Sanjati hobotnicu – simbolika i značenje sna

Hobotnica ili oktopod nije često zastupljen motiv u snovima. Značenje ovakvih snova može da bude pozitivno ili negativno, u zavisnosti od konteksta u kome se san odvijao i od detalja koji su ga pratili.

Sanjati malu hobotnicu
Mala hobotnica u snovima najavljuje loše vesti na javi. Ukoliko čekate rezultate nekog ispita, testa, razgovora za posao ili medicinskog pregleda, moguće je da ćete se razočarati. Verovatno ste očekivali više, međutim, ne treba da gubite nadu jer će stvari u nekom momentu početi da se menjaju na bolje.

Sanjati ogromnu (džinovsku) hobotnicu
Ako ste u snu videli ogromnu hobotnicu to implicira da ste vrlo komplikovana osoba. Iz jedne krajnosti idete u drugu, tako da ljudi sa vama nikad ne znaju na čemu su. Prilično ste emotivni, lako zaplačete, ali se još lakše naljutite. Možda osobe iz vašeg okruženja misle da im je teško sa vama, a istina je da je vama još teže. Počnite da se menjate ako želite da sačuvate svoje zdravlje.

Sanjati par hobotnica
Ukoliko ste u snu videli par hobotnica to znači da ste u emotivnoj vezi koja opstaje samo zato što zavisite jedno od drugoga. Među vama više nema neke velike ljubavi, poštovanja i nežnosti. Vežu vas zajednička deca, kredit ili nešto treće. Besmisleno je stariti na taj način. Zato je važno da počnete da tražite rešenje za probleme koji vas muče.

Sanjati mnogo hobotnica
Kada u snu vidite mnogo hobotnica to implicira da vas nečije ponašanje guši i opterećuje. Verovatno u vašem okruženju postoji osoba koja vam stalno nameće svoje mišljenje i stavove. Ako malo bolje razmislite shvatićete da u poslednje vreme niti jednu odluku niste sami doneli, nego vam je to on tj. ona predložio/la. Dugoročno gledano, ovakav odnos nije zdrav.

Sanjati da ste vi hobotnica
Ako ste sanjali da ste hobotnica to znači da se plašite da biste mogli postati previše opsednuti nekom osobom koju ste nedavno upoznali. Brzo ste se zbližili i shvatili ste da biste sa njim tj. njom mogli provesti ostatak svog života. Ipak, svesni ste da je prerano za takva obećanja i da biste ga/je mogli uplašiti ukoliko biste kazali šta mislite.

Sanjati da razgovarate sa hobotnicom
Razgovarati sa hobotnicom u snu ukazuje na to da bi vas neko od članova porodice, prijatelja ili kolega mogao/la zamoliti za pomoć. Nije isključeno da će mu/joj biti potrebna određena suma novca i da će vas pitati da mu/joj ga pozajmite. Ako budete u mogućnosti, nemojte da ga/je odbijete jer nikad ne znate kad se vi možete naći u takvoj nevolji.

Sanjati hobotnicu u moru
Ukoliko ste u snu videli hobotnicu u moru to je dobar znak. Moguće je da se trenutno nalazite na prekretnici i da se pitate kojim putem da krenete. San ukazuje na to da ćete odabrati ono što je najbolje za vas i da se nikad nećete pokajati zbog odluke koju ste doneli.

Sanjati hobotnicu na obali
San u kome vidite kako hobotnica izlazi na obalu znači da će se vaša finansijska situacija u narednom periodu drastično promeniti. Možda ćete vi ili partner tj. partnerka, tj. neko od ukućana početi više da zarađujete. Stabilnije finansije doprineće i harmonizaciji odnosa u porodici, pa ćete se manje svađati nego pre.

Sanjati hobotnicu u akvarijumu
Hobotnica u akvarijumu u snu ukazuje na to da ćete uspeti da rešite problem koji vas duže vreme muči. Verovatno ste pomislili da stvari ne mogu da se promene na bolje, međutim, kada na situaciju pogledate iz nekog drugog ugla, shvatićete da ste u krivu, pa će vam se rešenje samo nametnuti. Do tada, ne libite se da o onome što vas muči razgovarate s osobom kojoj verujete.

Sanjati kako hobotnica ispušta mastilo
Gledati u snu kako hobotnica ispušta mastilo znači da morate da prestanete da gurate probleme pod tepih i da počnete da ih rešavate. Niko drugi se neće pobrinuti za to, osim vas. Pored toga, vreme vam u ovom slučaju nije saveznik nego neprijatelj. Što se pre uhvatite u koštac sa time, pre će vam i laknuti.

Sanjati da vam hobotnica puže po telu
Ako ste sanjali da vam hobotnica puzi po telu to implicira da bi trebalo da pazite kome se poveravate. U vašoj blizini postoji neko ko vam se dopada i imate potrebu da sa njim tj. njom o svemu razgovarate. Međutim, morate da znate da njegove tj. njene namere možda nisu sasvim iskrene. Zato o svojim tajnama, strahovima i planovima pričate isključivo sa ljudima koji su vam vrlo bliski.

Sanjati da vas je hobotnica napala
Ukoliko ste sanjali da vas je hobotnica napala to simbolizuje probleme u komunikaciji s osobom sa kojom provodite mnogo vremena. Moguće je da se svađate oko svake sitnice i da ste oboje previše tvrdoglavi da biste popustili, tj. da biste priznali da je ono drugo u pravu. Počnite da se ponašate kao odrasli ljudi!

Sanjati da vas hobotnica vuče na dno mora
Kada sanjate da se hobotnica omotala oko vas i vuče vas u duboku vodu, taj san je veoma loš znak. On najavljuje velike probleme u budućnosti. Ne možete da sprečite da se neke stvari dogode, ali morate da se potrudite da sami ne izazovete neki haos. Slušajte stariju osobu koja vam želi dobro.

Sanjati da hobotnica vuče brod na dno mora
San u kome vidite kako hobotnica vuče brod na dno mora ukazuje na to da se plašite da bi nešto moglo da izmakne kontroli. Moguće je da ste se previše zbližili s određenom osobom, a da vrlo malo znate o njemu tj. njoj. Strah vas je da će iskoristiti vašu naklonost kako bi ostvario/la neki skriveni cilj.

Sanjati da ste ubili hobotnicu
Ubiti hobotnicu u snu znači da ćete dobiti odgovore na pitanja koja vas muče i da ćete na temelju novih saznanja doneti ispravnu odluku. Dobro je što tu stvar niste prelomili preko kolena, nego ste joj posvetili dovoljno vremena i energije. Zato će rezultati biti bolji nego što možda očekujete.

Sanjati mrtvu hobotnicu
Mrtva hobotnica u snovima ukazuje na to da ćete uskoro ući u mirniju fazu svog života. Rešićete se nekog problema ili obaveze, pa ćete imati dovoljno vremena za porodicu i prijatelje. Nije isključeno da ćete se vratiti hobiju koji ste zbog posla bili potpuno zapostavili.

Sanjati da spremate hobotnicu
Spremati hobotnicu u snu znači da ćete ubrzo upoznati osobu koja vam može pomoći da rešite neki problem. Potrudićete se da se zbližite i da mu/joj se dopadnete kako biste ga/je u nekom momentu  mogli zamoliti za uslugu. Budite oprezni, jer ako budete navalentni, izazvaćete kontra efekat.

Sanjati da vam neko sprema hobotnicu
Ako ste sanjali da vam neko sprema hobotnicu to implicira da imate tajnog obožavaoca. Nekome se dopadate, ali se plaši da vam to prizna. Razlog može da bude to što ste zauzeti ili što delujete nezainteresovano za njega tj. nju. Ukoliko obratite pažnju shvatićete o kome tj. o čemu se radi. Na vama je da odlučite da li ćete i šta preduzeti po tom pitanju.

Sanjati da jedete hobotnicu
Jesti hobotnicu u snu znači da je pred vama jedan mnogo mirniji period. Verovatno ste se u bliskoj prošlosti suočili sa nekim teškim trenucima, ali je dobra vest što je sve to iza vas i što ćete u skorijoj budućnosti moći da uživate u miru, ljubavi i pažnji onih koje volite.

Sanjati da drugi jedu hobotnicu
Ovakav san je znak da nema razloga da brinete za blisku osobu. Moguće je da se neko ko vam je drag suočava s izvesnim problemima. Međutim, uskoro će neke kockice da se slože, pa ćete se i sami uveriti da je taj ružni i stresni period iza njega tj. nje, ali i iza vas.

Sanjati da nekoga hranite hobotnicom
Hraniti nekoga hobotnicom u snu ukazuje na to da ste u vezi u kojoj vi više volite od partnera tj. partnerke. Ulažete mnogo truda, energije i ljubavi u vaš odnos. S vremenom ćete shvatiti da se on tj. ona opustio/la i to će vam biti jasan znak da je vašoj vezi tj. braku došao kraj.

Sanjati da vas neko hrani hobotnicom
Ukoliko ste sanjali da vas neko hrani hobotnicom to implicira da ste voljeni. Svesni ste da vas partner tj. partnerka obožava i to vam imponuje. Ipak, nemojte da zloupotrebljavate tu činjenicu i da ga/je uzimate zdravo za gotovo. Ostavite ga/je čim shvatite da ga/je više ne volite.

Sanjati igračku hobotnicu
San u kome vidite igračku hobotnicu ukazuje na to da bi vas na javi nešto moglo obradovati. Verovatno ćete neko vreme provesti sa decom i uživaćte u njihovom društvu.

Tumačenje može da se razlikuje i u zavisnosti od toga koje je boje bila hobotnica iz vašeg sna.

Sanjati crnu hobotnicu
Crna hobotnica znači da će vam osoba kojoj ste pozajmili novac ili učinili uslugu vratiti dug. Ipak, to se neće dogoditi u skorije vreme, tako da ćete morati da budete strpljivi.

Sanjati belu hobotnicu
Bela hobotnica ukazuje na to da ćete biti nasamareni. Vaša lakovernost će ponovo da dođe do izražaja.

Sanjati roze hobotnicu
Roze hobotnica u snovima je znak da pazite šta pred kime pričate. Ne možete, na primer, da tračate šefa pred nepoznatim ljudima, zato što bi takva priča vrlo lako mogla da dođe do njega.

Sanjati ljubičastu hobotnicu
Ako ste sanjali ljubičastu hobotnicu to implicira da će vaše reči biti pogrešno protumačene i da ćete se zbog toga naći na meti tračeva.

Sanjati crvenu hobotnicu
Crvena hobotnica u snovima je znak da bi velika ljubav i strast koju prema nekome osećate lako mogla da preraste u netrpeljivost i mržnju.

Značenje može da bude i mnogo jednostavnije. Ako ste nedavno videli hobotnicu uživo ili na televiziji, u knjizi i slično, to je ostavilo utisak na vas.

Definicija hobotnice

Hobotnica ili oktopod (lat. Octopus vulgaris) je mekušac iz reda Octopoda, koji naseljava najrazličitije delove okeana. Postoji 289 vrsta oktopoda.