Sanjati mrtvačka kola ili pogrebno vozilo – značenje sna

Iako mrtvačka kola možda nisu najprijatniji prizor za vidjeti u snu, značenje snova u kojima se ona pojavljuju su, skoro po pravilu, veoma pozitivna i ohrabrujuća. Ukoliko ste nedavno lično vidjeli pogrebno vozilo, san možete pripisati tome. Međutim, ukoliko je san specifičan i obiluje neobičnim detaljima, pokušajte se prisjetiti svakog od njih a zatim pronađite pravo značenje vašeg sna.

Sanjati da mrtvačka kola prolaze pokraj vas
Kada sanjate da pogrebno vozilo prolazi pored vas, to najčešće znači da ramišljate o prolaznosti života ili poznim godinama koje će nekada doći ili polako ali sigurno već kucaju na vrata. Sam korijen ovakvog sna jeste blag i neosnovan strah od starosti, a često se javlja ukoliko ste nedavno vidjeli ili razgovarali sa osobama mnogo starije dobi od vaše.

Sanjati da vozite mrtvačka kola
Ako u snu vozite mrtvačka kola to može da znači želju da promijenite nešto u svom životu, nešto što vas vjerovatno muči duže vrijeme. Moguće je da se nalazite na jednoj od životnih raskrsnica i da treba da odlučite hoćete li preuzeti upravljač u svoje ruke i izboriti sa stvarima koje vas opterećuju. Moguće je da je riječ o promjeni posla ili mjesta prebivališta, ali vjerovatnije je da se radi o želji da se promijene loše životne navike, kao što su cigarete ili alkohol. Ovaj san rijetko ima veze sa ljubavnim problemima.

Sanjati da se vozite u pogrebnom vozilu
Ovde se radi o veoma neprijatnom snu koji uglavnom ne znači ništa loše, naprotiv. Ovakav san simbolizuje vašu mudrost, odnosno zrelost da u važnim i nesigurnim trenucima postupate ispravno, što će vam osigurati najbolji mogući krajnji rezultat. San u kome se vozite u mrtvačkim kolima se često javlja ukoliko ste u parničnom procesu ili iščekujete najavljene događaje koji će da odluče o nečemu vezanom za vas. Uopšteno, ovaj san vam govori da ste spremni za nadolazeća iskušenja i da trebate da budete svjesni da ih spremno dočekujete.

Sanjati da vozite pokojnika
Slično kao kad sanjate da vozite mrtvačka kola, sanjati da prevozite pokojnika kojeg vidite predstavlja vašu tinjajuću želju za promjenom. Radi se o promjenama kojima se nadate ali za koje ne nalazite vremena ili volje da im se posvetite, a nerijetko za veće promjene je potrebno i malo hrabrosti, koje nam svima manjka nekako baš onda kad je najviše trebamo.

Sanjati da prevozite pokojnika kog poznajete
Promjena kojoj se nadate u ovom slučaju može imati dodirnih tačaka sa pokojnikom koga prevozite, iako to nije pravilo. Moguće je da ste skoro razgovarali sa osobom koja vam je nehotice ukazala na potrebu za promjenom pa ste njen lik u snu iskoristili kao putokaz, kako san ne bi bio potpuno nejasan. To nikako ne znaci nista loše po tu osobu, naprotiv, u našem narodu odvajkada postoji vjerovanje da sanjati smrt određene osobe znači zapravo joj produžiti život.

Sanjati da prevozite pokojnika u svom automobilu
Ako sanjate da koristite svoje vozilo za prevoz pokojnika, to može da znači da vas zapravo već duže vrijeme nešto ozbiljno tišti i da, svjesno ili podsvjesno, smatrate da je krajnje vrijeme da reagujete po tom pitanju ali ste i dalje neodlučni i puštate da se stvari odvijaju po starom. Budite pažljivi jer ishitrenost nikada nikome nije donijela ništo dobro.

Sanjati pokvarena mrtvačka kola
San u kome nailazite na pokvarena mrtvačka kola simbolizuje mir i olakšanje. Ovaj san može da znači da očekujete ishod pregovora poput poslovnih, kupoprodajnih ili možda parnice i slično, za koje ste sad već sigurni da će se završiti povoljno po vas ili nekoga vašeg. Značenje sna takođe može biti da ste napokon, možda podsvjesno, shvatili da je u vašem životu zaista neophodna promjena, da nema povratka na staro i da vam sad još ostaje samo da mirno, korak po korak, pronađete način da tu promjenu sprovedete u djelo.

Sanjati da kupujete mrtvačka kola
San u kome kupujete pogrebno vozilo može da ima nekoliko značenja. Moguće je da se radi o strahu od nepoznatog s kojim se susrećete. U tom slučaju, značenje sna u kome kupujete mrtvačka kola jeste da, iako ne možete znati krajnji ishod događaja koje očekujete, vi ipak duboko u sebi znate koliko vrijedite i da će vam taj susret, razgovor ili putovanje, koristiti na ličnom ili poslovnom planu i da ćete iz svega izaći kao bolja, kompletnija osoba.

Takođe, moguće je da san simbolizuje vašu spremnost da je vrijeme da se ozbiljnije posvetite obavezama koje odlažete a koje će sigurno uskoro doći na red da im se posvetite. Ovaj san se često javlja kod studenata ili jako neorganizovanih osoba.

Generalno, sanjati da kupujete neko vozilo znači da imate priliku koja će vam pomoći da ispunite neke od svojih želja. Moguće je i da san znači da smatrate da postoji razlog da vam poznanici, rodbina ili prijatelji, zavide na postignuću a da ste istovremeno sami svjesni koliko vrijedite.

Sanjati stara mrtvačka kola
Kada sanjate stara, napuštena i oronula mrtvačka kola, to može da znači da ne vjerujete u ispravnost svojih odluka. To takođe može da znači da vam san govori da vas je zapravo strah da je prošlo vaše vrijeme, ali vi ipak znate da imate još mnogo toga da ponudite. Moguće je da ste nedavno imali razgovor ili prisustvovali događaju iz koga ste izašli potišteni, jer ste smatrali da možete da odgovorite situaciji a to nije bio slučaj. Ovaj san simbolizuje i dalje prisutnu nadu i vjeru da je moguće djelovati, čak i onda kada nam se čini da više ništa ne možemo uraditi.

Sanjati bijela mrtvačka kola
Značenje sna u kome se pojavljuju bijela mrtvačka kola se tumači kao želja da se mirno završe svi izazovi koji nas neminovno očekuju. Odnosi sa poslovnim partnerima, ali i rodbinom i prijateljima, nažalost nisu uvijek onakvi kakvi bi mi htjeli da budu, pa svako sučeljavanje donosi strah da će nešto poći po zlu. Ukoliko vas čekaju osjetljivi pregovori, razgovor o povišici ili dioba nesledstva npr, za očekivati je da vas prožimaju sumnje i strahovi od krajnjeg ishoda. San u kome se nalazi bijelo ili svijetlo pogrebno vozilo simbolizuje vašu nadu i duboku vjeru da će sve proći u najboljem redu, te da neprijatan razlog zbog koga se nalazite neće dodatno narušiti vaše odnose.

Sanjati da ste obišli mrtvačka kola
Ako ste sanjali da ste svojim vozilom pretekli mrtvačka kola to nije dobar znak. Ovakvi snovi često simbolizuju tugu ili gubitak. Naredni period će biti veoma stresan za vas jer će se dogoditi velike i loše promene u vašem životu. Trebaće vam mnogo vremena da se od toga oporavite. Pomoći će vam članovi porodice, partner tj. partnerka ili bliski prijatelji.

Sanjati da su vas mrtvačka kola obišla
Ukoliko ste sanjali da su mrtvačka kola pretekla vaše vozilo to može da simboliše poslovni neuspeh ili sukob u porodici. Moguće je da ćete uložiti novac u nešto potpuno neisplativo ili da nećete proći na konkursu za posao. Druga mogućnost jeste da ćete se posvađati sa partnerom tj. partnerkom ili članovima porodice.

Sanjati da su vam mrtvačka kola blokirala put
Ovakav san ukazuje na to da ćete pobediti neprijatelja. Reč je o dugogodišenjem animozitetu i rivalstvu među vama. Vodili ste bitke iz kojih je uglavnom on tj. ona izlazio/la kao pobednik. Već ste počeli da gubite nadu da će se stvari okrenuti u vašu korist. Međutim, bliska budućnost donosi potpuni zaokret i vaš trijumf.

Sanjati da ste se sudarili sa mrtvačkim kolima
Kada sanjate da ste se svojim vozilom sudarili sa mrtvačkim kolima to implicira da vam je zbog umora popustila koncentracija. Verovatno u poslednje vreme pravite više grešaka nego ranije. Uzmite nekoliko dana odmora kako biste napunili baterije i mogli da se vratite novim izazovima.

Ako sanjate da su vas mrtvačka kola udarila dok ste vozili bicikl to znači da će vam se dogoditi nešto bizarno zbog čega ćete početi da verujete u natprirodne pojave. S obzirom na to da ionako ne verujete u slučajnosti, ovo će za vas biti samo dokaz da neka „tamne sile“ zapravo postoje.

Sanjati da su vas mrtvačka kola udarila dok ste prelazili ulicu obično ukazuje na to da prerano donosite zaključke i optužujete druge ljude za nešto bez konkretnih dokaza. Verovatno verujete da vas partner tj. partnerka vara, premda nema načina da to i dokažete. Moglo bi se reći da ste postali pomalo paranoični.

Sanjati da je sanduk (kovčeg) ispao iz mrtvačkih kola
San u kome vidite kako je sanduk sa mrtvacem ispao iz pogrebnog vozila znači da će vas neko spasiti nevolje. Moguće je da će se bliska osoba zauzeti za vas u presudnom trenutku ili da će vas odgovoriti od nekog rizičnog poteza. Bićete mu/joj do kraja života zahvalni na tome.

Sanjati da ste ukrali mrtvačka kola
Ukrasti mrtvačka kola u snu znači da ste teško prilagodljiva osoba. Vi živite u nekom svom svetu, imate svoja pravila i već formirano mišljenje o mnogim stvarima. Ljudi ne mogu tek tako da utiču na vas, niti da vas nagovore na nešto. Potpuno ste imuni na manipulaciju, ali i na šarm, zato što smatrate da dobro „čitate“ ljude. Ta vaša opreznost i zatvorenost je poželjna u poslu, ali vam na ljubavnom planu neće doneti mnogo dobroga.

Izvor: https://www.prevozpokojnika.org/