Obesiti se – šta znači sanjati vešanje?

Sanjati da ste se obesili
Ako se u snu vi obesite, to označava strah. Moguće je da ste sami sebi najgori neprijatelj jer ne uspevate da se oslobodite i da život posmatrate iz vedrijeg ugla. Veliki ste pesimista kome je čaša uvek do pola prazna. Takvim stavom ste oterali mnoge ljude od sebe zbog čega ste dodatno nesrećni i razočarani.

Sanjati da se neko drugi obesio
Ukoliko se u vašem snu neko drugi obesio, to ukazuje da osećate krivicu. Vi ste osoba koja bi svakome želela da pomogne iako bi vam to oduzelo mnogo vremena i uticalo da zapostavite obaveze. Kada ne uspete u vašim namerama, u stanju ste da danima kinjite sebe i da tvrdite da ste sebični i nemarni.

Sanjati da ste nekoga obesili
Kada u snu nekoga obesite, to simbolizuje istinu. Može se desiti da ćete pred svima razotkriti osobu koja se pretvara da je poštena. Iako ćete brzopleto reagovati, nećete više hteti da slušate njegove/njene laži, već ćete reći ono što znate, mislite i što vam leži na duši.

Sanjati obešenu životinju
Ako u snu vidite obešenu životinju, to implicira da ćete se plašiti za vašu sigurnost. Moguće je da ste okruženi ljudima koji vam ne ulivaju poverenje zbog čega ste primorani da konstantno budete na oprezu. Mnogi smatraju da ste paranoični i da previše gledate horor filmove, ali vas je instinkt retko kad prevario.

Sanjati ste spasili obešenog/u
Kada u snu spasite obešenog/u, to znači ćete učiniti dobro delo. Verovatno ćete preuzeti krivicu za nešto što je učinio član vaše porodice, prijatelj ili kolega. Nećete mariti za posledice koje ćete imati, već će vam biti važnija sreća dragih ljudi.

Premda mučan, san u kome ste se obesili ili ste nekoga obesili, tj. ako ste sanjali da se neko drugi obesio ili obesio vas to nema nužno negativno značenje. Tumačenje se razlikuje u zavisnosti od konteksta u kome se san odvijao, kao i detalja koji su ga pratili.

Sanjati da vas je neko spasao sa vešala
Ukoliko ste sanjali da vas je neko skinuo sa vešala, tj. skinuo omču sa vašeg vrata to implicira da ćete imati podršku i pomoć kada se najmanje budete nadali. Naime, vrlo je izvesno da ćete u bliskoj budućnosti zapasti u krizu, te da ćete se osećati kao da ste sami na svetu. Međutim, bićete u krivu jer će ljudi pokazati koliko ste im zapravo bitni.

Kako biste dobili što preciznije tumačenje ovakvih snova pokušajte da se setite što više detalja koji su ih pratili.

Sanjati da ste se obesili o drvo
Obesiti se o drvo u snu simboliše napredak u poslu. Moguće je da ćete preći na bolje plaćeno radno mesto ili da će vam poslodavac povećati platu. To će na vas delovati prilično stimulativno, te ćete se truditi još više. Shvatićete da se isplati biti vredan tj. vredna i trudićete se da budete još bolji u onome što radite.

Sanjati da ste nekoga obesili o drvo
Ukoliko ste sanjali da ste vi nekoga obesili o drvo to implicira da ste previše ambiciozni. Imate svoj cilj i trudićete se da ga ostvarite pod svaku cenu. Ne opterećuje vas činjenica što ćete mnoge mostove porušiti kako biste stigli tamo gde želite. Ipak, zapitajte se kako ćete se osećati kada stignete na vrh, a ne budete imali sa kime da proslavite taj uspeh.

Sanjati da se neko obesio o drvo
Videti u snu kako se neko obesio o drvo znači da ćete pomoći drugoj osobi da nađe posao ili da napreduje u karijeri. Naime, bićete u prilici da se zauzmete za nekoga i nećete je odbiti. Zahvaljujući svojim poznanstvima i kontaktima daćete šansu toj osobi da ostvari ono što želi, tj. da poboljša kvalitet svog života. Biće vam na tome zahvalan tj. zahvalna do kraja života.

Sanjati da vas je neko obesio o drvo
Ako ste sanjali da vas je neko obesio o drvo to implicira da pored sebe imate osobu koja ograničava vašu slobodu. Njegova tj. njena očekivanja od vas su prevelika, te zato stalno osećate neki pritisak i potrebu da budete bolji. Takav odnos nije zdrav i vi ste toga svesni, ali ne znate kako da izađete iz tog začaranog kruga. Na žalost, time morate da se pozabavite sami, jer vam niko drugi ne može pomoći.

Sanjati da ste se obesili u kući
Obesiti se u vlastitoj kući u snu simboliše poboljšanje odnosa unutar porodice. U poslednje vreme su trzavice bile česte, a komunikacija vrlo loša. Svako je svoje frustracije „lečio“ na onom drugom i generalno ste se udaljili jedni od drugih. Međutim, u bliskoj budućnosti ćete shvatiti koliko vam je ljubav i podrška vaših najbližih važna, te ćete se potruditi da se vaši odnosi poprave.

Sanjati da ste nekoga obesili u svojoj kući
Ovakav san je znak da morate da promenite ponašanje prema bliskim ljudima. Jednostavno ste previše strogi prema nekim od njih. Sve što činite je iz dobre namere, ali to ponekad deluje opterećujuće na voljene osobe, jer smatraju da nikad nisu dovoljno dobri u vašim očima.

Sanjati da se neko obesio u vašoj kući
San u kome vidite kako se neko obesio u vašoj kući simboliše poboljšanje materijalne situacije. Moguće je da ćete dobiti posao ili ćete napredovati u karijeri. To će se pozitivno odraziti na vaš budžet, pa ćete konačno moći malo da se opustite. Nije isključeno ni da ćete bližnje obradovati nekim poklonom, kao prvim znakom lepše i kvalitetnije budućnosti.

Sanjati da vas je neko obesio u kući
Ukoliko ste sanjali da vas je neko obesio u vašoj kući to implicira da krijete nešto od partnera tj. partnerke ili članova porodice. To ne mora da bude nužno nešto loše, nego možda imate ideju ili plan za nešto, ali im to još uvek niste rekli. Nemojte da razmišljate o tome šta će vam reći na to, nego kažite šta imate, pa ćete videti njihove reakcije. Na kraju krajeva, zapitajte se šta možete da izgubite.

Sanjati da ste se obesili u zatvoru
Obesiti se u zatvoru simboliše nove početke. Konačno ćete se osloboditi nekih briga koje vas dugo vuku nazad ili ćete napraviti krupan korak u svom životu. To može da se odnosi na poslovne ili privatne odnose. U svakom slučaju, okrenućete novi list i odlučno krenuti u izgradnju bolje i lepše budućnosti za sebe i one koje volite.

Sanjati da ste nekoga obesili u zatvoru
Kada sanjate da ste vi nekoga obesili u zatvoru to znači da ćete osobi koja se konstantno meša u vaš život kazati da to više ne čini. S obzirom na to da je reč o starijem članu porodice, neće vam biti lako da „prevalite preko jezika“ tako nešto, ali ćete kada to uradite osetiti veliku slobodu. On tj. ona to neće tek tako prihvatiti, ali će se s vremenom povući i vaš odnos će ostati dobar.

Sanjati da se neko obesio u zatvoru
Videti u snu kako se neko obesio u zatvoru je znak da biste trebali da dozvolite bližnjima da neke odluke donose sami. Prestanite da im namećete svoje mišljenje, ideje i stavove. Dovoljno su odrasli i zreli da znaju šta je najbolje za njih. Pustite ih da se osamostale, moglo bi vas iznenaditi koliko su zapravo sposobni za tako nešto.

Sanjati da vas je neko obesio u zatvoru
Ako ste sanjali da vas je neko obesio u zatvoru to implicira da će vam nepoznata osoba pomoći u nečemu. Možda ste u potrazi za poslom ili želite da promenite zanimanje, te imate neke nedoumice u vezi sa time. Umesto vaših bližnjih, koristan savet će vam dati neko koga ni ne poznajete. Shvatićete da njegove tj. njene reči imaju smisla, te ćete ga/je poslušati. Nećete se pokajati zbog te odluke.

Tumačenje može da se razlikuje i u zavisnosti od toga šta je bio razlog da se vi ili neko drugi obesi.

Sanjati da ste se obesili zbog neuzvraćene ljubavi
Ukoliko ste sanjali da ste se obesili zbog neuzvraćene ljubavi to znači da ni sami ne znate šta želite. Ponekad vam se čini da zbog straha ne razmišljate o budućnosti. To se posebno odnosi na ljubavne relacije. Verovatno imate pored sebe nekoga, ali niste sigurni da li želite sa njim tj. njom da ostanete do kraja života.

Sanjati da ste se obesili zbog siromaštva
Kada sanjate da ste se obesili zbog toga što niste imali novca tj. što ste živeli u bedi to implicira da idete linijom manjeg otpora. Neke probleme rešavate tako što ih gurate pod tepih, te ne želite da se suočite sami sa sobom. Vi inače niste neodlučna osoba, ali ste trenutno u fazi kada vam je najlakše da dignete ruke od svega. Na sreću, ova faza neće dugo trajati, a vi ćete vrlo brzo da se ponovo fokusirate na ono što želite da ostvarite.

Sanjati da se neko obesio zbog vas
Ako ste sanjali da se neka osoba obesila jer mu/joj niste uzvratili ljubav ili ste ga/je na bilo koji drugi način povredili to simboliše grižu savesti. Verovatno ste se posvađali sa dragom osobom, te ste mu/joj u afektu kazali nešto što ne mislite. Niste tražili izvinjenje i sada se kajete. Preduzmite nešto pre nego što bude prekasno.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro na televiziji ili uživo videli da se neko obesio, to je sigurno ostavilo utisak na vas.