Okovi – šta znači sanjati okove?

Sanjati okove na sebi
Ako u snu vi imate okove, to je upozorenje da se čuvate zavidljivaca. Moguće je da će neko sa kim se ne slažete pokušati da vas natera da usvojite njegovo/njeno mišljenje i stavove. Iako ćete na kulturan način odbiti to što vam se nameće, biće onih koji će se uvrediti i o vama svašta misliti i pričati.

Sanjati okove na drugome
Ukoliko u snu vidite okove na drugima, to simbolizuje hapšenje. Može se desiti da ćete vi ili vaši saradnici imati problema sa zakonom koji će rezultirati zatvorskom kaznom. Taj događaj će na vas ostaviti mnogo jači utisak od svih opomena i saveta koje ste dobili pa ćete doneti odluku da se promenite kako se ne biste ponovo našli u istoj situaciji.

Sanjati da sebi stavljate okove
Kada u snu sebi stavljate okove, to označava neodlučnost u vezi ženidbe/udaje. Verovatno se razmišljate da li da započnete zajednički život ili da se venčate sa partnerom/partnerkom sa kojim/om ste dugo u vezi. S’ jedne strane imate potrebu da se skrasite, ali sa druge strahujete da ćete na taj način izgubiti slobodu i vaš komfor zameniti obavezama koje će vas sputavati i činiti nesrećnim/om.

Sanjati da stavljate drugima okove
Ako u snu stavljate drugima okove, to implicira da ste posesivni. Vi ste osoba koja je navikla da dobije sve što želi, a takvo ponašanje praktikujete u ljubavnim i prijateljskim vezama. Smatrate da polažete pravo na nekoga jer ste mu učinili uslugu ili ste se vezali za njega/nju. Zbog toga često ostajete sami, ali grešku ne tražite u sebi, već je pripisujete nezahvalnosti dotičnih osoba koje ne umeju da vas ceni.

Sanjati da se oslobađate okova
Ukoliko se u snu oslobodite okova, to označava raskid/razvod. Može se desiti da ćete izaći iz veze/braka koji vas je učinio nesigurnim/om i promenio na gore. Shvatićete da tu nemate šta da tražite jer ste dugo bili prisutni samo telom, dok su vam misli lutale.

Sanjati da druge oslobađate okova
Kada u snu druge oslobađate okova, to ukazuje da ćete nekome dati mogućnost izbora. Vas užasava pomisao da partner/ka, poslovni saradnik ili neka druga bliska osoba mogu biti nezadovoljni odnosom koji imate. Uprkos bolu koji osećate, bez razmišljanja ćete dotičnoj osobi dati slobodu i pustićete je da pronađe svoju sreću.

Sanjati da vas je neko oslobodio okova
Kada sanjate da vas je neko oslobodio okova to implicira da ćete se po prvi put u životu osećati slobodno. Možda ćete se odseliti od kuće i konačno početi samostalno da donosite odluke. Druga mogućnost jeste da ćete prekinuti lošu vezu ili brak, te da će se vaš život promeniti na bolje.

Sanjati partnera tj. partnerku u okovima
San u kome vidite voljenu osobu u okovima ukazuje na to da ste posesivni. Trudite se da kontrolišete svaki korak koji vaš partner tj. partnerka napravi. Mora redovno da vam se javlja i izveštava vas o svemu što mu/joj se dešava. Ukoliko propusti jedan poziv u stanju ste da napravite pravi skandal. Ako tako nastavite neminovno je da će vaš odnos doživeti neslavan kraj.

Sanjati da ste oslobodili svog partnera tj. partnerku okova znači da ćete se potruditi da promenite svoje ponašanje prema njemu tj. njoj. Shvatićete da ste se mnogo ogrešili o voljenu osobu i pobrinućete se da vam se to više ne ponavlja.

Sanjati člana porodice u okovima
Ako ste u snu videli svog oca, majku, brata, sestru ili drugog člana porodice tj. rodbine u okovima to implicira da ste se previše oslonili na nijh i da očekujete da vam stalno pomažu. Niti jedan posao ne možete da završite bez njihove asistencije. Dovoljno ste stari da brinete o sebi i da živite svoj život, zato je krajnje vreme da se osamostalite.

Sanjati da ste oslobodili člana porodice okova znači da će izgubiti zaštitu osobe od koje ste zavisili. Osećaćete se kao da vas je neko pustio na vetrometinu i nećete se dobro snaći u svemu tome. Možda je ovo jedinstvena prilika da shvatite da ste odrasla osoba i da se trebate ponašati u skladu sa svojim godinama.

Sanjati prijatelja tj. prijateljicu u okovima
Ukoliko ste sanjali da je vaš prijatelj tj. prijateljica u okovima to znači da ste ga/je na javi idealizovali. Verujete svemu što vam kaže i svaku njegovu tj. njenu sugestiju i savet prihvatate bez pogovora. Zbog toga ni ne možete da vidite da je njegov tj. njen uticaj na vas i vaš život neprirodno veliki. Sigurno su vam na to ukazali i vaši bližnji, ali to još uvek niste sami shvatili.

Sanjati da ste oslobodili prijatelja tj. prijateljicu okova ukazuje na to da bi vas ta osoba mogla razočarati. Njegovo tj. njeno ponašanje će vas uvrediti, te ćete konačno videti njegovo tj. njeno pravo lice.

Sanjati okove na rukama
Okovi na vašim rukama u snu ukazuju na grižu savesti zbog greha iz prošlosti. Moguće je da ste uradili nešto čime se ne ponosite, ali za to niste kažnjeni. Ponekad vam se čini da je neko saznao vašu tajnu i da provokacijama želi da vas navede da priznate svoju krivicu.

Sanjati okove na nogama
Kada sanjate da imate okove na nogama to implicira da ćete morati da odložite putovanje kome se mnogo radujete. Objektivne i nepredviđene okolnosti će vas sprečiti u tome da ostvarite svoju želju i posetite neku lokaciju. Međutim, ne smete da očajavate jer će nova prilika doći i pre nego što možete da zamislite.

Sanjati okove oko vrata
Okovi oko vrata u snovima znače da imate problem sa kojim se teško borite. Verovatno je reč o situaciji iz koje trenutno ne vidite izlaz. Čini vam se da ste isprobali sve mogućnosti koje su vam pale na pamet. Možda ne bi bilo loše kada biste se posavetovali o tome s osobom kojoj verujete. Druga mogućnost jeste da sačekate šta će vam vreme doneti. Vreme može biti vaš saveznik, ali i neprijatelj.

Sanjati okove oko celog tela
Ukoliko ste sanjali da vam je celo telo u okovima to implicira da se borite protiv svoje prirode. Moguće je da radite nešto što vas ne ispunjava ili ste okruženi ljudima sa kojima nemate apsolutno ništa zajedničko. Sve vas to guši i sputava i željni ste promene, ali se plašite mogućih negativnih posledica svojih odluka. Važno je da sledite svoj instinkt, ali da uporedo sa tim slušate i razum i srce.

Sanjati teške okove
Teški okovi simbolišu očaj. Verovatno vas je neka situacija izbacila iz koloseka i ne možete da nastavite tamo gde ste stali. Ako biste samo promenili ugao gledanja na stvari shvatili biste da nije sve tako crno kako vam se trenutno čini.

Sanjati da ste okovani za drugoga
Ako ste sanjali da ste okovani za drugu osobu pokušajte da se setite o kome se radi. Ukoliko ste okovani za vašeg partnera tj. partnerku ili člana porodice to implicira da imate dužnički odnos. Verovatno vam je ta osoba mnogo pomogla, te se osećate obaveznim da mu/joj vratite. Ako ste u snu bili okovani sa nepoznatom osobom to znači da sami sebe sabotirate zato što patite od manjka samopouzdanja.

Sanjati da kupujete okove
Kupovati okove u snovima znači da želite da kontrolišete drugu osobu. Moguće je da svoje dete želite da oblikujete po vašoj meri ili takav „eksperiment“ vršite na partneru tj. partnerki. Kada uspete voljenu osobu da oblikujete onako kako želite shvatićete da to više nije ličnost u koju ste bili zaljubljeni. Zato pazite šta radite jer bi vam se to moglo odbiti o glavu.

Sanjati da prodajete okove
Prodavati okove u snu ukazuje na to da ćete zauzeti pogrešnu stranu u nekom sporu. Verovatno ćete se naći u ulozi arbitra između dve zavađene strane. Biće vam jako teško da presudite ko je u pravu, pa nije isključeno da ćete nekoga da zakinete, tj. oštetite. Kada konačno shvatite da ste pogrešili biće prekasno da bilo šta promenite.

Sanjati da ste pronašli okove
Kada sanjate da ste pronašli okove to implicira da nećete pristati da ugrozite druge ljude kako biste ostvarili svoje želje ili ciljeve. Premda će vas drugi savetovati da iskoristite priliku koja vam se nudi, vi ćete odbiti da to učinite jer znate da bi vas griža savesti mučila dok god dišete. Odabraćete duži i teži put, ali nećete „gaziti preko leševa“ kako biste postigli ono što želite.

Sanjati da ste ukrali okove
Ukrasti okove u snu znači da ćete suparnika ili neprijatelja pobediti njegovim oružjem. Naime, primetićete da neko pokušava da vas sabotira ili da umanji vaš uspeh. Zato ćete, umesto da postanete žrtva njegovog tj. njenog zlog plana, krenuti u kontra napad. Poslužićete se obrnutom psihologijom i to će doneti dobre rezultate.

Sanjati da vam je neko ukrao okove
Ovakav san ukazuje na to da ćete se teško izboriti sa protivnicima. Verovatno će kolega tj. kolegica na poslu pokušati da vam preotme radno mesto. Sigurno ste shvatili o čemu se radi, pa tražite načine da mu/joj napakostite. Međutim, moraćete da budete mnogo lukavi i mudri jer imate posla s osobom koja ima dosta životnog i radnog iskustva.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro na televiziji ili uživo videli okove, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija okova

Okovi su metalna oprema koja se koristi za prozore, vezivanje ljudi, itd.