Raskid u snu – značenje i simbolika

Motiv raskida je često prisutan u snovima, kako muškaraca, tako i žena. Ako ste nedavno raskinuli vezu ili se to dogodilo nekome koga poznajete, san se ne tumači. Isto važi i ukoliko ste čitali u knjizi o raskidu ili gledali film na tu temu.

Sanjati da sa nekim pričate o raskidu
Ako ste sanjali da sa prijateljima pričate o raskidu to implicira da niste zadovoljni nekim segmentom svog života. Možda je u profesionalnom smislu sve u redu, ali se to isto ne može kazati za privatne odnose. Situacija može da bude i obrnuta. U svakom slučaju, san vam poručuje da je vreme za promenu.

Sanjati da drugi pričaju o raskidu
Kada sanjate da vam neko priča o raskidu to znači da ste opterećeni tuđim problemima. U vašem okruženju postoji osoba koja se često žali na sve i svašta. Posle druženja sa njim tj. njom i sami postajete nervozni, zabrinuti, pa i anksiozni. Ne bi bilo loše kada biste se barem na kratko distancirali od njega tj. nje da biste sačuvali svoje mentalno zdravlje.

Sanjati da vam je partner tj. partnerka predložio raskid
Ukoliko ste sanjali da vam je voljena osoba predložila raskid to implicira da se plašite da ga/je izgubite. Postali ste toliko zavisni od njega tj. nje, a to ste pomešali sa zaljubljenošću i ljubavi. Moraćete malo da razmislite o sebi i svojim postupcima. Posvetite vreme onome u čemu vi uživate, kako se sutra ne biste kajali.

Sanjati da ste partneru tj. partnerki predložili raskid
Predložiti raskid partneru tj. partnerki u snu može da bude znak da o tome razmišljate na javi. Verovatno komunikacija sa voljenom osobom nije najbolja i počeli ste da mislite o tome kako bi vam život izgledao da niste zajedno. Otvoreno mu/joj kažite šta vas muči i pokušajte da prevaziđete tu krizu. Ako ne ide, onda nema druge nego da svako krene svojim putem.

Sanjati da ste raskinuli sa partnerom tj. partnerkom
Ako ste sanjali da ste raskinuli sa partnerom tj. partnerkom to implicira da vam nedostaje slobode. Možda ste u vezi sa vrlo ljubomornom osobom i da vas njegovo tj. njeno ponašanje guši i opterećuje. Druga mogućnost jeste da vas muči to što niste nezavisni. U svakom slučaju, samo vi možete da rešite taj problem.

Sanjati da je partner tj. partnerka raskinuo/la sa vama
Kada sanjate da je partner tj. partnerka raskinuo/la sa vama to znači da ste počeli da sumnjate u njega tj. nju. Moguće je da se u poslednje vreme ponaša čudno, pa ste pomislili da vam nešto krije. Nemojte da ga/je optužujete za nešto za šta nemate dokaze, nego o tome razgovarajte kao odrasli ljudi.

Sanjati da ste raskinuli sa bivšim partnerom tj. partnerkom
Ukoliko ste sanjali da ste raskinuli s osobom sa kojom neko vreme niste u vezi to ne mora da bude znak da ga/je niste preboleli. Možda vas je na javi nešto podsetilo na njega tj. nju, pa ste počeli da razmišljate o tome kakva bi vam sadašnjost bila da ste ostali zajedno. Nema potrebe da se na to vraćate. Da je veza valjala, trajala bi do današnjeg dana.

Sanjati da je bivši partner tj. partnerka raskinuo/la sa vama
Ovakav san ukazuje na to da vaš bivši partner tj. partnerka često misli o vama i vašoj vezi. Moguće je da smatra da je nešto ostalo nedorečeno i bori se protiv toga da ste mu/joj u mislima. Verovatno ste primetili da se ponaša neprirodno kada se sretnete. To je posledica što veruje da ste imali jedno drugome još mnogo toga da kažete.

Sanjati da ste raskinuli sa ljubavnikom tj. ljubavnicom
Ako ste sanjali da ste raskinuli sa ljubavnikom tj. ljubavnicom to implicira da ste svesni da ta veza nema svetlu budućnost. Verovatno ste shvatili da vas veže jedino strast i da među vama nema dubljih emocija. Neko od vas dvoje će uskoro da dođe do zaključka da voli svog partnera tj. partnerku ili nekog drugog i prekinuće taj tajni odnos.

Sanjati da je ljubavnik tj. ljubavnica raskinuo/la sa vama
Ukoliko ste sanjali da je ljubavnik tj. ljubavnica raskinuo/la sa vama to znači da vas muči to što mu/joj niste na prvom mestu. Lepo vam je zajedno, pa vam nije jasno zašto ne možete da budete jedno drugome sve. Možda bi trebalo da budete iskreniji prema sebi i da prestanete da živite u zabludi.

Sanjati da ste raskinuli sa nepoznatom osobom
Kada sanjate da ste raskinuli vezu s osobom koju uopšte ne poznajete to implicira da biste uskoro mogli sresti interesantnog muškarca tj. ženu. Dopašće vam se njegov tj. njen fizički izgled, ali i način razmišljanja. Moguće je da ćete brzo postati prijatelji, a nakon toga će se izroditi ljubav.

Sanjati da je nepoznata osoba raskinula sa vama
Ako ste sanjali da je nepoznata osoba raskinula vezu sa vama to simbolizuje usamljenost. Verovatno ste dugo sami i nedostaje vam pažnje i nežnosti. To je sasvim normalno. Međutim, ne treba da gubite nadu da će se u nekom momentu pojaviti osoba u koju ćete imati poverenja i sa kojom ćete poželeti da ostarite.

Sanjati da ste raskinuli sa poznatom tj. slavnom osobom
Ukoliko ste sanjali da ste raskinuli sa slavnim glumcem, pevačem, sportistom i slično to je znak da imate dosta samopouzdanja. Svesni ste svojih vrlina i mana i dosta radite na sebi. Trudite se da postanete najbolja verzija sebe i zato zračite pozitivnom energijom. Plenite pažnju gde god se pojavite.

Sanjati da je poznata tj. slavna osoba raskinula sa vama
Kada sanjate da je poznata osoba raskinula sa vama to implicira da će neko „porušiti vašeg Sneška“. Uskoro će vam član porodice ili neko od prijatelja saopštiti bolnu istinu. Ako dobro razmislite shvatićete da je potpuno u pravu. Ne treba da se ljutite na njega, nego da mu/joj budete zahvalni na otvorenom i jasnom pristupu.

Sanjati da je neko od vaših prijatelja raskinuo vezu
Ako ste sanjali da je neko od vaših prijatelja raskinuo emotivnu vezu to je znak da ćete se uskoro naći u nezavidnom položaju. Verovatno će se dvoje ljudi koje površno poznajete posvađati pred vama. Izneće sav prljav veš koji jedno o drugome imaju i tražiće da kažete ko je u pravu. Najbolje bi bilo da se ne uplićete u to zato što ćete sigurno „izvući deblji kraj“.

Sanjati da nekoga tešite posle raskida
Tešiti nekoga posle raskida u snu ukazuje na umor. Moguće je da su vas tuđi problemi i brige iscrpeli i da ste zbog toga zapostavili vlastite obaveze. Stavili ste se u službu druge osobe, a to nikako ne može da bude dobro za vas. Vreme je da se posvetite onome što vas muči, svojim željama i planovima.

Sanjati da vas neko teši posle raskida
Kada sanjate da vas neko teši posle raskida to implicira da ste željni pažnje. Trudite se da uvek budete najglasniji u svakom društvu, a poglede privlačite i načinom na koji se oblačite i ponašate. Možda pokušavate da impresionirate nekog, ali ste odabrali pogrešnu strategiju koja neće doneti željene rezultate.

Tumačenje može da se razlikuje i u zavisnosti od toga kakve je emocije ovaj san probudio u vama.

Sanjati da ste zbunjeni zbog raskida
Ukoliko ste sanjali da ste zbunjeni zbog raskida to implicira da ćete shvatiti da ste ispali naivni i glupi u nekoj situaciji. Možda ste dozvolili da vas neko obmane jer gajite emocije prema toj osobi. U bliskoj budućnosti ćete doći do zaključka da ste bili žrtva manipulacije i biće vam drago što ste uspeli da izađete iz tog „začaranog kruga“.

Sanjati da ste tužni zbog raskida
Ako ste sanjali da ste tužni zbog raskida to simbolizuje velike promene u vašem životu. Moguće je da će nakon burnog perioda nastupiti jedna mnogo mirnija faza. Neke stvari će da legnu na svoje mesto. Napokon ćete pronaći duševni mir o kome toliko maštate. Shvatićete da niste još sasvim srećni, ali da niste ni nesrećni što je veliki pomak ka lepšoj budućnosti.

Sanjati da ste srećni zbog raskida
Ukoliko ste sanjali da ste srećni zbog raskida to implicira da ste zbunjeni situacijom u kojoj ste se našli. Moguće je da niste sigurni šta osećate prema nekome i da li svoju budućnost vidite sa njim tj. njom. Ako ste na početku veze, to je sasvim normalno. Međutim, ako vaša veza traje duže vreme san je znak da nešto nije kako treba.

Sanjati da slavite raskid
Kada sanjate da slavite raskid to je znak da je vašoj trenutnoj emotivnoj vezi definitivno došao kraj. Nema više smisla da se zavaravate i da mislite kako će nešto preko noći da se promeni na bolje. To se sigurno neće dogoditi i što pre „skinete flaster sa kože“ pre ćete i da zaboravite bol. Verovatno ste u vezi samo zato što ste navikli jedno na drugo, a to nije dovoljno da ostarite zajedno.

Sanjati da vaš partner tj. partnerka slavi raskid
Ako ste sanjali da vaš partner tj. partnerka slavi raskid to implicira da mislite da vas ne voli. U poslednje vreme vam se čini kao da ga/je uopšte ne poznajete. Razgovarajte o tome. Možda se problem može prevazići. Ako shvatite da su vaše razlike nepremostive, raziđite se kao ljudi.

Značenje može da bude i mnogo jednostavnije. Ukoliko ste nedavno prekinuli emotivnu ili prijateljsku vezu to je ostavilo utisak na vas. Isto važi i ako se to dogodilo osobi koju poznajete.

Definicija raskida

Raskid je prestanak veze, prestanak odnosa, kontakt. Njegovi sinonimi su prekid, prekidanje, raskidanje i poništenje.