Nosorog – šta znači sanjati nosoroga?

Nosorog je relativno čest motiv u snovima, međutim mnogo ga češće sanjaju deca nego odrasli. U najopštijem smislu nosorog simbolizuje moćnog prijatelja. Međutim, tumačenje zavisi od konteksta u kome se san odvijao, kao i od detalja koji su ga pratili.

Sanjati nosoroga
Ako ste u snu videli nosoroga to implicira da imate moćnog prijatelja tj. prijateljicu. Reč je o osobi koja zahvaljujući svom uticaju i kontaktima može da vam pomogne da rešite neke svoje probleme. Osim toga, može da vas zaštiti od nevolje. Međutim, nemojte da se igrate sa njegovim tj. njenim strpljenjem, jer kada jednom izgubite njegovo tj. njegovo poverenje to može negativno da se odrazi na vas za ceo život.

Sanjati više nosoroga
Ukoliko ste u snu videli krdo nosoroga to znači da ćete zahvaljujući uticajnim ljudima rešiti problem koji imate. To se najčešće odnosi na posao ili finansije. Moguće je da ćete u bliskoj budućnosti dobiti dobru poslovnu šansu, ali se potrudite da je ne propustite. Jedino vas strah i lenjost može sprečiti u napretku. Zato, nemojte sami sebe da sabotirate.

Sanjati bebu nosoroga
Mali nosorog u snu simbolizuje vašu potrebu da kontrolišete, dominirate ili da vladate ljudima oko sebe. To je, jednostavno, deo vaše ličnosti. Međutim, ljudi vas neće prihvatiti ako budete zloupotrebljavali svoj položaj. Ukoliko imate rukovodeću poziciju u nekoj firmi potrudite se da s ostalim kolegama razvijete profesionalan i korektan odnos. U suprotnom će vas sabotirati na svakom koraku.

Sanjati nosoroga bez roga
Nosorog bez roga u snovima ukazuje na to da biste mogli sebi napraviti problem ukoliko ne budete kontrolisali negativne emocije. Potrudite se da u afektu ne kažete ili ne uradite nešto zbog čega biste se kasnije mogli pokajati. Ako se budete svađali sa svima samo ćete sebi navući velike brige na vrat. Zato se potrudite da što više konflikata rešite mirnim putem.

Sanjati da hranite nosoroga
Hraniti nosoroga u snu znači da ćete neki problem rešiti jednostavnije i lakše nego što ste mogli da zamislite. Reč je o nečemu što duže vreme „gurate pod tepih“, jer se plašite da će vam oduzeti mnogo vremena i iziskivati dosta truda. Međutim, kada se uhvatite u koštasc sa time videćete da ide lakše nego što ste mislili.

Sanjati da drugi hrane nosoroga
Ukoliko ste u snu videli kako neko hrani nosoroga to implicira da ćete pozavideti drugoj osobi na poslu kojim se bavi. Shvatićete da ste vi, u odnosu na njega rob. Iscpljujete se do iznemoglosti za mali novac i skoro nikakve rezultate, dok se njegov tj. njen život iz dana u dan menja na bolje. Umesto što se trujete negativnim emocijama, počnite da tražite način da i vi postanete srećniji, uspešniji i zadovoljniji.

Sanjati da vas je napao nosorog
Kada sanjate da ste naljutili nosoroga i da vas je zato napao to simbolizuje vašu sposobnost da prevladate sumnje koje vas muče. Rešavajući taj problem uspećete da ostvarite svoje želje. Krajnje je vreme da sprečite da vas strah od nekog događaja, situacije ili same budućnosti koči prilikom postizanja vaših ciljeva.

Sanjati da je nosorog napao nekog drugog
Videti u snu kako nosorog napada neku drugu osobu ukazuje na to da ćete pomagati prijatelju tj. prijateljici da prevlada neki problem ili da završi važan posao. Potrudićete se da mu/joj maksimalno izađete u susret kako bi ponovo bio/la onaj tj. ona stara. Biće vam do kraja života zahvalan tj. zahvalna na tome i trudiće se da vam vrati tu veliku uslugu.

Sanjati da bežite od nosoroga
Bežati u snu od nosoroga znači da ćete se suočiti sa odgovornim poslom ili važnom odlukom. Trebaće vam mnogo vremena i truda za to, a nije isključeno da ćete često gubiti motivaciju. Gledajte na to kao na još jedan izazov u životu, jer kada promenite pristup tome, bićete ohrabreni da nastavite. Rezultati neće izostati ako budete istrajni i strpljivi.

Sanjati da drugi beže od nosoroga
San u kome vidite kako neko beži od nosoroga ukazuje na to da će vas iznenaditi količina neodogovornosti koju poseduje neko od vaših kolega. Ne samo da se ne trudi da završi svoje zadatke, nego ga/je nije ni briga za moguće posledice. Zapitaćete se da li stvarno misli da nema šta da izgubi ili ga/je neko štiti i da zato neće dobiti otkaz.

Sanjati da lovite nosoroga
Loviti nosoroga u snu znači da ćete u bliskoj budućnosti upoznati osobu koja vam može pomoći da rešite neki problem. Zato ćete se potruditi da se što više zbližite kako bi stekao tj. stekla vaše poverenje. Kada osetite da vas smatra prijateljem, pitaćete ga/je da vam pomogne. Verovatno će njegov tj. njen odgovor biti pozitivan.

Sanjati da drugi love nosoroga
Ako ste u snu videli kako neko lovi nosoroga to implicira da će neko pokušati da vam se približi kako bi stekao/la vaše poverenje, a potom vas zamolio/la za pomoć. Reč je o osobi koja ima problem, a vi možete da mu/joj pomognete da ga reši. Ipak, čekaće povoljan trenutak da vam kaže šta ga/je muči.

Sanjati da ste ranili nosoroga
Raniti nosoroga u snu znači da biste trebali da poboljšate odnose u porodici jer vam predstoji velika kriza. Naime, u poslednje vreme ne možete da usaglasite mišljenja, čak ni oko potpuno nebitnih stvari. Međutim, morate da se pomirite jedni sa drugima i da ponovo postignete jedinstvo, jer će naredni period biti veoma težak za sve, a međusobna podrška će vam biti potrebnija nego ikada.

Sanjati ranjenog nosoroga
Ranjeni nosorog u snu ukazuje na da imate neku unutrašnju borbu o kojoj biste trebali da pričate sa nekim. Predugo se zavaravate da će ćutanje o tome rešiti stvari. Međutim, kada biste potražili savet, dobili biste svežu perspektivu na stvari, a time bi i lakše došli do rešenja.

Sanjati bolesnog nosoroga
Bolestan nosorog u snu simboliše skrivene osećaje. Možda vam se dopada neko ko ne bi smeo ili želite da sakrijete svoj animozitet prema nekome zbog mira u kući. U svakom slučaju, to vas proganja već neko vreme i neće još dugo moći da sakrijete od bližnjih šta osećate.

Sanjati da pomažete bolesnom ili ranjenom nosorogu
Ovakav san simbolizuje potrebu da se iskupite za svoje grehove. Trudite se da činite što više dobrih dela, kako biste barem delimično okajali loša koja ste činili u prošlosti. Verovatno vas savest i dalje grize, te često razmišljate o tome gde ste ranije grešili, ali vam to neće pomoći danas jer ste svojim postupcima zauvek oterali neke ljude od sebe i propustili velike životne šanse. Što pre se okrenite budućnosti i tamo tražite novu priliku.

Sanjati da ste ubili nosoroga
Ubiti nosoroga u snu znači da ćete izgubiti moćnog prijatelja tj. prijateljicu. Izigraćete njegovo tj. njeno poverenje i zauvek će vas eliminisati iz svog života. Toliko ćete ga/je razočarati da neće ni tražiti da mu/joj objasnite zašto ste nešto rekli ili uradili. Neka vam ovo bude lekcija kako ne smete da se ponašate u budućnosti.

Sanjati mrtvog nosoroga
Mrtav nosorog u snu simboliše promenu zbog koje ćete se zapitati da li ste doneli pravu odluku. Možda ste svojim ponašanjem doveli do toga da izgubite osobu do koje vam je veoma stalo, te se sada kajete zbog tih postupaka. Druga mogućnost jeste da ste dali otkaz na jednom i pronašli drugi posao, ali sada više niste sigurni da je vaša odluka bila ispravna.

Kako biste dobili što konkretnije značenje svog sna, pokušajte da se setite što više detalja.

Sanjati nosoroga u vodi
Ako ste u snu videli nosoroga u vodi to ukazuje na vašu tendenciju da se upoređujete sa drugim ljudima i da ste ljubomorni na tuđe uspehe. Predmet vaše ljubomore može biti bilo šta, od materijalnog bogatstva do emotivnih tj. ljubavnih ili porodičnih odnosa. Ovakav san simbolizuje primitivne instinkte koje krijete od drugih u nadi da se ne primete na vašem ponašanju.

Sanjati nosoroga u prirodi
Kada u snu vidite nosoroga u svom prirodnom staništu to implicira da ćete ostvariti svoju želju uz pomoć drugih. Moguće je da maštate o bolje plaćenom poslu i da ćete dobiti priliku za to zahvaljujući uticaju i kontaktima koji ima vaš prijatelj tj. prijateljica ili neko od članova šire porodice.

Sanjati nosoroga u zoološkom vrtu
Videti nosoroga u zoološkom vrtu znači da ćete ostvariti svoj cilj zahvaljujući dobrom izgledu. Moguće je da ćete šarmirati nekoga kako bi vam pomogao u tome. Druga mogućnost jeste da će neko poželeti da unovči to što imate harizmu i lepo izgledate, te će vam ponuditi poslovnu saradnju.

Sanjati da ste udomili nosoroga
Ako ste sanjali da vam je nosorog postao kućni ljubimac to implicira da imate zaista velike ambicije i pomalo nerealna očekivanja. Lepo je sanjati velike snove, ali ako ih ne ostvarite doći ćete u situaciju da se potpuno razočarate u sebe i sve ostale. Zato napravite realnije planove i trudite se da ostvarujete jedan po jedan cilj. Samo tako će vaši snovi postati stvarnost.

Značenje može da bude i mnogo jednostavnije. Ako ste nedavno videli nosoroga u zoološkom vrtu ili na televiziji to je ostavilo utisak na vas.

Definicija nosoroga

Nosorozi (lat. Rhinocerotidae) su porodica sisara iz reda kopitara (Perissodactyla). To su krupni debelokožci, biljojedi, sa jednim ili dva roga na njušci, koja su sačinjena od keratina.