Šta znači sanjati porođaj?

Sanjati porođaj
Ako u snu vidite porođaj, to ukazuje da želite prinovu. Moguće je da smatrate da je došlo pravo vreme da postanete roditelj. Ranije niste bili spremni za tu ulogu jer ste hteli da se ostvarite na mnogim poljima kako biste svoje dete imali čemu da naučite i da mu sopstvenim primerom pokažete da zaista mislite to što govorite.

Sanjati da se vi porađate
Ukoliko se u snu vi porađate, to znači da ćete se promeniti. Verovatno ćete u narednom periodu steći nova iskustva koja će vam pokazati koliko su nebitne stvari o kojima ste ranije brinuli. Vaša lista prioriteta će imati novi raspored, a za one koji ga ne poštuju, neće biti mesta u vašem životu.

Sanjati da ste posetili porodilju
Kada u snu posetite porodilju, to implicira da ste skloni kumovanju. Može se desiti da će vas dugogodišnji prijatelj/ica pitati da mu/joj budete kum/a na venčanju ili krštenju. Bićete počastvovani time i vrlo ozbiljno ćete shvatiti vašu ulogu. Pitaćete starije za savet koje su vaše obaveze i zaduženja i potrudićete se da ih što bolje ispunite.

Sanjati da prisustvujete porođaju
Kada u snu prisustvujete porođaju, to upozorava da će vas snaći nevolja. Moguće je da će nekome, sa kim budete delili istu prostoriji, pozliti, a vi nećete znati šta da radite. Trudićete se da ostanete pribrani kako biste pomogli dotičnoj osobi dok ćete u sebi paničiti i tresti se od straha.

Sanjati da porodilju vodite kući
Ako u snu porodilju vodite kući, to simbolizuje prijateljstvo. Verovatno ćete se prijatelju/prijateljici naći u trenucima kada ste mu/joj najpotrebniji što vam on/a nikad neće zaboraviti. Provešćete mnogo neprospavanih noći pričajući o problemima koji ga/je muče pokušavajući da pronađete najbolje rešenje.

Ako ste muškaraca, a sanjate porođaj
Ako ste muškarac, a sanjate porođaj, to implicira da ste nemoćni. Verovatno biste voleli da pomognete partnerki oko problema koji je muče, ali ništa što kažete ili uradite nema efekta. U nekim situacijama smatrate da ste suvišni pa jednostavno odete ne znajući da bi partnerki značilo da ste uz nju i da je držite za ruku.

Udana ili venčana osoba kad sanja poorođaj
Ako ste udati, a sanjate da se porađate, to simbolizuje blagostanje. Verovatno ste svakim danom sve sigurniji da ste izabrali pravu osobu sa kojom ćete provesti ostatak života. Često razgovarate o proširenju porodice, zajedničkom poslu ili drugim planovima čiji je cilj da se još više zbližite i provodite vreme zajedno.

Devojka kad sanja porođaj
Ako ste devojka, a sanjate da se porađate, to označava bolno iskustvo. Moguće je da ste bili u vezi sa osobom koja nije želela dete ili koja vas je uslovljavala da se odlučite za porodicu ili karijeru. Kakav god da je vaš slučaj, loše ste podneli rasprave u kojima su pale teške reči ili postupci zbog kojih možete imati posledice u budućnosti.

Motiv porođaja u snovima je čest kod trudnica ili žena koje planiraju trudnoću. Sanjaju ih i muškarci čije su partnerke trudne. Tumačenje zavisi od konteksta u kome se san odvijao, kao i od detalja koji su ga pratili.

Značenje ovakvih snova može da se razlikuje od toga gde se porođaj iz vašeg sna odvio, te kakve je osećaje izazvao u vama.

Sanjati da se porađate u bolnici
Porađati se u bolnici u snu znači da se trebate smatrati srećnom osobom jer uživate veliku podršku ljudi koji vas okružuju. Članovi porodice, partner tj. partnerka i prijatelji vam veruju, te se trude da vam pomognu u ostvarenju vaših ciljeva i želja. Postićićete ono što o čemu maštate upravo zahvaljujući njihovoj ljubavi, pažnji i podršci.

Sanjati da se neko drugi porađa u bolnici
Kada sanjate da prisustvujete porođaju u bolnici to implicira da biste na javi mogli pozavideti nekome na njegovom tj. njenom odnosu sa voljenim osobama. Verovatno vaš prijatelj tj. prijateljica ima dobru komunikaciju sa članovima porodice, partnerom tj. partnerkom i ostalim ljudima koji ga/je okružuju, dok se vi ne možete pohvaliti tako dobrim odnosima sa bliskim osobama.

Sanjati da se porađate u svom domu
Porađati se u vlastitom domu simbolizuje nepoverenje. Moguće je da ste u prošlosti imali loša iskustva sa nekim ljudima, te sada ne verujete nikome. Skepticizam je poželjan u poslu, ali ne i u privatnim odnosima. Zbog takvog stava se ne možete pohvaliti kvalitetnim društvenim životom.

Sanjati da se neko drugi porađa u vašem domu
Ako ste sanjali da se neko porađa u vašem domu to implicira da će vas bliska osoba na javi učiniti ponosnim tj. ponosnom. Član porodice, partner tj. partnerka ili prijatelj tj. prijateljica će ostvariti veliki uspeh, a vi ćete svima pričati o tome. Nije isključeno da ćete pripremiti zabavu u njegovu tj. njenu čast.

Sanjati da se porađate u štali tj. staji
Porađati se u štali tj. staji je znak da su neke vaše ideje zastarele i da je vreme da počnete da tražite druge načine da postignete ono što želite. Ako je potrebno posavetujete se sa ljudima kojima verujete, tj. onima koji imaju mnogo više životnog ili radnog iskustva od vas.

Sanjati da se neko drugi porađa u štali tj. staji
Ukoliko ste sanjali kako se neko porađa u štali tj. staji to implicira da ćete uzalud sugerisati bliskoj osobi da odustane od neke odluke, plana ili ideje. Shvatićete da bi mu/joj to moglo doneti više štete nego koristi. Međutim, neće vas poslušati nego će naučiti na teži način, tj. na vlastitim greškama.

Sanjati da se porađate u automobilu
Porađati se u automobilu u snu ukazuje na to da ne biste trebali da odlažete obaveze. Ukoliko to budete često činili one će se nagomilati, te ćete navući sebi na vrat velike probleme. Ne ostavljajte za sutra ono što možete danas da završite.

Sanjati da se neko drugi porađa u automobilu
San u kome vidite kako se neko porađa u automobilu je znak da ćete morati da preuzmete veće obaveze na sebe. Možda će se u vašem preduzeću smanjiti broj radnika, pa će vas poslodavac zatrpati dodatnim zadacima. Druga mogućnost jeste da ćete početi sami da živite, što će doneti i mnoge novine u vašu svakodnevnicu.

Sanjati da se porađate na javnom mestu
Porađati se na javnom mestu ukazuje na to da se plašite da biste se mogli osramotiti. Verovatno poslodavac testira vaše znanje i veštine, a vi zbog toga trpite veliki pritisak. Nisu samo vaše fizičke sposobnosti na ispitu, nego i vaše samopouzdanje. Ukoliko stalno pokazujete da ga nemate, to se vrlo negativno odražava na vašu karijeru.

Sanjati da se neko drugi porađa na javnom mestu
Ukoliko ste u snu prisustvovali porođaju na javnom mestu to implicira da se plašite obaveze koju ste preuzeli. Možda ste shvatili da joj niste dorasli, a ne želite to drugima da priznate. U svakom slučaju, kasno je da se sada predomišljate. Počnite da radite na tome i uložite energiju, znanje i veštine, pa ćete videti kakav će vam to ishod doneti.

Sanjati da vas je porođaj umorio
Ako ste sanjali da vas je porođaj umorio to implicira da vam je potreban predah, ali da trenutno nemate vremena za to. Verovatno su iza vas brojne obaveze, a pred vama novi izazovi. Ma koliko želeli da napravite pauzu kako biste napunili baterije, trenutno je to za vas luksuz. Ipak, proći će i ova stresna faza, pa ćete moći da se opustite i uživate u svom uspehu.

Sanjati da vas je porođaj usrećio
Ukoliko ste sanjali da vas je vaš ili tuđi porođaj veoma usrećnio to znači da vam je preko potrebna dobra vest. U poslednje vreme do vas dopiru samo neke veoma negativne informacije. Uplašeni ste i zabrinuti za njih i trpite veliku količinu stresa zbog toga. Međutim, u bližoj budućnosti ćete se konačno obradovati kada vas neko pozove na telefon jer će vam saopštiti nešto vrlo lepo.

Sanjati da vas je porođaj zabrinuo
Kada sanjate da se brinete zbog svog ili tuđeg porođaja to implicira da ste paničar. Vi ste osoba koja vidi problem čak i tamo gde ga nema. U tim momentima „ludila“ i psihičkog rastrojstva niste u stanju da jasno sagledate činjenice koje su pred vama, nego zamišljate najnepovoljniji mogući razvoj događaja.

Sanjati da vas je porođaj uplašio
Ako ste sanjali da vas je vaš ili tuđi porođaj uplašio to je znak da je sa vašim mentalnim zdravljem sve u redu. Verovatno ste se umorili ili vas je neki problem iscrpeo. Međutim, jači ste nego što mislite i to ćete uskoro dokazati i sebi i drugima.

Sanjati da vas je porođaj rastužio
Premda je neobično da dolazak bebe na svet može nekoga da rastuži, postporođajna depresija je nešto što medicina dobro poznaje. Ukoliko ste sanjali da ste tužni jer ste se porodili ili zato što se neko drugi porodio to implicira da ste zbog posla zanemarili svoj društveni život. Morate da se okrenete porodici i prijateljima i da iz njih crpite snagu koja vam je sada potrebna.

Sanjati da vas je porođaj zgrozio
Ukoliko ste sanjali da vas je porođaj zgrozio to implicira da ste ponekad bolno iskreni prema ljudima koji vas okružuju.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste videli ili prisustvovali porođaju, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija porođaja

Porođaj je završetak trudnoće.