa ljudima koji vas do sada nisu izneverili.

Sanjati narcise u vazi
Narcisi u vazi su znak da neko neće birati sredstva da vas osvoji. Nije isključeno da će preko vaših prijatelja ili poznanika pokušati da dođe do vas. Raspitaće se o vašim interesovanjima kako biste pomislili da imate slične poglede na svet. Neće se libiti ni da naruši vaše odnose sa ljudima sa kojima ste godinama bliski.

Sanjati buket narcisa
Buket narcisa u snovima ukazuje na to da se dvoumite da li da oprostite osobi koja vas je povredila. Moguće je da je reč o partneru tj. partnerki ili prijatelju tj. prijateljici koji/a je bio/la grub/a prema vama. Ako mislite da je zaslužio/la drugu šansu, dajte mu/joj je, ali budite na oprezu jer bi se slična situacija mogla ponoviti.

Sanjati uvele narcise
Uveli narcisi u snovima znače da ćete napokon ostaviti prošlost iza sebe i okrenuti se budućnosti. Neki događaj ili situacija vas je dugo držao „u mraku“. Niste bili svesni šta se oko vas događa, niti sposobni da mislite o tome kako će vaš život izgledati kasnije. Na sreću, probudili ste se na vreme i sada će tek da vam se događaju lepe stvari.

Sanjati da sadite narcise
Saditi narcise u snu ukazuje na to da morate da poradite na sebi i na svom samopouzdanju. Ne treba da dozvolite da vas kompleksi i loša iskustva iz prošlosti pokolebaju u realizaciji vaših ideja i ostvarenju planova. Sebi ste najpreči i počnite da se ponašate u skladu sa time.

Sanjati da drugi sade narcise
Videti u snu kako neko sadi narcise znači da ćete pomagati članu porodice ili prijatelju tj. prijateljici da prebrodi neku veću krizu. Moguće je da je doživeo/la gubitak ili neke stresne trenutke i da mu/joj trenutno nije lako. Zato ćete nastojati da ga/je zajedničkim snagama izvučete iz toga.

Sanjati da zalivate narcise
Zalivati narcise u snu ukazuje na to da treba da prestante da hranite nečiji ego. Verovatno ste u nekoj vrsti prijateljske ili emotivne veze s osobom koja vas iskorištava da bi povratio/la samopouzdanje. Iz toga možete samo da izađete povređeni i zato je vreme da okončate taj odnos.

Sanjati da drugi zalivaju narcise
Ovakav san je znak da morate da prestanete da iskorištavate osobu koja vas voli i poštuje. Smisao njegovog tj. njenog života nije da udovoljava vama i vašim prohtevima. Tajna svakog dobrog odnosa je u razumevanju i kompromisu. Ovde to ne postoji i zato ta veza tj. brak neće potrajati.

Sanjati da mirišete narcise
Mirisati narcise u snu ukazuje na to da biste se uskoro mogli ohrabriti da priđete osobi koja vam se duže vreme dopada. Maštate o njemu tj. njoj, ali vam se čini da nemate nikakve šanse da mu/joj se približite. Ako ne pokušate nikad nećete saznati da li su vaše sumnje opravdane ili ne.

Sanjati da drugi mirišu narcise
Ako ste u snu videli kako neko miriše narcise to implicira da bi vas nečiji potez mogao iznenaditi. Moguće je da će vas poznanik tj. poznanica pozvati na kafu ili piće. Pitaćete se da li je reč o romantičnom izlasku ili se iza toga krije nešto drugo. Iz znatiželje ćete se odazvati njegovom tj. njenom pozivu.

Sanjati da berete narcise
Brati narcise u snu ukazuje na to da je krajnje vreme da stavite sebe na prvo mesto, da naučite da kažete „ne mogu“, „ne želim“ i „neću“. Dozvolili ste da vas svi oko vas iskorištavaju i u nekom trenutku biste mogli doći do zaključka da ste nesrećna osoba.

Sanjati da drugi beru narcise
San u kome vidite kako neko bere narcise znači da treba da obratite pažnju na bliske ljude. Neko od članova porodice ili prijatelja ima problem, ali vi ništa o tome ne znate zato što se bavite svojim obavezama. Ako očekujete da se on vama nađe pri ruci kada bude bilo potrebno, onda morate i vi da uradite isto.

Sanjati da čupate (uništavate) narcise
Unišavati narcise u snu ukazuje na to da bi vas vaša oholost, tj. arogancija mogla dovesti u nevolju. Dobro je što vam ne fali samopouzdanja, međutim, to ne znači da imate pravo da se ponašate bahato pred ljudima koje ne smatrate tako uspešnim, vrednim ili, pak, lepim kao vi.

Sanjati da drugi uništavaju narcise
Kada u snu vidite kako neko uništava narcise to implicira da ćete izgubiti živce pred bahatom osobom. Nećete moći da slušate kako se obraća nekom drugom, pa ćete se pobuniti protiv nepravde. Nije isključen ni fizički sukob, ali se potrudite da do toga ipak ne dođe.

Sanjati da palite narcise
Paliti narcise u snu ukazuje na to da će vas neko optužiti da bahatošću skrivate manjak samopouzdanja. Verovatno ćete ući u konflikt oko sitnice, pa će vam druga osoba „sasuti istinu u lice“. Nećete moći da se ne zapitate da li je u pravu.

Sanjati da drugi pale narcise
Ovakav san znači da ćete se mudro izvući iz nevolje. Moguće je da ćete shvatiti da je neka situacija napeta i da ćete izaći iz nje pre nego što eskalira. Kasnije ćete saznati da su vaše sumnje bile opravdane i biće vam drago što ste na vreme izašli iz toga.

Sanjati da kupujete narcise
Kupovati narcise u snu ukazuje na to da bezuspešno pokušavate da privučete pažnju osobe koja vas uopšte ne doživljava. Nije isključeno da je on tj. ona shvatio/la o čemu se radi, ali neće da reaguje zato što nije zainteresovan/a za vas.

Sanjati da prodajete narcise
Prodavati narcise u snu znači da bi trebalo da još jednom razmislite o svojim željama. Vaše maštarije prevazilaze potencijal koji posedujete, ali i vaše mogućnosti. Možda se pretvarate pred drugima da ste nešto što niste. Ako je tako, budite sigurni da ćete doći u situaciju da se svima više dopadate, nego sami sebi.

Sanjati da ste dobili narcise
Ukoliko ste sanjali da vam je neko poklonio narcise to simbolizuje prijatno iznenađenje koje ćete na javi doživeti. Moguće je da će vas nekim gestom ili poklom obradovati član porodice, partner tj. partnerka ili neko od prijatelja. Druga mogućnost jeste da ćete čuti iznenađujuće, ali vrlo lepe vesti.

Sanjati da ste nekome poklonili narcise
Pokloniti nekome narcise u snu znači da ćete voljene učiniti ponosnim. Možda ćete ostvariti privatni ili profesionalni uspeh o kome će svima pričati. Nemojte da se iznenadite ukoliko prirede zabavu ili druženje kako biste to proslavili sa članovima porodice, prijateljima i drugim dragim ljudima.

Sanjati da kradete narcise
Krasti narcise iz cvećare u snu ukazuje na to da biste se zbog gluposti mogli naći u nevolji. Pazite šta i pred kime pričate zato što bi se svaka vaša reč mogla upotrebiti protiv vas. Ako ste sanjali da ste krali narcise iz tuđe bašte moguće je da vam se dopada zauzeta osoba.

Sanjati da čitate o narcisima
Čitati o narcisima u snu može da bude znak da treba da razmislite o potezu koji nameravate da napravite. Verovatno to podrazumeva izvesne rizike i zato je jako važno da vaša odluka bude promišljena, tj. da tu stvar „ne lomite preko kolena“. Ako je potrebno posavetujte se o tome sa nekim kome verujete.

Sanjati da pišete o narcisima
Ovakav san ukazuje na to da ne treba da govorite o temama o kojima ne znate apsolutno ništa.

Sanjati da slikate ili fotografišete narcise
Ako ste sanjali da slikate ili fotografišete narcise to simbolizuje dobitak. Moguće je da će ostavinska rasprava u kojoj aktivno sudelujete uskoro biti okončana pa ćete dobiti nasledstvo. Druga mogućnost jeste premija u igrama na sreću.

Sanjati sliku ili fotografiju narcisa
Gledati sliku ili fotografiju narcisa u snu ukazuje na to da će vam laknuti kada neka osoba nestane iz vašeg života. Vrlo brzo nakon što se raziđete shvatićete da ste imali posla sa manipulatorom i da vam je zapravo drago što više nemate nikakav kontakt.

Značenje može da bude i mnogo jednostavnije. Ukoliko ste nedavno videli narcise to je ostavilo utisak na vas.

Definicija narcisa

Narcis je vrsta višegodišnjih biljaka iz istoimenog roda (Narcissus). Postoji više vrsta narcisa, među kojima je i beli narcis ili sunovrat. Poreklo ove vrste je iz Evrope, Severne Amerike i Azije.