Očuh – šta znači sanjati očuha?

Videti očuha u snu
Ako u snu vidite očuha, to upozorava da ćete na javi zapasti u dugove. Može se desiti da ćete zloupotrebiti nečiju dobru volju i spremnost da vam pomogne da se izvučete iz teške materijalne situacije. Pozajmićete veliku sumu novca od dotične osobe koja više neće želeti da vas finansira i tražiće da joj što pre vratiti ono što ste uzeli.

Sanjati da vi imate očuha
Ukoliko u snu vi imate očuha, to implicira da se osećate odbačeno. Moguće je da će u vašoj porodici doći do razlaza koji ćete veoma teško podneti. Uplašićete se da o vama niko više neće voditi računa zbog čega ćete se povući u sebe i promeniti ponašanje. Iako će svi pokušati da vas uvere
u suprotno, vi ćete im terati inat i na pogrešan način ćete privlačiti pažnju.

Sanjati da ste vi očuh
Kada ste u snu vi očuh, to ukazuje da se plašite da ne pogrešite. Vi ste osoba kojoj je najvažnije da ima čistu savest koja će vam omogućiti da mirno spavate. Veoma ste obazrivi u ophođenju sa drugim ljudima jer ste svesni koliku štetu mogu naneti neprimerene reči ili, čak, pogledi. Trudite se da prema svakome budete korektni i da se stavite na njegovo/njeno mesto umesto da pomišljate na najgore i da osuđujete.

Sanjati da se svađate sa očuhom
Ako se u snu svađate sa očuhom, to označava netrpeljivost. Verovatno na vašem radnom mestu, u porodici ili među prijateljima postoji osoba sa kojom nikako ne možete da se složite. Imate osećaj da vas konstantno minira služeći se bolnim uspomenama iz vaše prošlosti koje koristi da vam napakosti.

Sanjati da se mirite sa očuhom
Kada se u snu mirite sa očuhom, to implicira da ćete se žrtvovati. Vaš moto je da „pametniji popušta“ zbog čega ćete pokušati da zakopate ratne sekire sa osobom sa kojom ste duže vreme u svađi. Shvatićete da time ništa ne dobijate, a da će članovima vaše porodice značiti da prestanete popreko da se gledate i da se ponašate kao da ste neprijatelji.

Tumačenje snova u kojima se pojavljuje očuh zavisi od konteksta u kome su se odvijali, kao i od detalja koji su ih pratili. Takođe, značenje ovakvih snova može da se razlikuje i u zavisnosti od toga kakav odnos imate sa svojim očuhom u stvarnom životu.

Sanjati da vas je očuh uvredio
Ukoliko ste sanjali da vas je očuh uvredio to znači da ćete postati žrtva manipulacije. Moguće je da će starija osoba preuzeti kontrolu nad vašim životom. Nećete više sami donositi odluke, nego će vam on tj. ona nametati svoje mišljenje, stavove i ideje. Neko vreme ćete ćutati jer ste naučeni da poštujete starije, ali ćete kasnije shvatiti šta ste dopustili i odlučićete da promenite situaciju.

Sanjati da ste uvredili očuha
Uvrediti očuha u snu obično ukazuje na to da ćete se suprotstaviti autoritetu. Verovatno više nećete moći da tolerišete samovolju vašeg šefa tj. šefice ili neke druge uticajne osobe, te ćete se pobuniti protiv toga. Ovo bi moglo da izazove negativne posledice, ali ćete verovati da je to jedini način da se odbranite od „zla“ koje vam se dogodilo. Velike su šanse da ćete zbog njegove tj. njene sujete dobiti otkaz.

Sanjati da vas je očuh udario
Kada sanjate da vas je očuh udario to implicira da ćete na neobičan način pristupiti rešavanju nekog problema. Shvatićete da ste iscrpeli sve opcije i da je vreme za novi, drugačiji pristup. Možda ćete svojim odlukama i delima iznenaditi sami sebe i druge ljude, ali će to ipak doneti neke rezultate.

Sanjati da ste udarili očuha
Udariti očuha u snu znači da ćete doživeti kratkotrajno olakšanje i radost. Naime, već duže vreme se mučite sa nekim problemom i nikako ne možete da ga se rešite. Napravićete mali korak napred, ali će se ubrzo sve vratiti na staro. Najbolje bi bilo kada biste porazgovarali sa nekim o tome. Sveža perspektiva trenutnog stanja može pomoći da se trajno rešite te brige.

Sanjati da vas je očuh oterao od kuće
Ako ste sanjali da vas je očuh oterao od kuće to implicira da će vas uvrediti ili povrediti reči ili dela bliske osobe. Možda njegova tj. njena namera neće biti loša, ali će vas razočarati. Mogli biste potpuno promeniti mišljenje o njemu tj. njoj. Druga mogućnost jeste da ćete zahvaljujući nekim lošim odlukama i potezima izgubiti zaštitu i podršku ljudi koji su vam bitni.

Sanjati da ste oterali očuha od kuće
Ovakav san ukazuje na to da ćete nerado preuzeti vrlo odgovoran i nezahvalan zadatak. Verovatno nećete ni sami znati u šta se upuštate. Ako budete strpljivi, istrajni i hrabri sve bi to moglo da iznedri pozitivnu promenu. Međutim, ako dozvolite da vas ta situacija pokoleba, od vašeg posla neće biti ništa.

Sanjati da bežite od očuha
Bežati od očuha u snu znači da predugo odlažete da se suočite sa nekim problemima. Gurajući glavu u pesak možete učiniti da oni samo postanu veći. Vreme je da skupite snagu i hrabrost i da se pozabavite time već sada. Na žalost, takvim situacijama vreme može samo da odmogne i da ih učini još stresnijim i komplikovanijim.

Sanjati da vas je očuh poljubio
Ukoliko ste sanjali da vas je očuh poljubio u obraz to implicira da ćete se iznenaditi nečijom odlukom ili potezom. Ako vas je očuh poljubio u usta taj san je poruka da nasiljem nećete rešiti problem koji vas muči. Razgovor ili debata bi mogli doneti mnogo bolje rezultate od galame i međusobnih optuživanja, a pogotovo fizičkog obračuna.

Sanjati da vas je očuh zagrlio
San u kome vas je očuh zagrlio ukazuje na to da ćete na javi prisustvovati nečijem emotivnom slomu. Naime, osoba za koju ste verovali da je snažna će vam otvoriti dušu, pa ćete videti njegovu tj. njenu stranu koja vam do sada nije bila poznata. Iznenadiće vas količina emocija koju poseduje, jer ste ga/je smatrali krutom i pomalo strogom ličnošću.

Sanjati bolesnog očuha
Bolestan očuh u snovima simbolizuje moralnu dilemu. Možda imate informaciju koja bi voljenu osobu mogla da povredi, pa niste sigurni da li da mu/joj kažete o čemu se radi. Druga mogućnost jeste da ćete birati između trenutnog posla ili nečega što je rizično, ali i prilično isplativo. S jedne strane bi to moglo da reši vaše probleme sa novcem, a sa druge se plašite da će vam ugroziti reputaciju u društvu.

Sanjati da brinete o bolesnom očuhu
Brinuti o bolesnom očuhu u snu znači da ćete nekome oprostiti što vas je uvredio/la ili povredio/la. Shvatićete da je život previše kratak da biste ga trošili na negativne emocije, te nećete dozvoliti da vas ljutnja razdvoji od osobe koja vam je draga. Daćete mu/joj jednu šansu da vam pokaže da se promenio/la, ako je prokocka to će biti jasan znak da od pomirenja nema ništa.

Sanjati bivšeg očuha
Ako ste sanjali bivšeg očuha to implicira da biste u budućnosti mogli sresti osobu koja će vas podsetiti na vašu burnu prošlost. Moguće je da ćete videti bivšeg partnera tj. partnerku i da će vam taj susret vratiti uspomene koje ste uspešno potisnuli. Nemojte da dozvolite da vas to zbuni, niti da vas pokoleba u onome što želite da ostvarite u svom budućem životu.

Sanjati pokojnog očuha
Pokojni očuh u snovima može imati više značenja. Ako vam je pokojni očuh nešto savetovao, pokušajte da se setite šta vam je tačno rekao. Ukoliko je pokojni očuh bio zabrinut to, na žalost, predviđa stresan period u privatnoj i poslovnoj sferi. Sanjati besnog pokojnog očuha znači da sami sebi nešto zamerate.

Sanjati da ste ubili očuha
Ubiti očuha u snu je jasan znak da pogrešno pristupate problemu koji vas muči. Ne smete sebi dozvoljavati da važne odluke donosite u afektu, jer vam to može doneti više štete nego koristi. Ne libite se da potražite savet od osobe kojoj verujete pre nego što uradite nešto što može da ugrozi vašu budućnost.

Sanjati mrtvog očuha
Kada sanjate da je vaš očuh umro ili poginuo to implicira da je pred vama jedan mirniji period života. Verovatno ste pretrpeli mnogo stresa u poslednje vreme, a dobra vest je što ćete uskoro moći da odahnete i da se opustite.

Sanjati da pijete s očuhom
Ako ste sanjali da pijete sa očuhom to je znak da ćete sabotirati sami sebe. Zbog manjka samopouzdanja ćete propustiti životnu šansu. Verovatno ćete misliti da niste dorasli nekom poslu, pa ćete odbiti sjajnu ponudu.

Sanjati pijanog očuha
Pijani očuh u snu simbolizuje veliki problem koji zahteva hitnu reakciju. Nemojte da ga gurate pod tepih zato što vam je trenutno mrsko da se suočite sa time. Što duže budete odlagali, situacija će bivati sve komplikovanija.

Sanjati golog očuha
San u kome vidite golog očuha ukazuje na to da ćete slučajno saznati nečiju tajnu. Naći ćete se u pogrešno vreme na pogrešnom mestu, pa će ta informacija dopreti do vas. Ipak, nemojte da je širite dalje, jer ne možete biti sigurni da je istinita.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, svađali se ili mirili sa očuhom, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija očuha

Očuh je muškarac koji zamenjuje oca ukoliko se majka, posle razvoda ili smrti muža, ponovo uda