Šta znači sanjati pluća?

Premda ste se verovatno uplašili i zapitali zašto biste sanjali san sa motivom pluća, te ste sigurno pomislili da sa vašim zdravljem nešto nije u redu, ovakvi snovi ne moraju da imaju negativno značenje. Naprotiv, njihovo tumačenje je uslovljeno ambijentom u kome su se odvijali i detaljima koji su ih pratili.

Sanjati da ste iskašljali svoja pluća

Ako ste sanjali da ste iskašljali vlastita pluća to, na žalost, nije dobar znak. Ovakvi snovi su najčešće najava izdaje.

Moguće je da će vam „zabiti nož u leđa“ osoba od koje to nikad ne biste očekivali. Saznaćete da vas je neko ko vam je izuzetno drag, slagao/la ili prevario/la.

Umesto da vam je govorio istinu u lice, odlučio/la je glumi i time vas povredi/la još više.

Šta znači kada sanjate da nemate pluća?

Ukoliko ste sanjali da uopšte nemate pluća to implicira da imate prevelika i često nerealna očekivanja.

Dobro je što ste motivisani i ambiciozni, međutim, ono ka čemu vi trenutno stremite ne može da se obistini u kratkom roku.

Trebaće vam mnogo strpljenja, truda i rada da bi to o čemu maštate postalo stvarnost.

Sanjati da su vam pluća odstranjena

Kada sanjate da su vam pluća ili deo pluća hirurški odstranjeni to znači da treba da povedete više računa o svom zdravlju.

Imunitet vam je narušen, a to je posledica loše ishrane, manjka fizičkih aktivnosti i stresa.

Krajnje je vreme da počnete da brinete o sebi da biste makar povećali šanse za mirnu starost.

Vaditi nekome pluća u snu

Ako ste sanjali da nekome vadite pluća iz grudi to simbolizuje potrebu za osvetom. Verovatno vas je neko uvredio, povredio ili vam naneo štetu i ne možete da mu/joj to oprostite.

Maštate o danu kada ćete mu/joj sve vratiti „milo za drago“. Ipak, imajte u vidu da vam to neće doneti sreću i zadovoljstvo za kojim žudite.

San u kome vam neko „naživo“ vadi pluća

Ovakav san simbolizuje paranoju. Skloni ste preterivanju u svemu, pa čak i u brzi i ljubavi prema drugima.

Pored toga, moguće je da ste zbog osetljivog zdravlja postali previše oprezni, pa čak klizite ka hipohondriji. Vreme je da „stanete na loptu“ i da, za promenu, budete zahvalni na onome što imate.

Sanjati da nemate jedno plućno krilo

Kada sanjate da nemate jedno plućno krilo to implicira da ste tužni. Nešto vas je duboko uznemirilo i potreslo. Ne možete da prebolite neki gubitak ili neuspeh.

San vam poručuje da i dalje imate mnogo razloga za borbu i da nije vreme da se predate, bez obzira na izazove sa kojima ste morali da se suočite u prethodnom periodu.

Gledati pluća bez jednog plućnog krila

San u kome vidite samo jedno plućno krilo ukazuje na to da bi trebalo da obratite više pažnje na ljude koje volite. Neko od vaših prijatelja ili članova porodice prolazi kroz krizu, a vi o tome ne znate ništa jer ste potpuno fokusirani na sebe, svoje obaveze i brige.

Ukoliko želite da on tj. ona bude tu za vas u teškim trenucima, morate i vi nešto da učinite za njega tj. nju.

Držati svoja pluća u rukama

Ukoliko ste u snu držali vlastita pluća u rukama to implicira da ste vrlo maštovita osoba, ali da svoje talente ne koristite u dovoljnoj meri.

Posedujete ogroman potencijal, neverovatnu kreativnost, a čini se da od toga nemate nikakvu korist.

Krajnje je vreme da se ta situacija promeni. Saznajte šta su vaše prednosti i potrudite se da od njih profitirate.

Sanjati da držite nečija pluća u rukama

Kada sanjate da držite nečija pluća u rukama to znači da vas neko voli više nego što vi volite njega tj. nju. Moguće je da ste i sami toga svesni i da se mnogo trudite da ne zloupotrebite tu činjenicu.

Ipak, samo ste čovek i imate prava na grešku. Ukoliko niste srećni pored osobe sa kojom ste, budite potpuno iskreni prema njemu tj. njoj.

Videti u snu kako neko u rukama drži vaša pluća

Ovakav san ukazuje na to da još uvek patite za bivšim partnerom tj. partnerkom.

Verovatno vas je mnogo povredio/la svojim postupcima i potpuno ste se razočarali u njega tj. nju, međutim, protiv svojih emocija ne možete.

Jedno što zapravo možete jeste da verujete u izreku da vreme leči rane.

Šta znači kada sanjate da su vam pluća neobične boje

Zelena, ljubičasta, narandžasta pluća u snu ukazuju na to da biste se mogli zaljubiti.

Dogodiće vam se odjednom i nećete znati šta vas je snašlo. Nije isključeno da će ta ljubav biti dugog veka.

Sanjati da snimate pluća

Ako ste sanjali da rendgenski snimate pluća to implicira da ste pod stresom i da vlastitim razmišljanjem ugrožavate svoje zdravlje.

Krajnje je vreme da pronađete način da se odmorite i opustite. Otiđite u šetnju, na časove plesa ili na neki drugi vid rekreacije.

To će pomoći vašoj psihi da se oporavi, a blagotvorno će se odraziti i na vaše zdravlje.

Gledati snimak pluća u snu

San u kome gledate RTG snimak svojih pluća ukazuje na to da ste u dilemi. Moguće je da se nalazite na životnoj prekretnici i da ste svesni da je vreme da odaberete put kojim ćete da krenete.

Poslušajte šta vam govore ljudi koji vas vole, ali konačnu odluku, ipak, donesite sami.

Ukoliko ste u snu gledali RTG snimak tuđih pluća to može da bude znak da će vas bliska osoba upitati za savet u vezi sa problemom koji ga/je muči.

Ma koliko želeli da mu/joj pomognete, nećete znati šta da mu/joj kažete, zato što se nikad niste našli u sličnoj situaciji.

Sanjati da vas bole pluća

Kada vas u snu bole pluća to implicira da bi trebalo da promenite neke loše navike. Možda ste počeli da preterujete u nečemu, da se prejedate ili da previše pušite ili pijete.

U svakom slučaju, to se negativno odražava na vaše zdravlje. Nemojte da sumnjate u vlastitu snagu volje.

Ako nešto želite i ako promena zavisi isključivo od vas, budite sigurni da ćete uspeti u tome što ste naumili da uradite.

Šta znači kada sanjate da imate upalu pluća?

Ovakav san ukazuje na brigu. Nešto vas konstantno opterećuje. To može da bude posao, finansijski problemi ili odnosi sa nekom osobom.

Ukoliko ste već nekoliko puta bezuspešno pokušavali da to promenite, možda nešto radite pogrešno.

Sagledajte tu situaciju iz drugog ugla, pa će vam se rešenje samo nametnuti. Ne plašite se radikalnih rezova i velikih odluka!

Sanjati da bliska osoba ima upalu pluća

Ako ste sanjali da neko od članova porodice, partner tj. partnerka ili prijatelj tj. prijateljica ima upalu pluća to implicira da ste zabrinuti za njega tj. nju. Moguće je da ste svesni da „srlja u propast“, a on tj. ona ne želi da vas sasluša.

Možda ćete morati da se pomirite sa činjenicom da će ovog puta lekciju naučiti iz sopstvenih grešaka.

Lečiti se od upale pluća u snu

Ukoliko ste sanjali da se lečite od upale pluća to implicira da ste na dobrom putu da rešite nešto što vas muči.

Verovatno vam je trebalo hrabrosti i snage da se uhvatite u koštac sa time. Međutim, sada kada ste krenuli, nema nazad! I u tome nema ništa loše.

Dobri rezultati će doći ukoliko budete bili strpljivi.

Šta znači kada sanjate da imate rak pluća

Kada sanjate da imate rak pluća to znači da ste previše negativni. Istina, preživeli ste neke vrlo teške trenutke. Bili ste povređeni, izdani ili razočarani i normalno je da je to ostavilo ožiljke.

Ipak, krajnje je vreme da se „probudite“ i da nastavite dalje. Kada napokon zavolite sami sebe, sve stvari će u nekom trenutku doći na svoje mesto.

Sanjati da bliska osoba ima rak pluća

Ovakav san ukazuje na to da morate da prestanete da pokušavate da mu/joj namećete svoje odluke i uverenja.

On tj. ona je dovoljno star/a i pametan/a da shvati šta želi i da zna šta je dobro za njega tj. nju, a šta nije.

Savete delite samo onda kada ih od vas traži. U svakom drugom slučaju je to nepristojno zadiranje u tuđu privatnost.

Izlečiti se od raka pluća u snu

Ako ste sanjali da ste se izlečili od raka pluća to može da bude znak da će vas nešto naterati da preispitate svoje prioritete.

Možda ste predugo stavljali posao ispred porodice ili druge ljude ispred samih sebe. U svakom slučaju, na vreme ćete shvatiti da grešite i počećete da razmišljate i radite potpuno drugačije.

Sanjati da se neko drugi izlečio od raka pluća ukazuje na to da će vas bliska osoba obradovati. Moguće je da će neko ostvariti uspeh na profesionalnom ili ličnom planu.

Bićete vrlo ponosni na njega tj. nju i svima ćete o tome pričati.

Sanjati da pijete lekove za pluća

Ako ste sanjali da pijete lekove za pluća to implicira da ste previše posvećeni posledicama, a ne bavite se uzrokom svojih problema.

Osim toga, skloni ste da krivite druge za vlastite neuspehe i greške. Vreme je da preuzmete odgovornost za sebe i svoj život. Niste sami, samo vam se to ponekad čini.

Davati drugome lekove za pluća u snu

Ukoliko ste sanjali da nekome dajete lekove za pluća to znači da ćete stati u zaštitu krivca. Verovatno će vas neko ubediti da je nevin/a i vi ćete mu/joj poverovati. Tek kasnije ćete shvatiti da ste bili obmanuti.

Značenje može da bude mnogo jednostavnije. Ako ste nedavno imali problema sa plućima ili se sa takvim nečim suočavala bliska osoba, to je ostavilo utisak na vas.

Isto važi i ukoliko ste čitali o plućima ili gledali TV prilog na tu temu.

Definicija pluća

Pluća predstavljaju najvažniji organ za disanje kod kičmenjaka koji udišu vazduh. Glavna funkcija im je da prebace kiseonik iz atmosfere u krvotok, te ugljen-dioksid iz krvotoka u atmosferu.