Šta znači sanjati rođaka ili rođaku?

Sanjati rođaka ili rođaku
Ako u snu vidite rođaka/rođaku, to upozorava da ne verujete mnogo u obećanja. Moguće je da se previše oslanjate na druge ljude i da očekujete da će oni rešiti vaše probleme. Na teži način ćete shvatiti da sami morate da se borite jer, čak i da žele, drugi su previše zauzeti da bi vas držali za ruku i vodili kroz život.

Sanjati da se svađate sa rođakom
Ukoliko se u snu svađate sa rođakom, to implicira da vam se istina neće dopasti. Verovatno će neko od ljudi, koji vam žele dobro, reći da ne odobravaju ono što radite. Vi ćete to protumačiti kao mešanje i pokušaj manipulacije pa ćete odbiti da saslušate kritike i savete koji neće biti bez osnove.

Sanjati da se družite sa rođakom ili rodicom
Kada se u snu družite sa rođakom, to ukazuje da ste privrženi porodici. Vi ste osoba koja se trudi da sve članove drži na okupu i da im se uvek nađe u teškim trenucima. Svesni ste da oni nemaju toliko obzira prema vama, ali uvek im nalazite opravdanja i tešite se da vas vole, samo to ne umeju da pokažu.

Sanjati da sarađujete sa rođakom
Ako u snu sarađujete sa rođakom, to označava svađu. I u vašem slučaju će se ispostaviti tačnost izreke: „Sa svojima jedi i pij, ali ne trguj.“ Može se desiti da će, nakon posla koji završite, vaši odnosi zahladneti i da ćete se jedni od drugih distancirati.

Sanjati da ispraćate rođaka ili rodicu
Kada u snu ispraćate rođaka/rođaku, to znači da ćete ispuniti obećanje. Moguće je da ste nekome dali reč da ćete mu pomoći. Iako su vaše namere bile iskrene, stvari se neće odvijati baš onako kako ste zamislili pa ćete imati osećaj da je dotična osoba imala veća očekivanja.

Sanjati tuđeg rođaka ili rodicu
Ukoliko ste sanjali tuđeg rođaka tj. rođaku to simbolizuju neke negativne promene u vašem životu. Ući ćete u nepovoljan period tokom koga ćete osećati veliku dozu stresa, ali je važno da učite na prethodnim lošim iskustvima, te da ne ponavljate greške koje ste činili ranije.

Sanjati da ste posetili rođaka/rođaku
Ako ste sanjali da ste posetili rođaka tj. rođaku to znači da bi trebalo više vremena da posvetite dragim ljudima. Verovatno ste zanemarili porodicu i prijatelje zbog posla kojim se bavite ili drugih obaveza. Okupite drage ljude oko sebe jer će vam to pomoći da „napunite baterije“ kako biste se lakše suočili sa narednim izazovima.

Sanjati da vam je rođak ili rođaka došali u posetu
Kada sanjate da vam je rođak tj. rođaka došao/la u posetu to implicira da ćete pomagati drugima da reše neki problem ili završe određeni posao. Nije isključeno da ćete zbog toga zanemariti svoje obaveze, međutim, nećete se žaliti zbog toga jer želite da izađete u susret onima koje volite.

Sanjati da ste uvredili rođaka/rođaku
Uvrediti rođaka tj. rođaku u snu znači da ćete se razočarati jer neko neće ispuniti obećanje koje vam je dao/la. Možda će zaboraviti na to ili neće biti u mogućnosti da vam izađe u susret. Bilo kako bilo, ta situacija će dosta promeniti vaš odnos.

Sanjati da vas je rođak/rođaka uvredio/la
Ukoliko ste sanjali da vas je rođak tj. rođaka uvredio/la to implicira da ćete nekoga razočarati. Verovatno će vaš prijatelj tj. prijateljica ili poznanik tj. poznanica misliti da možete da mu/joj pomognete u nečemu, a ne želite. Ako biste da sačuvate dobre odnose, pokušajte da mu/joj argumentovano objasnite o čemu se tačno radi.

Sanjati da grdite rođaka ili rođaku
Grditi rođaka tj. rođaka u snu znači da ne bi trebalo da se mešate drugim ljudima u život, čak ni ukoliko se radi o nekome sa kime ste vrlo bliski. Nemojte da im namećete svoje mišljenje i odluke, a savete delite samo onda kada ih neko od vas traži. Sve drugo se smatra direktnim zadiranjem u tuđu privatnost.

Sanjati da vas rođak/rođaka grdi
Ako ste sanjali da vas rođak ili rođaka grdi to implicira da ste previše uvredljivi. Niko ne voli kada ga drugi kritikuju, međutim vi vrlo često dobronamerne savete svrstavate u kritike. To što vam je neko ukazao na grešku nije znak da želi da vas ponizi ili potceni vaše znanje, iskustvo i slično. Možda samo želi da vam pomogne.

Sanjati da kradete od rođaka/rođake
Krasti od rođaka ili rođake u snu simbolizuje probleme pravne prirode. Moguće je da ćete neko svoje pravo da tražite na sudu. Naoružajte se strpljenjem jer taj proces neće brzo da završi. Trebaće vam mnogo energije da pobedite u toj „borbi“.

Sanjati da vas je rođak/rođaka pokrao/la
Ukoliko ste sanjali da vas je rođak tj. rođaka pokrao/la to implicira da bi trebalo da smanjite troškove ako ne želite da se u budućnosti suočite sa velikim problemom. Nemojte da rasipate novac na ono što vam nije potrebno, nego „stegnite kaiš“ kako vas ne bi zadesio bankrot.

Sanjati da vas je rođak/rođaka udario/la
Kada sanjate da vas je rođak ili rođaka udario/la to simbolizuje probleme u komunikaciji sa bliskim ljudima. Ne smete da dozvolite da neke manje nesuglasice prerastu u svađe i dovedu do potpunog prekida kontakata. Pre nego što bilo šta kažete zapitajte se kakve će posledice vaše reči da izazovu.

Sanjati da ste udarili rođaka/rođaku
Udariti rođaka ili rođaku u snu ukazuje na to da ste pogrešno pristupili rešavanju nekog problema. Niste sagledali širu sliku i zato vaše rešenje neće biti dobro. Ako je potrebno posavetujete se o tome s osobom kojoj verujete. Drugačiji pogled na stvari bi mogao da iznedri neko dobro rešenje.

Sanjati da se tučete sa rođakom ili rodicom
Tući se sa rođakom u snu znači da će vas neko isprovocirati. Možda ste osetljivi na to kada neko pokušava da minimalizuje vaš trud, rad i uspehe. Neko će to prepoznati pa će se truditi da potceni sve ono čime se ponosite. Ne smete sebi da dozvolite burnu reakciju jer će se on tj. ona zbog toga smatrati pobednikom tj. pobednicom u toj igri.

Sanjati da se vaš rođak/rođaka potukao/la sa nekim
Ako ste sanjali da se vaš rođak ili rođaka potukao/la sa nekim to implicira da ćete zbog nekog drugog ulicom ići pognute glave. Verovatno će vas neko do rodbine obrukati, te ćete odgovornost za njegove tj. njene postupke preuzeti na sebe. S obzirom na to da je reč o odrasloj osobi, nema razloga da se crvenite zbog njegovih tj. njenih postupaka ili odluka.

Sanjati da plešete sa rođakom
Ukoliko ste sanjali da plešete sa rođakom to znači da biste u bližoj budućnosti mogli biti pozvani na venčanje, krštenje ili neku drugu proslavu gde će biti mnogo osoba koje volite. Dobro ćete se zabaviti, te dugo prepričavati anegdote sa tog događaja.

Sanjati da pijete sa rođakom
Piti sa rođakom u snu ukazuje na to da ćete rešavati tuđi problem. Moguće je da će se neko od članova porodice ili prijatelja naći u nevolji, te ćete se vi truditi da ga/je iz toga izvučete. Nije isključeno da ćete morati da platite tuđi dug.

Sanjati da se ljubite sa rođakom
Kada sanjate da ste poljubili rođaka tj. rođaku u obraz to implicira da su vam odnosi sa porodicom i rodbinom veoma važni. Ukoliko ste sanjali romantični poljubac sa rođakom to znači da biste mogli čuti šokantnu vest vezanu za poznanika tj. poznanicu. Nemojte da te tračeve širite dalje, jer postoji realna mogućnost da nisu istiniti.

Sanjati da ste se zaljubili u rođaka/rođaku
Ako ste sanjali da ste se zaljubili u rođaka tj. rođaku to znači da se plašite da bi neka tajna mogla da ugleda svetlo dana. Moguće je da je reč o grehu iz prošlosti koji krijete od dragih ljudi kako biste ih zaštitili. Imajte u vidu da će mnogo više da ih povredi ukoliko istinu čuju od nekog drugog, a ne od vas.

Sanjati da se udajete za rođaka tj. ženite rođaku
Ukoliko ste sanjali da se udajete za rođaka ili da ženite rođaku to implicira da ćete se zbog nekih odluka ili poteza naći na meti tračeva. Nemojte ni pokušavati da svakoj osobi pojedinačno objašnjavate o čemu se radi. Pustite da se i to „čudo“ okonča za tri dana i nastavite sa svojim životom.

Sanjati da ste ubili rođaka/rođaku
Kada sanjate da ste ubili rođaka ili rođaku to znači da maštate o osveti. Verovatno vas je neko u prošlosti povredio ili vam naneo neku štetu i ne možete da mu/joj oprostite. Trujući se tako negativnim osećanjima nećete postići ništa dobro.

Sanjati da vam je rođak/rođaka preminuo/la
Ako ste sanjali da je vaš rođak tj. rođaka preminuo/la to implicira da ćete čuti dobre vesti vezane za njega tj. nju. Nije isključeno da će vam javiti neki uspeh, zbog koga ćete biti ponosni na njega tj. nju.

Sanjati da pokojnog rođaka tj. rođaku
San u kome vidite pokojnog rođaka tj. rođaku je znak da velike i važne odluke ne treba da donosite preko noći. Ne libite se da o tome razgovarate s osobom kojoj verujete.

Sanjati da razgovarate sa pokojnim rođakom
Ovakav san ukazuje na to da bi trebalo da poslušate savet koji ste nedavno dobili, a tiče se vašeg privatnog ili profesionalnog života.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, razgovarali, svađali se, ispraćali ili sarađivali sa rođakom, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija rođaka

Rođak je rodbinska veza koja se zasniva na zajedničkom poreklu.