Potres – šta znači sanjati zemljotres?

Potres ili zemljotres u snovima i sanovniku je jako redak pojam. Statistički ga sanjaju češće starije osobe, nevezano za pol sanjača. Zemljotres najčešće sanjamo nakon što smo ga stvarno doživeli i u tom slučaju se snovi sa zemljotresima ne tumače.

Sanjati kako gledate zemljotres bez oštećenja
Ovakav san upozorava na nekakvu opasnosti ili poljuljano samopouzdanje. U drugom slučaju ovaj san sa potresom označava da trebate ostati dosledni sebi i svojim namerama i ne slušati šta drugi govore.

Videti da zemljotres ruši zgrade
Ako u snu zemljotres napravi oštećenje na zgradama i drugim nekretninama, taj san označava da ćete zbog neodlučnosti imati neki neplanirani trošak. Trošak ćete moći izbeći ako odlučno reagujete.

Čuti u snu da je negde bio zemljotres
Ovaj san označava da ćete čuti za neke vesti ili informacije koje će uticati na neko vaše formirano mišljenje.

San u kojem osećate zemljotres
Nekakvi problemi u poslu, školi, ljubavi ili generalno životu prete da vam promene život iz korena. Ne možete pronaći mir koji ste doskora imali. Osećaj uznemirenosti će potrajati još neko vreme.

Preživeti zemljotres
Dobar san. Zdravlje, duga starost. Moguće je da ćete ubrzo prevazići neke probleme koji vas već duže vremena muče.

Poginuti ili biti povređen tokom potresa
Da bi ste prevazišli neke probleme u stvarnom životu moraćete uložiti jako mnogo truda i rada. Niko ne primećuje vaše napore osim vas samih i niko ih neće ni primetiti jednom kada problemi prođu. Ipak duboko u sebi znaćete da ste vi sami sebe ispetljali iz tih neodređenih problema.

Biti zatrpan u ruševinama zbog potresa
Ovaj san označava da ćete uskoro biti zatrpani poslovnim obavezama. Šef ili nadređena osoba neće ni hteti da čuje da vam smanji obim posla ili da vam pronađe pomoć, zbog čega ćete biti jako nezadovoljni. Trud vam se neće isplatiti, te niko neće primetiti koliko obaveza imate.

Kriti se od zemljotresa
Ako se u snu krijete od zemljotresa pod stolom taj san označava da uzaludno pokušavate pomesti neke obaveze pod tepih. Koliko god ih izbegavate one vas dočekuju i vraćaju se nazad.
Ako sanjate da se od potresa krijete pod štokom vrata taj san označava da će neke poslovne obaveze doći i proći.
Ako usanjate da od zemljotresa bežite na čistinu daleko od objekata, taj san označava da ćete svojom dovitljivošću brzo odraditi neki posao za koji drugi misle da vam treba dosta vremena. Ako oćutite i ne prijavite da ste posao odradili, dobićete to vreme samo za sebe.
Ako u snu pobegnete u podrum ili na vrh zgrade zbog potresa taj san označava neuspeh na poslu, finansijsku krizu ili neku drugu poslovnu nelagodu zbog vaše lenjosti i žmurenja na postojeće probleme.

Spašavati osobe od zemljotresa
Rešavaćete nečije tuđe poslovne probleme. Neće vam to biti drago, ali ćete ih uspešno rešiti i na kraju te osobe će vam biti zahvalne na tome, čak šta više doći će momenat u dalekoj budućnost da će vam se te iste osobe odužiti. Neko vas smatra plemenitom i velikodušnom osobom.

Izgubiti kuću u zemljotresu
Doživećete neku nepravdu ne nužno prema vama, nego možda i prema nekome koga poznajete. Nećete moći ništa da učinite, a i ako pokušate to će biti uzaludno. Alternativno tumačenje je da će vam se neki dugogodišnji trud i nadanja u poslovnom smislu raspasti kao kula od karata i neće vam biti jasno kako pre niste primetili da plan nema dobre temelje, a samim tim ni budućnost.

Sanjati da ste predvideli zemljotres
Ako ste sanjali da ste uspeli da predvidite zemljotres to znači da vaš potencijal još uvek nisu prepoznali pravi ljudi, odnosno da niste dočekali svojih „pet minuta slave“. Nastavite da radite na sebi i da „vrebate“ priliku za napredak. Nemojte da gubite nadu da ćete uspeti da materijalizujete svoje znanje, veštine i bogato iskustvo.

Sanjati da ste doživeli zemljotres i cunami u isto vreme
Ovakav san, na žalost, nije dobar znak. On najavljuje vrlo burnu fazu u vašem životu. Trebaće vam mnogo strpljenja i snage da to prevaziđete. Jedno je sigurno, iz ovoga ćete izaći jači nego pre.

Sanjati zemljotres u hramu, džamiji ili nekoj drugoj bogomolji
Ako ste sanjali zemljotres u crkvi, džamiji, sinagogi ili nekoj drugoj bogomolji to implicira da neko ili nešto narušava vaš duševni mir. Moguće je da ste dugo radili na tome da neke stvari u svom životu posložite kako želite, međutim, još uvek postoji nešto zbog čega ste nespokojni. Nemojte da očekujete da ćete ovaj problem rešiti preko noći jer će biti potrebno određeno vreme kako biste se time pozabavili.

Sanjati da vas je neko izvukao iz ruševina nastalih usled zemljotresa
Ako ste sanjali da vas je neko spasao iz ruševina zemljotresa to znači da imate problem koji se tiče vašeg partnera tj. partnerke, članova porodice ili radnih kolega. Moguće je da je vaša komunikacija u poslednje vreme prilično loša i da ne uspevate da pronađete zajednički jezik. Pokažite razumevanje i spremnost na kompromis, pa će vam i druga strana „uzvratiti istom merom“.

Sanjati da je bliska osoba zarobljena ispod ruševina nakon zemljotresa
Ukoliko ste sanjali da je neko od vaših bližnjih ostao zarobljen u ruševinama zemljotresa to implicira da on tj. ona ima problem o kome vi ne znate ništa. U poslednje vreme ste potpuno fokusirani na svoje obaveze, pa ne stižete da se posvetite ljudima koje volite. Obratite pažnju na članove porodice, partnera tj. partnerku ili bliskog prijatelja tj. prijateljicu i pomozite mu/joj da prebrodi tu krizu.

Sanjati da ste izgubili voljenu osobu u zemljotresu
Kada sanjate da ste izgubili voljenu osobu u zemljotresu to implicira da ste skloni paničarenju. Vi u najsitnijem problemu vidite veliku brigu. Kada vam se dogodi nešto nepredviđeno niste u stanju da realno sagledate situaciju, nego razmišljate o najgorem mogućem razvoju događaja. Trebalo bi da se menjate zbog vlastitog mentalnog zdravlja.

Sanjati da spasavate zarobljene u zemljotresu
Spasavati zarobljene u zemljotresu u snu ukazuje na to da će vam biti poveren težak i odgovoran posao. Moguće je da će od vaših rezultata zavisiti uspeh firme u kojoj radite, pa samim tim i sudbina ostalih kolega. Druga mogućnost jeste da ćete nekome morati da saopštite loše vesti.

Sanjati da letite iznad ruševina od zemljotresa
Ako ste sanjali da helikopterom ili avionom nadlećete ruševine nastale usled zemljotresa to implicira da ćete uskoro moći da sagledate širu sliku situacije koja vas je zbunila. Verovatno ste dozvolili da vas prevladaju emocije, a niste racionalno pristupili tom problemu. Ukoliko budete sami sebi dali vremena da o svemu dobro razmislite, doći ćete do povoljnog rešenja.

Sanjati da raščišćavate ruševine nakon zemljotresa
Raščišćavati ruševine nastale usled zemljotresa u snu znači da ćete morati da promenite pristup prema problemu koji vas dugo muči. Metode koje koristite vam ne donose rezultate, pa bi trebalo da počnete da razmišljate o promeni. Ne libite se da potražite savet bliske osobe. Drugačiji pogled na to što vas muči može da donese neke dobre rezultate.

Sanjati da drugi raščišćavaju ruševine nakon zemljotresa
Ovakav san ukazuje na to da bi vam nepoznata osoba mogla izaći u susret prilikom rešavanja problema koji vas muči već neko vreme. Moguće je da će vam pomoći neko koga prvi put vidite i da ćete nakon toga postati prijatelji za ceo život. Možda će vas slična sudbina zbližiti sa njim tj. njom, a ukoliko je reč o osobi suprotnog pola nije isključeno da ćete se zaljubiti jedno u drugo.

Sanjati da čitate o zemljotresu
Čitati u knjizi, novinama ili časopisu o tome kako se negde dogodio zemljotres ukazuje na to da ste ubeđeni da vam se neke situacije ne mogu dogoditi. Naime, skloni ste da druge osuđujete zbog postupaka ili odluka, a da pri tome niste ni upoznati sa problemom koji ih muči. Najlakše je kazati „ja to nikad ne bih uradio/la“, a pri tome ne znati na šta vas sve život može naterati.

Sanjati da pišete o zemljotresu
Pisati o zemljotresu u snu ukazuje na to da ćete dobiti nezahvalan zadatak. Moguće je da ćete se posvađati sa nekim braneći člana porodice ili partnera tj. partnerku ili, pak, kompaniju u kojoj radite ili poslodavca. Ipak, nemojte da odete predaleko jer biste se kasnije mogli zbog toga pokajati.

Sanjati da izveštavate o zemljotresu
Ako ste sanjali da u svojstvu novinara izveštavate u zemljotresu to implicira da ste radoznala osoba. Ne samo da vas zanimaju neke opšte stvari, nego vas interesuju i tračevi. Često sa bliskim prijateljima komentarišete tuđe odluke ili poteze. Međutim, trebalo bi da se zapitate kako biste se osećali kada biste tema takvih razgovora bili vi.

Sanjati da gledate ili slušate izveštaj o zemljotresu
Gledati na televiziji ili slušati na radiju izveštaj o zemljotresu znači da ne bi trebalo da dalje delite informaciju koju ste nedavno dobili, jer postoji mogućnost da je to što ste čuli laž. Ukoliko se pročuje da je od vas krenula ta „afera“, sigurno ćete izgubiti poverenje ljudi do čijeg vam je mišljenja itekako stalo.

Na kraju da dodamo, kao što smo rekli u uvodu ako ste u skorije vreme doživeli ili osetili potres ili možda čak čuli za neki zemljotres na televiziji onda takav san ne tumačimo.

Definicija zemljotresa

Zemljotres je seizmičko podrhtavanje i pomeranje tla koje može naneti manju ili veću štetu stambenim i drugim objektima.