Šta znači sanjati punca?

Sanjati da vidite svog tasta (punca)
San u kome vidite svog tasta simbolizuje razmirice na javi. Moguće je da će doći do problema u komunikaciji sa neistomišljenicima. Verovatno ćete morati da se borite za sebe ili da ćete braniti svoje stavove ili ideje pred ljudima koji ne pokazuju veliko razumevanje za ono što im predstavljate tj. što branite.

Sanjati tuđeg tasta (punca)
Videti u snu tuđeg tasta ukazuje na to da ćete se založiti za nekoga. Možda će se član porodice ili neko od prijatelja suočiti sa teškim optužbama na svoj račun. Svi će ga/je napadati, samo ćete vi pokušati da pronađete opravdanje za njegove tj. njene odluke ili poteze.

Sanjati da ste vi nekome tast (punac)
Ako ste sanjali da ste vi nekome test to implicira da ne bi trebalo druge da kritikujete za ono što i sami pogrešno radite. Naravno da je uvek lakše ljudima „soliti pamet“, a svoje probleme „gurati pod tepih“. Međutim, ukoliko želite da se vaša reč poštuje, morate da na vlastitom primeru pokažete da ste to zaslužili.

Sanjati da razgovarate sa tastom (puncem)
Razgovarati sa tastom tj. puncem u snu znači da ćete neki konflikt uspeti da rešite samo ukoliko pokažete razumevanje i spremnost na kompromis. Inateći se i slušajući sujetu nećete postići ništa dobro. Zato je važno da „stanete na loptu“ i da poslušate šta ima da kaže onaj ili ona ko zastupa drugačije mišljenje od vašeg.

Sanjati da se svađate sa tastom (puncem)
Ukoliko ste sanjali da se svađate sa tastom to simbolizuje mir i blagostanje. Moguće je da ćete se dobro slagati sa članovima porodice vaše partnerke i doživljavaćete ih kao svoje. I oni će lepo da vas prihvate, pa nećete imati probleme koji prate mnoge druge porodice, tj. parove.

Sanjati da ste se pomirili sa tastom (puncem)
Kada sanjate da ste se pomirili sa puncem to implicira da ćete se u narednom periodu voditi devizom „pametniji popušta“, pa ćete izbegavati konflikte bilo koje vrste. Osoba ste koja svađu smatra gubljenjem vremena, te se radije bavite onim što vas opušta, nego sukobima koji vas se uopšte ne tiču.

Sanjati da ste uvredili tasta (punca)
Uvrediti tasta u snu znači da ste u stvarnom životu doneli odluku da nešto prećutite kako biste obezbedili „mir u kući“. Ne želite da voljene osobe primete da vas nešto muči, pa zato sve držite u sebi. Ukoliko tako nastavite moguće je da ćete „eksplodirati“ u pogrešnom trenutku.

Sanjati da vas je tast (punac) uvredio
Ovakav san može da bude posledica toga što se sa tastom tj. puncem ne slažete baš najbolje, ali se zbog vaše supruge, a njegove ćerke trudite da trpite jedan drugog. Moguće je da vam se ženini roditelji prečesto mešaju u život i da ste svesni da je ona pod snažnim uticajem svojih roditelja. Međutim, ćutite jer je i vama vaša porodica vrlo važna.

Sanjati da grdite tasta
Grditi tasta u snu znači da će vas na javi neko „spustiti na zemlju“. Verovatno ćete mnogo kritikovati osobu kojoj sujeta neće dozvoliti da vaše reči shvati dobronamerno. Zato će vam jasno ukazati da nemate prava da mu/joj namećete svoje odluke i stavove ili da ga/je potcenjujete nasamo ili u društvu.

Sanjati da vas tast grdi
Ako ste sanjali da vas tast grdi to implicira da imate potrebu da se osamostalite. Moguće je da u poslednje vreme niti jednu važnu odluku niste doneli sami, nego su vam je drugi nametali. Možda ćete u bližoj budućnosti „okrenuti ploči“ kako biste bili srećniji i zadovoljniji svojim životom.

Sanjati da ste udarili tasta (punca)
Udariti tasta u snu ukazuje na to da morate da pronađete način da kanališete negativnu energiju. U poslednje vreme ste skloni da svoju frustraciju „lečite“ na drugim ljudima. Ako želite da neke bliske osobe ostanu u vašem životu moraćete da menjate svoj pristup prema njima.

Sanjati da vas je tast (punac) udario
Kada sanjate da vas je tast tj. punac udario to implicira da posedujete vrlo izražen takmičarski duh. To vas „tera“ da budete što bolji u onome čime se bavite. Međutim, upoređujući sebe sa drugim ljudima može s vremenom da dovede do toga da upotpunosti izgubite samopouzdanje.

Sanjati da bežite od tasta (punca)
Bežati od tasta u snu znači da vas grize savest zbog greške koju ste u prošlosti napravili, a niste se potrudili da je ispravite. Moguće je da ste nekoga uvredili, međutim, niste smogli snage da mu/joj se izvinete.

Sanjati da jurite tasta (punca)
Juriti punca u snu ukazuje na to da ćete „nasesti“ na nečiju provokaciju. Verovatno će se neko potruditi da u društvu minimalizuje vaš trud, rad ili uspehe. Umesto da mu/joj uzvratite osmehom, vi ćete se „zapaliti“ i tako mu/joj pomoći da ostvari svoj cilj.

Sanjati da se krijete od tasta (punca)
Kriti se od tasta u snu znači da se nadate da će neka vaša ideja ili projekat da urodi plodom. Moguće je da ste u to uložili mnogo vremena, novca i energije i da očekujete da će vam se to isplatiti. Važno je da budete strpljivi i da ne odustajete od onoga što ste sebi zacrtali.

Sanjati da se tast (punac) krije od vas
Ako ste sanjali da se tast tj. punac krije od vas to implicira da će vam se izjaloviti neki plan. Verovatno duže vreme razmišljate o putovanju, ali će vas objektivne okolnosti sprečiti u tome da napokon spakujete kofere. Ipak, nemojte da očajavate jer će nova prilika doći pre nego što očekujete.

Sanjati da pomažete tastu (puncu) u nekom poslu
Pomagati tastu u nekom poslu u snu može da znači da ćete se zainteresovati za novi hobi ili aktivnost i da ćete se potruditi da o tome naučite što više. Nije isključeno da ćete upisati kurs ili obuku kako biste proširili svoje znanje o onome što vas interesuje.

Sanjati da ste zaposleni kod punca
Kada sanjate da vam je punac tj. tast istovremeno i poslodavac to simbolizuje duboko ukorenjene komplekse sa kojima odbijate da se borite. Vaši neuspesi nisu došli zato što se ceo kosmos urotio protiv vas, nego zato što ništa niste naučili iz grešaka koje ste pravili u prošlosti.

Sanjati da je punac zaposlen kod vas
Ukoliko ste sanjali da je vaš punac istovremeno i radnik u vašoj firmi to implicira da posedujete snažnu potrebu da se dokažete nekim ljudima koji sumnjaju u vas. Moguće je da vas određene osobe još uvek ne shvataju ozbiljno i da se trudite da im pokažete da možete da ostvarite sve što ste sebi zacrtali.

Sanjati da kradete od tasta
Krasti od tasta u snu ukazuje na zavist. Možda u vašem bližem okruženju postoji osoba koja je postigla mnogo više od vas. Verovatno ima bolji posao, veću platu ili lepši odnos sa voljenom osobom. Umesto što se trujete negativnim emocijama trebalo bi da se ugledate na njega tj. nju, pa da i vi ostvarite svoje snove.

Sanjati da vas je tast pokrao
Ako ste sanjali da vas je tast pokrao to znači da je prijatelj tj. prijateljica, neko od kolega ili poznanika ljubomoran na vas. Verovatno ste i sami primetili njegove tj. njene zajedljive komentare, ali ste odlučili da ih ignorišete. Nastavite i dalje to da radite.

Sanjati da pijete sa puncem
Piti sa puncem u snu ukazuje na to da biste uskoro mogli biti pozvani na druženje ili slavlje sa nekim lepim povodom. Tom događaju prisustvovaće mnogi ljudi koje volite i poštujete, pa ćete se uz lepu hranu i piće dobro zabaviti.

Sanjati da pevate sa puncem
Pevati u snu sa puncem najavljuje radost na javi. Možda ćete vi ili bliska osoba ostvariti veliki uspeh, pa ćete odlučiti da to proslavite u krugu porodice ili prijatelja.

Sanjati da ste ubili punca
Ubiti punca u snu ukazuje na to da biste se u bližoj budućnosti mogli upustiti u neki vrlo rizičan poduhvat. Verovatno će vam neko obećati vrlo dobru zaradu, ali će to iziskivati i izlaganje opasnosti. Pazite na šta pristajete kako ne biste „izvukli deblji kraj“.

Sanjati bolesnog punca
Bolestan u snovima simbolizuje dobre vesti na javi. Nešto što vas je dugo mučilo bi konačno moglo da „izađe na dobro“. Ukoliko je vaš punac u stvarnom životu zaista bolestan, san se ne tumači jer je samo posledica utisaka koje ste sa jave preneli na san.

Sanjati mrtvog punca
Mrtav punac u snovima ukazuje na to da će se zdravstveno stanje osobe za koju ste zabrinuti popraviti, pa ćete moći da odahnete i da se odmorite. Povedite računa o sebi, jer bi stres mogao da ugrozi vaše zdravlje.

Sanjati pokojnog punca
Ako ste u snu videli pokojnog punca to najavljuje poboljšanje situacije na javi. Možda ste se suočili sa finansijskom ili nekom drugom krizom, međutim, uskoro će se stvari popraviti. Ako je vaš brak u krizi, moguće je da ćete uspeti da je prevaziđete i učvrstite svoj odnos sa suprugom.

Sanjati da vam pokojni punac daje savet
Ovakav san ukazuje na to da velike i važne odluke ne treba da donosite preko noći. Bolje je da o tome razgovarate s osobom kojoj verujete.

Značenje može da bude i mnogo jednostavnije. Ako ste nedavno videli, razgovarali ili se svađali sa tastom tj. puncem to je ostavilo utisak na vas.

Definicija tasta (punca)

Tast ili punac je ženin otac.