Safir u snu – interpretacija i značenje

Safir spada u najčešće viđene motive u snovima od svih poznatih vrsta dragog kamena. Simbolika ovakvih snova može da bude pozitivna ili negativna, što zavisi od toga koji su još detalji pratili vaš san.

Sanjati safir

Ako ste u snu videli safir to je veoma dobar znak. Moguć je neočekivan dobitak, u smislu povišice, nasledstva ili premije u igrama na sreću.

Čak i manji iznos će vam dobro doći da „zakrpite rupe“ nastale usled hroničnog nedostatka novca.

Ipak, ovo ne znači da treba stalno da se oslanjate na sreću. Za neke stvari ćete ipak morati malo da se namučite.

Šta znači kada u snu vidite gomilu safira?

Gomila safira u snu takođe ima pozitivno značenje. Ulazite u vrlo povoljnu fazu života. Mnogo toga će vam polaziti za rukom, naročito na profesionalnom planu.

Verovatno će se neki trud i rad napokon početi isplaćivati. Shvatićete da sve što ste žrtvovali nije bilo uzaludno.

Za osobe koje su dugo same ovakav san može da bude znak da će uskoro dobiti poziv za kafu od vrlo interesantne osobe. Ipak, ne nadajte se previše, zato što će se taj sastanak uglavnom ticati posla, a ne vašeg privatnog života.

Kupovati safire u snu

Ukoliko ste sanjali da kupujete safire to je znak da ono što želite nećete moći da dobijete ako ne budete bili spremni na određene rizike i odricanja. Ne očekujte da će stvari teći glatko.

Na putu ka svom cilju suočićete se sa brojnim preprekama i izazovima. Neće biti lako, ali ako se potrudite i ako budete verovali u sebe i ono što radite, stvari će ispasti bolje nego što ste mogli da zamislite.

Sanjati da prodajete safire

Ovakav san simboliše iskušenje. Ako ste u vezi ili braku moguće je da ćete sresti nekoga ko će vas odmah privući. Shvatićete da imate mnogo toga zajedničkog i da biste se mogli zamisliti pored njega tj. nje.

Međutim, razmislite dobro da li vam se isplati da povredite osobu koja vas voli. Da li je novi muškarac ili žena vredan toga da uništite ono što trenutno imate?

Krasti safire u snu

Ako ste sanjali da kradete safire iz radnje, tj. zlatare to implicira da bi trebalo da budete vrlo oprezni. Moguće je da ste uzeli „zalogaj koji ne možete da progutate, nego ćete morati polako da ga sažvaćete“.

Ukoliko ste sanjali da ste iz nečijeg doma ukrali safir mogući su problemi u komunikaciji sa kolegom tj. koleginicom ili nekim od vaših poznanika. Pazite šta radite kako se ne biste pokajali zbog reči izgovorenih u afektu.

Šta znači kada sanjate da vam je neko ukrao safir?

Sanjati da vam je neko ukrao safir ukazuje na to da pored sebe imate nekoga ko nije sasvim iskren prema vama. Možda vas bliska osoba laže ili vam nešto taji kako bi vas zaštitio/la.

Druga mogućnost jeste da će neko od saradnika pokušati da preko vaših leđa ostvari određeni cilj.

Sanjati da ste dobili safir na poklon

Ako ste sanjali da ste dobili safir na poklon to implicira da ćete napokon na pravi način shvatiti situaciju u kojoj se nalazite. Dugo razmišljate o tome i čini vam se da ste se našli u začaranom krugu.

Ipak, kad se obratite pravoj osobi za pomoć, tj. savet, ta magla će nestati sa vašeg horizonta i znaćete koji je vaš naredni korak.

Pokloniti nekome safir u snu

Sanjati da ste nekome poklonili safir ukazuje na to da ste stidljivi ili da vam fali samopouzdanja. Moguće je da vam to predstavlja veliku prepreku u privatnom ili profesionalnom životu.

Počnite da radite na sebi i da se trudite da postanete što bolja verzija sebe. Kada ponovo zavolite sebe takvog tj. takvu kakav/kakva jeste, sve će krenuti u mnogo boljem smeru.

Sanjati da vam je neko oteo safir

Kada sanjate da vam je neko oteo safir to implicira da ste previše ljubomorni, pa moglo bi se čak reći i posesivni. Svojim ponašanjem gušite ljude oko sebe, a naročito partnera tj. partnerku.

Ako tako nastavite u nekom trenutku ćete ga/je oterati od sebe. Zato, stanite na kočnicu i razmislite zašto se ponašate tako kako se ponašate.

Ne možete da kontrolišete sve oko sebe, ali zato možete da kontrolišete sami sebe i ono što pričate i radite.

Oteti nekome safir u snu

Sanjati da ste nekome oteli safir ukazuje na to da se često trujete negativnim emocijama. Moguće je da zavidite poznaniku tj. poznanici na dobrom poslu, pristojnim primanjima ili lepom odnosom sa voljenom osobom.

On tj. ona bi vam trebao/la biti dovoljan dokaz da se neki snovi ipak ostvaruju. Zato prestanite da „gledate u tuđe dvorište“ i počnite da se bavite svojim.

Sanjati da ste pronašli safir

Ako ste sanjali da ste pronašli safir to implicira da je pred vama životna šansa i morate da „otvorite četvore oči“ kako je ne biste propustili.

Verovatno vam duže vreme ništa nije polazilo za rukom i zbog toga ste prilično umorni i pomalo depresivni.

U narednom periodu će vam se dogoditi nešto zbog čega ćete početi da na sebe, svoj život i budućnost gledate potpuno drugačije.

Jako je važno da ne mislite da vaše vreme tek dolazi i da nastavite da čekate. Umesto toga, delujte sada i odmah!

Izgubiti safir u snu

Sanjati da ste izgubili safir ukazuje na to da vas grize savest što ste nekoga povredili, a niste mu/joj se izvinili, jer ste bili previše ponosni. Ta gordost je dovela do narušenog odnosa i toga da vam on tj. ona nedostaje.

Možda još uvek nije prekasno da se nešto promeni. Pokažite mu/joj da se kajete i pitajte ga/je da vam oprosti.

Ako ništa drugo, ova situacija će vas naterati da prestanete da „rušite mostove za sobom“.

Sakriti safir u snu

Kada sanjate da ste sakrili safir to implicira da ste previše skeptična i oprezna osoba. Ova karakteristika je odlična za vaš profesionalni život.

Međutim, negativno se odražava na privatne osobe. Ne možete znati da li neko vredi ili ne ako mu/joj niste dali šansu.

Manjak samopouzdanja može da bude razlog što ste oko sebe podigli zid koji je jako teško preskočiti.

Sanjati da ste nasledili safir

Ukoliko ste sanjali da ste u nasleđe dobili safir to implicira da ćete uskoro shvatiti da vam je drago što ste to što jeste i što nikad niste odustali od svojih principa.

Išli ste težim putem, punim izazova i prepreka. Bilo je teško i verovatno će se poteškoće nastaviti i u narednom periodu. Međutim, u bližoj budućnosti ćete shvatiti da niste pogrešili i da se ne kajete zbog izbora koje ste do sada napravili.

Šta znači kada sanjate rudnik safira?

Rudnik safira u snovima ukazuje na to da se ono što želite neće dogoditi preko noći. Moraćete u to da uložite dosta energije, strpljenja i vremena, ali i da učite o sebi i o drugim ljudima.

Nemojte da potcenjujete moć znanja. Ponekad samo jedna, sitna informacija može da načini čudo i da vam donese neslućeni uspeh. Imajte to na umu!

Raditi u rudniku safira u snu

Ako ste sanjali da radite u rudniku safira to implicira da ste u zabludi ukoliko mislite da ćete neki cilj ostvariti bez previše truda, tj. koristeći se prečicama.

Ovog puta ćete morati da idete stepenicu po stepenicu. Verovatno ćete često padati i trebaće vam dosta snage da ustanete. Sve to će vas dovoljno osnažiti da vam svaka naredna prepreka postane zanemariva.

Tumačenje može da se razlikuje i u zavisnosti od toga koji komad nakita od safira ste u snu videli.

Sanjati prsten sa safirom

Kada mlada žena sanja prsten sa safirom to implicira da je odustala od potrage za svojom srodnom dušom. Moguće je da ste se previše puta razočarali i da ste odlučili da dignete ruke od svega. Ljubav će se pojaviti kada se najmanje budete nadali.

Ako muškarac u snu daje nekoj ženi prsten sa safirom to znači da ima prevelika očekivanja o nekoga. Verovatno ćete se razočarati u osobu koju ste dugo idealizovali.

Alternativno značenje ovakvog sna jeste da ćete dobiti ono o čemu dugo maštate, ali da to neće doneti zadovoljstvo koje očekujete.

Videti u snu ogrlicu od safira

Ogrlica od safira u snovima ukazuje na to da bi trebalo da budete realni i iskreni prema sebi. Mislite da zaslužujete najbolje i to je sasvim u redu.

Međutim, vi ništa ne radite kako biste dobili to što želite. Sedeći skrštenih ruku ništa nećete postići.

Šta znači kada sanjate safirnu narukvicu?

Safirna narukvica u snovima znači da je pred vama zanimljiv period. Mnogo toga će vam se događati na poslovnom ili privatnom planu, ali nemojte da brinete zato što će nakon mnogo izazova sreća napokon zakucati na vaša vrata.

Simbolika sna o privesku od safira

Privezak od safira u snovima ukazuje na to da se nećete najbolje osećati u nečijem društvu. Naime, neko će vam stvarati neugodnost i poželećete da se što pre sklonite od njega tj. nje.

San o brošu sa safirom

Broš sa safirom u snu znači da bi trebalo da poslušate savet koji ste nedavno dobili. Nemojte da „trčite pred rudu“. Osoba sa kojom ste razgovarali vam želi dobro i trebalo bi da razmislite o njegovoj tj. njenoj sugestiji.

Sanjati naušnice sa safirom

Ako ste u snu videli naušnice sa safirom to implicira da ćete neki posao završiti samo ukoliko ga budete radili sa drugima. Niste timski igrač, međutim, za ono čime ćete se u budućnosti baviti, biće presudno da budete spremni na kompromise i dogovore kako bi svi bili zadovoljni.

Značenje sna o kruna ili tijara sa safirima

San o kruni ili tijari sa safirima ukazuje na to da uspešno gradite imidž arogantne osobe. Verovatno to radite zato što vam fali samopouzdanja.

Značenje može da bude i mnogo jednostavnije. Ako ste nedavno videli safir uživo ili na televiziji, u knjizi, novinama i slično to je ostavilo utisak na vas. San se ne tumači ukoliko imate komad nakita sa ovim dragim kamenom.

Definicija safira

Safir je plavi dragi kamen, jedan od varijeteta minerala korunda (Aluminijum oksid). Naziv potiče od latinske reči lat. sapphiru, što znači plav.